SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Zondag 23 september VV Dongen – OSS 20

VOETBALPosted by internetkrant Tue, September 18, 2018 19:16:44

Zondag 23 september VV Dongen – OSS 20


Verslag en vooruitblik Door Frank van Heteren

Dongen, 18 september 2018. Afgelopen zondag speelde VV Dongen haar vierde duel van dit seizoen en wist met gedegen aanvalsspel de Hagenaars van Quick op de rug te krijgen. De 4-2 overwinning was zelfs lichtelijk geflatteerd maar dan gekeken vanuit een ander perspectief. VV Dongen wist een veelvoud van aanvallen niet om te zetten tot meer doelpunten. Man of the Match was routinier Remon Koenen die met twee assists en een doelpunt een dikke stempel op de wedstrijd drukte. Voor jongeling Robin de Man (20) viel er ook iets te vieren. De bij VV Dongen opgeleide spits scoorde na te zijn ingevallen zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht. Aanstaande zondag 23 september speelt VV Dongen tegen promovendus OSS 20. Aanvang 14.30 uur.

Nadat VV Dongen de eerste twee wedstrijden verliezend van het veld was gelopen gingen er al snel pessimistische geluiden door het dorp. “Dit wordt een heel zwaar seizoen en we mogen hopen dat we erin blijven!” Het aloude adagium en zware retoriek werden de afgelopen twee wedstrijden de mond gesnoerd. Trainer Ruud Kaiser werd na het vertrek van Ron Timmers geconfronteerd met een spelersgroep waarin een aantal bepalende spelers hadden besloten om te stoppen en waarin een aantal nieuwe spelers moesten worden ingepast. De korte voorbereidingsperiode deed daar geen goed aan en dat viel terug te zien aan de resultaten. Slechts een keer winst en een gelijkspel tegen Baronie, de rest werd verloren. Vaste volgers herkenden geen lijn in het spel wat leidde tot ontevreden geluiden.
persfoto: selectie 2018 vvDongenHet optuigen van een nieuw team gaat in fases en Ruud Kaiser was daar bij zijn aanstelling terdege van bewust en waarschuwde de supporters dat de tijden van Ron Timmers voorbij waren. In een interview zie hij dat de mensen daar ontzettend van mogen nagenieten maar dat een evenaring niet meteen in de lijn van de verwachting zou moeten liggen. “Als we tussen plaats 1 en 9 eindigen doen we het goed.“ Maar de overwinningen op Blauw-Geel 38 (1-3) en de overwinning op Quick zal ook bij hem en zijn staf als een enorme opluchting worden ervaren.

Vooral de manier waarop VV Dongen Quick bestreed was voor veel VV Dongen supporters reden om te geloven dat het wel goed komt met Kaiser’s team. Het drie-mans middenveld onder leiding van Remon Koenen oogde solide. Mede door de inbreng van Rijenaar Thom Avontuur die met slim positiespel de schakel lijkt te zijn geworden die VV Dongen al een paar jaar ontbeert. VV Dongen speelde afwisselend de lange bal op de beide buitenspelers maar wist ook voetballend vanuit de achterste linie de aanval te bereiken. De aanwezigheid van Koenen als diepste man achter de spitsen zorgde voor veel verrassing.

Kaiser was na de wedstrijd vooral tevreden over het feit dat er vier velddoelpunten werden gemaakt, maar zag over het hoofd dat het derde doelpunt kwam uit een vrije trap van Koenen waarna Jan Gerrit zijn hoofd tegen de bal plaatste. De andere doelpunten kwamen van Thomas Schiders die met een fraaie kapbeweging op de hoek van het zestienmetergebied iedereen uit positie zette en keihard diagonaal binnenschoot (1-0). Het tweede doelpunt was wellicht nog de allermooiste. Een snel opgezette aanval mondde uit in een een-twee tussen Avontuur en Gerrits. Eerstgenoemde kwam aan de rechterkant vrij en aaide de bal richting de tweede paal waar Remon Koenen met een halve draai zijn hoofd nog achter de bal wist te zetten (2-0). Van de voorzet van Thom Avontuur droop de klasse af. De nieuweling zette zich in de loop van de wedstrijd nog een keer vrij op de rand van de zestien, maar net als tegen GOES eindigde zijn poging op de lat.


Wart wellicht als hoogtepunt van de middag kan worden beschouwd is dat er weer een Dongense jongen is doorgebroken in het vaandelteam. Robin de Man speelt voor het tweede jaar in de senioren en staat op het punt om zijn status als ‘breker’ waar te maken. De twintigjarige spits bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt na goed voorbereidend werk van de middenvelders. Het intikkertje betekende zijn allereerste doelpunt bij VV Dongen 1.

Zondag 23 september kunt u zelf uw oordeel vellen als VV Dongen op Sportpark de Biezen aantreed tegen promovendus OSS 20. Met twee nederlagen, een gelijkspel en een overwinning geeft de kennismaking met de 3e Divisie nog niet datgene wat ze er in Oss van zouden hebben verwacht. De thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Hercules (0-2) werd door de Ossenaren aangegrepen om eens kritisch naar zichzelf te kijken. “Vooral tegen inzakkende ploegen hebben we het moeilijk.” De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten dateert van zondag 8 mei 2016. De dag dat VV Dongen kampioen werd in de Hoofdklasse. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur  • Comments(1)//sport.dongenhomespot.nl/#post1674

Teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, September 17, 2018 21:45:55

Teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 16 september mochten de dames op bezoek bij Waalwijk dames 1. Voorafgaand aan de competitie werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen dit team. Deze werd verloren met 4-3 en daarom waren de dames gebrand op een revanche. Ondanks de einduitslag van die oefenwedstrijd, wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat er punten te halen waren in Waalwijk. Na een snelle warming-up klonk het fluitsignaal, de wedstrijd was begonnen. Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk aan de eerste helft. Er konden wat aanvallen opgezet worden, en na een aantal minuten spelen werd de eerste strafcorner versierd. Chelsea van Helmond wist deze goed te benutten en sleepte de 0-1 binnen. Niet veel later, door een snelle counter viel helaas de 1-1.

persfoto

De rest van de eerste helft kwam Van der Kolk Liberty dames 1 niet uit de druk van Waalwijk dames 1. Er werd voornamelijk op de eigen helft van het veld gespeeld en de dames konden niet in hun eigen spel komen. Toen een aanvalster van Waalwijk door de verdediging kwam, moest keepster Senna-Joy Brons ingrijpen. De aanvalster maakte een snelle beweging en leek Senna voorbij te spelen. Verdedigster Silke Verbunt, een nieuwe aanwinst van dames 1, stopte de bal voor de lijn met haar voet en voorkwam daarmee een doelpunt, maar veroorzaakte wel een strafbal. Deze werd onhoudbaar in het net gepusht; 2-1.

