SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

BILJARTEN: PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, December 10, 2018 14:58:31

BILJARTEN:

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

GERRY KERST KAMPIOEN IN DE 4E KLASSE.

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse.Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder kundige arbitrage van Petra van Dongen en Rien Jansen speelden Just Zonneveld en Arthur Emmen, beiden van b.v. de valk de 1e partij tegen elkaar, in 20 beurten eindigde de partij in remise.Patrick van Dongen van b.v. kennet en Marco Oerlemans , speelden de volgende wedstrijd, in 22 beurten was Marco aan de meet.Gerry Kerst van b.v. de bobo’s en Jan Pullens, van b.v. d’ouwe sok, kwamen voor de eerste keer aan tafel, ook deze wedstrijd eindigde in remise in 27 beurten.Arthur speelde hierna tegen Marco en wist te winnen in 17 beurten.Ger pakte hierna de winst tegen Just in 27 beurten.Patrick pakte vervolgens zijn 1e winst tegen Jan, in 17 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Arthur en Gerry, in 13 beurten won Gerry deze strijd.Na de 1e dag voerde Gerry Kerst de ranglijst aan met 5 punten.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Rob Houtepen en gasttellers Theo in ’t Groen, Christ van der Linden en Jos Nollen.In de 1e wedstrijd wist Jan zijn eerste wedstrijd te winnen in 21 beurten van Marco.Just pakte ook zijn 1e winst door Patrick te kloppen in 20 beurten.Ger kwam vervolgens al uit op 7 punten na winst op Marco in 25 beurten.Arthur kon hierna Patrick niet afhouden van zijn 2e winst partij in 18 beurten.Jan bleef ook in de race voor het kampioenschap door winst tegen Just in 21 beurten.Met ingang van de laatste speelronde nog 2 kanshebbers voor de titel, Gerry en Jan.Door winst op Marco in 17 beurten eindigde Just op 5 punten.Arthur hield Jan van de winst af door te winnen in 25 beurten, door dit resultaat was Gerry al kampioen, proficiat.De laatste wedstrijd ging tussen Gerry en Patrick, Patrick wist de kampioen te verslaan in 25 beurten.Door dit kampioenschap is Gerry ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Hans Boutier in de 5e klasse en Rutger van der Kaaij in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

bandstoten 4e klasse

v.l.n.r. kampioen Gerry, Jan, Just, Arthur, Patrick en Marco

De beste partij, 12 beurten, ging naar Gerry Kerst en de hoogste serie, 9, was voor Marco Oerlemans.Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers. Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1703

alle biljartactiviteiten uit café 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, December 10, 2018 10:38:31

Verslagen

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Finale Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken

Aanstaande vrijdagavond 14 december wordt de finale gehouden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart gaan de wedstrijden vanaf 19.30 uur van start. Er wordt gestart op twee tafels. Aan het slot wordt gespeeld op 1 tafel. Er wordt gespeeld volgens het AV-systeem. Voor deze finale plaatsten zich Patrick Schrijver (Raamsdonksveer), Henk Ypelaar (’s Gravenmoer), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Piet Kamp (Raamsdonk) en Francine van Yperen (Standaarbuiten). Francine is de eerste vrouw die door wist te dringen tot de finale. Zij werd tweede in haar poule en speelde maar liefst 11% boven de klassengrens. Zij won twee van de vier partijenTon Kemmeren excelleerde deze week door maar liefst 46% boven de klassengrens te spelen. In zijn beste partij kwam hij uit op 1.285. Ook zette hij het fenomenale gemiddelde van 0.679 neer. Hij won drie partijen en speelde er één gelijk. Piet Kamp ging door als beste derde. Piet speelde 10% boven zijn gemiddelde en won twee van de vier partijen. Dit deed ook Christ Brekelmans. Christ had een geweldige start en won de eerste twee partijen. Daarna stokte de productie. Hij kwam in zijn percentage uit op 85% vijftien procent onder de klassengrens. Hierdoor eindigde voor Christ het toernooi in de halve finale. Ook voor Tilburger Tiziano de Jonge viel het doek in de halve finale. Tiziano verzamelde slechts één schamel punt. Dat deed hij in zijn laatste partij tegen poulewinnaar Ton, die toen al verzekerd was van een finale plaats.

Biljartsport:

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Team SunControls pakt punt

In Rumpt pakte team SunControls Tilburg een punt tegen team Carambole R & H. Jos Hamers kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Nhiep Tran pakte opnieuw de winst. Hij speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.408. Verlies was er vervolgens voor Anja Verbogt. Ook zij had een bijzonder moeizame avond. Haar tegenstander was overigens ook al na 46 beurten bij de finish. Patrick Schrijver sleepte een punt uit het vuur. Hij pakte de winst met het degelijke gemiddelde van 0.446. Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. kwam deze week niet in actie. De tegenstander belde af.


Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje herovert 1e plaats

Dankzij een 28-27 overwinning op tean Van den Brandt uit Waalwijk heeft team Café ’t Vaartje zich weer aan de kop gevestigd. Het is iedere week stuivertje wisselen. Nu staat team Café ’t Vaartje weer één luttel puntje voor op de nummer twee. Winst was er voor Patrick Schrijver en Piet Vissers. Patrick speelde een gedegen partij en finishte na 46 beurten met het mooie gemiddelde van 0.543. Piet Vissers pakte de winst ook. Piet kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.479. Hij maakte een mooie serie van vier. Reserve Embert Broekhoven was de enige die verloor. Aan de meet kwam Embert 4 caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Op maandag 17 december speelt team Café ’t Vaartje in eigen huis tegen B.C.G. uit Goirle. Het team heeft de punten nodig om zich aan de top te handhaven.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Corné v.d. Nieuwenhuizen verslaat Lion van Loon

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stond de derby tussen team autobedrijf Lion van Loon Dongen en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. Team v.d. Nieuwenhuizen ging er met de winst vandoor. Het werd 32-38. In de eerste sessie maakten Frans Kemmeren en Toon Verbunt korte metten. Frans nam een voorsprong, maar Toon knokte zich uitstekend terug. Aan het eind maakte Toon een serie van twee. Hij behoefde toen nog maar één carambole. Er bleef een moeilijk patroon liggen. Toon raakte de bal uitstekend maar de bal was net te zacht. Vervolgens speelde Frans het met twee uit. De gemiddelden van beide spelers mochten er wezen. Toon zette het respectabele moyenne van 0.566 neer en Frans kwam zelfs uit op 0.633. Theo Laros won op de andere tafel van Nhiep Tran. Nhiep maakte een mooie serie van vier, maar kon daarmee niet voorkomen dat Theo het in maar 45 beurten uitspeelde. In de tweede sessie een marathon partij tussen Leo Loonen en Carlo van Dongen. Bij beide spelers wilde het niet vlotten. Het ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase sloeg Leo een beslissend gaatje. Op de andere tafel het duel der kopmannen. Charles Mekes gaf met een serie van zes zijn visitekaartje af. Marrie Kleinloog, die de laatste weken uitstekend in vorm is, kon zich tegen zoveel geweld maar moeilijk verweren. Charles hield Marrie bekwaam op afstand en pakte vervolgens de winst. Charles zette het degelijke gemiddelde van 0.803 neer. Door dit resultaat is team Van den Nieuwenhuizen opgeklommen naar de derde plaats. Op donderdagavond 13 december speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team B.C.G. uit Goirle. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Volle winst Royal Hedge

In Waalwijk won team Boomkwekerij Royal Hedge met 20-30 van team B.S.V. Teamleider Ton Hamers hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste zo zijn partij bekwaam naar de winst. Reserve Toon Verbunt speelde een degelijke partij en pakte daarmee de winst. Kopman Anton Smulders excelleerde. Hij had maar 33 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.818.

Gevoelig verlies team AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-26 van team Het Oude Tramstation uit Elshout. Jos Hamers speelde een degelijke partij en pakte daarmee de winst. Edwin Ligtenberg had slechts 37 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.567 en was daarmee de beste speler van zijn team. Vader Jan kwam uit op 0.552. Hij kreeg echter maar 38 beurten en kwam aan de meet nog 6 caramboles te kort. Door dit resultaat staat team AK nu voorlopig op de eerste plaats. Op dinsdagavond 18 december speelt team AK tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Het belooft een zware wedstrijd te worden team B.S.V. staat namelijk op de derde plaats.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Gevoelig verlies Het Vaartje

In Sprang-Capelle verloor team Het Vaartje met 29-24 van team H.M.S. De enige winstpartij kwam op naam van Patrick Schrijver. In een degelijke partij speelde Patrick het net voor de neus van zijn opponent uit. Patrick maakte een mooie serie van zes. Nhiep Tran redde het niet. Hij kreeg ook maar 43 beurten en kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Hij maakte nog wel een mooie reeks van vijf caramboles. Ook Arthur Snoeren redde het niet. Arthur kreeg slechts 44 beurten. Hij kwam hierin zelf onvoldoende tot scoren. Door dit resultaat staat team Het Vaartje op de tweede plaats. De achterstand met de koploper bedraagt slechts 11 punten.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1701

alle biljartactiviteiten uit café 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Sun, December 02, 2018 19:13:32

Verslagen

Biljartsport: Driebanden-groot toernooi:

Henk Ypelaar naar finale C.v.d. Nieuwenhuizen-dbt

Afgelopen week werd de eerste halve finale poule gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wisten Patrick Schrijver (Raamsdonksveer) en plaatselijk favoriet Henk Ypelaar zich te plaatsen voor de finale op vrijdagavond 14 december. Frans Kemmeren (Dongen-Vaart) kwam niet verder dan een derde plaats. Door één winstpartij en een gelijkspel tegen Henk verzamelde hij slechts drie punten. Hij moet derhalve vrezen dat de halve finale voor hem het eindstation is. Henk kwam slechts twee caramboles te kort, maar speelde wel twee keer gelijk. Hij speelde 3% boven de klassengrens en werd tweede in zijn poule. De eerste plaats in de poule was voor Patrick Schrijver, die alle wedstrijden won. Hij speelde 4% boven de klassengrens. Met 0.555 zette hij het beste algemeen gemiddelde neer. Ook het beste partijgemiddelde was met 0.714 voor hem. Jan Peter Laros zette met een serie van vier de beste reeks neer. Hij won slechts één partij en werd uitgeschakeld. Ook zijn plaatsgenoot en gerespecteerd deelnemer Huub Schlangen kwam niet echt in zijn spel. Ook hij verzamelde drie punten, maar werd op basis van zijn percentage vierde, waardoor de doorgang naar de finale werd versperd. Deze week wordt op dinsdagavond de tweede halve finale gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.Biljartsport:Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

