SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Het Middagje VV Dongen: te gast Quick Den Haag Voorbeschouwing VV Dongen – Quick (H)

VOETBALPosted by internetkrant Fri, March 16, 2018 14:22:33

Het Middagje VV Dongen: te gast Quick Den Haag | Voorbeschouwing VV Dongen – Quick (H)


Nog nagenietend van de wonderlijke overwinning van vorige week is het weer tijd om met beide voetjes op de grond terug te keren. Aanstaande zondag staat een tegenstander van formaat op het programma. Quick uit Den Haag komt naar Brabant en zal het moeten opnemen tegen een getergd team dat wellicht het licht heeft gezien en de prestatie van de 2de helft van vorige week kan doorzetten. Maar zoals altijd in het voetbal: je weet het niet. En dat is zeker bij VV Dongen het geval. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren
In ieder geval hebben beide teams iets gemeenschappelijks. Ze worden allebei vernoemd naar vogels. VV Dongen onder de naam De Kanaries en Quick staat in hun regio bekend als De Haantjes. Overigens speelt de vorige tegenstander ADO 20 onder de naam De Ezels. Persoonlijk zou ik dan toch echt een vogelnaam kiezen. Dat even terzijde, want verder gaan de vergelijkingen niet.

Quick is een Multi-vereniging net zoals het Haagse HBS en het Utrechtse Hercules. In de zomer staat de edele sport cricket op het programma. Vandaar de grote animositeit tussen beide Haagse verenigingen. In de competitie tellen er maar twee wedstrijden en dat zijn de clashes tussen De Kraaien (HBS) en de Haantjes. Lachen hé, die namen? Quick promoveerde vorig seizoen van de Hoofdklasse B via de nacompetitie naar de 3e Divisie. In de eindrangschikking werd het tweede met 11 punten achterstand op Blauw-Geel 38.

Vooralsnog doet het Haagse team het erg goed, want met een 4e plaats en 42 punten staan ze met één wedstrijd minder gespeeld één punt achter de nummer 3 JVC Cuijk. Een beetje hetzelfde wat VV Dongen vorig jaar presteerde bij hun debuut. Alles is nieuw en alles wordt onbezonnen aangepakt. Niets te verliezen. Quick is een speels team dat voetballend erg goed uit de weg kan. Geef ze de ruimte en ze rollen je compleet op. Met veel beweeglijkheid en lopende mensen is het voor elke tegenstander moeilijk om dit team te bedwingen. VV Dongen zal naar oplossingen moeten zoeken om dit gevaar te bestrijden. Mooie taak voor een trainer die met een ploeg zit die de ene week goed speelt en de week daarop door het ijs zakt.

Tijdens de wedstrijd in Den Haag kwam VV Dongen als vrij snel op achterstand (1e minuut) en was het bij rust 4-2 in het voordeel van Quick. VV Dongen had die dag de pech dat goede aanvallen niet werden beloond met doelpunten. Twee keer werd de paal geraakt. Quick was net iets scherper en trok de wedstrijd met 5-2 naar zich toe. Geflatteerd? Ja, maar toch weer vijf doelpunten tegen. Dat is ook een beetje het euvel bij VV Dongen. De doelpunten worden te makkelijk weggegeven. Dit jaar al 51 goals tegen! Vorig jaar over het hele seizoen waren dat er 46. Met de terugkeer van Mitch van der Stappen en Giovanni Henskens mogen we hopen dat dat probleem is opgelost. Henskens speelde vorige week één helft en speelde afgelopen dinsdag een gehele wedstrijd met het 2e team.

Met zijn terugkeer zag je ook dat het organisatorisch wat beter op orde leek. De 2e helft werd tenslotte met 6-0 gewonnen. Echter daar kun je op blijven terugkomen, maar wat de supporter graag zou willen zien is dat het team wat minder in de extremen gaat zitten. Het is Winnen of Verliezen en het is Goed of het is Slecht! Zekerheden hebben we dit seizoen nog niet gezien. Aanknopingspunt is dat er tegen ADO ’20 weer iets was terug te zien van het VV Dongen van vorig seizoen. Elf man die er volledig voor gaan en willen winnen! Strijd gecombineerd met lef, dat is wat de verstokte supporter wil zien. Dus nu maar hopen dat zich dat zondag zal openbaren.

Helaas zijn de weergoden ons niet goed gestemd. Het wordt bitterkoud en hoogstwaarschijnlijk zal de wedstrijd zich afspelen op het kunstgrasveld. Dat is natuurlijk erg jammer, maar je kan je altijd warm aankleden en de jongens stellen uw aanwezigheid meer dan op prijs. Zij moeten met korte broekjes het veld op en daar 90 minuten een snijdende wind trotseren. En, zo meteen ben je er weer niet bij geweest als er iets speciaals is gebeurd. Het zou zomaar kunnen.


Dus, warm aankleden! Langs die kant gaan staan en kijken hoe de gevleugelde formaties elkaar gaan bestrijden. Interessant wordt het zeer zeker ! Aanvang van Het Middagje VV Dongen is 14.30 uur. Tot dan !  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1616

Na een lange, en nog eens verlengde, winterstop gingen de jeugdteams van DVVC weer enthousiast het veld op

VOETBALPosted by internetkrant Wed, March 14, 2018 08:26:46

Eindelijk ….

Afgelopen zaterdag (10.03) was het dan eindelijk zo ver. Na een lange, en nog eens verlengde, winterstop gingen de jeugdteams van DVVC weer enthousiast het veld op. Ze waren vastbesloten er zoveel mogelijk uit te halen.