Het was eindelijk rust en er werd wat rommelig besproken dat er iets moest veranderen in het spel. Toen de tweede helft begon en al vrij snel de 3-1 viel, werd er inderdaad gewisseld in de opstelling. En dat bleek goed te werken! Er werd uit de druk van Waalwijk gehockeyd en Van der Kolk Liberty dames 1 kon een aantal keer gevaarlijk worden in de cirkel. De tweede strafcorner voor Liberty werd versierd en Chelsea van Helmond kon deze weer keihard in het net slepen; 3-2! Ondanks de achterstand werd Van der Kolk Liberty dames 1 steeds strijdlustiger en zochten ze naar de gelijkmaker. Helaas kon Waalwijk de voorsprong verder uitbreiden na weer een snelle counter. Maar de dames lieten het er niet bij zitten, met weer een strafcorner maakte Chelsea de 4-3. De laatste spannende minuten passeerde met kansen voor beide teams. Eén van die kansen wist Waalwijk te benutten met een doelpunt wat de eindstand op 5-3 zette.

Ondanks het eindresultaat was Van der Kolk Liberty dames 1 trots op het spel dat ze de tweede helft hebben laten zien. Na een slechte eerste helft hebben ze zich herpakt, maar helaas was Waalwijk effectiever in de cirkel. Volgende week spelen de dames in Veldhoven tegen Basko dames 1. Basko heeft de afgelopen twee wedstrijden gewonnen, maar daar hopen de dames verandering in te gaan brengen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1673

SINGLE WINST VOOR MAIKEL VERBERK BIJ RANKING DE VALK.

DARTSPosted by internetkrant Mon, September 10, 2018 19:45:08

-SINGLE WINST VOOR MAIKEL VERBERK BIJ RANKING DE VALK.

-OWEN ROELOFS EN TONNY VEENHOF WINNEN BIJ DE KOPPELS.

-170 FINISH VOOR BENITO VAN DE PAS.

Zondag 9 september werd het 2e toernooi verspeeld van de 34e open ranking.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o..Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Owen Roelofs en Tonny Veenhof werden finalisten door winst op Djowy Verhagen en Patrick van Osch.In de andere halve finale wonnen Carlo van Cleef en William Leijten van Mike Theune en Marvin van EenennaamMet 4-3 ging de winst in de finale naar Owen en Tonny.beste 2 koppels 9 sept


v.l.n.r. Tonny, Owen, William en Carlo

Dennis Hendrickx en Pim van Bijnen wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Caroline Timmermans en Nico de Kreij.
koppel verl 9 sep


v.l.n.r. Pim, Dennis, Caroline en Nico

De hoogste uitworp ging naar Patrick van Osch met 152.Verder de volgende uitworpen, Tonny Veenhof 148 en 110, Mario Robbe 126, Maikel Verberk 111 en Carlo van Cleef 103.Hierna gingen de singles van start.Maikel Verberk werd finalist door zeges op Marly van den Heuvel, Mark de Vries, Oen Roelofs en Kristof Raets.Benito van de Pas werd finalist door winst op Ko Hamans, William Leijten, Jeffrey Siemons en Tonny Veenhof.In een prima finale ging de winst met 5-1 naar Maikel, zijn legs gingen in 18,16,15,14 en 15 darts. Benito won in 20 darts..Hierdoor boekte Maikel zijn eerste winst in de valk, proficiat.beste 4 singel 9 sep


v.l.n.r. Benito, winnaar Maikel ,Tony en Kristof.

William Leijten won met 4-2 in de finale van de verliezersronde van Carlo van Cleef.
single verl 9 sep


William en Carlo

De hoogste uitworp ging naar Benito van de Pas met een perfecte 170, Benito had ook nog een 107 finish.Tonny Veenhof en Maikel Verberk gooide 120 uit, Mario Robbe 114 en Pim van Bijnen 104.In totaal werd er 45 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie (maximaal 2 p.p.).Maikel Verberk had wederom de meeste met 8 stuks.Benito van de Pas had er 6 ; 4x 180 voor Pim van Bijnen.3x 180 voor Owen Roelofs, Carlo van Cleef, William Leijten, Mario Robbe en Kristof Raets.2x 180 was er voor Tonny Veenhof, Djowy Verhagen, Patrick van Osch en Mike Theune.1x 180 voor Corné van Mastrigt, Dennis Hendrickx, Nico de Kreij en Peter Dekkers.

WINNAARS SINGLE -

1. Maikel Verberk

2. Benito van de Pas

3. Kristof Raets

4.Tonny Veenhof

5. Jeffrey Siemons

6.Patrick van Osch

7.Owen Roelofs

8.Marvin van Eenennaam

WINNAARS KOPPELS –

1. Owen Roelofs – Tonny Veenhof

2. Carlo van Cleef – William Leijten

3. Mike Theune – Marvin van Eenennaam

4.Djowy Verhagen – Patrick van Osch

5. Danny Schellekens – Corné van Mastrigt

6.Mario Robbe – Benito van de Pas

7.Yourie Raets – Kristof Raets

8.Marly van den Heuvel – Samantha Robben

VERLIEZERS SINGLE

1. William Leijten

2. Carlo van Cleef

3. Marly van den Heuvel

4.Dennis van Strien

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Pim van Bijnen – Dennis Hendrickx

2. Caroline Timmermans – Nico de Kreij

3. Jurgen Evers – Dennis van Strien

4.Theo Lambregts – Ko Hamans


Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 30 september, graag tot dan.

