SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Het Middagje VV Dongen – HBS Voorbeschouwing VV Dongen – HBS

VOETBALPosted by internetkrant Fri, May 24, 2019 17:01:17

Het Middagje VV Dongen – HBS

Voorbeschouwing VV Dongen – HBS


En zo is het alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Na 34 duels blijkt dat VV Dongen een middenmoter is geworden. Na drie seizoenen 3e Divisie is het aanstaande zondag 26 mei om 14.30 uur de dag van het Grote Afscheid. De Gouden Generatie geeft het stokje over aan nieuwe helden. Stafleden gaan andere dingen doen buiten het voetbal en zullen opgevolgd worden door vrijwilligers die met nieuwe inzichten het geheel een andere dynamiek zullen geven. Voetbal is een sport waar mensen komen en gaan, maar de laatste 10 jaar waren wel heel bijzonder.


Door Frank van Heteren


Eerst zal er moeten worden gevoetbald. VV Dongen speelde zich vorige week op eigen kracht veilig door in de laatste seconden van de wedstrijd OSS 20 aan de kant te zetten. Een uitstekende prestatie zeker gezien de status van OSS 20, die nog een toetje van de nacompetitie mogen gaan proeven. Aankomende tegenstander van VV Dongen is HBS. De club uit Den Haag is inmiddels gedegradeerd en is al begonnen met de voorbereiding van het volgende seizoen. M.a.w. : sportief val er niks meer te halen of misschien toch wel?

Trainer Kaiser had als doelstelling dat zijn team tussen plaats 1 en 9 terug te vinden zou zijn aan het einde van deze jaargang. Nu staan ze op de 10e plaats en kunnen alleen bij winst de 9e plaats veroveren als Westlandia verliest van Blauw Geel 38 . Laatstgenoemde strijdt met EVV en JVC Cuijk om uit de nacompetitie te blijven.

Na het duel is er dus tijd voor de mensen die gaan stoppen of de club gaan verlaten. Het is altijd moeilijk om de juiste woorden en toon te vinden die bij een afscheid gepaard gaat. De ene ken ik wat beter dan de andere en daarnaast wil ik niemand hierin tekort doen. Toch ga ik de poging wagen.

De leden van de staf die VV Dongen jaren hebben gediend en nu hebben besloten om het stokje over te dragen zijn: Hans Kuijsters, Wim IJpelaar en Larry van Ommen.

Larry van Ommen kennen we natuurlijk als middenvelder van het gouden team van 2010. Later besloot hij om het trainersvak te gaan leren en belandde dit seizoen bij VV Dongen. Een aanbieding als hoofdtrainer bij RWB is de reden voor zijn kortstondige verblijf in Dongen. Zijn ervaringen heeft hij ongetwijfeld gedeeld met de jeugdige voetballers in de hoop dat ze door hem geïnspireerd zijn geraakt. Deze stap betekent voor Larry dat hij voor het eerst in zijn carrière de eindverantwoordelijkheid krijgt over een selectie en we wensen hem daar veel succes toe.

Wim IJpelaar ken ik al jaren. Hij is de stille kracht van elk team waarvoor hij heeft gewerkt. De rust en betrokkenheid onder het masseren zal de speler vertrouwen hebben gegeven. Zijn gedrevenheid en eerlijkheid zullen gemist worden. En niet alleen dat, want Wim heeft een aantal keren achter elkaar de Pubkwis georganiseerd en velen zullen weten dat deze avonden supergoed waren geregeld maar ook supergaaf waren. Hartstikke bedankt Wim!

En dan Hans Kuijsters. Ik vind persoonlijk dat Hans een standbeeld verdiend. Hij werd in 2013 leider van het eerste van VV Dongen en begon tegelijkertijd met succestrainer Ron Timmers. Voordat hij deze baan aannam was hij lid van de technische commissie en o.a. leider van het tweede team. Ook gaf hij in de ‘verloren’ uren training aan het damesteam……en ga zo maar door. Hans heeft dus bijna wel alles meegemaakt wat je kan meemaken. Kampioenschappen, teleurstellingen (zo miste hij de kampioenswedstrijd tegen De Valk in 2010 omdat zijn eigen team moest inhalen). Je kan het zo gek niet bedenken of Hans had er wel mee te maken. De meest indrukwekkende actie was zijn initiatief om de hoofdtribune naar Tinus de Man te laten vernoemen op het moment dat Tinus nog onder ons was!. Hans is superduidelijk, heeft het hart op de goede plaats, kan niet tegen oneerlijkheid of politieke spelletjes, loopt een stukje harder dan de rest, weet zijn mannen tot het bot te motiveren en bij elkaar te houden!! Een ‘natural born’ Leider. Hans moet zijn tijd gaan verdelen en heeft daarom geen ruimte meer voor deze mooie baan. Ik zou niet weten hoe we hem moeten bedanken!!

