SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Vierde editie ZV De Vennen Scholentoernooi groot succes!

ZWEMMENPosted by internetkrant Mon, January 09, 2017 22:41:55

Ingezonden verslag

Vierde editie ZV De Vennen Scholentoernooi groot succes!

Op zaterdag 7 januari 2017 werd voor de vierde keer het ZV De Vennen Scholentoernooi georganiseerd. Meer dan 60 kinderen van basisscholen uit Dongen en omstreken gingen de strijd aan op het gebied van zwemmen en waterpolo. Kinderen van groep 5/6 en kinderen uit groep 7/8 streden apart van elkaar om de felbegeerde wisseltrofee. De winnaar bij groep 5/6 was J.J. Anspach. OBS Koolhoven sleepte bij groep 7/8 de trofee binnen. In één zin: een geslaagde sportieve middag!


Alle deelnemers met vrijwilligers_Scholentoernooi


Winnaar 5-6_J.J.Anspach_scholentoernooi

Winnaar 7-8_OBS Koolhoven_scholentoernooi

Na een openingswoordje van voorzitter Bert Evers werd het startsein gegeven waarna ieder team enkele potjes waterpolo speelde. Tijdens de pauze werd iedereen voorzien van een snoepje, bekertje ranja en wat fruit van de sponsors. Na de pauze startte het zwemgedeelte waarbij iedereen twee baantjes moest zwemmen, een vrije slag en de schoolslag. Er werd afgesloten met een spannende matten- en estafetterace. Het was een spannende strijd die werd bekeken door veel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s en vrienden. Tot slot was er nog een loterij met leuke prijzen en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.

Bij de groepen 5-6 waren de kinderen van J.J. Anspach het sterkst en het team met alleen maar meiden van OBS Koolhoven is de winnaar geworden van groep 7-8. We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Daarnaast bedanken we alle sponsoren die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben: Zwembad de Vennen, Kok Assurantiën, Pukkemuk, DA Ingrid, Hoppenbrouwers, Cigo, Bonelle Fashion, Handelsonderneming Antoon Jansen, De Fruithal, Halfords, Emté Supermarkten en Stichting Voor elk wat wils Tilburg,

Ben jij enthousiast geworden en wil je het liefst elke week zwemmen en/of waterpoloën?
Meld je dan nu aan als lid via ledenadministratie@zvdevennen.nl.
De ZV De Vennen heeft genoten van de sportieve en leuke dag. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het Scholentoernooi van ZV De Vennen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1283

Laatste plaatsen voor scholentoernooi 2017

ZWEMMENPosted by internetkrant Mon, December 12, 2016 21:40:53

Laatste plaatsen voor scholentoernooi 2017


Na het succesvolle toernooi van vorig jaar organiseert ZV De Vennen dit jaar voor de vierde keer op 7 januari 2017 het scholentoernooi. Kinderen van groep 5/6 en groep 7/8 strijden apart op de onderdelen waterpolo en zwemmen voor de felbegeerde wisseltrofee. Die middag is er ook een mattenrace en een loterij waar je leuke prijzen kunt winnen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus zorg ervoor dat jij en je klasgenootjes zich snel aanmelden.

ZV De Vennen wil via het scholentoernooi kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met waterpolo en zwemmen. Een sportieve en leuke dag bezorgen staat dan ook centraal. Al meer dan 60 kinderen hebben zich al aangemeld voor het scholentoernooi. Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Kijk dan op www.zvdevennen.nl. Met minimaal zeven spelers en maximaal tien spelers ben je een team. Jij en je klasgenootjes kunnen zich aanmelden via tc@zvdevennen.nl. Doe dit snel, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1259

Anspach en Achterberg winnen derde editie ZV De Vennen Scholentoernooi

ZWEMMENPosted by internetkrant Thu, January 14, 2016 15:02:45

INGEZONDEN VERSLAG

Anspach en Achterberg winnen derde editie ZV De Vennen Scholentoernooi


Dongen, 14 januari 2016. Op zaterdag 9 januari 2016 werd voor de derde keer het ZV De Vennen Scholentoernooi georganiseerd. Meer dan 90 kinderen van basisscholen uit Dongen en omstreken gingen de strijd aan op het gebied van zwemmen en waterpolo. Kinderen van groep 5/6 en kinderen uit groep 7/8 streden apart van elkaar om de felbegeerde wisseltrofee. De winnaar bij groep 5/6 was de J.J. Anspachschool. De Achterberg sleepte bij groep 7/8 de trofee binnen. In één zin: een geslaagde sportieve middag .
Na een openingswoordje van voorzitter Bert Evers werd het startsein gegeven waarna ieder team twee potjes waterpolo speelde. Tijdens de pauze werd iedereen voorzien van een snoepje, bekertje ranja en wat fruit van de sponsors. Na de pauze startte het zwemgedeelte waarbij iedereen twee baantjes moest zwemmen, een baan vrije slag en de schoolslag. Er werd afgesloten met een spannende matten- en estafetterace. De hele dag was er volop publiek aanwezig en werd er goed aangemoedigd door enthousiaste ouders, opa’s en oma’s en vrienden. Tot slot was er nog een loterij met leuke prijzen en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.De deelnemende scholen van dit jaar waren: J.J. Anspach, St. Jan, Heilig Hart, Achterberg, St. Agnes uit Dongen en OBS Koolhoven en de Boemerang uit Tilburg. Daarnaast heeft ook het mini-polo team van De Vennen meegedaan en zo hun eerste speelminuten gepakt.