Kijk ook op www.falkie.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1672

Sterk begin DVVC JO11-1 in de beker

VOETBALPosted by internetkrant Wed, September 05, 2018 09:33:16

Sterk begin DVVC JO11-1 in de beker


Tekst: Peter vd Sluis / Foto’s: Kees

Start voetbalseizoen.

Vandaag, zaterdag 2 september, start het nieuwe voetbalseizoen. We beginnen met een bekerwedstrijd tegen VV Dongen. In overleg kan worden geregeld dat de wedstrijd bij VV Dongen kan worden gespeeld, ivm met het G-toernooi op sportpark Dongekant.


Met een ietwat gehavend team (o.a. een gebroken arm) staat DVVC niet op z’n sterkst. Er zal dus goed vóór en met elkaar gewerkt moeten worden.

De bal wordt afgetrapt door VV Dongen, maar al snel is DVVC in balbezit. De focus van DVVC ligt duidelijk naar voren en in de eerste minuten krijgt DVVC ook al een paar bescheiden kansen.

Na 5 minuten is het eerste doelpunt een feit als de bal achter de vv Dongen keeper verdwijnt. En dan gaat het snel, want in 7minuten tijd wordt nog 4x gescoord.

Bij de time-out krijgen de spelers van beide teams de nodige aanwijzingen van de leiders. Deze aanwijzingen lijken VV Dongen goed te hebben gedaan want zij komen iets meer in de wedstrijd. Toch lukt het DVVC de score nog verder in hun voordeel op te laten lopen.


Maar dan ziet VV Dongen kans om binnen een paar minuten gevaarlijk te worden en zelfs tweemaal de bal binnen te schieten. Daar waar de DVVC verdedigers lange tijd in staat waren de aanvallen van Dongen af te weren lukt het nu even niet. Maar er is geen enkele reden tot onrust of paniek. Gewoon goed op blijven letten en elkaar coachen is wat belangrijk blijkt in deze fase van de wedstrijd.


Onderling coachen

Al coachend weten de spelers elkaar goed te vinden, de bal wordt goed rondgespeeld. Er is goed geluisterd naar de opmerking “Laat de bal het werk doen”. Voor rust wordt het spel beloond met nog een doelpunt. Ruststand 7 – 2 voor DVVC.

DVVC trapt af voor de 2e helft. DVVC lijkt wat vermoeid, spelers lopen niet meer met hun mannetje mee of gaan niet altijd mee helpen in de verdediging. Hierdoor krijgt VV Dongen wat meer ruimte en daarmee ook mogelijkheden. Maar gelukkig beschikt DVVC over een prima keeper. Hoefde deze in de eerste helft niet veel in actie te komen, in de tweede helft is dat wel nodig. Daarbij weet hij een paar aanvallen goed af te slaan.

Tijdens de time-out is het zaak om DVVC wakker te schudden, want ondanks het feit dat VV Dongen niet heeft weten te scoren moet DVVC niet verslappen. Dit signaal is goed opgepakt want vrijwel direct na de spelhervatting zorgt een goed geplaatst schot voor het opkrikken van de DVVC score.

Het overwicht is in de laatste fase van de wedstrijd voor DVVC, maar scoren zit er even niet in. DVVC komt relatief makkelijk voor het doel van de tegenstander, maar bijna alle spelers van VV Dongen bevinden zich voor het doel. Daarmee ontstaat een kluwen aan benen en voeten die in de weg staan voor het doel. De diverse doelpogingen van DVVC belanden dan ook niet in het doel.

In de laatste minuten van de wedstrijd lukt het toch nog om een keer te scoren. Daarmee wordt de eindstand op 9 – 2 gezet en begint DVVC met een overwinning aan de bekerserie. Een beloning voor het harde werken en lekkere voetbal dat DVVC heeft laten zien.

Goed gedaan jongens en meisje. Op naar de volgende wedstrijd.

Komende zaterdag speelt DVVC geen wedstrijd ivm het jeugdkamp. De 2e bekerwedstrijd zal op woensdag 12 september om 19:00 worden gespeeld tegen Olympia.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1671

Atledo Mila Atleten testen vorm

ATLETIEKPosted by internetkrant Sat, September 01, 2018 22:36:51

Atledo Mila Atleten testen vorm

Vrijdag 31 augustus hebben verschillende Mila Atleten van Atledo deelgenomen aan de Runnersworld Trackmeeting in Utrecht. Voor de atleten een prima test om te kijken hoe het staat met de vorm.Marit Griep bijt de spits af op de 800 meter. Ze heeft maar één doel en dat is haar PR verbeteren. De eerste 200 gaan goed, ergens 33, jaja, hard genoeg, maar op 400 tikt de klok toch op 70 af. Ze kan goed rekenen, dus ze weet het al. Op 500 mtr zien we aan de houding dat de spieren niet meer willen en op 600 zakt ze in. Een moedige poging met het hoofd, maar de spieren dachten er anders over. De NK zat nog in de benen. Brik van Dusseldorp wil knallen op de 400 meter. Bij de start gaat het niet goed. Slecht uit de blokken en rommelig in de bocht. Je ziet de wilskracht en eenmaal op het rechte stuk pakt hij het ritme. Stuk voor stuk haalt hij iedereen in en op de laatste 100 zijn de knieën mooi hoog en het tempo gaat alsmaar harder. Knappe winst en tijd van 53.92 sec.Jasper van Laarhoven wil revanche op zijn vorige 1500 meter wedstrijd. Hij liet zich toen leiden door een te trage serie. Jasper was nu beduidend beter. Hij loopt krachtig met een nette techniek een keurig PR van 4.36.48 min.

De 1500 meter van Anne de Jong was verassend. Ze is erg geladen. Bij de start is ze meteen weg en pakt een paar meter. Ze komt door in 73. Veel te hard, al ziet het er krachtig uit. Maar we zien twijfel in haar houding op 600 mtr. Niet haar knie, maar haar onderbeen speelt kennelijk op. Ze gaat zo stevig mogelijk door. Dat gaat goed met een doorkomst van 80, maar daarna gaat ze voorzichtig lopen. Ze vecht twee ronden met haar pijnlijke been en is niet meer met de wedstrijd bezig. Uitlopen wilde ze persé. Dat lukte en dat is heel knap!!

