SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

VOETBALPosted by internetkrant Sun, May 27, 2018 15:34:47

JO10-2 van Olympia'60 is kampioen!

Zaterdag 26 mei 2018 is voor de jongens en het meisje van Olympia'60 JO10-2 een dag om nooit meer te vergeten. Zaterdagochtend is de beslissende uitwedstrijd tegen de nummer twee in de competitie, TSV Gudok, gespeeld. Het is een spannende wedstrijd en na het laatste fluitsignaal gaat het team los. Heel even vergeten ze dat ze nog penalty’s moeten nemen. Bij hen overheerst al een echt feestgevoel. Iedereen helemaal blij! Zij, de JO10-2 bestaande uit Pim de Jong, Levi Kannegieter, Max Kemmeren, Tim Kemmeren, Jens Klerx, Linda Nicot Sanches, Shivano van den Rijen, Wessel Rombouts, Tom van Suijlekom en Bas de Weerd zijn kampioen geworden!


OP HET BORDES !

Bij het af lopen van het veld zijn zij als echte helden onthaalt met partypoppers waarbij confetti en serpentines door de lucht wordt geschoten. Het kampioensfeest heeft in de kleedkamer een passend vervolg gekregen. Het hele team heeft in tenue feest gevierd onder de douche en natuurlijk mochten trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong daarbij niet ontbreken. Alle spelers hebben een mooie beker, bloemen en een heerlijke snoepzak gekregen.

Op het terrein van Olympia is het JO10-2 team al een klein feestje aan het vieren als ze verzamelen om als echte helden de kantine binnen te treden waar “We Are The Champions” al voor ze wordt gedraaid.

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een rit in Lijn 11 dwars door Dongen. Vol trots worden de kampioenen door Dongen gereden. Er wordt flink gefeest en ook bij de mensen op straat komt een lach op het gezicht. Mensen zwaaien naar de kampioenen en diverse automobilisten claxonneren voor de JO10-2. Wat zijn ze trots! En de ouders natuurlijk niet minder! Bij het bordes van het gemeentehuis wordt nog een groepsfoto gemaakt.

Eenmaal terug bij Olympia’60 spreekt Jeugdvoorzitter Rolf Rombouts de kinderen toe. Het kampioenschap krijgt nog een extra bijzonder tintje want tot nu toe zijn zij het enige voetbalteam van Olympia’60 die dit seizoen de kampioenstitel weet binnen te slepen. En hoe kan zo’n feestje beter worden gevierd dan met frietjes en (kinder-)champagne. Na het eten wordt het feestje natuurlijk nog even verder gevierd door het team en hoe ze dat doen? Voetballend natuurlijk!

Het JO10-2 team met hun trainers Mark Kannegieter en Richard de Jong en leider Mike van Suijlekom sluiten dit succesvol seizoen af met een team dat niet alleen goed, maar vooral ook met heel veel plezier samen heeft gevoetbald. Op naar een nieuwe uitdaging in het najaar van 2018!

PROFICIAT ! namens de internetkrant  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1653

SINGLE WINST VOOR RALPH WETZELS | PIM VAN BIJNEN EN WESLEY BOUR PAKKEN WINST BIJ DE KOPPELS

DARTSPosted by internetkrant Tue, May 22, 2018 13:31:30

SINGLE WINST VOOR RALPH WETZELS |

PIM VAN BIJNEN EN WESLEY BOUR PAKKEN WINST BIJ DE KOPPELS

Maandag 20 mei, 2e pinksterdag, werd er weer toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het single toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem, de koppels in poules, beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Rowdy Schoremans en Tim Kaiser werden Carlo van Cleef en William Leijten finalisten.In de andere halve finale wonnen Pim van Bijnen en Wesley Bour van Eddy Rayer en Ralph Wetzels.In een spannende finale wonnen Wesley en Pim met 4-3.20
v.l.n.r. Wesley, Pim, William en Carlo

Mark Bakx en Jurgen Evers wonnen de finale in de verliezersronde met 3-0 van Caroline Timmermans en Theo Lambregts.20 mei verliezers koppels
v.l.n.r. Theo, Caroline, Jurgen en Mark