JO10 moet vol aan de bak


JO10 speelde zijn eerste wedstrijd in de 2e klasse, en dat was aanpoten. Zeker tegen de gretige tegenstander ’t Zand.

In de eerste fase van de wedstrijd speelt DVVC het spel zoals het gewend is te spelen. Echter deze tegenstander biedt “echt” tegenstand. Door deze tegenstand zijn diverse DVVC spelers al snel vermoeider dan verwacht en begint het besef te komen dat ze de bal het werk moeten laten doen.Het spel van DVVC wordt doordachter en individuele acties worden omgezet in samenspel met veel passes. Hierdoor kan DVVC weer grip op de wedstrijd krijgen en ontstaat er een gelijke strijd tussen de teams.

Na tien minuten mag DVVC een hoekschop nemen, deze hoekschop is precies op maat en wordt netjes ingekopt. 1 – 0 voor DVVC. 2 minuten later weet ’t Zand de bal echter ook in het net te krijgen en is de gelijkmaker een feit.
De rest van de eerste helft zijn er kansen over en weer. Maar doelpunten blijven uit, en met een stand van 1 -1 wordt gerust.


DVVC trapt af voor de 2e helft en zet direct druk, maar tegelijkertijd wordt duidelijk dat de 1e helft de nodige energie heeft gekost. Het tempo ligt langs beide kanten dan ook iets lager dan in de 1e helft.Na 5 minuten spelen krijgt DVVC wederom een hoekschop en stellen de spelers zich op. De bal gaat deze keer echter over alle spelers heen. Maar de bal komt tegen de paal en beland vervolgens toch in het net. 2 – 1 in het voordeel van DVVC.De spelers van ’t Zand peppen elkaar op om wederom de gelijkmaker te scoren. Ondanks dat is het DVVC dat na enkele minuten, via een mooi uitgespeelde kans, het doel weet te raken. 3 -1.


’t Zand is niet van plan op te geven en DVVC heeft dan ook de handen vol aan de druk die wordt opgevoerd. Lang lukt het DVVC om de druk te weerstaan en de aanvallen af te slaan, maar ’t Zand slaagt er uiteindelijk toch in om de aansluitingstreffer te maken. 3 -2.Op het moment van scoren door ’t Zand zijn er nog 10 minuten te gaan. De teams blijven sterk spel tonen en weten elkaar goed in evenwicht te houden. DVVC weet niet meer te scoren en kan de voorsprong niet vergroten. ’t Zand wordt echter in de laatste minuten nog zeer gevaarlijk, maar de keeper van DVVC laat zich niet verrassen.De wedstrijd eindigt dan ook in een 3 – 2 overwinning voor DVVC.

Deze overwinning is een mooie start in de 2e klasse en alle spelers verdienen een groot compliment.

Fantastisch gedaan jongens en meisje!!!


JO13G brengt 3 punten mee naar Dongen
De wedstrijd begint rommelig. De kinderen moeite hun eigen positie te behouden. Hierdoor had Baronie veel balbezit. Gelukkig kwam, op deze vroege morgen, na de lange winterstop het zonnetje achter de wolken vandaan, en was DVVC toch in staat goed te verdedigden Daardoor begon ook iedereen steeds meer op zijn eigen positie te spelen.

Door een mooie uitbraak stormden DVVC op de keeper van Baronie af. Er werd beheerst geschoten en gescoord. 0-1 was een feit. Hierna was DVVC de sterkste partij. Meerdere malen braken ze door de verdediging heen, maar er werd niet gescoord, omdat de goal dan toch net te klein is of doordat de keeper erg goed stond te keepen.

Ook de verdediging van Baronie zorgde ervoor om af en toe een voetje ertussen te zetten. Daardoor kon DVVC een hoekschop nemen. Deze werd erg goed genomen en helemaal goed ingeschoten. 0-2. Na deze treffer begon DVVC iets rustiger te spelen. Baronie kreeg meer balbezit, maar kon de eerste helft niet scoren. 0-2 met de rust.

.

Na de rust zette Baronie duidelijk een tandje bij. Er werd goed vrijgelopen en DVVC had duidelijk meer moeite om door de verdediging van Baronie te komen. Baronie was feller in de strijd om de bal en had ook meer balbezit. Af en toe kwamen ze gevaarlijk voor de goal. De keeper van DVVC was erg alert en hield meerdere malen goed de bal tegen. DVVC had door dat ze ook een tandje bij moesten zetten. Hoewel iedereen moe begon te worden kregen ze toch meerdere kansen. Helaas werden de kansen niet benut op één na. Na een goed samenspel werd er gescoord. 0-3.

Baronie gaf echter de moed niet op. Ze werden nog feller en gevaarlijker. De laatste 10 minuten waren erg zwaar voor DVVC. Gelukkig staat er dan nog een keeper in de goal. De keeper van DVVC heeft mooie reddingen laten zien en ervoor gezorgd dat er niet gescoord werd. En daar was het verlossende eindsignaal.

DVVC heeft de 3 punten meegenomen naar Dongen. Weer goed gespeeld dames en heren. Op naar volgende week!

Klinkende overwinning MO17

MO17 ontving thuis Sparta’30 en sleepte er een klinkende 5-0 overwinning uit. Een mooie start van het voorjaarsseizoen.

