SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Heren HV Dongen winnen vechtduel van koploper Apollo | Dames leggen show op de mat na eerder slecht gewonnen bekerwedstrijd

HANDBALPosted by internetkrant Tue, October 17, 2017 09:59:13

Heren HV Dongen winnen vechtduel van koploper Apollo |

Dames leggen show op de mat na eerder slecht gewonnen bekerwedstrijd

Door Piet Scheepers

Het gaat de handbalvereniging Dongen goed in de beginperiode van de nieuwe zaalhandbalcompetitie. De heren wisten ook zondag de volle winst tegen koploper Apollo in Dongen te houden (33-30). Smetje op deze harde wedstrijd was het uitvallen van Prejauw Slager met een flinke ellenboog kwetsuur. De rechterhoekspeler belandde verkeerd nadat hij vallend de 32-28 scoorde. Slager werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De dames 1 hebben de afgelopen week in een achtbaan geleefd. Donderdag moest voor de landelijke beker in Maasbree worden aangetreden tegen BSCA. Het werd een moeizame wedstrijd waarbij Dongen tot na de rust constant achter de feiten moest aanlopen. Uiteindelijk stond Jill Verbunt op en schoot met scherp. Met ruim tien doelpunten achter haar naam zette zij de wedstrijd op z’n kop in het voordeel van Dongen (18-22). Dezelfde Jill Verbunt strooide afgelopen zaterdag in Dongen met passes waaruit wervelende aanvallen voortkwamen. Via 6-1, 9-2 werd het na de 17-7 ruststand, 28-18. Dames 2 moesten, na vier periodes verlengen, via strafworpen met 21-22 de eer in de bekerwedstrijd aan hoofdklasser Heerle laten. Afgelopen zondag werd HC Zeeland geflatteerd (31-11) aan de zegekar gehangen.Landelijke 2e Divisie DS: HV Dongen – Westlandia 28-18 (17-7)

Dongen heeft waarschijnlijk voor aanvang van deze wedstrijd even in de spiegel gekeken. Hoe een lelijke bekerwedstrijd eerder die week, zeg maar bizar slecht, na rust werd omgezet in een schamele overwinning. Het team van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen kwam als herboren uit de kleedkamer. ,,Het ligt gewoon aan de wedstrijdinstelling,” merkte Verhagen op. Het eerste schot van de bezoekers uit Naaldwijk ging naast waarna het aan Dongen was de toon te zetten. Iedere volgende aanval van Dongen was raak, terwijl Tamara van Es de eerste zeven minuten slechts een keer naar het net moest, 6-1. Onder de regie van spelverdeler Jill Verbunt knalde Dongen door en bereikte zo de 17-7 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. Met name cirkelloopster Femke Loonen werd vele malen bereikt. En hoe? Met vijf treffers had zij een groot aandeel in het scoreverloop, waarin Tanja Sips met acht treffers het voortouw nam. Verdienstelijk voor het team is dat negen speelsters het net van de tegenstander wisten te vinden. Bij de stand van 26-15 mocht de basis gaan zitten en konden hun medespeelsters minuten maken. Dongen scoorde deze laatste tien minuten nog maar twee keer (Marijke Panis en Janneke Akkermans), terwijl wisselkeeper Jowenna van Beek drie keer werd gepasseerd. DE volgende wedstrijd is in Meerssen tegen MIC. Een team dat evenals Dongen bij de minst gepasseerde verdedigingen staat maar qua scorend vermogen doet Dongen het beter. De competitie gaat nu beginnen. Met 4 november de kraker tegen Breda in Dongen.