De hoogste uitworp ging naar William Leijten met 146.Pim van Bijnen had een 120 uitworp en Carlo van Cleef 117.Hierna gingen de singles van start.Ralph Wetzels ging naar de finale door winst op Jeffrey Siemons, Pim van Bijnen, Corné van Mastrigt en William Leijten.Rowdy Schoremans bereikte de finale door te winnen van Jeroen van Bijnen, Eddy Rayer, Willy van de Wiel en Brian Raman.In de finale won Ralph met 5-4 en pakte voor de eerste keer winst bij een toernooi in de valk, proficiat.20 mei beste 4 single
v.l.n.r. winnaar Ralph, Rowdy, Brian en Willliam

Pim van Bijnen klopte zijn vader Jeroen van Bijnen in de finale van de verliezersronde met 4-3.20 mei verliezers single

Jeroen en Pim

Rowdy Schoremans gooide met 160 het hoogst uit, Rowdy had ook nog een uitworp van 130.Brian Raman had uitworpen van 127 en 124.Jeroen van Bijnen gooide 120 en 114 uit, William Leijten 118t.In totaal werd er 43 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.8x 180 voor Rowdy Schoremans, Willy van de Wiel en Brian Raman hadden er 6 stuks4x 180 voor William Leijten.3x 180 hadden Carlo van Cleef en Wesley Bour.Corne van Mastrigt, Pim van Bijnen en Mark Bakx hadden er 2.1x 180 was er voor Ad Timmermans, Tim Kaiser, Jeroen van Bijnen, Jeffrey Siemons, Jurgen Evers, Ralph Wetzels en Nico Steenbergen.

De uitslag:

WINNAARS SINGLE -

1. Ralph Wetzels

2. Rowdy Schoremans

3. Brian Raman

4.William Leijten

5. Tim Kaiser

6.Willy van de Wiel

7.Corné van Mastrigt

8.Mark Bakx


WINNAARS KOPPELS -

1. Pim van Bijnen – Wesley Bour

2. Carlo van Cleef – William Leijten

3. Eddy Rayer – Ralph Wetzels

4.Tim Kaiser – Rowdy Schoremans

5. Dylan de Ruysscher – Justin Schouten

6.Corne van Mastrigt – Nico Steenbergen

7.Patrick van Gelder –Jill Desmedt

8.Willy van de Wiel – Brian RamanVERLIEZERS SINGLE

1. Pim van Bijnen

2. Jeroen van Bijnen

3. Marly van den Heuvel

4.Dylan de RuysscherVERLIEZERS KOPPELS -

1. Mark Bakx – Jurgen Evers

2. Caroline Timmermans – Theo Lambregts

3. Roy Netten – Jeffrey Siemons

4.Jeroen van Bijnen – Marly van den Heuvel

ZONDAG 27 MEI OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 27 mei weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld.Het koppel toernooi wordt tot 20 koppels altijd verspeeld in poules.Beide toernooien hebben een winnaars en verliezersronde.Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1652

Gouden jubileum veteranencompetitie.

VOETBALPosted by internetkrant Tue, May 22, 2018 13:05:12

Gouden jubileum veteranencompetitie.

Voetbalveteranen zijn gepokt en gemazzeld in het voetbalspelletje. Na 50jaar kennen ze ook alle ins&outs van het organiseren van hun eigen veteranencompetitie. (Er komt geen KNVBcommissie aan te pas). Dat het organiseren van een eigen jubileumfeestje ook een koud kunstje is bleek afgelopen zaterdag 19mei.Organisator Jubileumcompetitie, 10jarige jubilist en winnaar Sportivitietsbeker DVVC


Elk jaar organiseert 1 van de deelnemende veteranenteams de competitie. Dit speciale gouden jubileumjaar viel die eer te beurt aan het DVVC-team dat zelf zijn 10jarige jubileum vierde.