Verdienselijk gelijk spel MO15


MO15 ging naar Loon op Zand en behaalde tegen Uno Animo een verdienstelijk gelijkspel

1-1  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1615

Handbal heren revancheren zich tegen Bevo | Dames stellen vijfde plaats veilig en kijken omhoog

HANDBALPosted by internetkrant Tue, March 13, 2018 08:33:09

Handbal heren revancheren zich tegen Bevo |

Dames stellen vijfde plaats veilig en kijken omhoog

De handbaldames hebben een eclatante overwinning behaald op de naaste concurrent voor de vijfde plaats, Nieuwegein. Eerder deze competitie speelde Dongen daar nog met 23-23 gelijk. De tegenstander uit Utrecht kan maar moeilijk punten pakken in uitwedstrijden. Zo kon de gehavende tegenstander afgelopen zaterdag tot de rust Dongen redelijk bijbenen (14-8). De tweede helft kon het geen vuist meer maken. Met nog tien minuten te gaan had Nieuwegein slechts drie keer keepster Tamara van Es gepasseerd.

De heren hebben zich gerevancheerd tegen de reserves van eredivisionist Bevo uit Panningen. Prejau Slager was met twaalf doelpunten de uitblinker deze middag. In de landelijk jeugddivisie won Dongen van rivaal BFC. Na twee gelijke spelen was er zondag een duidelijke 21-13 overwinning. ,,Dongen heeft echter de kansen op een grotere overwinning laten liggen. Paal en lat stonden doelpunten in de weg,” merkte de staf na afloop op.

Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Nieuwegein 30-15 (14-8)

Nieuwegein was met een gehavend team, slechts acht speelsters en een keepster, naar Dongen gekomen. Vooraf waren er dan ook duidelijke afspraken gemaakt. Op snelheid deze tegenstander kapot spelen. Dongen liet dat ook diverse keren zien als zij in de aanval gingen. Via enkele schijven was de bal snel bij de zes meter lijn van Nieuwegein en werd de aanval omgezet in een doelpunt. Ondanks de mandekking die Tanja Sips vanaf het fluitsignaal kreeg, bleef Dongen scoren. De ruimte op de cirkel werd optimaal benut door het spel breed te houden. Via doelpunten vanuit de hoeken, cirkel en af en toe van afstand, voerde Dongen de voorsprong van 6-2 langzaam op. Nieuwegein kon wat terug doen via hun lange opbouwer, die met verschillende zuivere schoten in de kruising Tamara van Es het nakijken gaf. Toch was het Van Es, deze avond weer goed voor prima stops, die Dongen op veilige afstand hield. Niet allen stopte zij een strafworp, maar ook 1 op 1 situaties was zij de baas. Verschillende cruciale beslissingen van het warrig leidende arbitrale duo, brachten Dongen niet uit hun doen. Zelfs toen Dongen met 4 speelsters stond, eerst werd Jill Verbunt naar de kant gestuurd, waarop de technische staf verbaal reageerde en dus ook een twee minuten straf kreeg, waardoor een Dongen speelster geofferd moest worden, kreeg Nieuwegein in deze overtal situatie de bal niet achter Van Es. De tweede helft bleek Nieuwgein al het kruit te hebben verschoten. Dongen liep weg naar 18-8. Na tien minuten spelen viel het eerste Nieuwegein doelpunt na rust. Met nog ruim een kwartier te spelen, bij de stand van 20-10, kreeg de basis rust. Bij de stand van 23-11 vielen de scheidsrechters echt door de mand. Een schot dat via de staander achter het doel terug het veld in kwam, werd als doelpunt toegekend. Iedereen, ook de tegenstander keek verbaasd, zag duidelijk dat dit schot naast was. Met Lieke Berende de laatste tien minuten in het doel en Marijke Panis, Hannah Disseldorp, Imke van den Noort en Manon de Vries in het veld schroefde Dongen de score omhoog. Zowel de 26-12 als de 28-12 waren doelpunten van een hoog gehalte. Tanja Sips, de mandekking op haar was inmiddels opgeheven, dreigde met een sprongschot. De verdediging stapte daarop uit, waarop Sips de bal met een stuit naar de vrije cirkelloopster Femke Loonen speelde. Deze verzuimde niet om de bal binnen te schieten. Nog geen minuut later was het weer raak, op een identieke manier. Komend weekeinde gaat Dongen naar Hellas Den Haag, ooit het dames handbalbolwerk van Nederland. De Haagse dames moeten punten pakken om degradatie te ontlopen.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Bevo HC3 34-28 (18-14)

Tegen dit derde team van handbaltopclub Bevo herpakte Dongen zich na een eerder geleden oor wassing in Panningen. Prima spel van Dongen, het eerste team speelt in de BeNe-liga, hun tweede in de eredivisie, want revanche speelde een hoofdrol bij Dongen. Was het voor rust een gelijk opgaande strijd, na rust was het Dongen dat de toon aangaf via snel direct spel. Het team van Rembrandt Lautenslager kan, met nog drie wedstrijden te gaan, oprukken naar de derde plaats. Komend weekeinde gaat Dongen richting Limburg, tegen het in degradatie verkerende Wittenhorst.