Landelijke Hoofdklasse HS: HV Dongen – Apollo 33-30 (19-17)

Deze wedstrijd ontpopte zich in een kleine veldslag. Oorzaak: scheidsrechters lieten zeer veel toe, waarvan Apollo gretig gebruik maakte. Af en toe had het niets meer met handbal te maken. Dongen keek na 18 minuten spelen tegen een riante voorsprong van 10-4 aan. De bezoekers pakten letterlijk en figuurlijk de zaken energieker aan en slopen langzaam dichterbij. Na rust ontspon zich en spannend duel waarbij fors ingrijpen niet uit de weg werd gegaan. Apollo kwam zelfs op 21-21, waarna Dongen zich weer herpakte. De laatste tien minuten leken de minuten van Prejauw Slager te worden. Niet alleen prikte hij de strafworpen prima binnen, maar ook snel uitgespeelde kansen, door zijn medespelers gecreëerd, maakte hij feilloos af. Helaas moest hij met een zware blessure het veld verlaten. Volgende wedstrijd gaan de heren naar Schinnen om daar de bij de volgende koploper Zwart Wit proberen de volle winst te pakken.

Landelijke jeugddivisie MB: HV Dongen - HV Blerick 19-8 (11-3)

Nadat de eerste twee wedstrijden net werden verloren, wat beiden niet noodzakelijk was, was er nu een goede start van de wedstrijd tegen Blerick. De eerste 10 minuten werd Blerick op een dermate grote achterstand (5-0) gezet dat de rest van de wedstrijd de winst niet meer in gevaar kwam. Dit resulteerde in een 11-3 ruststand. De tweede helft werd wat slordiger waarbij nog diverse malen het latwerk werd geraakt. Met een 19-8 eindstand was het over het algemeen een goede wedstrijd. Hopelijk verstoort het komende weekend geen wedstrijd het goede gevoel van deze gewonnen wedstrijd niet. 29 oktober gaan we weer verder met een uitwedstrijd tegen de enige andere Brabantse ploeg in de competitie EHV uit Eindhoven.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1541

VV Dongen is het even kwijt 0-3 verlies tegen de jeugd van Vitesse

VOETBALPosted by internetkrant Mon, October 16, 2017 15:04:46

VV Dongen is het even kwijt

0-3 verlies tegen de jeugd van Vitesse

Op een zonnige zondag op sportpark de Biezen leed VV Dongen de vierde nederlaag van dit seizoen. Jong Vitesse bleek een maat te groot ondanks de zeer jeugdige leeftijd van de voetballers uit Arnhem. Door het verlies zakt Dongen naar de 10e plaats. Aanstaande zondag 22 oktober speelt VV Dongen weer thuis en dan tegen OJC Rosmalen. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren , foto's Jeffrey OomensVV Dongen heeft het de laatste tijd niet makkelijk. De mannen van Ron Timmers lijken een beetje vast te zitten en hebben moeite om te scoren. In de laatste twee thuiswedstrijden heeft Dongen 10 doelpunten geïncasseerd en zelf wist het niet tot scoren te komen. Vorig seizoen was de geel – blauwformatie bijna onverslaanbaar op het eigen veld, maar de competitie is sterker geworden waardoor de zekerheidjes geheel zijn afgenomen.Tegen een absoluut jeugdteam moest Dongen bijkans de gehele wedstrijd achter de bal aan rennen terwijl de jonkies van trainer Joseph Oosting de bal met gemak rond speelde. De jongste speler van Vitesse is 17 jaar en de oudste in het team is 21 jaar. Toch kon de neutrale toeschouwer zien dat hier echte talenten aan het werk waren. Snelheid,lef en veel kwaliteit waren voor VV Dongen teveel factoren tegen om er minimaal één puntje uit te slepen.

Drie fouten werden door de aankomende fullprofs op een professionele manier afgestraft. En ondanks de 2-0 voorsprong in de eerste helft was trainer Oosting en zijn staf niet tevreden:" te weinig dynamiek en te weinig beweging zonder bal, dat hebben we in de rust tegen de jongens gezegd. Natuurlijk zijn we tevreden over de doelpunten maar niet over het geboden spel."

Ook de trainer van Dongen zag dat zijn team in de details tekortschiet."Het grote verschil zat hem vandaag in de kwaliteit en daarom geef ik de trainer van de tegenstander alle egards. We zitten op dit moment niet zo goed in ons vel en dus zullen we elkaar nog meer moeten gaan helpen."

De eerste helft liep Dongen achteruit en creëerde toch nog een paar mogelijkheden. Thomas Schilders raakte de lat nadat hij de bal in zijn voeten kreeg maar goed doorzetten van Jaap van de Waarden . Ook dan Poelmans had keeper Bulters van Vitesse een keer getest, maar dat was het wel zo'n beetje van de kant van VV Dongen.