Negen teams (Molenschot-Neo’25-Olympia’60-ONI-OVV-TSC-SSC-vv Dongen & DVVC) gaven acte de presence om dit feest mee te kunnen vieren.

Rond 13.30 u. heette de voorzitster van DVVC, Carla van Delft, de teams op Sportpark Dongekant van harte welkom met een speciaal warm dank je wel voor de initiatiefnemer die 50jaar geleden de aanzet voor de competitie gaf: Jan (Jozef) Oomens.
Winnaar Gouden Jubileum Veteranencompetitietoernooi Neo'25 uit Sparng-Capelle

Door het bestuur van DVVC werden de teams getrakteerd op koffie met gebak voordat ze aan de het sportieve evenement gingen beginnen.

Om ca. 14.30u werd afgetrapt voor de eerste wedstrijden, waar het spelplezier, maar ook het fanatisme vanaf spatte. Nadat alle teams tenminste 1x tegen elkaar hadden gestreden werd de kampioenswedstrijd uiteindelijk gewonnen door de kampioen van het hele veteranenseizoen: NEO’25 uit SprangCapelle.

De penaltybokaal werd veroverd door ONI en de Sportiviteitsbeker werd toegekend aan DVVC.Winnaar Penaltybokaal ONI uit 's Gravemoer met in hun midden Veteraan van het jaar 2018 Vincent van Roon.


Tot veteraan van het jaar werd ONI-speler Vincent van Roon uitgeroepen.

Na alle plichtplegingen was het tijd om de inwendige mens, na al die verbrandingen van de calorieën op de grasmat, weer aan te sterken met een heerlijk koud buffet dat klaar stond in de kantine.Na een gezellig, sportief voetbaltoernooi ging het feestje verder in de kantine waar het met de klanken van de huisdisco van DVVC (De Donkere Wolk) nog uren gezellig was, voordat de veteranen huiswaarts keerden.

Kortom: Een geslaagd toernooi met een mooi feest als afsluiting en volgend seizoen zijn de veteranenteams natuurlijk weer allemaal op de grasmat te vinden voor de sportieve onderlinge strijd.Tot het volgend seizoen 2018/2019 mannen en allemaal alvast een mooie zomer.

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1651

Handbalvereniging Dongen na bekerwinst DS 2 nu ook een regiokampioen en promotiewedstrijden voor HS 1

HANDBALPosted by internetkrant Mon, May 21, 2018 22:12:39

Handbalvereniging Dongen na bekerwinst DS 2 nu ook een regiokampioen en promotiewedstrijden voor HS 1

DS HV Dongen kampioen regio-veteranencompetitie

Afgelopen woensdagavond zijn de recreanten DS van de handbalvereniging Dongen kampioen geworden een regionale onderlinge competitie. In Drunen werd tegenstander Avanti met een ruime 22-2 overwinning aan de zegekar gehangen. Dit is niet de enige ruime overwinning van dit team van oude gedienden. Met een voormalige eredivisie keepster in het doel was het voor Dongen iedere wedstrijd alleen maar denken aan aanvallen en hoeveel gaan we er vandaag scoren.Heren Senioren HV Dongen gaan voor promotie naar de Landelijke 2e Divisie

De heren senioren 1 van HV Dongen kregen een onverwachte uitnodiging van het Nederlands Handbal Verbond om zondag 27 mei promotiewedstrijden te gaan spelen in Houten. Het wordt een driekamp, dus twee wedstrijden. Tegen een combinatie van Delta Sport/EMM (Zierikzee/Middelburg) en HVC uit het Drentse Bargercompascuum. Dit laatste team speelt in de regio Emmen, waar handbal op eredivisie en BENE-Liga niveau wordt gespeeld door resp. E&O Emmen en JMS/Hurry Up. De winnaar speelt volgend jaar in de landelijke 2e Divisie waarin de dames van Dongen al enkele jaren acteren. Voor de heren van Dongen, die op dit moment recreatief Beach handballen, is dit een complete verrassing. Net als voor trainer Rembrandt Lautenslager. Het team is sinds vorige week weer volop aan het trainen. ,,Wij gaan hiernaartoe om op de eerste plaats ervaring op te doen. Maar ook om met de beschikbare spelers de 2e Divisie binnen te stappen.