Landelijke jeugddivisie DB: HV Dongen – BFC/Beek 21-13 (13-6)

Twee keer werd gelijk gespeeld tegen deze Limburgse meiden. Dongen wilde nu laten zien dat winnen ook tot de mogelijkheid behoorde. Dat was met de warming up al duidelijk. BFC kwam nog wel op 0-1 maar dat was dan ook de enige keer dat zij op voorsprong hadden gestaan. Na een redelijk gelijk opgaande strijd stond het na 10 munten 6-4 voor Dongen. Dongen pakte hierna door en via 10-5 werd de 13-6 ruststand bereikt. Na rust kreeg BFC wat meer vat op Dongen en hielden de teams elkaar in evenwicht. Paal en lat stonden een grotere overwinning in de weg. De volgende wedstrijd is in Roermond tegen LimMid.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1614

Het Wonder van Heemskerk

VOETBALPosted by internetkrant Mon, March 12, 2018 17:32:41

Het Wonder van Heemskerk

Houdini - act VV Dongen na 3-0 achterstand (3-0 / 3-6)

“Als je het mij kan vertellen, graag!” ADO ’20 trainer Raymond Bronkhorst stond na de vraag waarom zijn team een 3-0 voorsprong zo makkelijk weggaf en met 3-6 verloor nog een beetje wezenloos voor zich uit te staren. VV Dongen creëerde een voetbalwonder die maar zelden in het voetbal is vertoond. Bij rust was het 3-0 voor het Heemskerkse ADO ’20 maar na 90 minuten was het 3-6 in het voordeel van VV Dongen. Het Wonder Van Heemskerk had zich in een tijdsbestek van 30 minuten voltrokken en de mensen die er waren geweest wisten niet wat ze hadden gezien. Aanstaande zondag speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen Quick Den Haag. Aanvang 14.30 uur.
Door Frank van Heteren / Foto’s Website ADO ‘20“Bizar, ik heb dit in mijn hele voetbalcarrière nog nooit meegemaakt.” VV Dongen-trainer Ron Timmers was net als iedereen op Sportpark de Vlotter nog aan het bijkomen van wat er zich op het veld had afgespeeld. Hij zag zijn team na 45 minuten met 3-0 achterstaan. “Onbegrijpelijk, we maakten persoonlijke fouten en hadden net als de laatste weken niet de wil om te winnen. En eigenlijk speelden we nog niet eens zo slecht maar de manier waarop we op achterstand kwamen was …..nou ja, ik zal je de woorden besparen.”

ADO ’20, de kampioen van de Hoofdklasse van vorig jaar en de nummer 6 van de ranglijst speelde in een hoog tempo en wist al na een paar minuten een enorme kans te creëren. Clive Keus tikte een voorzet van Meraj Allahdad bij de eerste paal maar net naast. Aan de andere kant was het VV Dongen speler Moustafa Mohammad die de bal voor het intikken haad maar hopeloos miste. Arbiter van de dag de heer Voncken liet enorm veel toe en dat bevorderde het kijkspel. Rommelig, maar wel met veel passie. Zeker van de kant van ADO ’20. Door matig ingrijpen van Luuk Hultermans wist Raymond de Waard aan zijn aandacht te ontsnappen en deze rondde perfect af. (1-0 in de 24e minuut)VV Dongen zakte ver terug en de linies wisten elkaar niet meer te vinden. Het volgende debacle zou zichzelf aandienen, want in de 34e minuut verdubbelde Marzuku de score na een steekpass van Keus. Hij schoot de bal in de verre hoek. (2-0 in de 34e minuut). VV Dongen was compleet de weg kwijt en in de 45e minuut scoorde aanvoerder van Leiden met het hoofd uit een corner. (3-0 in de 45e minuut)

“We mochten blij zijn dat het maar 3-0 stond, het had zomaar 5, 6-0 kunnen zijn.” Terwijl Giovanni Henskens zich in de rust opwarmde om Luuk Hultermans te gaan vervangen was het de leider van ADO ’20 die langs de kleedkamer van VV Dongen liep. “Hij zei tegen me dat Timmers des duivels was en dat hij zijn team op scherp aan het zetten was. Dat heb toch maar even met mijn jongens gedeeld om ze in het gareel te houden.” Trainer Bronkhorst had zijn team dus gewaarschuwd en meteen na de pauze liet VV Dongen zichzelf zien. Glenn Kools kwam voor keeper Mats van der Wijst maar produceerde tot grote ergernis van Timmers een rollertje: “Neem die bal toch gewoon op de wreef!!”


“Maar na die kans kregen wij de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Die ene kans van de Waard had erin moeten gaan en dan was het klaar geweest.” Bronkhorst zag uiteindelijk dat gebeuren waar hij waarschijnlijk nog wel wat nachtjes van wakker gaat liggen. “Tja, ik begrijp het nog steeds niet, want we waren in de eerste helft zo dominant en dan gebeurt er dit.” Zijn collega Ron Timmers had aan de andere kant de grootste moeite om zijn team aan het voetballen te krijgen. “Loop door!!” en “Ga nou goed staan!!” De ergernis was van zijn gezicht af te lezen, maar toch kwam op één of andere manier zijn boodschap in het veld.

Het Wonder voltrekt zich


Binnen een tijdsbestek van maar 13 minuten wisten de Kanaries een 3-0 achterstand om te zetten naar een 3-4 voorsprong!!! Het Wonder van Heemskerk begint in de 60e minuut wanneer Mart van Bree aan de linkerkant van het veld goed doorzet en met links een voorzet richting de tweede paal aflevert. Remon Koenen hoefde de bal nog maar slechts in te knikken. (3-1 in de 60e minuut). De ban leek gebroken en ineens zagen de spelers de ruimtes die ADO ’20 al de hele wedstrijd achter hun verdaging liet vallen. Met name spits Thomas Schilders (enorm aangejaagd door Timmers) begon zichzelf in zijn element te voelen en beloonde zijn haarde werklust met doelpunten in de 67e en 68e minuut. Laag ingeschoten ballen en sterker nog: op heet juiste moment, want de 3-3 kwam als een mokerslag bij ADO ’20 aan. Veel verwijten over en weer. “Ja die aanvoerder was goed ziek!” aldus Thomas Schilders die in de 88e minuut zijn hattrick zou vervolmaken.