Op de 1500 zien we Jair van Winkel de strijd aangaan, maar na een felle start, moet hij inleveren en gaat het wat taaier. Maar Jair is een bijter dus hij zet door en houdt het tempo daar vast om dan in 4.20.57 te finishen. Na de eerste te snelle ronde zeker alsnog een goed eindresultaat!

Ook Jelle de Roon komt zichzelf testen op de 1500 meter. Snelheid genoeg dus hij opent de wedstrijd met ronde 68, maar dat is een beetje te snel dus dimmen, maar net iets te veel met 72. Dan weer ontspannen versnellen en hij vindt zijn tempo. De finisht tikt af met 4.21.20. Mooie tijd en dik tevreden.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1670

60 jarige biljartvereniging t Vaartje ontvangt biljarters Volckaert

BILJARTENPosted by internetkrant Fri, August 31, 2018 16:35:12

60 jarige biljartvereniging t Vaartje ontvangt biljarters Volckaert

Door Piet Scheepers


Wat ooit begon met een opmerking in de trant van: ,,Willen jullie eens tegen onze mannen biljarten?” is uitgelopen op een uitwisseling, die wel eens langer stand kan gaan houden. Nancy van Beek, activiteitenbegeleidster op een afdeling in verzorgingstehuis De Volckaert, deed dit verzoek een half jaar geleden richting een van de leden van biljartvereniging ’t Vaartje. Het bestuur en ook kasteleinechtpaar Ton en Hanny Kemmeren vonden dit een prima idee. Begin juli was de eerste ontmoeting in De Volckaert. Vier spelers van t Vaartje tegen vier spelers van De Volckaert, de afdeling Kamillehof.

In het kader wet privacy hebben en biljarters, begeleiding en directie toestemming gegeven deze foto te laten plaatsen

Na de eerste ontmoeting, die overtuigend door t Vaartje werd gewonnen, volgde een tegenbezoek in café ’t Vaartje in Dongen Vaart. ,,Ja, mijn mannen willen een revanche,” lachte Van Beek. Woensdag 29 augustus was het dan zover. Er werd vervoer geregeld. Drie auto’s van t Vaartje reden taxi, want de vier van De Volckaert namen een aantal supporters mee. Daaronder Johan Oerlemans, bewoner van De Volckaert en erelid van biljartvereniging ’t Vaartje.

De dag begon met koffie met cake waarna de onderlinge wedstrijdjes volgden. Twee tegen twee. Na acht partijtjes, tot de 15 caramboles, was de einduitslag 2-6 in het voordeel van De Volckaert. De mannen van Nancy van Beek hadden duidelijk geoefend en hebben zich gerevancheerd na de eerder geleden nederlaag. Na deze monsterzege was het tijd voor een lunch. Deze werd aangeboden door de jubilerende club in samenwerking met Ton en Hanny Kemmeren. Ook de koffie, thee en drankjes waren deze morgen voor de mensen van t Vaartje.In het kader wet privacy hebben en biljarters, begeleiding en directie toestemming gegeven deze foto te laten plaatsen

Waar een jubileum is, is ook tijd voor kadootjes!

Tijdens hun wekelijkse dagbesteding hadden de biljarters en hun aanhang een prachtig mozaïek bord gemaakt voorde jubilerende biljartvereniging. Deze werd door Nancy van Beek overhandigd, plus en bos bloemen voor de hartelijke ontvangst door het kasteleinsechtpaar. Hanny Kemmeren bood de biljarters van De Volckaert een tweetal sets biljartballen aan, waarmee het gezelschap duidelijk in hun nopjes was. ,,Haha, dan hoeven we geen muntjes meer in de biljartklok te gooien,” werd lachend opgemerkt. Daags nadien stuurde Nancy van Beek nog een Appje met de opmerking dat haar mannen een zeer geslaagde dag hebben gehad.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1669

INTERVIEW MET RUUD KAISER VAN vvDONGEN

VOETBALPosted by internetkrant Thu, August 23, 2018 17:45:27

INTERVIEW MET RUUD KAISER VAN vvDONGEN

Door Frank van Heteren

Aanstaande zondag 26 augustus begint het nieuwe seizoen 2018 – 2019 voor VV Dongen tegen degradant TEC uit Tiel. De seizoen opening in Tiel begint om 14.30 uur. Maar voordat het spektakel gaat beginnen is het eerst tijd om de man die het komende jaar leiding gaat geven aan de Kanaries, nader te introduceren. In een lang en boeiend interview door Frank van Heteren, maakt u kennis met Ruud Kaiser die in mei een verbintenis sloot met VV Dongen.

Ruim een week geleden was ik op bezoek bij Ruud Kaiser met wie ik een hele middag heb zitten praten over zijn leven als voetballer, als jeugdtrainer en als hoofdcoach. Het gesprek zou genoeg stof opleveren om er zelfs een boek van te maken. Ik volg hem door zijn carrière, zijn uitdagingen en zijn teleurstellingen. Doorlopend vroeg ik me die middag af hoe een trainer met zijn statuur bij VV Dongen terecht is gekomen. Na vier uur praten en bij het uitwerken van het transscript werd me duidelijk dat Ruud Kaiser soms slachtoffer werd van de omstandigheden, maar ook zelf een aandeel had in het verloop van zijn trainersloopbaan. Zonder oordeel kan ik me een beeld vormen over een gepassioneerd voetbaldier, die de woorden Normen en Waarden hoog in het vaandel heeft staan. Oprechtheid en eerlijkheid zijn grootheden die in de voetballerij vaak met voeten getreden worden. Vooral oneerlijkheid is een doorn in het oog van Ruud Kaiser. Bij het aanpakken van oneerlijkheden liep Kaiser te vaak tegen een muur van politiek aan en waar zijn carrière tot zijn 47e jaar in de lift zat ging het daarna ineens een stuk moeilijker.


persfoto

Ruud Kaiser is in 1960 geboren in Amsterdam en heeft als jongetje nooit echt op een vaste plek gewoond. “Het langste was volgens mij in Ridderkerk van mijn zesde tot mijn elfde jaar en toen gingen we voor de zoveelste keer verhuizen.” Voetballen kon Ruud als de beste, maar al snel kreeg hij in de gaten dat volwassen mensen kunnen liegen. Een voorval op zijn tiende jaar is hij nooit vergeten en legde waarschijnlijk de kiem voor zijn verdere ontwikkeling.