P.C. Kamp verdedigt toppositie

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. verdedigde in Tilburg de toppositie tegen team Cues & Darts. Het werd een aan duidelijkheid niets overlatende 1-7 overwinning. Alleen Ad Smolders moest een gelijkspel toestaan. Carlo van Dongen was weer eens van de partij. Hij kweet zich uitstekend van zij taak en was al na 41 beurten bij de finish met het mooie moyenne van 0.487. Kopman Willy v.d. Wiel had zelfs maar 38 beurten nodig. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.657. De beste man van de avond was Piet Kamp. Piet snelde in maar 29 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.689. Piet was hiermee de beste speler van de avond. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zes caramboles. Door dit resultaat staat team Kamp nog steeds in de top van het klassement op de tweede plaats met een wedstrijd minder. Op vrijdagavond 7 december speelt dit team in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen het sterke Molenvliet uit Waalwijk. Ook dan is een goed resultaat nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.


Nhiep Tran wint voor team SunControls

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte Nhiep Tran als enige de winst voor zijn team SunControls Tilburg. Er werd derhalve met 2-6 verloren van team de Hazelaar uit Rosmalen. Nhiep was al na 44 beurten bij de finish en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.454. Hij was hiermee de beste speler van zijn team. Kopman Patrick Schrijver kwam met het gemiddelde van 0.425 nog dichtbij. Het was echter veel te weinig om de winst te kunnen pakken. Anja Verbogt kwam wel dicht bij de winst. Aan de meet kwam zij slechts 4 caramboles te kort. Anton Smulders kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Door dit resultaat staat team SunControls nog steeds op de elfde plaats.

Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Lion van Loon klimt naar 4e plaats

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-32 van team DCM uit Oosterhout. Leo Loonen kwam op achterstand maar trok vervolgens weer helemaal bij. In de slotfase liep zijn opponent echter opnieuw weg. Nhiep Tran zag zijn voorsprong te niet worden gedaan. Hij verloor met nog slechts één carambole te gaan. Kopman Marrie Kleinloog speelde een moeizame partij maar won wel. Toon Verbunt was de beste man van zijn team. In maar 41 beurten passerde hij de finish al. Door dit resultaat is team Van Loon opgeklommen naar de vierde plaats. Op donderdagavond 6 december staat de derby op het programma tussen team autobedrijf Lion van Loon en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp handhaaft zich aan de top

In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. eveneens met 36-32 van team ’t Hartje. Ad Smolders speelde een moeizame partij en kwam niet verder dan een gelijkspel. Jan Ligtenberg behield vrijwel de gehele wedstrijd het initiatief. Hij loodste zijn partij bekwaam naar de overwinning. Zijn zoon Johan redde het niet. Johan kreeg slechts 31 beurten en verloor kansloos. Piet Kamp trok in slechts 31 beurten de winst naar zich toe. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.580. Hij bewees hiermee andermaal zijn uitstekende vorm. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding in de viertallen competitie. Op dinsdagavond 11 december speelt team Kamp de kraker tegen team Cortini uit Oosterhout. Team Kamp heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven aan de top. Ook deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje zakt naar 2e plaats

In Oosterhout speelde team Café ’t Vaartje gelijk met 23-23. De enige winstpartij kwam op naam van Patrick Schrijver. Hij speelde fabuleus en was al na 35 beurten bij de finish. Piet Vissers en Bart de Wijs konden geen vuist maken en verloren allebei kansloos. Omdat de nummer twee 25 punten bij elkaar sprokkelde, werd er weer stuivertje gewisseld. De achterstand van team ’t Vaartje bedraagt slechts 1 punt op de koploper.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Volle winst Het Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje de volle winst. In de eerste wedstrijd speelde Ton Kemmeren een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Hij makate onder meer een mooie serie van vier. Zijn opponent bleef ver van de finish verwijderd. Nhiep Tram speelde een puike partij. Hij was al na 41 beurten bij de finish. Ook zijn rivaal kon geen potten breken. Kopman Embert Broekhoven excelleerde. In slechts 33 beurten maakte hij korte metten met zijn tegenstander. Embert kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.878. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Door dit resultaat is team Het Vaartje opgerukt naar de derde plaats. Het heeft nog 11 punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 11 december speelt team Het Vaartje tegen team B.V.T. uit Terheijden. Het team heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven in de top. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Gevoelig verlies team AK Deur & Interieur

In Werkendam verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-22 van team Werkendam. De enige winspartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. In maar 35 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.542. Zijn broer Edwin en vader Jan redden het beiden niet. Edwin kreeg maar 34 beurten en Jan zelfs maar 33. Jan maakte nog wel een mooie serie van vier. Team Royal Hedge kwam deze week niet in actie. Op dinsdagavond 11 december staat de derby tussen team Royal Hedge en AK op het programma. Ook deze wedstrijd begint in sportcafé ’t Vaartje om 19.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1699

biljarten, Deze week in 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 26, 2018 10:06:53

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Tilburgers naar ½-finale C.v.d. Nieuwenhuizen-dbt