Na de 3-3 maakte Glenn Kools in de 73e minuut de mooiste treffer. Na een prachtige opening van Moustafa Mohammad op Remon Koenen sloot Kools direct aan. De afgemeten voorzet van Koenen was perfect want Kools hoefde slechts zijn voet ertegenaan te zetten. De bal vloog richting de kruising achter de verbouwereerde keeper van der Wijst. (3-4 in de 73e minuut). ADO ’20 besloot alles op alles te gooien en schoof de lange aanvoerder naar de spits. Maar het team was al verslagen. VV Dongen speelde als vanouds en was slim in de omschakeling. Van links naar rechts werd er geopend en ADO ’20 liep er futloos achteraan. Hun energie was in de rust in de kleedkamer achtergebleven. Paul van Zon gooide in de 86e minuut de wedstrijd op slot toen hij (als linksbuiten n.b.) een crossbal goed inschatte. Zijn tegenstander ben Chekh kwam als een dolle op van Zon af die met een simpele beweging de rechtsback te kakken zette. Van Zon kwam een-op -een met van der Wijst en passeerde hem met een simpel schuivertje. ( 3-5 in de 86e minuut).

Toen was het nog één keer de beurt aan de man van de middag. Thomas Schilders speelde zich in de 88e minuut aan de rechterkant van het veld vrij en scoorde zijn derde goal. Een loepzuivere hattrick die normaliter beloond dient te worden met het afgeven van de wedstrijdbal, echter daar had het bestuur van ADO ’20 nog nooit van gehoord. Jammer voor Schilders die zei dat hij nog nooit een hattrick in zijn carrière had gemaakt. Trainer Bronkhorst eiste na de wedstrijd van zijn spelersgroep dat ze met zijn allen naar de kantine zouden gaan: “Leggen jullie het maar aan de supporters uit.” De harde Kern van ADO ’20 joelde na het maken van de 3-0 : “Tien, tien, tien !!” Ze kregen bijna gelijk want het werden er maar liefst negen stuks, alleen niet die waarop zij hadden gehoopt.

VV Dongen speelt aanstaande zondag 18 maart op Sportpark de Biezen tegen het speelse Quick uit Den Haag dat op de 4e plaats staat. Aanvang 14.30 uur

24. 1-0 de Waard

34. 2-0 Marzuku

45. 3-0 van Leiden

60. 3-1 Koenen

67. 3-2 Schilders

68. 3-3 Schilders

73. 3-4 Kools

86. 3-5 van Zon

88. 3-6 Schilders

VV Dongen

Jordy Zielschot, Wouter Floris (54 Mart van Bree), Mitchell van der Stappen, Luuk Hultermans (46 Giovanni Henskens), Remon Koenen, Daan Poelmans, Glenn Kools, Jan Gerrits, Jaap van der Waarden, Moustafa Mohammad (74 Paul van Zon), Thomas Schilders.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1613

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, March 12, 2018 10:52:47

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 10 maart 2018.

Team Dongen 1 ...

speelde een thuiswedstrijd tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Het team met op en top gemotiveerde spelers wilde het verlies van de uitwedstrijd in Sleeuwijk ( 3 – 5) echt nog niet een keertje laten gebeuren. Het verloop van de wedstrijden:

Eerste ronde de doubletten: 2 wedstrijden werden met royaal verschil gewonnen en 1 wedstrijd nipt verloren Goed begin van de wedstrijden: 2 – 1 voor Dongen

Tweede ronde Tripletten: team Cor Timmermans, John van Rooden en Hans van Troost wonnen verdiend met 13 – 9. Team Kees Jacobs, Andre de Wijs en Pierre de Jong verloren na een moeizame partij met 10 – 13. De tussenstand was toen 3-2 voor Dongen

Ronde drie de doubletten: was een belangrijke ronde want met winst afsluiten was nog lang niet zeker. Maar alle 3 de teams wisten het toch voor elkaar te krijgen om de punten binnen te halen. Team : Kees en Andre wisten na spannende rondes te winnen met 13 – 11. Cor en John ging moeizaam maar wonnen wel met 13 -10. Hans en Pierre wonnen overtuigend door sterk spel met 13-7. Wat de einduitslag van 6-2 voor Dongen opleverde. Deze einduitslag geeft goede kans om in de 4e klasse van de NPC te blijven. Nog twee uitwedstrijden te gaan

Team Dongen 2 Dongen 2 moest zaterdag 10 Maart uit spelen tegen Middelburg 2. Zij begonnen de doublet-partijen met de wetenschap dat de banen in Middelburg vrij lastig kunnen zijn. Aangezien Dongen 2 al kampioen is, was het doel om ongeslagen te blijven. Ze hadden een vervanger voor Johan van Kuijk, die trouwens wel aanwezig was. Karel Seebregts ging hem vervangen. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen hun partij met 13-5, bij Astrid Moorman en Karel Seebregts ging het wat minder, mede dankzij het feit dat ze nog wat aan de baan moesten wennen. Zij verloren met 2-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-8. Toch goed voor een 2-1 voorsprong. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de triplet partijen. Jean Michel, Joke en Karel wonnen na een mooie maar moeizame partij met 13-12, en ook Jan, Yvonne en Astrid hadden het niet makkelijk, maar na een 9-2 achterstand, wisten ze toch nog te winnen met eveneens 13-12. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze hoefden nog maar 1 partij te winnen om de dag winnend af te sluiten.

sportieve dag

Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten vol goede moed, en Johan van Kuijk wilde zowaar een partij spelen. Yvonne Verbeek had last van nekpijn en besloot op de bank te gaan zitten, zodat Johan kon spelen. Jean Michel en Joke stonden met 11-2 voor dus het ging lekker, maar opeens draaide de partij om en verloren ze uiteindelijk hun partij met 11-13, dus nu was het 4-2. Jan Verbeek speelde nu met Karel en hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-2. Johan en Astrid hadden wat meer moeite, maar wonnen hun partij met 13-11. Dus de einduitslag van deze dag was 6-2 voor Dongen 2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Het was een sportieve dag en ze hebben nu 4 weken rust voor ze tegen de laatste tegenstander moeten spelen. Ze zullen er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen, en daarmee heel de competitie ongeslagen te blijven. Deze laatste wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 April wederom in Middelburg tegen Middelburg 3.