We willen alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Daarnaast bedanken we alle sponsoren die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben: Zwembad de Vennen, Kok Assurantiën, Pukkemuk, DA Ingrid, Döhler, Zoontjens, De Fruithal, Stichting Voor elk wat wils Tilburg, Café D’Ouwe Sok en Kruidvat Dongen.


Ben jij enthousiast geworden en wil je het liefst elke week zwemmen en/of waterpoloën? Meld je dan nu aan als lid via ledenadministratie@zvdevennen.nl of kijk op onze webiste: www.zvdevennen.nl voor meer informatie.

ZV De Vennen heeft genoten van de sportieve en leuke dag en wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het Scholentoernooi van ZV De Vennen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post840

Unieke jubileum loterij zwem- en polovereniging De Vennen: De Duckrace

ZWEMMENPosted by internetkrant Fri, April 24, 2015 14:14:49

Unieke jubileum loterij zwem- en polovereniging De Vennen: De Duckrace

Dongen , 24 april 2015. ,,Wij bestaan dit jaar 60 jaar. Weliswaar geen exclusief jubileum, maar willen deze mijlpaal toch niet zo maar laten passeren. Onze vereniging presteert op sportief vlak prima. Daarom willen wij wel iets gaan doen. Wij zijn via via in contact gekomen met de Junior Kamer Groningen die heel veel organiseert. Zo hebben zij op een ludieke manier een badeendjesrace opgezet, die een flink bedrag in het laatje bracht. In het Noorden is dit een flink succes geworden, ” vertelt Bert Evers, voorzitter van zwemvereniging De Vennen. De Junior Kamer Groningen is qua samenstelling niet heel groot, wel qua netwerk bereik. De leden zijn afkomstig uit de middenstand en ondernemingen. Het lidmaatschap van de Junior Kamer is niet gratis, 300 euro per jaar. Je zou het in Dongen kunnen vergelijken met Dongen Promotion en het Verenigd Industrieel Contact Dongen. Onder het motto: ‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht!’ verleent deze organisatie graag haar medewerking aan verenigingen of instellingen die op een ludieke manier met deze eendjesrace de clubkas willen spekken. ,,Let wel, ook wordt tien procent van het opgehaalde bedrag naar een goed doel gestort!,” merkt Evers op.

,,Achter deze badeendjesrace zit een aantal gedachten,” vertelt Evers en vervolgt. ,,Wij willen 5.000 loten of certificaten gaan verkopen. Kosten 5 euro per stuk. Met dit gekochte lot wordt een badeendje geadopteerd. De verkochte nummers gaan corresponderen met het geadopteerde badeendje. Al deze eendjes met een nummer worden op 27 juni, de trekkingsdag, om 14.00 uur in de kanovijver nabij de Vennen te water gelaten en via stroming drijven de eendjes richting finishlijn. Dat is niet meer dan een trechter waar slechts 1 eendje door kan. De eerste is nummer 1, dus de hoofdprijs, dan nummer 2 en dan nummer 3.” Het is al gelijk duidelijk dat in deze loterij slechts drie grote prijzen zijn te verdienen. De eerste prijs brengt 1.000 euro op, de tweede 500 en de derde prijs 250 euro. Evers wil met zijn 250 leden 5000 loten gaan verkopen en in zijn ogen moet dit lukken. ,,Zeker als je weet dat onze vereniging een regionaal karakter heeft. Veel junioren, meisjes en jongens, komen uit plaatsen rondom Dongen.” De prijzen worden uiteindelijk door de verkoopopbrengst gefinancierd.