Daardoor kan Dongen een nieuw uithangbord zijn voor mannen- en jongens handbal.” De tendens in Nederland is dat voor de herentak van het handballen steeds minder animo is. Mochten de heren deze stap gaan maken dan is daar zowel op bestuurlijk als organisatorisch vlak weer meer werk aan de winkel. Zeker als er twee teams op 2e Divisie niveau gaan spelen.Lautenslager heeft het voorbeeld dicht bij huis. ,,Witte Ster uit Waspik is vorig jaar naar dit niveau gepromoveerd. Zij zijn dit jaar op de derde plaats geëindigd. Wij konden elkaar goed in evenwicht houden. Dus handhaving lijkt mogelijk!,” glimlacht Lautenslager en besluit: ,,Twee tot drie spelers kunnen vanuit de jeugd de stap naar landelijk niveau maken. Concurrentie verwachten wij niet. Het wordt een mooi avontuur!”  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1650

Masters Atledo naar Kerkrade voor 1e competitiewedstrijd.

ATLETIEKPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 18:17:58

Masters Atledo naar Kerkrade voor 1e competitiewedstrijd.

Na twee weken van schitterend atletiekweer mochten de masters voor hun eerste competitiewedstrijd aantreden in een koud en nat Kerkrade. De vrouwen met een kleine maar ijzersterke selectie, de mannen met een iets bredere maar kwalitatief wellicht iets minder sterke groep. Met name voor de technische nummers waren de weersomstandigheden verre van ideaal, voor de looponderdelen is het minder van belang, ook al omdat er bijna geen wind stond. Gerard mocht van start op discus en begon met wat hij zelf een “Fritsiaantje” noemde, memorerend aan het mislukte onderdeel van Frits op de Tienkamp. Hier voor Gerard vier pogingen, waarvan drie maal ongeldig en een”pannenkoek”, ofwel een volledig mislukte worp die nog een paar puntjes opleverde. De toon was gezet, dat kon alleen maar beter gaan. En dat bleek: Peter sprong op zijn competitiedebuut 1,30 meter hoog, even hoog als Frank in vergelijkbare omstandigheden. En Jan-Willem nam bij de start van de 100 meter maar liefst 2 seconden voorsprong op zijn concurrenten, maar werd helaas teug geschoten vanwege een valse start. Daarna moest hij even blijven zitten, hetgeen resulteerde in een redelijke 15,22.


Bij de vrouwen gelijk vuurwerk: Karin van Ham won haar serie op de 100 meter in 15,66 en Rian Peeters stootte de kogel naar 9,52 meter, goed voor 683 punten. Riet Jonkers kwam met verspringen tot 3,39 hetgeen maar liefst 741 punten opleverde. Het discuswerpen leverde Rian Peeters met een afstand van 30,82 meter 707 punten en een nieuw clubrecord op.


Frank Pols stootte inmiddels de kogel naar een solide 8,75 meter (442 punten). Op de 400 meter kon Hens zijn lange reeks van 1.10 niet voortzetten, een te snelle start en last van een blessure maakte dat de race na 300 meter voorbij was. DNF staat echter niet in het woordenboek van Hens, dus liep hij rustig uit naar 1.23,5. Gelukkig hadden we dit nummer dubbel bezet en kon Ard-Jan met een sterke 1.06,57 toch nog 441 punten binnen halen. Bij de vrouwen Karin van Ham op de 400 meter met een zeer goede prestatie, al had het van Karin ook 20 meter korter mogen zijn. Haar 1.13,31 was goed voor 538 punten. Linda Schoenmakers liet deze afstand lopen om te kunnen vlammen op de 1500 meter. En dat deed ze ook: Linda snelde naar een nieuw PR van 5.51,31 (425 punten).Bij de mannen op de 1500 meter alleen nog Peter Kramer, omdat zijn mogelijke haas Hens zo wijs was te passen: de 5.36,71 leverde 405 punten op.