En ja. Ook een aantal spelers gaan de selectie verlaten. Aanvoerder Mitch van der Stappen gaat zijn heil zoeken in België na een uiterst succesvolle periode met VV Dongen. Kampioen Hoofdklasse is waarschijnlijk wel het hoogtepunt geweest. Dieptepunt was de opgelopen blessure tijdens het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. De revalidatie kostte hem een jaar, maar Mitch gaf niet op en vocht zich terug. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste spelers van het team. Zijn crosspasses waren onnavolgbaar en met zijn lengte wist hij menig spits tot wanhoop te drijven. Mitchell….Succes jongen!!

Middenvelder en spelmaker Glenn Kools gaat na een periode van drie jaar naar Halsteren. De fragiel ogende stylist was dit seizoen meerdere keren belangrijk in de slotfase van een wedstrijd. OJC. Quick Den Haag en OSS 20 maakten allemaal kennis met zij dadendrang. Hij scoorde al deze duels in de slotseconden. Maar Glenn heeft ook zijn kampioenschap te pakken met het team van 2016. Mooiste doelpunt van Glenn, naar mijn mening, was de vrije trap tegen Vlissingen waar hij de gehele verdediging en keeper in de luren legde. De foto die daarna genomen werd is prachtig en typerend voor Glenn. Opgetild door zijn ploeggenoten juicht hij precies als Rocky in de gelijknamige film met Sylvester Stalone. Halsteren zal blij zijn met zo’n kanjer!

VV Dongen gaat ook de twee spitsen verliezen. Thomas Schilders kwam vorig jaar over van JVC en was vooral dit seizoen de nummer 1 onder het spitsengilde. Hij pakte zijn doelpuntjes mee en kon uit onmogelijke situaties scoren. Een rustige jongen die op het veld het brood niet van zijn bord liet eten. Hij was Tom Kolkert in de hiërarchie voorbij gegaan. Tom Kolkert kende dit jaar een minder seizoen maar daarvoor vierde hij menig hoogtepunt. De flegmatiek ogende spits kwam vanuit de A1 bij de selectie. Prachtige techniek en een ongelooflijk snelle sprint, maar Tom was ook zo nu en dan erg lui en kon het bloed van de trainers onder de nagels vandaan halen. Nonchalant trok hij dan zijn schouders omhoog om de daaropvolgende wedstrijd zijn klasse te laten zien. Tom gaat volgens mij naar VV Oosterhout waar hij waarschijnlijk veel doelpunten gaat maken, want hij heeft alles in huis….het moet er zo nu en dan uitkomen! Succes Tommie!

Over Daan Poelmans’ zijn carrière in de selectie valt bijna een boek te schrijven. Als er één jongen is die heeft moeten knokken om de gunst van de trainer is het Daan wel. De verfijnde linkspoot was bij bijna geen een trainer, waaronder hij heeft gespeeld, een vaste waarde. Daan viel soms te vaak tussen wal en schip. Op de teamfoto van het kampioensteam van 2010 zie je een beetje schuchtere jongen. Onder trainer Roland Schuermans kreeg hij de eerste harde les te voorduren. Tijdens de wedstrijd tegen GVV Unitas mocht hij invallen. Ik kan me zo voorstellen dat je dan hartstikke blij bent. Schuermans zag dat er tactisch hier en daar iets veranderde bij de tegenstander en haalde Daan er na pakweg 25 minuten weer uit. Dodelijk voor een jonge voetballer, maar Daan liet altijd zijn voeten spreken. In de jaren daarna bleef hij keihard trainen en zeurde niet als hij weer geen basisplaats kreeg. Hij was er voor het team! Daan stond er als hij er moest staan en kende hele goede periodes waarin hij ongelooflijk belangrijk was voor de ploeg. Zijn kijk op het spelletje, zijn inzet en gedrevenheid zouden als voorbeeld genomen mogen worden voor elke jonge voetballer. Daan heeft mij in ieder geval altijd weten te overtuigen. Zijn mooiste doelpunt zal ik ook nooit vergeten. Het was in de oefenwedstrijd tegen RKC (toen nog Eredivisie). Bij een 6-0 achterstand werd Daan aan de linkerkant vrijgezet. Zonder na te denken poeierde hij de bal langs de verbouwereerde Jeroen Zoet in de korte hoek, hoog in de kruising. Kan toch niet iedereen zeggen hé? Daan jonguh, ik ben trots op je en wens je heel veel succes!Tja en dan blijft er nog eentje over. Mister VV Dongen, De Sjaak Swart van de Hoge Ham, De René van der Gijp van de Eindsestraatweg, De Dennis Bergkamp van het Wilhelminaplein, de Arjen Robben van Plan West 1 en 2 en De Marco van Basten van de Biezen!