Er wordt tijdens dit jubileum geen uitbundig feest gevierd, daar is nu het geld niet voor. ,,Wel gaan wij die dag de Dongense zwemkampioenschappen organiseren en een leuke polowedstrijd spelen. Natuurlijk is er ook ruimte voor een feest met leden en oud-leden. Zeker nu ook ons standaard heren-poloteam kampioen is geworden en het standaard dames-poloteam nog kans maakt op het kampioenschap. ” Evers is realist. Vijf avonden in de week en op zaterdag- en zondagochtend wordt er getraind in het zwembad De Vennen. De club heeft verder geen bron van inkomsten, zoals een eigen kantine. Hij hoopt dat zijn leden hun loten kunnen slijten. Dat zou voor zijn club weer even een financiële verademing zijn. ,,Iedere cent is voor ons belangrijk. Wij zijn als club weliswaar afhankelijk van water. Maar als dat water ons tot de lippen gaat stijgen vanwege de hoge kosten, moet ik er niet aan denken om de stekker er uit te moeten trekken,” besluit een toch wel optimistische voorzitter Bert Evers.

Voor meer informatie over de loterij en de club zie: www.zvdevennen.nl
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post554

Gezellige tweede editie scholentoernooi ZV De Vennen

ZWEMMENPosted by internetkrant Mon, January 12, 2015 22:39:01

INGEZONDEN VERSLAG

Gezellige tweede editie scholentoernooi ZV De Vennen

Dongen , s Gravenmoer , Klein-Dongen ,Dongen-Vaart , Regio, 12 januari 2015.

Op zaterdag 10 januari 2015 werd voor de tweede keer het ZV De Vennen Scholentoernooi georganiseerd. Kinderen van basisscholen uit Dongen en omgeving konden zich opgeven om de strijd tegen elkaar aan te gaan op het gebied van zwemmen en waterpolo. De groepen 5 en 6 streden tegen elkaar en kinderen uit groep 7 en 8 ook. JJ Anspach en De Achterberg waren beide vertegenwoordigd met twee teams. Daarnaast waren er ook kinderen van OBS Koolhoven, De Boemerang, St. Agnes en De Hoef, sommige teams waren samengesteld vanuit meerdere scholen.
Na een openingswoordje van voorzitter Bert Evers werd het startsein gegeven waarna ieder team twee potjes waterpolo speelde. Tijdens de pauze werd iedereen voorzien van een snoepje, bekertje ranja en wat fruit van de sponsors. Na de pauze startte het zwemgedeelte waarbij iedereen 3 baantjes moest zwemmen. Eerst vrije slag, toen schoolslag en daarna nog een estaffete met de bal. Uiteindelijk was er ook nog een leuke mattenrace waarbij het gehele team tegelijk het water in mocht om zo snel mogelijk met de mat naar de overkant en weer terug te komen. Het was een spannende strijd die werd bekeken door een hoop enthousiaste ouders, opa’s en oma’s en nog meer publiek. Tot slot was er nog een loterij met leuke prijzen en natuurlijk de prijsuitreiking.


Bij de groepen 5-6 was het Turboteam van de Achterberg het sterkst en Team Reeshof+ met kinderen van OBS Koolhoven, De Boemerang en St. Agnes is de winnaar geworden van groep 7-8. Hierbij willen wij ook graag alle vrijwilligers bedanken die voor en tijdens het toernooi hebben meegeholpen en natuurlijk de sponsoren: Zwembad de Vennen, Kok Assurantiën, Pukkemuk, Cigo, DA Ingrid, Paul De Groenteman, Efteling, Stichting Ieder wat wils Tilburg, KnipmeKnap en Kruidvat Dongen.

Wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij het Scholentoernooi van ZV De Vennen.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post443

zwemmen :Scholentoernooi ZV De Vennen

ZWEMMENPosted by internetkrant Fri, October 31, 2014 15:08:11

Scholentoernooi ZV De Vennen

Houd je van zwemmen, waterpolo en winnen? En zit je in groep 5 t/m 8 van de basisschool? Dan kun jij samen met al je vriendjes en vriendinnetjes een team samen stellen om de strijd aan te gaan met andere scholen uit Dongen en omgeving.

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert ZV De Vennen dit jaar voor de tweede keer een zwem/waterpolo scholentoernooi en wel op zaterdag 10 januari. Het toernooi duurt ongeveer van 14.00 tot 18.00 uur en zal bestaan uit een waterpolo en een zwemwedstrijd deel in zwembad De Vennen in Dongen. Alle basisscholen uit Dongen en omgeving mogen zich inschrijven met één of meerdere teams. De teams moeten bestaan uit 7 tot 10 kinderen die allemaal in het bezit zijn van een A en B diploma. Mocht je daarna nog vragen hebben, of wil je, je meteen inschrijven? Stuur dan een e-mail naar tc@zvdevennen.nl

Wij zijn nu al benieuwd wie er dit jaar met de klassenwisselbeker vandoor zal gaan!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post374