Karin kwam vandaag op alle korte loopnummers uit en bevestigde haar goede vorm met een sterke tijd van 32,84. De punten op dit onderdeel gingen echter naar Riet Zij pakte met een tijd van 36,99 642 punten binnen en op hoog nog eens 775 punten. Dat leverde vrouwen ondanks het gemis van de estafette in totaal 4878 punten en een fraaie vierde plaats op.

Intussen had Gerard zich ruimschoots gerevancheerd voor zijn iets mindere prestatie op discus. Als regerend Nederlands kampioen Verspringen zette hij een sterke serie neer met 4,19 meter als SB en goed voor 508 punten. En op de 200 metere eveneens een SB met 30,08 (479 punten)> Jan-Willem gooide de speer ruim over de 30 meter, zijn 30,67 was goed voor 469 punten.

Bij de mannen wel de 4 x 100 meter als slot- en spektakelstuk. Druk was er wel, om een CR mannen 50 te pakken moest het stokje wel reglementair over de finish gebracht worden. En in verschillende series daarvoor bleek al dat dit geen gemakkelijke opgave was. Maar ondanks dat een enkele wissel nog wel voor verbetering vatbaar is, werd de eindstreep gehaald en betekende de 1.00,64 een fraaie 8steplaats, 68 punten (NB bij de estafette geldt geen leeftijdscorrectie, iedereen wordt geacht als een 35 jarige te sprinten) en een nieuw Clubrecord M50 met perspectieven! In totaal eindigde de mannen Atledo op de 12e plaats( van de 15 aanwezige teams) met 3725 punten. En beide teams zijn natuurlijk weer veel dank verschuldigd aan vast jurylid Tom Dalenberg, die de hele dag bij het onderdeel Discus heeft gestaan en met uiterste nauwkeurigheid alle piketpaaltjes heeft neergezet!

Frits van der Velden  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1649

Vierde zege op rij VV Dongen Benauwde 1-2 winst bij Blauw-Geel ‘38

VOETBALPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 18:07:48

Vierde zege op rij VV Dongen

Benauwde 1-2 winst bij Blauw-Geel ‘38

De eindsprint die VV Dongen al een paar weken gelden heeft ingezet werpt zijn vruchten af. Na de 2-1 zege in Veghel bij Blaauw-Geel ’38 staat VV Dongen op een gedeelde 4e plaats met Westlandia. Een paar weken gelden stonden de Kanaries nog op een bloedeloze 9e plaats en leek het seizoen naar een lamlendig einde te gaan. Het team van scheidend trainer Ron Timmers denkt daar anders over en heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg uitzicht op dezelfde klassering (3e) als vorig jaar. Toen haalde het team 65 punten waar het nu maximaal 60 kan gaan halen. In de 3e periode staat VV Dongen 5 punten achter op het ontketende Westlandia. Het team uit Naaldwijk heeft uit de resterende duels nog maar één punt nodig, waarmee ze de nacompetitie bereiken. Aanstaande zondag 20 mei is het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Hercules komt naar Het Middagje VV Dongen en na de wedstrijd zal er afscheid worden genomen van een aantal vertrekkende spelers. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.00 uur.

Door Frank van Heteren / Foto Gerard Berkmans


Voor promovendus Blauw-Geel ’38 was het voorafgaand aan het Brabants onderonsje zaak om het seizoen waardig en prettig af te sluiten. De laatste vijf wedstrijden werd er slechts een keer gewonnen en tegen VV Dongen wilde het team het blazoen een beetje oppoetsen. VV Dongen kwam met vertrouwen nar Veghel en startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen VV de Meern. De thuiswedstrijd had VV Dongen met 3-2 gewonnen waar in de eerste wedstrijd van het seizoen een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest. Blauw-Geel wilde zich daarvoor revancheren en opende het duel sterk.