Team Dongen 3 was vrij deze dag.

Wim en Willy Boersen

Team Dongen 4 wilde in Valkenswaard tegen Dommels Boeleke 3 een goed resultaat gaan halen.Na de eerste doublettenronde zagen we al dat het moeilijk ging worden vandaag, alle 3 de partijen gingen verloren. In de triplettenronde konden Wim en Willy Boersen samen met Marian v. Gastel hun partij niet winnen, ze verloren met 13-5. Bij de partij van Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Wim Koreman leek het ook op een nederlaag uit te draaien maar ze wisten de partij om te draaien en wonnen met 13-11. Om nog een gelijkspel er uit te slepen moesten ze bij de volgende ronde alle drie de partijen winnen.Maar dat ging het niet worden, de partij van Wim Koreman en Marian v. Gastel ging snel verloren met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud v. Dijk verloren hun partij met 13-6. Bij de partij van Wim en Willy Boersen bleef het spannend tot de laatste méne maar jammer genoeg ging de partij met 13-12 naar Dommelsch Boeleke. Dus met een 7-1 nederlaag gingen ze terug naar Dongen. Over 2 weken spelen ze een thuiswedstrijd tegen Boules de Boeuf 7 uit Oss

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2


Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1612

VV Dongen loopt achter de feiten aan OFC wint met 4-0

VOETBALPosted by internetkrant Tue, March 06, 2018 13:18:32

VV Dongen loopt achter de feiten aan

OFC wint met 4-0

Het Oostzaanse OFC maakte afgelopen zondag wederom gehakt van de mannen uit Dongen. Nadat het in september al met 0-7 van VV Dongen had gewonnen wisten de stylisten van OFC afgelopen zondag het team van Ron Timmers meet 4-0 pijn te doen. VV Dongen kon het eerste half uur goed meevoetballen maar na een ongelukkig eigen doelpunt van Mitchell van der Stappen zakte de ploeg als een plumpudding in elkaar en voetbalde OFC vrijuit de wedstrijd uit. De problemen in de voorhoede van VV Dongen worden groter en groter, want scoren lijkt voor de eens zo onoverwinnelijke Kanaries een brug te ver. Aanstaande zondag speelt VV Dongen in Heemskerk tegen ADO ’20. Aanvang 14.00 uur.


Door Frank van Heteren

VV Dongen en OFC begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Na nog geen tweeminuten had VV Dongen de score moeten openen toen spits Thomas Schilders ineens alleen voor keeper Koruglu verscheen. “Hij had weinig tijd en moest heel snel beslissen.” De keeper van OFC zag Schilders een half hoge bal afleveren waar hij wellicht voor de lob had kunnen gaan of een laag schot in de hoek had kunnen produceren.

Nog geen twee minuten later lag de bal achter de VV Dongen keeper Jordy Zielschot. VV Dongen liet zich voor de zoveelste keer dit seizoen uit een standaardsituatie verschalken. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Mike Brantjes binnen gewerkt. (1-0 in de 4e minuut). VV Dongen liet de koppies niet hangen en trachtte met veel druk naar voren de verdediging van OFC pijn te doen. Met snelle aanvallen (vooral aan de linkerkant) werd het doel van Koruglu gezocht en dat leverde in de 25e minuut een levensgrote kans op voor Moustafa Mohammad. Deze schoof de bal achter de keeper maar werd wegens buitenspel afgefloten. Een beslissing die door menigeen als discutabel werd beschouwd. In deze periode had VV Dongen het betere van het spel, maar het gevaar van een counter van OFC lag continue op de loer.

Tijdens een situatie waarbij niets aan de hand leek was aanvoerder Mitchell van der Stappen erg ongelukkig. Hij wilde een vrije bal rustig terug koppen naar zijn doelman maar raakte de bal niet goed waardoor Zielschot in de problemen kwam. De 2-0 in de 36e minuut bleek voor VV Dongen de doodsteek. OFC werd in een zetel gehesen en VV Dongen liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan.

Aanvallend was VV Dongen geen schim meer van de aanvallen die de ploeg in de beginfase op de mat legde. OFC kon makkelijk verdedigen en liet de bal lekker rondgaan. Met nog bijna een uur te spelen moest VV Dongen voorkomen dat het niet weer tegen een enorme zeperd zou aanlopen als in het begin van het seizoen. Na rust werd het nog erger voor VV Dongen toen Edip Biberoglu zichzelf vrijspeelde op het middenveld en het op een lopen zette. Ongehinderd kon hij het strafschopgebied bereiken en mocht vrij uithalen. De 3-0 liet alle kansen op een terugkeer in de wedstrijd in rook opgaan en VV Dongen moest alleen nog maar voetballen om het niet erger te maken. (3-0 in de 48e minuut)

Het klassenverschil drukte zich nog meer uit door de manier waarop OFC VV Dongen volledig de wil oplegde. Balbezit , druk naar voren en winnen in de duels. VV Dongen probeerde amechtig het doel van OFC te vinden en kwam het een keertje voor het doel dan wisten de spitsen er niet veel mee te doen.