Remon Koenen

Het idool van menig supporter! De Schrik van elke tegenstander! De Held van de Assist en De Meester van Het Doelpunt!

Remon Koenen

Superlatieven schieten tekort bij het beschrijven van het grootste talent dat VV Dongen ooit heeft voortgebracht!

Remon Koenen is waarvoor je als supporter naar de velden gaat. Ik denk dat Remon niet had misstaan in het profvoetbal, maar hij bleef zijn club jarenlang hondstrouw. Zelfs de mooiste aanbiedingen liet hij aan zich voorbijgaan, want spelen met je eigen vrienden telde meer voor hem dan het geld wat hij ervoor zou kunnen krijgen. Toen ik nog leider was in 2005 mocht Remon al een paar oefenwedstrijdjes meedoen. Zijn werkelijke doorbraak kwam in 2006. Dertien jaar gelden mensen, dertien jaar geleden!! Zijn sportieve hoogtepunten begonnen al in de jeugd. Met de A1 miste hij net het kampioenschap bij EBOH, maar bij de senioren oogstte hij het ene succes na het andere. Kampioen in 2008. Kampioen in 2010. District Bekerkampioen in 2010, Nederlands Bekerkampioen in 2010 en Kampioen in 2016.Remon geldt als de verpersoonlijking van de jarenlange successen die de club heeft mogen meemaken. Als er over 100 jaar een historicus onderzoek gaat doen naar de geschiedenis van de vereniging dan zal er waarschijnlijk een heel hoofdstuk worden besteed aan deze geweldige voetballer. Een jongen die in het veld zijn tegenstander het leven zo zuur kon maken dat die er gek van werd. Maar andersom was het ook zo dat Remon binnen no time uit de wedstrijd was als hij zijn dag niet had. Hoofd naar beneden en de minuten aftellen. Gelukkig kwamen die momenten maar weinig voor. Buiten het veld is Remon de goedheid zelve. Rustig van karakter en zeker geen poeha! Dat siert hem, want Remon is Remon en zal dat altijd zo blijven.

Remon gaat stoppen bij de selectie en wat moet je dan nog zeggen als nederig verslaggevertje? Niets, helemaal niets! Het enige wat je kan doen is in gedachten de mooiste momenten van de prachtige stylist naar boven halen…..en dan zachtjes tegen jezelf zeggen: “Ik heb Remon Koenen zien voetballen, wat een mazzelpik ben ik!”

Zondag na de wedstrijd worden al deze kanjers geëerd en als ik u was zou ik erbij zijn! Ze hebben allemaal uw applaus dubbel en dwars verdiend!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1769

15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc) Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juni

WIELERSPORTPosted by internetkrant Tue, May 21, 2019 08:19:03

15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc)

Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juniDoor Piet Scheepens

Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden.

Op het erepodium bij het gemeentehuis zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor één van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.
De Dongense Kasseien

De stichting Wielerbelang Dongen staat al 50 jaar garant voor spektakel als het gaat over het wedstrijden in en rondom Dongen. De vlakke polders kunnen, als er een stevige wind staat, het peloton in waaiers doen veranderen. Maar ook de Watertorenstraat, beter bekend als de Dongense Kasseienstrook, is voor velen een obsessie. De renners kiezen er vaak voor om door de berm te rijden om het gestuiter op de kasseien te ontwijken. Daar heeft de organisatie de afgelopen jaren een stokje voor gestoken. In overleg met de organisatie zet Michel van den Mosselaar, van het aangrenzende auto recyclingbedrijf, daar als de koers gaat passeren zijn vrachtwagens zo neer dat de renners wel over de kasseien heen moeten. Hij moet lachen als hij hoort dat het kleine NK hier wordt verreden en merkt op: ,,Die grote jongens van de Vuelta, durven die volgend jaar niet over onze kasseienstrook te komen?”

Arthur van Dongen parkoersbouwer rondom Dongen

Wie in Dongen wielrennen zegt, denkt dan gelijk aan de familie Van Dongen.

Wim van Dongen was de grondlegger van het wielrennen in en rondom Dongen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn kinderen, maar ook kleinkinderen, met dit virus zijn besmet. Een van hen is Arthur van Dongen, de huidige coach en ploegleider bij Team Sunweb, van o.a. Tom Dumoulin en Sam Oomen. Als jonge gast werd hij, en ook zijn broer Rik en zus Ceciel, op de racefiets grootgebracht. Wie ooit bij Arthur thuis geweest is ziet her en der miniatuur fietsjes en miniatuur volgauto s in koers volgorde opgesteld staan.