Met fris en fruitig spel kwam de eerste kans voor Blauw-Geel ’38. In de 4e minuut werd de defensie van VV Dongen uit elkaar gereten. Sander Egmond kon de teruggelegde bal echter niet de juiste richting geven en schoot over. Daarna was het Sten van Vessem die hard uithaalde op randje zestienmetergebied, maar keeper Jordy Zielschot wist met een redding zijn doel schoon te houden. Zo duurde het tot aan de 11e minuut voordat VV Dongen zichzelf kon melden bij het doel van de uitblinkende keeper Zaari. Daan Poelmans kwam na een counter voor zijn doel maar de voortzetting had iets weg tussen een schot en een voorzet.

Het offensief van Blauw-Geel ’38 werd in de 14e minuut abrupt afgebroken door een doelpunt van de vertrekkende Moustafa Mohammad. Na wat foutjes in de defensie van Blauw-Geel ’38 kwam Remon Koenen in vermeend buitenspel positie op de achterlijn. Ongehinderd kon hij de perfecte voorzet afleveren op de geheel vrijstaande Mohammad. De jongeling uit Breda verzilverde de voorzet met een kopbal tot doelpunt (0-1 in de 14e minuut). Blauw-Geel ’38 vreesde voor de counter van VV Dongen en kreeg hiermee de kous over de kop.

De ploeg uit Dongen kreeg de overhand. “Ja maar daar hebben we wel een paar tactische omzetting voor moeten doen.” Verdediger Giovanni Henskens had in overleg met Timmers bepaald dat ze de rechtsbuiten van Blauw-Geel meer vanuit de zone zouden verdedigen waardoor het centrum van de verdediging meer bemanning zou hebben. “Daar hadden zij moeite mee, want wij kregen meer mannen vrij daardoor.” Deze Hogeschool Tactiek zal voor de leek een worst wezen, maar feit was wel dat VV Dongen in de 33e minuut de stand wist te verdubbelen.

Een snelle aanval werd beëindigd op de flank. De keiharde voorzet was niet meer te houden voor de verdediging van Blauw-Geel ’38 en verdediger Edwin Huibers schoof de bal achter zijn eigen keeper. Had hij dit niet gedaan dan was er altijd wel een speler van VV Dongen geweest om het karwei af te maken (0-2 in de 33e minuut). Het duel had in de 44e minuut beslist kunnen worden als keeper Zaari zijn klasse niet had laten zien. Een kopbal van Moustafa Mohammad werd door de supporters van VV Dongen al toegejuicht alsof hij al erin zat. Zij hadden niet gerekend op de katachtige reflex van de ex-doelman van o.a. VV Gestel.

Blauw-Geel ’38 wist in de blessuretijd toch nog terug te komen. Een zondagsschot van Joey Hellstern werd door Mitchel van der Stappen getoucheerd waardoor Zielschot zijn zicht op de bal verloor en het balletje uit het net kon vissen (1-2 in de 45e + 1 minuut). Het was voor Blauw-Geel ’38 - trainer van Casteren aanleiding om met drie verse speler de tweede helft te beginnen. De gehele tweede helft beukte Blauw-Geel ’38 op het doel van Zielschot maar elke keer hield hij zijn doel schoon. Kansen voor de ploeg uit Veghel waren er legio, maar de verdediging van VV Dongen kon stand houden en de counter lag voor Blauw-Geel ’38 nog steeds op de loer. In de 78e minuut was het Tom Kolkert die het duel definitief op slot kon gooien. Oog in oog met keeper Zaari kreeg hij de bal niet in het doel maar de rebound voor Thomas Schilders was waarschijnlijk nog gemakkelijker. Tot grote hilariteit van het publiek wist hij de bal voor een leeg doel over te mikken.

Tijdens de slotfase was het keeper Zielschot die VV Dongen met een aantal goede ingrepen en reddingen de drie punten bezorgde. Blauw-Geel had ook in dit wederzijdse treffen een gelijkspel verdiend, maar de scherpte en individuele kwaliteit gaven uiteindelijk de doorslag. Het was de wedstrijd van de keepers.