Ook deze week werd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart weer gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. De Tilburgers Jan-Peter Laros en Tiziano de Jonge bereikte de have finale door drie wedstrijden te winnen. Jan Peter zette een fraaie serie van zes neer. Het beste partijgemiddelde werd gespeeld door Tiziano met een mooi gemiddelde van 1.125. Hij zette met 0.711 ook het hoogste algemeen gemiddelde neer. Hij speelde 52% boven de klassengrens. Hij werd hiermee eerste in zijn poule. De Dongenaren Toon van Gool en Ton Hamers redden het niet. Toon kwam niet in zijn spe. Hij liet i de laatste wedstrijd nog wel zien waartoe hij in staat is. Hij kwam uit p het mooie gemiddelde van 0.368. Het was echter de enige partij die hij won. Ton had na twee partijen al drie punten. In zijn beste partij zette hij het schitterende moyenne van 0.500 neer. In de laatste twee partijen moest hij echter twee keer verlies incasseren. Hierdoor werd hij alsnog uitgeschakeld. Hij speelde 8% boven de klassengrens. Ook voor Martijn Bastiaansen uit Oosteind viel het doek. Op dinsdagavond 4 december wordt de tweede halve finale gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport:

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Team SunControls pakt punt

In Rosmalen pakte team SunControls Tilburg een fraai punt tegen topteam de Hazelaar 4. Bert van den Hooff won. Bert hield de verdediging uitstekend gesloten en gaf daarmee zijn tegenstander geen enkele kans. Jos Hamers moest verlies incasseren. Jos kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Anja Verbogt kwam niet in haar spel waardoor ook zij verlies moest incasseren. Het punt werd gered door kopman Patrick Schrijver. Patrick maakte een fraaie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.490 speelde hij het net voor de neus van zijn tegenspeler uit. Op donderdagavond 29 november speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen de Hazelaar 5. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp verliest

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. liep in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen verlies aan. Hierdoor is het de koppositie kwijt. In de eerste sessie verloor Piet Kamp kansloos. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Leo Loonen had een bliksemstart. Na 16 beurten had hij al 16 caramboles. Hij maakte onder meer een fraaie serie van vier. 13 beurten later stond hij nog op 16, maar was zijn opponent uit. Leo kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.551. Het bleek helaas te weinig te zijn. In de tweede sessie speelde Willy v.d Wiel degelijk maar iet super. Dit was wel nodig want zijn rivaal finishte al na 37 beurten. Ad Smolders redde de eer. In slechts 45 beurten bereikte hij de finish. Ad maakte een mooie serie van vier en kwam uit p het degelijke gemiddelde van 0555.


Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje herovert eerste plaats

In sportcafé ’t Vaartje heroverde team Café ’t Vaartje de eerste plaats dankzij een 27-25 winst op team de Distel. De enige verliespartij kwam op naam van kopman Patrick Schrijver. Aan de meet kwam Patrick nog vijf caramboles te kort. Hij maakte wel een prachtige serie van zes caramboles. In een degelijke partij pakte Piet Vissers bekwaam de winst. Hij maakte een mooie serie van vier en maakte de partij in 48 beurten uit. Bart de Wijs was de man van de wedstrijd. Bart finishte al na 32 beurten en kwam uit op het sublieme gemiddelde van 0.656. Doordat de koploper ‘slechts’ 25 punten scoorde, staat team Café ’t Vaartje nu weer aan de leiding met een voorsprong van slechts één punt. Op maandagavond 3 december speelt team Café ’t Vaartje in eigen huis tegen team Van den Brandt uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.


Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

P.C. Kamp wint van Van den Nieuwenhuizen

In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 37-35 van team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. In de eerste sessie won Theo Laros met gering verschil van Jan Ligtenberg. Jan kwam slechts één luttele carambole te kort. Frans Kemmeren werd gestraft voor zijn goede spel. Tegen Johan Ligenberg zette hij het fantastische gemiddelde van 0.432 neer. Omdat dit zijn vierde partij was en hij mede hierdoor op een hoger moyenne uitkwam moest hij twee punten inleveren, die bij Johan terecht kwamen. Johan maakte een prachtige serie van vijf, terwijl Frans er één van vier neerzette. Ook Theo maakte een mooie beurt van vier caramboles. In de tweede sessie was er winst voor Mark Peijnenburg van team v.d. Nieuwenhuizen. Hij pakte de winst op Piet Kamp. Piet kwam slechts één carambole te kort. Ad Smolders pakte voor team Kamp de winst. Hij won afgetekend van Embert Broekhoven. Door dit resultaat blijft team Kamp aan de leiding. Het heeft nu vier carambole voorsprong op de nummer twee. Team Corné van den Nieuwenhuizen staat nu vijfde. Op vrijdagavond 30 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Hartje uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Winst Lion van Loon

In Goirle won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 32-36 van team BCG. Leo Loonen en Nhiep Tran moesten verlies incasseren. Nhiep kwam slechts twee caramboles te kort en Leo maar vier. Winst was er voor Marrie Kleinloog en Taan Verbunt. In degelijke partij pakte Marrie bekwaam de winst. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.609 neer. Hij maakte het net voor de neus vaan zijn tegenstrever uit. Toon Verbunt was de man van de wedstrijd. Toon had slechts 27 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.555.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Team AK Deur & Interieur koploper

In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-23 van team de Eekhoorn. De enige verliespartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. Toch kwam ook hij slechts twee caramboles te kort. Kopman Johan Ligtenberg speelde een geweldige partij en kwam uit op het prachtige moyenne van 0.552. Hij was ook al na 38 beurten bij de finish. Man of the match was echter Edwin Ligtenberg. Met slechts 31 beurten een een geweldige serie van vier caramboles, trok hij de wedstrijd naar zich toe. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.612. Door dit resultaat blijft team AK aan de leiding. Het verschil met de nummer twee bedraagt echter slechts drie punten. Op dinsdagavond speelt team AK een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje moet team AK het opnemen tegen team Het Oude Tramstation uit Elshout. De wedstrijd beginnen om 19.30 uur.