Excelsior

“Ik zat in het derde pupillen team en als we kampioen zouden worden zou ik naar het eerste pupillenteam mogen. We worden kampioen en ik heb zo’n 60 goals gemaakt en zonder mij zouden ze geen kampioen zijn geworden. Ik was gewoon een supertalent. Iedereen ging over naar Pupillen 1 en ik moest naar Pupillen 2. Ze gingen ineens op leeftijd indelen en ik was een jaar jonger. Ik was al gescout door Excelsior, maar ik wilde daar niet naartoe en zei tegen mijn vader dat ik bij mijn vrienden wilde blijven. Toen kwam dus het blaadje waarop stond in welk elftal ik zou gaan spelen en zag dat ik niet bij Pupillen 1 was ingedeeld. Ik naar mijn kamer gerend. Huilen! Ik zei tegen mijn vader dat ik naar Excelsior wilde. Zo zat ik er toen al in.”

De hele middag komen dit soort voorbeelden terug. Als een soort rode draad. Ruud is zich daarvan bewust en zegt ook vaak dat het ‘zwart-wit’- denken niet altijd even handig is geweest. Andersom gebruikte hij zijn teleurstellingen tot het creëren van iets positiefs. “Ja, ik zette dat om in iets positiefs. Onder andere door mijn manier van werken met jeugdspelers.” Ruud vertelt uitgebreid over het begin van zijn trainersloopbaan. Als profvoetballer trainde hij in zijn vrije tijd de B-junioren van TOP Oss. Normen en waarden stonden voorop. “En hield men zich niet daaraan, ook al was het mijn beste speler, dan stond hij er dus niet in.” Ter illustratie schetst hij een voorval met een speler die een scheidsrechter uitschold: “Die haalde ik er direct af. En dan ga je met tien man verder. En wat daarvan de sportieve consequenties zijn interesseert me geen reet.”

zilveren medaille

Duidelijkheid, eerlijkheid, normen en waarden! De woorden blijven maar in mijn hoofd gonzen. Ik vraag me af hoe hij dat heeft omgezet naar het profvoetbal dus ik vraag hem wat zijn visie is als trainer en vanuit welk principe hij zijn spelers benadert. In tegenstelling tot van Gaal’s Totale Mens principe benadert Kaiser de spelers op hun persoonlijkheidsprofiel. Hij heeft MBTI gestudeerd om zodoende inzicht te krijgen in het karakterprofiel van mensen en met name dan bij die van zijn spelers. “Bij mij zit het zo in elkaar dat ik ieder mens respecteer zoals die is” Hij vervolgt: “Ik ben in 2004 dit gaan studeren, want ik merkte dat ik de extraverte personen goed bereikte maar de introverte niet en ik dacht echt dat ik alles goed deed.” De studie leverde hem nieuwe inzichten op waarmee hij zijn team beter in balans kon krijgen. “ Ik merkte dat het met de groep steeds beter ging klikken. En of het daarmee te maken heeft weet ik niet, maar we wonnen met Oranje O-17 een zilveren medaille op het EK en een bronzen medaille op het WK.”

Nogmaals benadrukt hij de gelijkheid tussen spelers ondanks hun verschillen. “Ik ga uit van het principe dat iedereen is zoals die is. Dat moeten we met zijn allen ook zo willen en respecteren. Jij mag anders zijn dan ik. Iets waar voetballers moeite mee hebben. Als voorbeeld: De spelers die verschrikkelijk taakbewust zijn hebben een probleem met de intuïtieve voetballers, want die spelen niet in hun taak. En in je team heb je een mix van beiden nodig. En als je van elkaar begrijpt waarom hij zo is en waarom hij altijd op het laatste moment iets doet of op het laatste moment komt en waarom jij altijd maar keurig in die structuur loopt, dan kan je zonder de jongens daarmee te vermoeien de juiste handvatten geven om ze beter te kunnen laten functioneren.” Om af te sluiten met: “Maar in de discipline zijn we allemaal gelijk. Of je nu mijn slechtste speler of mijn beste speler bent. Daar ga ik niet in sjoemelen, niet in manipuleren. Als jij in de fout gaat ga je in de fout en krijg je dezelfde straf als Pietje of Jantje.”

We filosoferen nog even verder over het MBTI – principe, waarin Ruud me met passie vertelt dat juist door elkaars verschillen te herkennen en te respecteren een heel andere dynamiek op het voetbalveld ontstaat. Het gaat hem om ‘bewustwording’ van ieders kwaliteiten en onvolkomenheden, zodat ze elkaar met een glimlach kunnen begrijpen en kunnen zeggen: “Hé wat grappig ik ben heel anders!”

Ruud vertelt kleurrijk en ik zit geboeid te luisteren naar een man die zijn sporen in de voetballerij ruim heeft verdiend. Nadat hij op 3 februari 2015 bij FC Den Bosch werd ontslagen volgde de grote stilte op de aanbiedingen markt.