Nu stuurt hij zelf een ploegleiderswagen over de diverse Europese wegen om zijn team te begeleiden. Tussendoor is hij lid van stichtingsbestuur Wielerbelang Dongen en is zijn inbreng vooral geënt op het vastleggen van het parkoers en de veiligheid daar omheen.

In een eerder gesprek blikt Arthur vooruit naar het komende kleine NK.

,,Vijftig jaar Stichting Wielerbelang Dongen willen we graag op een bijzondere manier vieren. Wij gaan tijdens het komende kleine NK de belangrijke jeugdcategorieën op hun wenken bedienen met een selectief parkoers.”

Het parkoers is bekend. Eén omloop van 9,7 kilometer met in de laatste kilometers de vlakke Hogedijk en aansluitend de Watertorenstraat alias de Kasseienstrook. ,,Of er nu wind staat of niet, het wordt altijd een slagveld.”

Kanshebbers?

,,Binnen de organisatie staat het wieler technische altijd voorop. Het moet een selectieve wedstrijd worden. Bij de junioren schat ik Hidde van Veenendaal uit Dongen hoog in. Maar ook neef Bram de Kort is kanshebber. Voor beiden is dit een parkoers wat hun ligt. Verder kijken Nina Spapen uit Rijen en Jeremy Melis uit Dongen uit naar deze wedstrijd. Het kleine NK zo dicht bij huis.”  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1768

Invitatietoernooi Jeu de Boules Club Dongen

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, May 20, 2019 08:26:28

Invitatietoernooi Jeu de Boules Club Dongen

Op zondag 19 mei organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een zgn. “Invitatietoernooi”.

Hierbij zoeken twee clubleden een derde speler, welke geen lid is van onze vereniging. Meestal is het dan iemand die nog nooit gebouled heeft. Vaak is dat een familielid of de partner van een clubspeler.

Zo’n 3-manschap/3-vrouwschap speelt dan op deze dag drie wedstrijden: eerst met z’n drieën een “ triplette”, dan een “doublette” (met z’n tweeën) en een “Tete-a-Tete” (1 tegen 1). De gastspeler speelt altijd met iemand samen, dus geen wedstrijd met 1 tegen 1.Er waren aanvankelijk 12 equipes, maar er was jammer genoeg een afmelding, dus uiteindelijk bleven er 11 equipes over. We hebben dit met een extra team aangevuld tot een even aantal. Dit team speelde overigens buiten mededinging mee. De tegenstander won de partij altijd met 13-6.

Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven en vanaf half 11 begon het toernooi. Corrie Koreman (WECO) legde alles nog eens haarfijn uit, opdat iedereen begreep

hoe er gespeeld zou gaan worden. Je weet maar nooit!!

Tussendoor was er alle gelegenheid om wat te drinken en/of te eten. De man achter de bar was deze keer Roel van Helden en de catering werd verzorgd door Willy en Wim Boersen.

Na elke partij moesten zowel de winnaars als de verliezers de uitslag doorgeven aan de wedstrijdtafel en kon men heerlijk gaan genieten van het zonnetje op het terras. Er was geen haast bij, want er hoefden per slot van rekening maar 3 wedstrijden gespeeld te worden. Het startsein voor de volgende wedstrijd werd steeds door Corrie gegeven, nadat ze nog een keer had verteld hoe dit toernooitje in elkaar zat. De gastboulers hadden het prima naar hun zin en ze gooiden best wel goed. Misschien moeten we dat “beginnersgeluk” noemen, maar ze speelden zeker niet slecht. Ze hadden in ieder geval enorm veel plezier in het spel en dat is eigenlijk voor zo’n toernooitje het allerbelangrijkste. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, kon men de eindstand gaan berekenen.

Die zag er als volgt uit:

A Saldo Punten A- LID B-GAST C - LID)

1 26 14 Maikel Leemans Corné Luijten Toine Snoeren

2 25 11 Cees Leemans Gradus Mathon André van Vugt

3 26 10 Marian van Gastel Trees Mathijssen Wim Koreman

Het was een zeer gezellig en vrolijk toernooi. Het doel van deze dag, de nieuwe mensen kennis te laten maken met het Jeu de Boulesspel. Na afloop hoorden we dat we daarin in ieder geval geslaagd zijn!

Na de prijsuitreiking, een schitterende hangtas met bloeiende planten van “ kwekerij Zeelenberg” van de Fazantenweg 8 in Dongen. Hierna kon men nog even enkele vrije wedstrijden gooien.