Verlies Royal Hedge

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Boomkwekerij Royal Hedge met 20-25 van team Het oude Tramstation uit Elshout. Reserve Jan Ligtenberg zorgde als enige voor de winst. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.642. Hij maakte boven dien een mooie serie van vier caramboles. Zowel Anton Smulders als Mark Peijnenburg moesten gevoelig verlies incasseren. Anton kreeg ook maar 39 beurten en Mark zelfs maar 28. Met een twaalfde plaats handhaaft team Royal Hedge zich in de middenmoot.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Gelijkspel Het Vaartje

In Oosterhout speelde team Het Vaartje met 25-25 gelijk tegen team de Eekhoorn. In de eerste partij moest kopman Ton Kemmeren verlies incasseren. Ton had een moeizame start, maar sprokkelde daarna vele caramboles bijeen. Hij maakte onder meer een fabuleuze serie van zes. Voor winst was het echter net te laat. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Reserve Frans Kemmeren speelde prima. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.566 voor zich noteren. Hij maakte bovendien in de na-beurt een mooie reeks van vier caramboles. Toch ging zijn tegenstander met de winst aan de haal. Hij kreeg ook slechts 30 beurten. Nhiep Tran redde de eer. Met goed spel ging Nhiep al na 43 beurten over de finish met het mooie gemiddelde van 0.627. Ook hij maakte een prachtige beurt van vier. Door dit resultaat blijft team Het Vaartje op een mooie vierde plaats staan.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1697

al het biljartnieuws uit 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 19, 2018 10:24:59

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook deze week weer gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Piet Kamp (Raamsdonk) pakte de winst in zijn poule en verzekerde zich van een plaats in de halve finale. Piet speelde liefst 50% boven zijn gemiddelde. In zijn beste partij zette hij het formidabele gemiddelde van 1.166 neer. Ook zijn algemeen gemiddelde van 0.500 mag gezien worden. Ook Patrick Schrijver uit Raamsdonksveer wist zich te plaatsen. Ook hij won drie van de vier partijen en is door naar de halve finale. Leo Loonen (Oosteind) legde beslag op de derde plaats. Hij heeft alleen nog kans, wanneer één van de halve finalisten zich afmeld. Leo won twee van de vier partijen. Ook Hans Boutier (Kaatsheuvel) en Bram Speijer (Oosterhout) werden uitgeschakeld. De halve finales worden gespeeld op maandagavond 26 november en dinsdagavond 4 december.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Team SunControls verliest

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team SunControls Tilburg met 2-6 van team ABC uit Afferden. Kopvrouw Anja Verbogt verloor met ruim verschil. Anton Smulders kwam echter maar drie caramboles te kort en Bert v.d. Hooff zelfs maar twee. Anton kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.379. Bert maakte een prachtige serie van vier caramboles. Winst was er wel voor Jos Hamers. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Hij zette het mooie moyenne van 0.377 neer. Op donderdag 29 november speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. Mogelijk dat het lukt om een wistpartij te pakken. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

P.C. Kamp thuis

Op vrijdagavond 23 november speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team BCG uit Goirle. Dit team staat op dit moment op een tweede plaats. Het belooft dus een moeilijke opgave te worden. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team P.C. Kamp betaat uit Willy v.d. Wiel, Ad Smolders, Carlo van Dongen, Jan Ligtenberg en Piet Kamp.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp pakt nipt de winst

In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 37-36 van team DCM uit Oosterhout. Het beloofde een spannende partij te worden, omdat beide partijen exact gelijk stonden. Johan Ligtenberg speelde een degelijk partij en wist een gelijkspel binnen te slepen. Vader Jan moest echter verlies incasseren. Aan de meet kwam hij vijf caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Kopman Willy v.d. Wiel pakte bekwaam de winst. Hij had slechts 42 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.595 neer. Piet Kamp excelleerde ander maal. Hij had maar 38 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.473. Door dit resultaat staat team Kamp nu één punt boven team DCM. Op dinsdagavond 27 november speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team ’t Hartje uit Oosterhout. Team Kamp heeft een goed resultaat nodig om zich in de top te handhaven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest

In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 35-33 van team ‘t Hartje. Theo Laros pakte weer eens een winstpartij. Hij had maar 40 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij zette het schitterende gemiddelde van 0.475 neer. Leo Loonen kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hij kreeg maar 36 beurten. Kopman Charles Mekes kreeg maar 39 beurten en verloor eveneens. Charles maakte nog wel een mooie serie van vijf . Embert Broekhoven speelde een degelijke partij. Hij loodste deze bekwaam over de finish. Op donderdagavond 22 november staat de confrontatie tussen team Van den Nieuwenhuizen en Kamp p het programma. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Drietallen-competitie:

Café ’t Vaartje rukt op

In Tilburg won team Café ’t Vaartje met 28-29 van team DKS. Kopman Willy v.d. Wiel verloor nipt met nog slechts één carambole te gaan. Willy maakte nog wel een mooie serie van vier. Ook Piet Vissers produceerde een reeks van vier. Hij pakte de winst wel. Patrick Schrijver speelde gelijk. Door dit resultaat staat team Café ’t Vaartje weer op een mooie tweede plaats. Het heeft nog één punt achterstand op de koploper.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Winst Royal Hedge

In Werkendam won team Boomkwekerij Royal Hedge met 22-24 van team Werkendam. Embert Broekhoven kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenspeler was al na 40 beurten bij de finish. Mark Pijnenburg sleepte een gelijkspel uit het vuur. Ton Hamers had maar 33beurten nodig om over de meet te komen. Hij maakte een fantastische serie van vijf caramboles. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 0.636.

Winst team AK Deur & Interieur

In Made won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-29 team ’t Steegje. Edwin LIgtenberg kreeg aar 43 beurten. Toch kwam hij maar één luttele carambole te kort. Erwin Ligtenberg wist zijn partij in 43 beurten uit te spelen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.441. Jan Ligtenberg had slechts één beurt meer nodig om te finishen. Hij zette het geweldige gemiddelde van 0.613. Dit gemiddelde wam mede tot stand dankzij een schitterende serie van vijf.

Districtscompetitie B1:

Winst Het Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje won team Het Vaartje met 26-16 van team ’t Steegj uit Made. Nhiep Tran speelde een geweldige partij en was al na 30 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.900 voor zich noteren. Hij maakte een prachtige serie van vijf caramboles. Ton Kemmeren moest verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Embert Broekhoven had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.707. Door dit resultaat staat team Het Vaartje op een mooie vierde plaats. Het heeft slechts 13 punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 27 november speelt team Het Vaartje in eigen huis tegen team de Dorstvelgel uit Dorst.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1695

Alles over het biljarten in 't Vaartje deze week

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 12, 2018 10:00:59

Verslagen

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Chiel Rosenbrand uitgeschakeld in CvdN-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd Chiel Rosenbrand (’s Gravenmoer) afgelopen week uitgeschakeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Chiel deed voor het eerst de moedige poging om te spelen op de grote matchtafel (2.85 m.). Het is een geslaagd poging te noemen. Chiel won één partij en kon voorkomen dat hij op de laatste plaats eindigde. Francine van Yperen uit Standdaarbuiten liet zien dat ook dames het biljarten op de grote tafel verstaan. Francine speelde liefst 88% boven de klassengrens. Zij won drie van de vier partijen en werd eerste in de poule. In haar beste partij zette zij het gemiddelde van 1.000 precies neer.

Ook met het geweldige algemene gemiddelde van 0.750 kan ze thuis komen. Ze maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Ook Hans Boutier (Kaatsheuvel) die ook nog nooit op de grote tafel een officiële wedstrijd heeft gespeeld, plaatste zich voor de volgende ronde. In zijn beste partij liet hij het prachtige gemiddelde van 0.428 voor zich noteren. Ook met het mooie algemene moyenne van 0.307 kan hij tevreden zijn. Zijn plaatsgenoot Theo Laros redde het niet. Theo won maar één partij en dat is te weinig. Tilburger Nhiep Tran legde beslag op de derde plaats. Helaas voor hem was dit onvoldoende om door te gaan. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.Biljartsport:

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Winst P.C. Kamp

In Uden won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met liefst 2-7 van team Van den Berg. Piet Kamp zorgde voor een huzarenstukje. Hij stond achter met 17-5 en sleepte vervolgens onder meer met twee series van vier een gelijkspel uit het vuur. Ook het gemiddelde van 0.500 was uitstekend. Jan Ligtenberg gaf zijn opponent geen schijn van kans en won overtuigend. Ton Kemmeren nam in de slotfase afstand en pakte daarmee de winst. Kopman Ad Smolders maakte het succes compleet. Hij won met onder meer een serie van vier. Het verschil met zijn rivaal bedraagt echter slechts twee caramboles. Door dit resutaat handhaaft team Kamp zich aan de top van het klassement. Het verschil met de nummer twee bedraagt echter slechts één punt.

Team Sun Controls thuis

Op donderdagavond 15 november speelt team SunControls Tilburg een thuiswedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het moet het dan opnemen tegen team ABC uit Afferden. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anja Verbogt, Anton Smulders, Nhiep Tran, Jos Hamers en Bert v.d. Hooff. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp pakt winst

In Goirle won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 33-36 van team BCG. Jan Ligtenberg was de enige die verlies moest incasseren. Hij kreeg ook maar 42 beurten. In een gedegen partij stak kopman Ad Smolders zijn tegenspeler nipt de loef af. Hij maakte onder meer een serie van vier. Johan Ligtenberg zette een puike partij neer. Hij pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.459. Piet Kamp bevestigt zijn goede vorm. Hij had slechts 31 beurten nodig om te finishen. Hij maakte een mooie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.580 was hij bovendien de beste speler van zijn team.