ZWEMMEN : Sander van Broekhoven en Carina Spronk zwemkampioenen Dongen

ZWEMMENPosted by SERVICE DONGENHOMESPOT Sun, December 15, 2013 17:58:02

Sander van Broekhoven en Carina Spronk zwemkampioenen Dongen

Afgelopen Zaterdag 14 December werden in Zwembad De Vennen in Dongen weer de jaarlijkse Dongense kampioenschappen Zwemmen gehouden. Dit zwemfestijn voor jong, oud, wedstrijdzwemmers en recreanten was weer een daverdend succes, dankzij de vele deelnemers en zeker vrijwilligers. In verschillende klassen werd er gestreden om de podiumplaatsen en er werd weer uitstekend gezwommen in het sfeervolle zwembad. Dongens kampioen Zwemmen: voor veel deelnemers een droom! Al weken werd er, zeker door de jongere deelnemers, uitgekeken naar deze dag! Goed getraind en voorbereid begonnen de zwemmers afgelopen Zaterdag namiddag aan hun wedstrijd. Ook in de categorie recreanten en Masters was de spanning te snijden onder de deelnemers. De recreanten en Masters zwommen de vier verschillende slagen in een kortere afstand: rugslag, vrije slag en schoolslag 50 m en de vlinderslag 25 m! De wedstrijdzwemmers zwommen deze afstanden ook, maar de rugslag, vrije slag en schoolslag 100 m en de vlinderslag 50 m!

De uitslagen bij de recreanten was als volgt:

Meisjes onder 10 jaar: 1e Anouk van Oers, 2e Luna Schellekens en 3e Mrthe Bogers. Meisjes onder 12 jaar: 1e Fleur van Geijn, 2e Yara van Rooij en 3e Hannah van Dooremalen. Jongens onder 10 Jaar: 1e Kaya Smeets, 2e Jacky Logten, Lucas Bogers. Bij de wedstrijdzwemmers ging het een stuk feller aan toe tussen de lijnen van het zwembad! bij de Jongens onder 8 jaar werd Samuel Ihe 1e en bij de Jongens onder 10 betrad Timo Harteveld de hoogste trede. Een hevigere strijd was er bij de Jongens onder 12 jaar, waar Timo Koreman 1e werd, Mark de Smit 2e en Tim van Alphen 3e. De jongens onder 14 werd gewonnen door Joas Ihe en Thomas de Rooij werd uitstekend 2e.

Bij de Jongens onder 16 was het Goud voor Mathijs Schalk, Zilver voor Merijn van der Donk en Brons voor Bjorn van Riel. Het klapstuk bij de Heren was natuurlijk de Seniorencategorie; Sander van Broekhoven werd Dongens kampioen nipt voor Alex in 't Groen, Dennis Bakk werd uiteindelijk 3e. Buiten mededinging was het Roeland van de Heijden die als 45+ wel de schoolslag won van al deze jongeren!De Masters zijn ook altijd weer spannend en leuk om te zien; ook hier werd fel gestreden!Winnaar werd Marcel Hartelveld met in zijn kielzog Eric Boelaars , die weer op de voet gevolgd werd door Jan in 't Groen.Dongense Kampioenen 2013


Foto :Marc van Geijn

Meisjes

Ook de Meisjes en Dames stonden vandaag onder grote druk, maar ook zij presteerden prima! Bij de Meisjes onder de 8 jaar was het Lieke van Geijn die 1e werd en bij de Meisjes onder de 10 jaar was het Kiki Laurijsen die de winst pakte. Meisjes onder 12 jaar was ook spannend en daar werd Eva Laurijsen 1e, Maud Broeders 2e en Marit van de Pas 3e. Bij de Meisjes onder de 14 was Ilse Mulder duidelijk te sterk en werd 1e, 2e werd tessa Kimenai en zus Sacha Kimenai werd 3e. Bij de Meisjes onder 16 was er een 1e plaats voor Anouk Ijpelaar, 2e werd Laura de Smit en Nicky van Lier eindigde als 3e.

De Seniorentitel ging bij de Dames naar Carina Spronk, gevolgd door Manon in 't Groen en Maud van Loon. Buiten mededinging en herstellende van een zware blessure was het in haar eerste wedstrijd, dit seizoen, Amy van Lier( waterpolo De Vennen) die drie van de vier afstanden won!

Na een mooie afsluiting met een gemixte estafette van alle deelnemers, werden alle kampioenen en medaille winnaars in het zonnetje gezet! Ook moesten de kampioenen natuurlijk vastgelegd worden op beeld en voor het nageslacht!Afgesloten werd deze mooie middag en avond met een spetterend feest bij De Vennen; tevens werden alle vrijwilligers bedankt voor huntomeloze inzet van afgelopen seizoen, want zonder vrijwilligers, geen zwemmen of waterpolo! Dat het eindigde in de vroege Zondagmorgen zal uiteindelijk niemand verbazen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post65