In de 12e en de 40e minuut sloeg Jong Vitesse toe. Eerst een bal aan hun linkerkant die diep werd gespeeld en direct werd voorgetrokken. De tweede man die het zestienmetergebied in kwam was niet te verdedigen. Talent ( en jongste debutant ooit in de Eredivisie) Mitchel van Bergen (18) scoorde beheerst de 0-1. Bij 0-2 liep VV Dongen tactisch te klungelen. Keeper Zielschot trapte uit naar zijn linkerkant. Terwijl het team niet mee bewoog naar die kant kon Paul van Zon de bal niet controleren en de overname van Sohorea leidde een dodelijke aanval in. De aanval eindigde bij linksbuiten Bo van Essen die de bal in een bijna leeg doel kon schieten.

VV Dongen wilde na de pauze wat meer strijd laten zien en probeerde met fysieke middelen de beloftes aan het wankelen te krijgen. Op zichzelf leek deze tactiek zich uit te betalen en de 1-2 hing in de lucht. Mogelijkheden voor Schilders en Koenen werden door Bulters onschadelijk gemaakt. Het leveren van deze energie had voor VV Dongen een beloning moeten opleveren, maar toen er na een corner van VV Dongen in de omschakeling balverlies werd geleden zag mijn de trainingsarbeid van de Arnhemmers terug in de actie. Binnen een paar tellen en over een paar schijven kwam het team voor keeper Zielschot die zag dat Julian Calor rustig binnen tikte. De 0-3 viel in de 84e minuut en VV Dongen ging nog wel zoeken naar de eretreffer, maar die zoektocht eindigde na 92 minuten toen de goed leidende arbiter Vries voor het einde floot.

Zondag 22 oktober staat op Sportpark de Biezen het Brabantse treffen met OJC Rosmalen op de rol. Aanvang 14.30 uur

12. 0-1 van Bergen

40. 0-2 van Essen

84. 0-3 Calor

Opstelling VV Dongen

Zielschot, Henskens, van Zon, Hultermans, Koenen, Poelmans, Schilders. Kools (78. van Bree), Gerrits, van der Waarden ( 80. Maas), Mohammad (75. Kolkert)

Gele kaarten VV Dongen:

Hultermans, Gerrits en van Zon  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1540

Van der Kolk Liberty dames 1 niet met lege handen naar huis.

HOCKEYPosted by internetkrant Sun, October 15, 2017 22:02:31

Van der Kolk Liberty dames 1 niet met lege handen naar huis.

Zondag 15 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor van der Kolk Liberty dames 1. Ze mochten afreizen naar Hellevoetsluis voor een spannende pot tegen Voorne dames 1, de nummer 4 in de poule.


Van der Kolk Liberty dames 1 begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet door Voorne op de verdediging, wat resulteerde in 3 strafcorners tegen in nog geen 10 minuten. Gelukkig werden deze eruit gehouden door de verdediging van van der Kolk Liberty dames 1. Uiteindelijk wist Voorne toch te scoren, na een uitgespeelde kans kwam de bal achter de keepster terecht. Halverwege de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer vat op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd beter, maar er werden nog steeds slordige fouten gemaakt. Met een 1-0 achterstand klonk het rustsignaal.

Begin van de tweede helft werd er beter gehockeyd door van der Kolk Liberty dames 1. Toch wist Voorne nog een aantal keren de cirkel binnen te dringen, maar gelukkig was daar keepster Senna-Joy Brons met een aantal mooie reddingen. De dames werden verder wakker geschud en begonnen ook aardig wat kansen te creëren, maar het bleef 1-0. Met nog maar een aantal minuten te spelen leek het erop dat van der Kolk Liberty dames 1 zonder punten naar huis zou gaan, maar er kwam toch nog een uitbraak. Na een prima onderschepping van Diniz van Vorstenbosch kwam Chelsea van Helmond de cirkel binnen en sloeg de bal hard in de touwen. Daar was de verlossende treffer, van der Kolk Liberty dames 1 was in de tweede helft de bovenliggende partij en deze goal was dan ook meer dan terecht. Na nog een spannende eindfase werd er eindelijk afgefloten. Hoewel de dames van plan waren met 3 punten naar huis te gaan, was dit ene punt er ook een om tevreden over te zijn.