Lion van Loon verliest opnieuw

In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 26-40 van koploper Cortini uit Oosterhout. Toon Verbunt kwam uit p het mooie gemiddelde van 0.357. Voor winst was dit niet genoeg. Hij kreeg ook slechts 28 beurten. Nhiep Tan kwam uit op het goede gemiddelde van 0.500. Toch zag hij zijn tegenstander al na 30 beurten over de finish snellen. Marrie Kleinloog kwam niet in de partij en verloor kansloos. Leo Loonen hield de verdediging goed gesloten. Hij kwam echter zelf onvoldoende tot scoren.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-27 van team Z.B.G.G. uit Hoeven. Ton Kemmeren kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Piet Vissers kon het niet bolwerken. Hij kreeg maar 42 beurten en moest diep buigen. Patrick Schrijver redde de eer. Hij won in slechts 42 beurten met het mooie gemiddelde van 0.547. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Team café ’t Vaartje staat nu zes punten achter op de koploper. Op maandag 19 november speelt dit team tegen de Distel uit Roosendaal. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Winst Het Vaartje

In Kaatsheuvel won team Het Vaartje met 24-27 van team BKW. In de eerste partij kwam Frans Kemmeren maar moeizaam op gang. In de tweede fase ging het beter lopen. Het was echter te laat om de winst te pakken. Arthur Snoeren zette dankzij een uitstekende winstpartij beide partijen op gelijke voet. Arthur kwam uit op het fraaie gemiddede van 0.489. Embert Broekhoven moest de beslissing brengen. Embert kweet zich van zijn taak en pakte bekwaam de winst.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Volle winst team AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 30-19 van team ’t Steegje uit Made. Edwin Ligtenberg speelde een degelijke partij en hield zijn tegenstrever bekwaam op afstand. Erwin Ligtenberg had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam ui op het mooie gemiddelde van 0.463. Jos Hamers was de man van de wedstrijd. Hij finishte in slechts 29 beurten met het fantastische moyenne van 0.586. Door dit resultaat nadert team AK de koploper tot op 9 punten.

Verlies Royal Hedge

In sportcafé ’t Vaartje had team Boomkwekerij Royal Hedge een absolute off-day. Het sprokkelde slechts 13 punten bij elkaar tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Anton Smulders kreeg slechts 35 beurten en Ton Hamers slechts 27. Ton Kemmeren had zijn verdediging op orde maar verzuimde om zelf te scoren, zodat ook hij kansloos verloor.


Op dinsdagavond 20 november speelt team Royal Hedge tegen team Het Oude Tramstation uit Elshout en team AK tegen De Eekhoorn uit Oosterhout. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1694

al het biljartnieuws uit 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 05, 2018 09:38:14

Verslagen


Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Ton Kemmeren door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook deze week weer een ronde gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) werd eerste in zijn poule. Hij won drie van de vier partijen. In zijn bete partij kwam hij uit op het mooie gemiddelde van 0.750. Alleen tegen Dongenaar Toon van Gool moest hij het onderspit delven. Toon speelde een partij in maar vier beurten uit en kwam uit op het fantastische partijgemiddelde van 1,750. Dit was het beste partijgemiddelde van deze week. Hij kwam uit op het algemeen gemiddelde van 0.396 en speelde daarmee liefst 19% boven de klassengrens. Hij werd met twee winstpartijen derde in zijn poule en mag hoop hebben dat hij als één van de beste derden door mag naar de volgende ronde. Jan Peter Laros (Tilburg) verzekerde zich met een tweede plaats en eveneens drie winstpartijen van een plaats in de volgende ronde. Hij speelde niet goed, maar wel effectief. Paul Bruijstens (Kaatsheuvel), die eerder al twee keer het toernooi op zijn naam schreef, werd uitgeschakeld. Paul won twee van de vier partijen. In zijn beste partij kwam hij uit op het prachtige gemiddelde van 1.384. Hij won echter maar twee van de vier partijen. Het algemeen gemiddelde van 0.785 is beduidend onder zijn niveau. Met deze uitschakeling verliest het toernooi een gewaardeerde deelnemer. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp verslaat team Van Loon

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stond de derby op het programma tussen team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. en team autobedrijf Lion van Loon Dongen. Team Kamp won met 35-32. Toon Verbunt troefde Johan Ligtenberg af in maar 38 beurten. Toon liet het prachtige gemiddelde van 0.394 voor zich noteren. Piet Kamp trok de stand weer redelijk in evenwicht door Nhiep Tran met overmacht te verslaan. Piet zette het degelijke gemiddelde van 0.400 neer. Jan Ligtenberg en Leo Loonen hielden elkaar in balans. Jan maakte nog een mooie serie van vier. Het duel der kopmannen moest de beslissing brengen. Ad Smolders liet in slechts 42 beurten Embert Broekhoven kansloos. Ad zette het mooie gemiddelde van 0.642 neer. Op dinsdagavond 13 november speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team DCM uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 30-33 van team DCM uit Oosterhout. Theo Laros had een uitstekende start, maar zag zijn opponent in de tweede fase helemaal terug komen. Hij zag vervolgens zijn tegenstander in maar 31 beurten finishen. Op de andere tafel won reserve Frans Kemmeren wel. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Daarna maakte Frans elf caramboles in slechts zeven beurten en besliste daarmee de partij. Embert Broekhoven had in de tweede sessie een moeizame start. Daarna begon het beter te lopen, maar om de partij nog naar zich toe te trekken, daarvoor was het te laat. Ook kopman Charles Mekes kon het niet bolwerken. Hij had lange tijd kansen, maar zag vervolgens zijn rivaal met enig geluk er lustig op los caramboleren. Daarmee was verlies ook voor hem onafwendbaar.