Trainer Ron Timmers had gelukkig wel één lichtpuntje. Routinier Giovanni Henskens maakt in de 75e minuut zijn rentree na een langdurige en vervelende voetblessure. Zijn terugkeer betekent dat het centrale duo van der Stappen / Henskens na ruim anderhalf jaar in ere is hersteld. Met het oog op het verdere verloop van de competitie is dat een positief gegeven voor de ploeg in nood.

In de 90e minuut wist OFC nog één keer het net te vinden. Invaller Carlos Groen mocht ongehinderd van een metertje of twintig aanleggen en vond de kruising van het VV Dongen-doel. Daarna floot de vreemd fluitende arbiter van der Werff af voor het einde van de wedstrijd en kon VV Dongen de wonden gaan likken. Aanstaande zondag 11 maart wordt er in Heemskerk tegen ADO ’20 gespeeld. Aanvang 14.00 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1611

Handbal heren winnen derby tegen West Brabant Combinatie Dames verliezen bij ongeslagen kampioenskandidaat BFC

HANDBALPosted by internetkrant Tue, March 06, 2018 13:08:53

Handbal heren winnen derby tegen West Brabant Combinatie


Dames verliezen bij ongeslagen kampioenskandidaat BFC

Ook de dames van handbalvereniging Dongen konden de zegereeks van het Limburgse BFC geen halt toeroepen. Met nog vier wedstrijden te gaan moet het wel heel verkeerd gaan met de ploeg uit Beek. Zij staan 8 punten los op VOC 2. De Amsterdamse dames hebben een wedstrijd minder gespeeld. Ook VOC zal geen gevaar zijn voor BFC, dat de voorlaatste wedstrijd naar Amsterdam reist. Het kampioenschap en promotie zal dan al realiteit zijn. De heren van Dongen hebben het zichzelf moeilijk gemaakt in de derby tegen WBC. Het team van Rembrandt Lautenslager heeft de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan, maar in de slotfase nam WBC het heft in handen. Dongen kon de zaak in de laatste seconden repareren en won nipt met 18-19. In de landelijke jeugddivisie moest Dongen genoegen nemen met een gelijkspel. De ploeg liet te veel kansen liggen.

Landelijke 2e Divisie B Dames: BFC – HV Dongen 30-20 (17-11)

Het nog ongeslagen BFC was niet gerust op het altijd onberekenbare Dongen. De kracht van de Limburgse dames zit hem niet alleen in de opbouw waar een aantal schutters staan die de bal loepzuiver in de kruising weten te schieten. Maar als het even moet schakelt de kampioenskandidaat ook simpel over op een ander systeem. Geen schande dus dat hier verloren werd. Dat vond ook trainer coach Martijn Verhagen. ,,In de rust heb ik mijn speelsters gezegd dat ik tevreden was over de inzet en dat de dekking prima stond. Op dezelfde voet door blijven knokken.” Vanaf het beginsignaal kon Dongen de thuisploeg prima volgen. Via 2-1, 2-2, 5-3, kwam Dongen bij 6-5 weer op een puntje. BFC nam daar weer het initiatief en via de afstandsschutters liep de ploeg via 8-6 en 11-7 weer weg naar de 17-11 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. BFC schakelde over op een offensieve dekking. In zulke situaties raakt de Dongenaanval vaak in de stress. Door deze offensieve dekking maakte Dongen ook zaterdag weer verschillende afspeelfouten die door de aanstaande kampioen genadeloos werden afgestraft. Uiteindelijk kreeg de hele Dongen bank speeltijd. ,,Een verloren wedstrijd, maar niet geheel ontevreden,” was de slotconclusie van de begeleiding. Komende zaterdagavond spelen de dames thuis tegen Nieuwegein. Bij winst is er geen vuiltje meer aan de lucht. Ondertussen is het bestuur, naast de sponsoronderhandelingen, ook met de trainersaanstellingen voor het nieuwe seizoen bezig. Ook de voorbereidingen voor het zgn. Black Light Toernooi in De Salamander zijn volop gaande.


Landelijk Hoofdklasse B Heren: WBC – HV Dongen 18-19 (10-12)

Dongen speelde dus geen goed wedstrijd en maakte het zich daardoor zelf moeilijk. Daarbij maakte de arbitrage vreemde beslissingen. Duidelijke overtredingen werd onbestraft en kleine dingetjes werden meteen afgestraft met een tijdstraf. Over en weer volgden zes tijdstraffen. Dongen staat op een riante vijfde plaats. De geel blauwen kunnen alleen nog maar omhoogkijken. Zondag komt de huidige nummer twee uit Panningen naar Dongen Bevo 3. De reserves van eredivisionist Bevo 1 staan drie punten achter koploper Apollo uit Son. Deze wedstrijd begint om kwart twee.