Met veel punten om aan te werken aankomende week, wordt de volgende competitiewedstrijd over 2 weken weer thuis gespeeld tegen Spijkenisse. Aankomend weekend speelt van der Kolk Liberty dames 1 in Capelle ad IJssel voor de bekercompetitie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1539

TONY MARTINEZ WINT OPEN DE VALK DARTS. WILLY VAN DE WIEL EN MARIO ROBBE WINNEN BIJ DE KOPPELS.

DARTSPosted by internetkrant Sun, October 15, 2017 21:50:32

TONY MARTINEZ WINT OPEN DE VALK DARTS.

WILLY VAN DE WIEL EN MARIO ROBBE WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Zondag 15 oktober j.l. vond voor de 29e keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk.Dankzij de medewerking van CAFÉ DE VALK hing er aan het toernooi een prijzenpot van bijna € 800.Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap.

De opkomst was deze keer wat minder dan anders, dat kwam ondermeer dat er een NDB ranking plaats vond in Beek en Donk niet zo hoog te noemen.Vorig seizoen won Ronny Huijbrechts het single toernooi en Mario Robbe wonnen de titel bij de koppels.

Ronny was niet aanwezig om zijn titel te verdedigen, Willy en Mario waren wel aanwezig.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Brian Raman en Debney Erauw werden Mario Robbe en Willy van de Wiel finalisten.Mike de Decker en Jaimy van Bavel wonnen in de andere halve finale van Michiel Santing en Michel Smits.In de finale ging de winst met 5-0 naar Willy en Mario, die daarmee hun titel prolongeerde.


v.l.n.r. Willy, Jaimy, Mario en Mike

De verliezersronde werd met 3-0 gewonnen door Tony Martinez en Willy van Casteren tegen Dennis Hendrickx en Roy Netten.


v.l.n.r. Dennis, Roy, Tony en Willy

De hoogste uitworp goed voor € 20 ging naar Brian Raman met 152.

Mario Robbe had uitworpen van 136 en 121, ook Dennis Hendrickx gooide 121 uit.

Willy van Casteren had een 111 en Alex Michielsen 104.Hierna gingen de singles van start.Tony Martinez werd finalist door halve finale winst op Mike de Decker.

Brian Raman klopte als laatste Alex Michielsen (Lex is back) Alex werd hierdoor gedeeld 3e.In de finale nam Brian een 3-1 voorsprong maar de volgende 5 legs gingen naar Tony, die door zijn routine en klasse de finale met 6-3 won en daarmee de titel open de valk voor zich opeiste.


v.l.n.r. Alex, winnaar Tony, Mike en Brian

Willy van de Wiel won met 4-0 van Wilco Vermeulen in de finale van de verliezersronde.


Willy en Wilco

De hoogste uitworp, goed voor € 30, was voor Willy van de Wiel met 150 punten.

Wilco Vermeulen had uitworpen van 135 en 107.Michiel Santing had een uitworp van 134.Brian Raman gooide 114 uit en Ivo Vendelmans 105.

In totaal werd er 49 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.Mike de Decker scoorde er 13 stuks.Tony Martinez gelukte dat 8 keer, Willy van de Wiel 6 keer.Mario Robbe en Brian Raman produceerde er 5.

2x 180 was er voor Wilco Vermeulen, Dennis Hendrickx, Jaimy van Bavel en Melvin de Fijter.1x 180 voor Willy van Casteren, Stephan Eeckelaert, Jurgen Evers en François Gruteke.
------------------------------------------------------------

ZONDAG 22 OKTOBER OPEN DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. Zondag 22 oktober weer een toernooi plaats.Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld.

Het koppeltoernooi wordt, tot 20 koppels, altijd verspeeld in poules.

Beide toernooien hebben een winnaars en een verliezersronde.

Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1538

Voorbeschouwing VV Dongen – Jong Vitesse

VOETBALPosted by internetkrant Fri, October 13, 2017 21:47:39

Het Middagje VV Dongen: te gast is Jong Vitesse

Voorbeschouwing VV Dongen – Jong Vitesse


persfoto


Afgelopen week ging VV Dongen in Den Haag roemloos ten onder tegen promovendus Quick. De 5-2 nederlaag betekende alweer het derde verlies in deze competitie. Met vier keer winst daarnaast doet VV Dongen het (in bridge termen) gemiddeld en staat met 12 punten op een keurige zevende plaats. In de komende weken kan het team van Timmers aan de bak, want achtereenvolgens komen Jong Vitesse en OJC Rosmalen op bezoek en op 29 oktober staat de uitwedstrijd tegen koploper UNA op de rol. Zware tegenstanders en zoals gezegd eerst de wedstrijd tegen de full-profs van Vitesse. Op zondag 15 oktober is de aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Door Frank van Heteren

Het vorig jaar gedegradeerde Jong Vitesse doet het uitstekend in deze competitie. Na zeven wedstrijden staat het team op een tweede plaats met 16 punten. Slechts één nederlaag werd er geleden en dat was in de thuiswedstrijd tegen OJC. Vorige week werd het 1-2 voor de Rosmalers. Op zichzelf een prachtige zege van OJC wetende dat Vitesse maar al te vaak kan beschikken over spelers uit het eerste team. De brede selectie van de Arnhemmers bestaat onder meer uit spelers die door Chelsea gestald zijn om zich te ontwikkelen en dus kan het zomaar zijn dat VV Dongen aanstaande zondag tegen dit soort spelers aan gaat lopen.

Dat is geen prettig vooruitzicht. VV Dongen kreeg de laatste drie wedstrijden maar liefst veertien doelpunten te verwerken en doet het met een doelsaldo van 14-20 net iets beter dan de defensie van het teleurstellende Westlandia. Zij kregen er in zeven wedstrijd 23 om de oren. Met de wetenschap dat Vitesse al 18 keer scoorde en er slechts 5 tegen kreeg zal VV Dongen waarschijnlijk eerst uit moeten gaan van een iets defensiever strijdplan.

Dat is niet hoe wij het in Dongen gewend zijn. Normaliter zijn wij degenen die de tegenstander terug drukt, maar in dit seizoen is deze strijdwijze nog niet erg succesvol geweest. De doelpunten worden te makkelijk weggeven en soms neemt de naïviteit de overhand. Tegen teams als Vitesse, UNA en zelfs Quick krijg je direct de kous over de kop en loop je tegen de volgende zeperd aan. En dat willen we niet.

Het team van Timmers heeft vanaf de start van de competitie te maken met een blessuregolf. Wat opvalt is dat het gros van de geblesseerde spelers last heeft van liesblessures. Dat kan wijzen op overbelasting of het kan erop duiden dat trainen op kunstgras zijn tol uitbetaalt in de jonge lichamen van de matadoren. Door dit leed is het voor de staf elke week weer lastig om een representatief elftal op 'de been' te brengen. Dat betekent indirect dat de ploeg nog geen vaste vormen en basisprincipes ontwikkelt. Dat is terug te lezen in de wisselvallige resultaten. Dan weer winnen en dan weer verliezen. Net als je denkt dat de vorm is gevonden gaat het weer mis. En ik snap ook wel dat er geen zekerheden bestaan in het voetbal maar wat er wel bestaat is een plan. Een daaraan ontbreekt het, waarschijnlijk mede door de hierboven genoemde problematiek.

Daarbij is de selectie van VV Dongen niet erg breed. Zeker nu het neerkomt op een aantal spelers die nieuw zijn of zich net een plaatsje hebben weten te verwerven in de basiself zie je de werkelijke onvolkomenheden. De ploeg zal hard moeten werken om na negentig minuten als overwinnaar van het veld te lopen. Vorig seizoen waren de meest overwinningen marginaal en was het verschil vaak maar één doelpunt. Dat geluk is er dit seizoen niet meer bij en dus komt het helemaal aan op de collectiviteit van de groep. Zo niet, dan gaan we nog heel vaak het onderspit delven.