Lion van Loon verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 29-34 van team Buro Balans uit Oosterhout. Nhiep Tran kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Ook gelegenheidskopman Embert Broekhoven kwam er niet aan te pas. Winst was er wel voor Leo Loonen. Leo speelde een degelijke partij en hiel zijn tegenspeler prima op afstand. Man van de wedstrijd was Toon Verbunt. Toon speelde fabuleus en snelde al na 34 beurten over de finish. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.441 voor zich noteren. Op vrijdagavond 9 november staat de wedstrijd tussen team van Loon en het sterke team Cortini uit Oosterhout op het programma. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje levert in

Team Café ’t Vaartje heeft in Made met 30-22 verloren van team ’t Steegje. Willy v.d. Wiel kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Patrick Schrijver kreeg zelfs maar 33 beurten. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.545, maar kwam toch nog behoorlijk te kort. Piet Vissers haalde als enige de finish. Het leverde echter niet meer op dan een gelijkspel, omdat ook zijn opponent de meet passeerde. Door dit resultaat is de voorsprong op de nummer twee gereduceerd tot één punt.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Winst Royal Hedge

In Made won team Boomkwekerij Royal Hedge met 21-25 van team ’t Steegje. De enige verliespartij was voor Anton Smulders. Anton kwam niet in zijn spel en verloor kanloos. Winst was er wel voor Mark Peijnenburg en ton Hamers. Beide spelers hadden slechts 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Mark zette he prachtige gemiddelde van 0.641 neer en Ton kwam uit op het fraaie moyenne van 0.538. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier.

Winst team AK Deur & Interieur

In Geertruidenberg won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-28 van team D’n Berg. Kopman Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Zijn zoons Edwin enErwin wonnen wel. Erwin maakte een fraai serie van vijf en finishte in maar 44 beurten. Hij liet zijn tegenstander achter op één carambole van de meet. Edwin Ligten berg had zelfs maar 34 beurten nodig o de meet te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddede van 0.558.


Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Gelijkspel Het Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team Het Vaartje met 26-26 gelijk tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Arthur Snoeren kreeg slechts 28 beurten. Hij zette het fraaie gemiddelde neer van 0.607. Het leverde echter geen winst op. Bart de Wijs kwam uit op hetzelfde moyenne. Ook hij moest verlies incasseren. Hij bleef slechts 2 luttele caramboles verwijderd van de finish. Bart maakte nog wel een mooie serie van vijf. Ton Kemmeren redde de eer. Hij pakte de winst met het degelijke gemiddelde van 0.617. Op dinsdagavond 13 november speelt team Het Vaartje vanaf 19.30 uur in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1692

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK. RUTGER VAN DER KAAIJ KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, October 08, 2018 11:15:06

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.

RUTGER VAN DER KAAIJ KAMPIOEN IN DE 6E KLASSE.

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse.Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Dit van Loon en Peter Dingemans, beiden van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, in een prima partij won

Dit in 13 beurten.Rutger van der Kaaij, van b.v. de valk en Theo in ‘t Groen, van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 15 beurten was Rutger aan de meet.Topfavoriet Cees Willemse, van b.v., euphonia, en uittredende kampioene Jeannette Zonneveld, van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Cees won in 20 beurten.Dit en Rutger speelden vervolgens remise tegen elkaar, dat ging in 16 beurten.Theo pakte zijn eerste winst tegen Jeannette in 25 beurten.Peter bezorgde hierna Cees zijn eerste verlies in 20 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jeannette en Rutger, Rutger won deze partij in 22 beurten.

Na dag 1 aan de leiding Rutger met 5 punten in 3 wedstrijden, Dit had 3 punten verzameld in 2 partijen.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Christ van der Linden en Ger Kerst.In de 1e wedstrijd van dag 2 wist Dit in 23 beurten Cees te verslaan en bleef daardoor ongeslagen.Ook Peter bleef in de race voor het kampioenshap, Theo werd geklopt in 28 beurten.Jeannette bracht vervolgend Dit de eerste nederlaag toe in 23 beurten Rutger wist in een spannende partij ook Peter te verslaan in 20 beurten.Theo toonde eindelijk zijn grote klasse en klopte Cees in 18 beurten.Nog 2 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Rutger had 7 punten en Dit 5 punten.Door winst op Jeannette in 22 beurten en kwam Peter op een eindtotaal van 6 punten.Theo wist hierna Dit te verslaan in 19 beurten en ook Theo had nu 6 punten, Dit bleef stelen op 5 punten.Hierdoor was Rutger met ingang van zijn laatste partij al kampioen.Ook in zijn lwedstrijd tegen Cees bleef Rutger geconcentreerd spelen en won ook deze wedstrijd in 14 beurten en werd ongelsagen kampioen, proficiat.

Door dit kampioenschap is Rutger ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.finale e klasse band


v.l.n.r. Cees, Peter, Jeannette, Theo, Dit en kampioen Rutger  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1682
Next »