Landelijke jeugddivisie MB: EHV/Eindhoven – HV Dongen 22-22 (9-12)

De dichtstbijzijnde tegenstander uit de competitie was de tegenstander. Daarvan werd een keer verloren en een keer gewonnen. Dongen pakte gelijk de zaken energiek aan. Na een gelijk opgaande beginfase sloeg Dongen een gaatje en kwam met 6-12 voor. Deze stand werd bereikt door hard werken en de geboden kansen af te werken. Dan blijkt de scoringsmachine aan Dongenzijde te haperen en kon EHV tot de ruststand van 9-12 terugkomen. Na rust blijft Dongen de kansen missen. Paal en lat staan een hogere score in de weg. Na een spannende slotfase eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. ,,Op zich een goede wedstrijd gespeeld. Weinig weggegeven maar dan moeten we de geboden kansen wel afmaken,” was na afloop de slotconclusie van de begeleidende staf. Komende wedstrijd is thuis tegen BFC. ,,Na twee gelijke spelen is de vraag of we de derde wedstrijd winnend gaan afsluiten!” Zondag om 14.50 uur in De Salamander.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1610

VV Dongen zakt door het ijs JVC Cuijk verslaat matig VV Dongen met 0-2

VOETBALPosted by internetkrant Mon, February 26, 2018 19:47:22

VV Dongen zakt door het ijs

JVC Cuijk verslaat matig VV Dongen met 0-2


Door Frank van Heteren


Een paar honderd toeschouwers trotseerden de bittere kou om VV Dongen te steunen in de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk. Het Brabants onderonsje liep voor de Dongenaren uit om een complete deceptie. De 0-2 nederlaag was een fletse afspiegeling van de manier waarop VV Dongen de strijd was aangegaan. “We hadden de mogelijkheid om Dongen meer pijn te doen, maar dat hebben we verzaakt.” Winnende coach Ruud Kaiser zag zijn team een gedegen prestatie afleveren waar trainer Ron Timmers een beetje beteuterd voor zich uitstaarde en most constateren dat zijn ploeg compleet door het ijs was gezakt. Thuiswedstrijden zijn voor de Kanaries geen zekerheidjes meer in de wetenschap dat de punten meer buitenshuis worden gepakt. Aanstaand weekend 4 maart speelt VV Dongen in Oostzaan tegen OFC en de week daarna moet het op bezoek bij ADO ’20.ergernis

De gehele wedstrijd was trainer Timmers aan de gang om zijn team op te jagen. “We stonden vast en speelden meer reactie voetbal i.p.v. actie voetbal.” Zijn lichaamstaal sprak boekdelen maar op een of andere manier kon hij zijn team niet aan de gang krijgen. “Ja we speelden gewoon heel slecht, niets lukte, geen bal kwam aan en we lieten ons het kaas van het brood eten. Normaal ben ik na een nederlaag erg ziek, maar vandaag zijn we gewoon verslagen door een veel betere tegenstander.” Remon Koenen was realistisch in zijn analyse. Ook hij kwam niet los en moest na een eerste helft rechtsbuiten te hebben gespeeld in de tweede helft het middenveld versterken. “Dat is niet fijn hoor, het wordt er zelfs nog rommeliger op. Zet mij maar vanaf het begin op die positie, dan kan je nog wat verrassends doen. Nu is hun organisatie al dusdanig op orde dat je eigenlijk al weet dat zo’n omzetting geen effect oplevert.”

VV Dongen kon de hele wedstrijd amper dezelfde strijdlust ten tonele brengen. JVC Cuijk won alle duels en zocht in de omschakeling sterspeler Jordie van der Laan. De spits bleek een echte handenbinder voor de defensie van VV Dongen, maar ook de buitenspelers Boy Visser en Stan Broenland kwamen veelvuldig door op de zijkanten. Zij werden dan weer ondersteund door de beide backs. VV Dongen werd gedwongen om de lange bal te spelen. Tot grote ergernis van Timmers zag het publiek amper een normale aanval van de thuisploeg.

Desondanks kreeg VV Dongen in de 17de minuut de kans om op voorsprong te komen. “Het was nog geeneens een aanval waarbij een doelpunt uit voort zou komen maar er werd hands gemaakt en hij legde hem op de stip. Ik heb het niet gezien hoor.” Timmers’ zijn ploeg pakte het cadeautje niet uit want Paul van Zon miste hopeloos. “Ja ik had die bal al een paar keer verlegd en telkens waaide die weer in een kuiltje. De bal moet iets wits raken om hem te kunnen nemen en op een gegeven moment was ik het beu en nam de bal. Gewoon heel slecht genomen, bijna recht op de keeper af.”

Het had een impuls kunnen zijn maar de misser bleek de enige echte kans. JVC Cuijk bleef rustig doorgaan waar het mee bezig was en beloonde zich op het einde van de eerste helft. In de 44e minuut kreeg VV Dongen drie kansen om een aanval van JVC af te slaan, maar i.p.v. de 0-0 over de pauze streep te trekken klungelde de verdediging van VV Dongen zozeer dat Cuijk uit een scrimmage wist te scoren. De verdediging stond te slapen een van der Laan tekende zijn zoveelste doelpunt van dit seizoen aan. (0-1 in de 44e minuut).

geblokt

De komst van Mart van Bree en de omzetting van Koenen naar het middenveld leverde niets op. Moustafa Mohammad en Thomas Schilders werden vakkundig aan banden gelegd en hadden niets in te brengen bij Jurre Grotenhiuis. Zes minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. JVC brak door aan hun rechterkant en bereikte van der Laan die meteen uithaalde. Zijn schot kon nog worden geblokt maar de rebound was voor Bjenze Graat eenvoudig om binnen te knallen. De 0-2 was voor VV Dongen de doodslag. (0-2 in de 51ste minuut).Alle verwoede pogingen ten spijt, VV Dongen zag er levenloos en armoedig uit. HVC Cuijk verzuimde VV Dongen te slachten en was uiteindelijk mild voor de verbleekte Kanaries. “Dit was weer een hele slechte wedstrijd, de zoveelste van het seizoen. Er is veel werk aan de winkel.” De harde woorden van Ron Timmers zullen het effect nog moeten sorteren.

Aanstaande zondag 4 maart is de eerste poging tegen OFC. Aanvang 14.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1609
Next »