Zondag 20 mei is het tijd voor het laatste Middagje VV Dongen van dit seizoen. De wedstrijd tegen Hercules uit Utrecht wordt omlijst met het afscheid nemen van een aantal spelers die hun glansrijke carrière bij VV Dongen gaan beëindigen. Heet Middagje VV Dongen begint om 14.00 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1648

Keepsters Jowenna van Beek en Mirella van Gulik belangrijke sluitposten

HANDBALPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 17:27:27

Keepsters Jowenna van Beek en Mirella van Gulik belangrijke sluitposten


DS2 HV Dongen pakken de handbal regiobeker
Door Piet Scheepers

Voor het tweede jaar achteren weten de reserves van de handbalvereniging Dongen de regiobekerfinale Noord-Brabant te winnen. In een bloedstollende eindfase troefden de dames van Dongen 2 het Waalwijkse Tachos 1 af. Met angst en beven werd op de tribune aan Dongens zijde de laatste 10 seconden beleefd. Dongen was door Babs van den Broek in de laatste minuut op 19-18 gezet. Tachos pakte de aanval op en probeerde een verlenging te forceren.Geduw, hang en trekwerk en praten richting scheidsrechters kostte twee speelsters aan Dongenzijde twee minuten straftijd. Tien seconden voor tijd werd een Dongenovertreding bestraft met een strafworp.

Dit zou weleens de bekerwinst kunnen kosten. Want zou deze strafworp worden verzilverd dan zou een verlenging van twee keer vijf minuten, met twee Dongen speelsters minder in het veld, in het voordeel van Tachos kunnen uitvallen. Jowenna van Beek kende geen zenuwen en stopte de inzet. Dongen was nu zeker van de bekerwinst.Voor trainer/coach Carlo Scheepers een prima afsluiting van de twee jaren dat hij met deze groep heeft samengewerkt.Vorig jaar kampioen, promotie en de bekerwinst. Dit jaar handhaving in de 1e klasse en weer bekerwinst.

In de reguliere competitie had Dongen twee keer verloren van Tachos. Dongen vocht zelfs in deze 1e klasse tegen degradatie. Carlo Scheepers had er al het vertrouwen. Daar waar insiders dachten dat hij een verrassend aanvallend of verdedigend concept ging toepassen, bleef hij het vertrouwde aanvalsspel handhaven en verdedigend het eigen 6-0 systeem spelen. Ook in de spannende eindfase. Daar kreeg Babs van den Broek even opdracht om schutter Jelena Coenders uit te schakelen.

Dongen kwam goed uit de startblokken. Het scheidsrechterlijke duo wist dat zij beoordeeld zouden worden. In de beginfase waren zij dan ook niet karig met het toekennen van strafworpen. De eerste vier doelpunten van Dongen vielen allemaal vanaf de strafworplijn. Tachos kon dit beantwoorden door snelle tegenaanvallen. Bij de stand van 3-2 had Jowenna van Beek al drie zekere doelpunten voorkomen. Tachos stuitte gedurende de wedstrijd steeds op deze Dongense doelvrouw die groeide en groeide. Dongen kon weglopen naar 6-3 maar moest toezien hoe Tachos langzaam terugkwam. Bij de stand van 7-5 stond Dongen nog met vier speelsters vanwege straftijden. In deze periode was het weer Van Beek die Tachos verhinderde om dichterbij te komen. Zelfs in de laatste minuut, bij een stand van 8-7 voor Dongen, pakte Van Beek weer een break out.

Direct na rust kwamen een tweetal speelsters van Dongen op scherp te staan.

Zij hadden al twee keer twee minuten tijdstraf achter hun naam staan. Dongen trok hierna toch alle registers even open en schroefde de score op naar 12-7. Hierna ging het Dongenzijde moeizamer. Tachos kroop dichterbij. Via 13-9, 14-12 werd het 14-14 en nam Tachos zelfs voor het eerst in de wedstrijd een 14-15 voorsprong. Hierna kreeg Jowenna Van Beek rust en kwam Mirella van Gulik in het doel. Ook zij liet zien niet vies te zijn van een balletje te stoppen. Dit was haar zesde bekerfinale. ,,Eentje verloren en de overige allemaal gewonnen,” lachte de blije aanvoerder na afloop met de beker.