Wij bedanken iedereen die meegeholpen heeft om dit toernooi tot een succes te maken. Tot het volgende invitatietoernooi in 2020!.

Wilt u eens komen kijken? Dat kan op dinsdagmiddag van 13.30-17.00 uur. U kunt zelfs nog meespelen! Bovendien kunt U ook een training bijwonen. Die is komende zaterdag op 25 mei vanaf 12 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1767

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN – RINI NETTEN EN ARTHUR SNOEREN STERKE POULE WINNAARS.

BILJARTENPosted by internetkrant Sun, May 19, 2019 10:58:13

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –

RINI NETTEN EN ARTHUR SNOEREN STERKE POULE WINNAARS


Met in totaal 45 inschrijvingen zijn de voorwedstrijden van start gegaan.In totaal wordt er gespeeld in 9 poules van 5 deelnemers.Uit iedere poule plaatsen de 9 poulewinnaars zich direct voor de halve finale.Alle nummers 2 en de 6 beste nummers 3 plaatsen zich voor de kwartfinale. (3 poules van 5)Verleden week werden er weer 2 poules verspeeld, hier de uitslagen

Poule 3

Het vaartje

18-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Arthur Snoeren (8)

6

24

55

3

0,800

0,436

109,0%

2

Herman Anders (10)

6

39

74

3

0,923

0,527

105,0%

3

Leo Peeters (8)

4

27

56

3

1,000

0,482

121,0%

4

Bart Hultermans (14)

4

42

60

4

0,875

0,700

100,0%

5

Hans Boutier (6)

0

13

75

2

0,000

0,173

58,0%

Poule 4

De valk

18-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Rini Netten (8)

6

31

47

4

0,818

0,660

165,0%

2

Jos Michielsen (6)

6

21

68

2

0,538

0,309

103,0%

3

Corné van Besijsterveld (6)

6

20

68

3

0,429

0,294

98,0%

4

Jan Pullens (8)

2

18

66

4

0,900

0,273

68,0%

5

Ronald van Eil (6)

0

10

61

2

0,000

0,164

55,0%

Rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op zaterdag 15 juni zijn Rini Netten en Arthur Snoeren.Voor de kwart finale op zaterdag 8 juni zijn geplaatst Jos Michielsen, Herman Anders en Corné van Beijsterveld.In de wachtkamer voor de kwart finale Leo Peeters. ( 6 beste nummers 3 uit 9 poules)a.s. zaterdag 25 mei worden er weer 2 poules verspeeld.

ZATERDAG 25 MEI

AANVANG : 13.30 UUR

POULE 5 -

CAFÉ DE VALK

ARJO DANE (6)

HENK FARO (8)

WILLIAM VAN WESTENBRUGGE (8)

THEO IN ‘T GROEN (6)

ROB HOUTEPEN (12)

ZATERDAG 25 MEI

AANVANG : 13.30 UUR

POULE 6 -

CAFÉ D’OUWE SOK

CEES CLAASEN (10)

ROB CLAESEN (6)

JAN LEEMANS (6)

AD SIEMONS (8)

HANS VERBUNT (10)

DATA VOORWEDSTRIJDEN –

ZATERDAG 11 MEI – ZATERDAG 18 MEI – ZATERDAG 25 MEI – ZATERDAG 1 JUNI

KWARTFINALE – ZATERDAG 8 JUNI (3 POULES VAN 5)

HALVE FINALE – ZATERDAG 15 JUNI (3 POULES VAN 5)

FINALE – ZATERDAG 22 JUNI (5 DEELNEMERS)

ALLE WEDSTRIJDEN VANGEN AAN OM: 13.30 UUR

In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens, die ook dit jaar weer van de partij is.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.De voorwedstrijden kwart en halve-finale wedstrijden worden verspeeld in de volgende horecabedrijven: D'ouwe Sok - Het Vaartje en De Valk.Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de deelnemers veel succes toe.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1766

Door een 0-3 overwinning op concurrent DEVO heeft DVVC het behalen van de nacompetitie nu in eigen hand.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, May 14, 2019 22:49:31

Door een 0-3 overwinning op concurrent DEVO heeft DVVC het behalen

van de nacompetitie nu in eigen hand.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste minuten van de wedstrijd goed in evenwicht. In de achtste minuut, uit een vrije trap van DVVC, kreeg Geert Jacobs de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Thomas Hack van DEVO.

Even daarna kwam DVVC goed weg. Een DEVO speler zag zijn schot, over de net iets te ver voor zijn doel staande Maikel Heijne heen, op de lat uiteen spatten.