Ruud denkt dat dit is gekomen omdat hij naar eigen zeggen een fout heeft gemaakt bij de contractbesprekingen met FC Den Bosch. Hij kreeg te horen dat er een hoofdtrainer werd gezocht en die baan zou voor hem een grote droom doen laten uitkomen. “Niet mijn hele leven, maar toen ik trainer werd heb ik vaak gedacht ‘Als ik ooit Den Bosch als hoofdcoach naar de Eredivisie terug kan brengen, whoooo dat zou toch gaaf zijn.” Ruud wilde zo graag dat hij zonder overleg met zijn zaakwaarnemer een contract tekende. “Ja die zat een week in Rusland en FC Den Bosch had nog drie andere gegadigden en er moest snel beslist worden. Ik durfde geen week te wachten en regelde mijn eigen contract.”
uhhh… rechtlijnig

Dat werd Ruud niet in dank afgenomen. De zaakwaarnemer in kwestie was woest. “-Ja maar dat kan je niet maken- was de reactie van hem. En nu weet ik dat hij pislink is op mij. Die wil niets meer met mij te maken hebben. En als ik hem bel neemt hij niet meer op. Dus dan weet ik dat ik bij een bepaalde topclub (naam bij redactie bekend) in de jeugd nooit meer aan de bak kom, want hij is daar de huismakelaar. En zo zit de wereld dus in elkaar. Ik kom daar nooit meer binnen. En misschien bij andere clubs ook niet”

Tot zijn 47ste ging alles crescendo voor Ruud. Pas na zijn ontslag bij Chelsea merkte hij dat alles wat stroever ging dan voorheen. “Als voetballer moest ik alleen maar goed voetballen en wilden ze me hebben. Ik denk: Nou als ik als trainer bij Den Bosch goed presteer willen ze me behouden. Nou dus niet ! En dat is anders. En dat politieke spel…..kijk ik heb ook fouten gemaakt, ik weet ook wel hoe de wereld in elkaar steekt, maar ik ben dan soms wel te ….uhhh… rechtlijnig.”

Na Chelsea volgden Dynamo Dresden, FC Magdeburg, Lierse SK en toen Den Bosch. Zijn eerlijkheid en wellicht rechtlijnigheid zorgden voor nul aanbiedingen, ondanks dat hij met FC Den Bosch op eigen kracht (1 miljoen budget) de vierde plaats bereikte en pas in de halve finale van de Play-ffs door Excelsior werd uitgeschakeld. “Net niet gelukt!” zegt hij met een grote glimlach.

Ook TOP Oss sloeg hem over, terwijl hij een bijzonder lange tijd met de club verbonden was. “Geen draagvlak werd er gezegd.” Ruud snapte er helemaal niets meer van: “TOP Oss notabene, waar ik 13 ½ jaar heb gewerkt in de jeugd toen ik bij Den Bosch voetbalde (5 jaar B-Jeugd, 2 jaar A-jeugd en 6 ½ assistent trainer in het betaalde voetbal) Weliswaar allemaal in de jaren 80-90, weet ik, lang geleden. Maar daarna heb ik mezelf natuurlijk ontwikkeld. Ben nog beter geworden. Toen was ik een beginner. En ik heb me ontwikkeld en ik woon al vanaf ’84 in Oss. Twee keer zochten ze een trainer en er wordt gewoon gezegd: ‘Er is voor jou geen draagvlak’ Dat is nog het ergste!”

Bij mij vormt zich een beeld van een man die heus wel in de spiegel kan kijken, maar de pech heeft dat zijn karakter niet past in profvoetballerij. Ik kan het niet laten en er volgt een tweegesprek:

Ben je dan toch te lief voor het voetbal?

(Verbaasd) Waarom, waarom ben ik dan te lief?

Nou ja, ik weet niet, ergens wordt het niet gewaardeerd

Nou ja misschien ben ik wel te zwart-wit en vinden bestuursleden me gevaarlijk omdat ik toch mijn eigen ding doe!

Dat is toch nodig als trainer?

Ja dat lijkt me ook, maar dat mag wel als je van Gaal heet of een andere grote naam. Maar die naam heb ik niet en moet je dus luisteren naar wat ze zeggen!!

Mag ik even reflecteren: Is politiek een lastig spel voor jou?

Nou dat kun je wel zeggen ja!

Hij vertelt dat een psycholoog bij de KNVB hem al had gewaarschuwd. “Een psycholoog bij de KNVB zei na een paar testen met wat blokken met puntjes erop tegen me: ‘Als jij als coach met jouw spelers werkt dat gaat wel fantastisch, denk ik, maar als hoofdcoach betaald voetbal moet je wel vier / vijf verschillende petten dragen. De pet met sponsoren, de pet met bestuursleden. Daar ga je problemen mee krijgen.’ Ahhh en ik zei: ‘En dat zie je allemaal aan die vierkantjes die op een bepaalde manier neer worden gezet? ‘ Ik zeg; ‘Hou toch op man!’ Maar uiteindelijk had hij toch wel een punt dat wel klopt ja….” Ik moet erom lachen en Ruud schatert mee.

Ruud blijft aan het woord en ik kan er amper tussen komen. Hij wil op een af andere manier zijn verhaal vertellen en dat vind ik alleen maar mooi. Het levert immens veel stof op en in mijn achterhoofd weet ik dat ik dat niet allemaal kan gebruiken. Het zou ook geen recht doen aan de openheid die Ruud tentoonspreidt. Ik wil met hem praten over zijn transfer naar VVV Dongen en zijn buiging als het gaat over het sportieve niveau.


profclub

“Derde Divisie is wel een niveau, en ik wilde natuurlijk wel hoger. Maar goed het is zo als het is en als er in Nederland verder niets komt en ook niets uit het buitenland wat me aanspreekt, dan is Derde Divisie wel het niveau wat ik nog wel redelijk acceptabel vind. Het moet ook niet veel lager worden, vind ik.” Veel later in het gesprek merkt Ruud het volgende op wat aangeeft dat er niet mis is met zijn flexibiliteit. “Enerzijds vind ik dat ik op een te laag niveau werk, maar anderzijds kan ik mezelf wel aanpassen. Want ik weet dat ik niet bij een profclub zit. Dus ik vind dat ik me als trainer moet aanpassen aan hen en zij niet aan mij.”

Ik wijs hem erop dat er op dit moment veel trainers uit het gilde thuis op de bank zitten. “Er zitten hele grote namen thuis. Maar goed , daar wil ik me nog geeneens mee vergelijken.” En dan zegt hij heel eerlijk: “Ik vind ook dat ik op een te laag niveau werk, dat vind ik echt en ga daar geen doekjes om winden. Maar ja goed de situatie is zo. Gert Kruys (ex FC Utrecht) zit nu bij DOVO en zit op hetzelfde niveau te werken en heeft een zelfde soort carrière als ik achter de rug, misschien wel minder buitenland. Dat weet ik niet.”