Hectische laatste minuten

Met nog ruim zes minuten op de klok zette Wieske Pullens de 16-16 op het scorebord. Tachos zette alles op alles en via een snelle uitval kwam de 16-17 op het bord. Een minuut later zelfs de 16-18, met nog een kleine drie minuten te gaan voor de Waalwijkse ploeg.. Via 17-18 trok Hilde Loonen, anderhalve minuut voor tijd, van afstand de stand weer gelijk. Slordig balverlies in de aanval bij Tachos, werd afgestraft door een break-out van Dongen. Deze werd door Babs van de Broek omgezet in de 19-18 voorsprong. Dan volgde de laatste minuut waarin twee Dongen speelsters naar de kant werden gestuurd en Tachos nog een strafworp mocht nemen. Dongen trok aan het langste gelukkige einde.

Score: Babs van de Broek 5, Amy Logtenberg 4, Hilde Loonen 4, Marion Horvers 2, Noraly Maas 2, Wieske Pullens 1.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1647

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN -

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, May 14, 2018 11:16:15

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN -

JEROEN VAN GOOL EN ERIC IN ‘T GROEN DE EERSTE POULE WINNAARS.

Met in totaal 55 inschrijvingen, verdeeld in 11 poules van 5, zijn zaterdag 12 mei de voorwedstrijden van start gegaan.

De 10 beste poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.

De slechtste poule winnaar en alle nummers 2 en ook de 3 beste nummers 3 spelen verder in de kwartfinale.

De uitslag van de eerste 2 poules :

Poule 1

De Valk

12-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Jeroen van Gool (8)

8

32

65

4

0,533

0,492

123,0%

2

Arnold Willemsen (6)

5

23

56

4

0,750

0,411

137,0%

3

Piet Ackermans (6)

4

19

67

3

0,286

0,284

95,0%

4

Paul de Jong (6)

3

16

65

2

0,545

0,246

82,0%

5

Dim van Groesen (8)

0

22

61

2

0,000

0,361

90,0%

Poule 2

De valk

12-mei

Naam

punten

car.

beurten

serie

h.p.g.

alg.gem

%

1

Eric in 't Groen (6)

6

18

81

3

0,429

0,222

74,0%

2

Adri Kouwenberg (6)

4

18

65

2

0,750

0,277

92,0%

3

Peter Ackermans (6)

4

20

86

4

0,412

0,233

78,0%

4

Johan Nieuwenhuizen (10)

4

21

72

2

0,320

0,292

58,0%

5

Claus Pol (6)

2

12

79

2

0,500

0,152

51,0%

Voor komende zaterdag staan de volgende poule wedstrijden op het programma.

ZATERDAG 19 MEI

AANVANG : 13.30 UUR.

POULE 3 -

CAFÉ D’OUWE SOK

WILLIAM VAN WESTENBRUGGE (8)

DRÉ VAN DEN BOSCH (6)

CEES CLAASEN (10)

MANFRED SCHMIDT (6)

AD SIEMONS (8)

ZATERDAG 19 MEI

AANVANG : 13.30 UUR.

POULE 4 -

CAFÉ DE VALK TAFEL 1

JOS RUTTERS (8)

CORNÉ HORSTEN (6)

AAD VAN DER KAAIJ (6)

ARJO DANE (6)

HERMAN ANDERS (10)

ZATERDAG 19 MEI

AANVANG : 13.30 UUR.

POULE 5 -

CAFÉ HET VAARTJE

LEO PEETERS (6)

ARTHUR SNOEREN (8)

JAN EMBRECHTS (6)

EMBERT BROEKHOVEN (12)

ROB KUIPERS (6)

ZATERDAG 19 MEI

AANVANG : 13.30 UUR

POULE 6 -

CAFÉ DE VALK TAFEL 2

MARI LOONEN (6)

ROB HOUTEPEN (14)

CEES WILLEMSE (6)

ROB CLAESEN (6)

RINI NETTEN (8)

Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de deelnemers veel succes toe.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1646
Next »