Remco Kroese kreeg aan de andere kant, na een prima voorzet van Dennis Kras, de kans op de openingstreffer. Doordat hij de bal niet goed raakte schoot hij net naast het doel. Na een half uur spelen was het doelman Maikel Heijne die met een prima redding kon voorkomen dat DVVC op achterstand werd gezet.Archieffoto


Voorsprong

Kort na het begin van de tweede helft kreeg Geert Jacobs vanuit een voorzet van links de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot ging net over het doel. Die voorsprong kwam er alsnog toen even later de scheidsrechter DVVC een penalty toekende wegens het vasthouden van Remco Kroese. De aanvoerder zelf schoot onhoudbaar voor de DEVO doelman DVVC naar een 0-1 voorsprong.

DVVC bleef de bovenliggende partij en wilde zo snel mogelijk de voorsprong vergroten. Dat gebeurde in de 66e minuut toen Stefan van Dongen, na goed doorzetten, de vrijstaande Geert Jacobs bereikte. Deze verdubbelde de voorsprong en schoot DVVC naar de 0-2.

Staking wedstrijd

Een minuut of twee later besloot Scheidsrechter W. Zuykerbuyk uit Roosendaal de wedstrijd te staken omdat hij zich op het veld niet meer veilig voelde nadat DEVO een strafschop tegen had gekregen. Na een kwartier besloot hij alsnog de wedstrijd te hervatten.

In die 22 minuten die nog te spelen waren ging DEVO op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat resulteerde in minuut 74 in een grote kans voor een DEVO speler, maar deze schiet hoog over.

Even later gaat Maikel van Bragt alleen op het doel af. De uitkomende doelman zorgde er voor dat de achterstand voor zijn ploeg niet groter werd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg DVVC het gevoel dat ze deze voorsprong niet meer weg zouden geven. Het werd nog beter voor DVVC toen Stefan van Dongen, net over de middellijn, met de bal aan zijn voet, het doel van de tegenstander opzocht. Wat de verdediging ook probeerde het lukte hen niet om Stefan af te stoppen en ook de uit zijn doel komende keeper had het nakijken 0-3.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had DVVC de belangrijke drie punten binnen.

a.s. Zondag 19 Mei komt de hekkensluiter van de 5e klasse B De Schutters (Stampersgat) naar Dongen.

Aanvang 14.30 uur Scheidsrechter van deze wedstrijd J. Bruininx uit Reusel  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1765

Gouden jubileum bekroond met klein NK wielrennen

WIELERSPORTPosted by internetkrant Mon, May 13, 2019 11:06:54

15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc)

Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 junifoto Harm Rijswijk


Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden. Drie maal zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor een van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren. Om dit evenement geslaagd op de kaart te zetten is er een prima samenwerkingsverband tussen de organisatie, de gemeente Dongen en de gemeente Oosterhout. Permanence, het centraal logistiek centrum, is deze twee dagen het gemeentehuis van Dongen. Ook zijn er met verschillende instellingen goede samenwerkingsafspraken gemaakt. Zo is het Cambreurcollege deze dagen gastheer als het gaat om kleedaccommodaties inclusief douchegelegenheden.

Gouden jubileum bekroond met klein NK wielrennen

De Stichting Wielerbelang Dongen organiseert ruim 50 jaar in en rondom Dongen wielerwedstrijden in samenwerking met wielervereniging De Jonge Renner uit Oosterhout. Wielerfanaat pur sang good-old Wim van Dongen zette met een aantal Dongenaren het wielergebeuren in Dongen op de kaart. De Ronde van Dongen was ooit een profronde met klinkend namen zoals o.a. Joop Zoetemelk, Gerrie Kneteman, Hennie Kuiper en Henk Lubberding. Maar ook de Ronde van Midden Brabant, de kweekvijver voor toekomstige profs, waar renners zoals Lars Boom, Johnny Hoogerland en Mike Teunissen op het ereschavot stonden, is nog steeds een aantrekkelijke klassieker. Omdat de Ronde van Midden Brabant dit jaar in september voor de 50e keer van start gaat, heeft de KNWU het kleine NK aan Dongen toegewezen. Voor het bestuur van de Stichting Wielerbelang Dongen een grote eer en uitdaging, een gouden kroon op het jaarlijks terugkerende werk, de wielerdag Dongen. Met daarin nu de Ronde van Dongen (een criterium voor Nieuwelingen), de Ronde van Midden Brabant (klassieker voor beloften en renners zc) en voor de schooljeugd De Dikke Banden Race.