Zijn vak is voetbalcoach en Ruud wil best veel maar niet ten koste van alles. Een aanbieding uit Egypte laat hij schieten omdat hij niet twee jaar op een hotelkamer wil zitten en gescheiden wil zijn van zijn vrouw. “En dan krijg je best veel geld ALS ze betalen, ALS ! Nou en dan kies ik voor het sociale. Ik zei tegen die Egyptenaar dat ik voor mijn vrouw koos en niet voor het geld.”


En zo kwam Ruud in de derde Divisie waar hij eerder met veel plezier aan de slag is gegaan bij JVC Cuijk. Ondanks de geruchten dat Kaiser zou zijn vertrokken om financiële redenen benadrukt hij dat dit helemaal niet het geval was. Uit zijn verhaal blijkt dat ze bij JVC hem op een supereerlijke manier hebben aangegeven dat ze een groot financieel probleem hadden en dat ze bang waren dat ze zijn salaris in augustus niet meer konden betalen: “En dat wilden zij me niet aandoen. JVC heeft gewoon een eerlijk verhaal aan mij verteld in januari. Ze hebben me altijd alles ook uitgelegd: hoe het er financieel voorstond. Dat ze met de handen in hun haar zaten daarmee en dat ze een oplossing moesten zoeken daarvoor natuurlijk, maar dat ze dat mij niet aan wilden doen. En dat vond ik zo écht eerlijk. Alle afspraken etc. zijn ze allemaal nagekomen. Dus ik heb een heel warm gevoel naar de mensen van JVC toe. Ik ben dus zonder problemen, zonder rancune weggegaan. Het was een teleurstelling dat we met de groep niet door konden gaan, want ik had gedacht als die groep bij elkaar blijft en ik kan nog met deze groep doorbouwen dan was dat ook een uitdaging geweest, maar goed de stekker werd er in januari uitgetrokken.”


geschenk?

En toen kwam VV Dongen. Was dat een geschenk?“Ja dat kan je wel zeggen, want als ik niets had was ik waarschijnlijk wel naar Egypte gegaan, ondanks alle nadelen” Dat gebeurde niet, want David Vecht tipte Ruud en zei hem dat hij maar eens moest gaan praten met VV Dongen. Op een eerder moment van de middag vertelde Ruud me dat JVC Cuijk eigen jongens wilden terughalen en daarbij gebruikten ze VV Dongen als voorbeeld. Dus qua intentie en ambitie hoeft Ruud zich niet aan te passen. Hij vertelt dat de onderhandelingen erg soepel verliepen en dat hij een erg goed gevoel had.

“Ja en dat hoop ik bij Dongen weer. Dat we met veel plezier heel veel leuke momenten mogen meemaken. Wetende dat de resultaten die Ron (Timmers) neergezet heeft met die groep dat die bijna niet te evenaren zijn! Dat is gewoon bijna niet te doen.” Hij geeft aan dat er bij VV Dongen een prachtige periode wordt afgesloten en dat alles weer vanaf punt nul moet worden benaderd. “Als je nu de voorbereiding kijkt dan zijn we nog heel ver weg van waar ik wil zijn met de groep. Op dit moment zou ik zeggen, we zijn er nog niet klaar voor maar dat gaat wel komen, dat moeten de mensen zich realiseren. Als we de top 9 halen dan mogen we blij zijn. Top 9! Want wat er de laatste jaren is gepresteerd is uniek! Dat is echt bijna niet te evenaren. En toch ga ik het proberen! En dat is de uitdaging!”


“Dat kan op twee verschillende manieren. Dat kan zijn in de algemene rangschikking wat een hell of a job wordt, gezien de ploegen die er met geld zitten. TEC, OFC of UNA en zo nog wel een paar. Daar kunnen we financieel niet tegenop dus heb je bij die ploegen veel meer kans dat ze spelers met meer kwaliteit binnenhalen. Dat kunnen wij niet. Maar dan hebben we natuurlijk het collectief. Ten tweede kan je incidentiele successen boeken als het balletje goed valt. Met plezier met elkaar ergens naartoe leven en daar de resultaten uithalen. En hoe de resultaten eruit gaan zien is niets van te zeggen.”

“Na zoveel jaar, vijf jaar, krijg je het moment dat je moet doorselecteren en dat er mensen afhaken en dat het iets anders wordt. Dus de mensen moeten zich heel goed realiseren dat wat er de afgelopen jaren is gebeurd dat ze daar heel erg van moeten genieten, dat is geweest. Maar nu zitten we in een andere fase en eigenlijk beginnen we weer een beetje op het nulpunt. Niet helemaal, want er zijn nog een aantal jongens over.”

Over zijn gesprek met de technische staf zegt Ruud het volgende: “We hebben een heel goed voetbalgesprek gehad en ik overleg graag met de mensen om me heen. Ik vind juist dat mensen best wel met me mee mogen praten, maar ze moeten niet eisen dat ik dingen doe die zij willen. Weet je wat het is? Ik ben niet een trainer die denkt dat hij het alleen heeft uitgevonden. Ik check heel veel bij mijn assistent trainers (Larry van Ommen en Freddy Kruys red.) om te weten wat zij ervan vinden. Ook aan Ton (Jansens) die volgens mij verstand van voetbal heeft na zoveel jaren lang de technische zaken gedaan te hebben. Hans (Kuijsters red.) heeft veel verstand van voetbal. Dus ik ga automatisch, want zo ben ik, die mensen erbij betrekken. Dus als zij ergens een opmerking over hebben vind ik dat helemaal niet erg. Het gaat wel over de manier waarop ze het vertellen. Maar dat is altijd overal zo. Dus daar heb ik geen moeite mee. Maar waar ik wel moeite mee heb en daar hebben we het over gehad, is als iemand tegen me zegt ‘Stel die gast op!!’ Maar dat gaan ze bij Dongen ook niet doen …(glimlach) Kijk, die mensen werken zich de pleuris voor Dongen en het zou toch absurd zijn als ze niets zouden mogen zeggen.”

anekdotes


Welke speelwijze mogen de supporters verwachten?