Parkoerslengte 9,7 kilometer

Start en finish liggen deze dagen rondom het gemeentehuis van Dongen. De startlijn ligt in de Bolkensteeg en van daaruit gaat het peloton richting Klein

Dongen, waar het op de kruising bij in ’t Groen en Henriette linksaf gaat richting ’s Gravenmoer. Op de T kruising bij keurslager Van Strien gaat het linksaf naar Oosteind, waar de renners in Oosteind linksaf de Griendsteeg in draaien. Aan het einde van deze weg gaat het linksaf de Hogedijk op, aan het einde linksaf richting de Lage Ham en gelijk weer rechts naar de Watertorenstraat oftewel de Kasseienstrook van Dongen.

Als de renners hier af komen belanden zij op de Lage Ham en gaan in volle vaart richting de finishlijn op de Hoge Ham die ter hoogte van de hoofdingang van de zusters Franciscanessen ligt. Afhankelijk van de categorie moeten er meerdere ronden worden afgelegd.

Programma

De KNWU heeft voor dit NK per categorie de afstanden vastgesteld die afgelegd moeten worden. Samen met organisatie is het parkoers verkend en is dit door de wielerbond goedgekeurd.

Zaterdag 22 juni begint dit NK om 10.00 uur met de Nieuwelingen meisjes.

Zij rijden in het totaal 6 ronden wat neer komt op 58,2 km.Om 12.15 uur is het aan Junioren vrouwen die een ronde meer moeten afleggen: 7 ronden in het totaal 67,9 km.De dag wordt om 15.00 uur afgesloten door de Junioren heren. Zij rijden in het totaal 126,1 kilometer. Bij de dames wordt een compact peloton verwacht dat rond de finish uiteen zal spatten voor de eindzege. Het is echter afwachten wat het weer, wind en regen, gaat doen. Vooral op de Hogedijk richting de Kasseienstrook. Deze laatste strook kan ook d scherprechter zijn. Dit echter in tegenstelling tot de Junioren heren. Experts verwachten hier, ook weer afhankelijk van wind en regen, veel strijd en veel vluchters.

Zondag 23 juni begint om 10.00 uur met de Nieuwelingen jongens. Zij gaan voor 8 ronden, goed voor 77,6 kilometer.

Het NK wordt afgesloten door de Elite renners zc. Een peloton waarin renners acteren die een profcontract willen afdwingen. Maar ook renners die net niet een profcontract wisten te bemachtigen. Zij rijden in deze afsluitende koers 17 ronden, in het totaal 164,9 kilometer.Ooit was er eens een renner uit Dongen die in Nijmegen bij deze categorie deze titel in de wacht wist te slepen. Nu zit hij in de organisatie en is hij de koersdirecteur: Martin van Steen.

Sponsoren

Ondernemers die dit weekeind dit evenement willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met de organisatie. Komt u voor 10 juni tot een overeenkomst met onze sponsorcommissie, dan kan mogelijk uw naam of bedrijfslogo op de finishboog en op de achterwand van het erepodium komen te staan.

Voor sponsorinfo: stefanrosenbrand@zeloo.nl

Voor meer informatie: www.nkwielrennendongen.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1764

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN - MANFRED SCHMIDT EN GERRIT VAN DE VEEKEN EERSTE POULE WINNAARS.

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, May 13, 2019 09:54:39

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN -

MANFRED SCHMIDT EN GERRIT VAN DE VEEKEN EERSTE POULE WINNAARS.

Met in totaal 45 inschrijvingen zijn de voorwedstrijden van start gegaan.

In totaal wordt er gespeeld in 9 poules van 5 deelnemers.

Uit iedere poule plaatsen de 9 poulewinnaars zich direct voor de halve finale.

Alle nummers 2 en de 6 beste nummers 3 plaatsen zich voor de kwartfinale. (3 poules van 5)

Verleden week werden de eerste 2 poules verspeeld, hier de uitslagen

Poule 1

D'ouwe sok

11-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Gerrit v.d. Veeken (6)

6

22

80

2

0,368

0,275

92,0%

2

Dim van Groesen (6)

4

19

53

3

0,667

0,358

119,0%

3

Adri Kouwenberg (6)

4

18

59

2

0,375

0,305

102,0%

4

Nico Akkermans (8)

4

26

86

3

0,750

0,302

76,0%

5

Tjeu Boomaars (6)

2

14

67

2

0,778

0,209

70,0%

Poule 2

Het vaartje

11-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Manfred Schmidt (6)

8

29

49

3

1,000

0,592

197,0%

2

Rob Kuipers (6)

4

23

62

3

0,421

0,371

124,0%

3

Joseph van de Ven (8)

4

26

62

3

0,750

0,419

105,0%

4

Leo Loonen (10)

2

25

61

4

0,750

0,410

82,0%

5

Toon Verbunt (10)

2

22

70

4

0,360

0,314

63,0%

Rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op vrijdag 15 juni zijn Gerrit van der Veeken en Manfred Schmidt.

Voor de halve finale zijn geplaatst Dim van Groesen en Rob Kuipers.

In de wachtkamer voor de halve finale Adri Kouwenberg en Joseph van de Ven. ( 6 beste nummers 3 uit 9 poules)

a.s. zaterdag 18 mei worden er weer 2 poules verspeeld.

ZATERDAG 18 MEI

AANVANG : 13.30 UUR.

POULE 3 –

CAFÉ HET VAARTJE

LEO PEETERS (8)

HERMAN ANDERS (10)

HANS BOUTIER (6)

BART HULTERMANS (14)

ARTHUR SNOEEN (8)

POULE 4 -

CAFÉ DE VALK

RINI NETTEN (8)

JAN PULLENS (8)

CORNÉ VAN BEIJSTERVELD (6)

JOS MICHIELSEN (6)

RONALD VAN EIL (6)

DATA VOORWEDSTRIJDEN –

ZATERDAG 11 MEI – ZATERDAG 18 MEI – ZATERDAG 25 MEI – ZATERDAG 1 JUNI

KWARTFINALEZATERDAG 8 JUNI (3 POULES VAN 5)

HALVE FINALEZATERDAG 15 JUNI (3 POULES VAN 5)

FINALEZATERDAG 22 JUNI (5 DEELNEMERS)

ALLE WEDSTRIJDEN VANGEN AAN OM: 13.30 UUR

In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.

Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.

De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens, die ook dit jaar weer van de partij is.

Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.

De voorwedstrijden kwart en halve-finale wedstrijden worden verspeeld in de volgende horecabedrijven: D'ouwe Sok - Het Vaartje en De Valk.

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de deelnemers veel succes toe.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1763

Lokaal gecertificeerde jeugdopleiding VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Sat, May 04, 2019 16:38:05

Lokaal gecertificeerde jeugdopleiding VV Dongen

In 2018 heeft VV Dongen het Kwaliteit en Performance programma van de KNVB succesvol doorlopen. Op zaterdag 4 mei werd het certificaat “Lokale Jeugdopleiding” uitgereikt. Dit betekent dat VV Dongen volgens de KNVB voldoet aan alle criteria om jeugdspelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal. Uiteraard zijn we trots op het feit dat we dit als jeugdopleiding hebben weten te realiseren. Hiermee schaart VV Dongen zich in een rijtje gerenommeerde clubs die op regionaal en op landelijk niveau opereren. Van de ruim 3000 voetbalverenigingen in Nederland hebben er slechts 60 dit (lokale) certificaat verkregen.


(op de foto: Angela Jansens, voorzitter VV Dongen, Dhr Fuat van de KNVB en Freddy Kruijs, hoofd jeugdopleiding VV Dongen).

Kwaliteit & Performance Programma

De jeugdafdeling heeft in samenwerking met de KNVB, het Kwaliteit & Performance Programma doorlopen. Tijdens de audit, de 1e fase van het programma, is getoetst of de jeugdopleiding van voldoet aan de 64 kwaliteitseisen die door de KNVB gesteld worden. Zo is onder andere gekeken naar het technisch beleid van de gehele vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop de jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het medische kader, de inzet van visuele leermiddelen, beleid rond sportiviteit en respect, het aantal trainingsmomenten, de accommodatie en overige voorzieningen.
Verbetervoorstellen

Op grond van deze audit werd een aantal verbetervoorstellen gedaan waar we vervolgens opnieuw mee aan de slag zijn gegaan. Uit de daaropvolgende review bleek dat deze verbeteringen ruimschoots voldeden aan de criteria en dat de certificering een feit is! Hiermee schaart VV Dongen zich in een rijtje gerenommeerde clubs die op regionaal en op landelijk niveau opereren. Van de ruim 3000 voetbalverenigingen in Nederland hebben er slechts 60 dit certificaat verkregen.

Waardering auditcommissie

De auditcommissie had veel waardering voor de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en manier van werken binnen de jeugdafdeling en beschreef dat als volgt in haar eindrapportage: “In het realiseren van de ambities wordt een (groot) beroep gedaan op vrijwilligers en beperkte financiële middelen, dat maakt wat de club bereikt heeft met het eerste elftal en de jeugdopleiding bewonderenswaardig. VV Dongen is een club die vooruit wil met de jeugdopleiding en blinkt uit in gastvrijheid en betrokkenheid.”

Ervaar het zelf!

Wil je een keer zelf ervaren hoe de jeugdopleiding bij VV Dongen te werk gaat? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proeftraining. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de betreffende leeftijdscategorie (https://www.vvdongen.nl/algemeen/organisatie/Jeugdcommissie) of stuur een mail naar info@vvdongen.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1762
Next »