“De opdracht die ik heb gekregen is dat we leuk voetbal spelen en dat het publiek zich vermaakt. IK speel het liefste ook 4-3-3 of als de tegenstander in een ruit speelt 3-4-3. Dus ik speel het liefste met drie spitsen en met drie middenvelders. Ja en dan is het een kwestie: speel je met de punt naar voren of goede nummer 10 hebt. En die hebben we niet dus zal het waarschijnlijk met de punt naar achteren zijn.”

Na vier uur praten over van alles en nog wat neem ik na twee bakken koffie, vier sigaretten en een bak aan informatie afscheid van deze bijzondere man. Ruud Kaiser staat garant voor eerlijkheid, discipline en laat normen en waarden prevaleren. Na het meer dan boeiende gesprek kan ik niets anders dan uitzien naar een nieuw seizoen. Als supporter weliswaar, maar ik zal Ruud zeker nog een keer spreken. Zijn verhalen zijn werkelijk een boek. Gelukkig heeft hij al een aantal van zijn anekdotes opgetekend.

Zijn boek Normen Waarden & Medailles is binnenkort te verkrijgen achter de bar van de kantine. Bij elk gekocht exemplaar doneert Ruud Kaiser € 2.- aan de jeugdopleiding van VV Dongen.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1668

Sportgala Dongen in gloednieuwe Cammeleur op 21 september

SPORT ALGEMEENPosted by internetkrant Wed, August 15, 2018 19:15:08

Genomineerden Sportgala 2018 bekend

Sportgala Dongen in gloednieuwe Cammeleur op 21 september


Het sportgala heeft dit jaar plaatst plaats op vrijdagavond 21 september en vormt de afsluiting van de Sportweek. Dit jaar is De Cammeleur het hart van de Sportweek; in en om de Cammeleur vinden de activiteiten van de Sportweek plaats en ook het sportgala wordt georganiseerd in de Cammeleur. Wil jij erbij zijn op vrijdag 21 september? Kaarten voor het gala zijn vanaf 20 augustus 9.00 uur gratis te verkrijgen via www.decammeleur.nl. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! De sportweek start op 15 september en tijdens deze dagen staat Dongen in het teken van sport, bewegen en gezonde voeding. Het volledige programma van de Sportweek in Dongen volgt binnenkort. De jury van het Sportgala Dongen is bij elkaar geweest en heeft uit de inzendingen de genomineerden voor het jaar 2018 gekozen. HIER vind je de genomineerden per categorie op een rij.

Categorie 6 t/m 12 jaar (jeugd)

Teams

JO10-2 Olympia (voetbal)

JO10-1 DVVC (voetbal)

BC Shot jeugdteam (badminton)

Categorie 13 t/ 18 jaar (junioren)

Teams

MO17-1 DVVC (voetbal)

JO17-4 VV Dongen (voetbal)

Individuelen

Colin Bressers (atletiek op maat)

Anne de Jong (atletiek)

Murat Baysan (voetbal/scheidsrechter)


Categorie 18+ (senioren)

Teams

BC Shot 2 (badminton)

Liberty Heren 1 (hockey)

HV Dames 2 (handbal)

Individuelen dames

Agnes van Suijlekom (atletiek, Triathlon)

Bianca Meeuwissen (nunchaku-do)

Individuelen heren

Martijn Flipsen (atletiek, 20 kamp)

Amando Koestal (boksen)

Erik Meeuwissen (nunchaku-do)

Nadine Broersen-prijs en sportiefste school

Voor de derde keer zal de Nadine Broersen-prijs worden uitgereikt aan een aanstormend talent. Tijdens het Sportgala wordt bekend wie deze bijzondere prijs in ontvangst mag nemen. De sportiefste school wordt dit jaar bekend gemaakt op woensdagmiddag 19 september tijdens de Nationale Sportweek.

Sportweek: maak kennis met de Dongense sport!

Van 17 tot en met 21 september staat Dongen bol van sportieve activiteiten. Tijdens de Nationale Sportweek maak je kennis met een aantal sporten die Dongen rijk is.

Sportworkshops tijdens Sportweek; doe mee!

Tijdens de Nationale Sportweek is er in Dongen van alles te doen. Het programma van de sportweek begint op maandagvond 17 september met plogging: een bootcamp waarbij tegelijkertijd vuilnis wordt opgeruimd. De rest van de week kun je in en rondom De Cammeleur allerlei sportieve workshops volgen zoals bootcamp of streetdance. Ook wordt een meidenavond georganiseerd over sport en gezonde voeding. Je hoeft geen lid te zijn van een sportvereniging en de proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend. Ga je liever niet alleen? Neem dan een vriend(in) of kennis mee. Want: samen sporten is nog leuker! Het volledige programma van de sportweek vind je op www.dongen.nl/sportweek

Gedurende de hele week kun je gezonde gerechten bestellen bij het Grand Café van De Cammeleur en een gezonde watercocktail proeven. Bibliotheek Theek5 presenteert boeken over sport en gezonde voeding.

Sportgala 21 september: uitverkocht

Het sportgala heeft plaats op vrijdagavond 21 september in De Cammeleur en vormt de afsluiting van de Sportweek. We blikken terug op de prachtige prestaties van sporters en sportteams. Tijdens het gala maken we de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekend en reiken we de Nadine Broersen prijs uit. Ook worden mooie demonstraties gegeven. De belangstelling voor het sportgala was ook dit jaar weer groot, waardoor alle 400 kaarten inmiddels zijn uitverkocht. Zonder kaartje is het helaas niet mogelijk om het sportgala bij te wonen.

En meer!

En dan is er nog meer! In september staan nog meer sportieve evenementen en activiteiten op de agenda.


Voorlees- en knutselmiddag

Op woensdagmiddag 12 september kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar knutselen in De Cammeleur en wordt er voorgelezen. Het thema is gezonde voeding.

Dikke Banden Race

Op zondag 30 september organiseert stichting Wielerbelang de Dikke Banden Race voor de Dongense schooljeugd. Inschrijven kan via de website www.wielerbelangdongen.nl of via de inschrijfformulieren die op school zijn uitgedeeld.

Proefles volgen

Weet je nog niet goed welke sport bij jou past? Je kunt bij iedere sportvereniging in Dongen een proefles volgen aan het begin van het sportseizoen. Neem contact op met de vereniging voor meer informatie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1667
Next »