Negatief ? Ja wel een beetje. Normaal ben ik altijd positief gestemd, maar dan wil ik ook weleens de realiteit uit het oog verliezen. Heb ik vertrouwen in het team? Jazeker !! Ik ben en blijf een rasechte supporter, maar ik ga niet wekelijks hier veren in iemands achterste duwen als daar geen reden voor is.

Zondag is het de eerste thuiswedstrijd na de 0-7 nederlaag tegen OFC. De mannen kunnen aan publieksbinding doen door in ieder geval voor elke meter te gaan strijden. Verlies je dan weet je in ieder geval dat je er als team alles aan gedaan hebt. Win je dan zal er een zucht van verlichting over het veld te horen zijn.

U kunt het zondag 15 oktober zelf allemaal komen meemaken. De wedstrijd op Sportpark de Biezen begint om 14.30 !! U bent van harte welkom.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1537

DVVC laat 2 dure punten liggen 3-0 voorsprong niet genoeg voor de overwinning.

VOETBALPosted by internetkrant Wed, October 11, 2017 12:32:31

DVVC laat 2 dure punten liggen

3-0 voorsprong niet genoeg voor de overwinning.

(Tekst&foto’s: Mathé de Jong)

In een boeiende partij, waarin beide ploegen voor de winst gingen, heeft DVVC een 3-0 voorsprong niet kunnen behouden voor de overwinning. Gloria UC wist in het laatste kwartier drie maal te scoren en nam nog een punt mee naar Baarle-Nassau.

Hoewel de eerste helft niet gescoord werd, was het allerminst saai. Het spel ging snel op en neer en een regio aan kansen voor DVVC. Met name Remco Kroese had geen geluk met zijn afwerking waar telkens de Baarle doelman in de weg stond. Meer mogelijkheden waren er voor Sefa Yalcindag en Memik Kizilcik. Ook had Ron Heijmans pech dat zijn schot met rechts! net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Ook de bezoekers waren met regelmaat bij het DVVC doel. Een schot ging buiten bereik van Jan-Willem Siemons net voorlangs. Even later moest de DVVC goalie wel tot het uiterste om een knal van ruim 30 meter uit de kruising te tikken.

Zeer aanvallend DVVCNa de thee een zeer aanvallend DVVC.
In de 53e minuut was bijna de openingstreffer echter een prima kopbal van Ron Heijmans werd even zo goed gepareerd door de Gloria UC doelman. Enkele minuten later kon er wel gejuicht worden. Remco Kroese draaide en kapte en met een bekeken schot zette hij zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Nog geen 2 minuten later had DVVC een riante mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een terecht toegekende strafschop vanwege hands liet Sefa Yalcindag de keeper kansloos en noteerde hiermee de 2-0. Enkele minuten later zette dezelfde Yalcindag uitblinker Memik Kizilcik vrij voor doel en maakte keurig de 3-0 en hiermee leek de wedstrijd beslist.Evenzoveel tegen goals

Niets was minder waar. In een zelfde tijdsbestek waarin DVVC 3 goals maakte, deed Gloria UC exact hetzelfde. Drie minuten voor het eindsignaal, bij een stand van 3-2, had Ron Heijmans wederom pech dat zijn snoeihard genomen vrije trap de paal raakte en daarmee de bezoekers op de knieën legde maar in de slotminuut viel de goal aan de andere kant als gevolg van slecht uitverdedigen. Alles wat blauw en wit was ging uit hun dak en voor DVVC waren de druiven zuur. De thuisploeg verloor immers 2 punten terwijl Gloria UC, tot voor deze wedstrijd ook nog ongeslagen, een punt gewonnen had.

Zondag a.s. speelt DVVC een uitwedstrijd tegen TPO in Moerdijk, aanvang 14:30 uur op sportpark de Klaverweide  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1536

**Dames HV Dongen laten wedstrijd lopen in laatste seconden 29-30 **Handbal heren overtuigen met ruime 28-19 zege

HANDBALPosted by internetkrant Mon, October 09, 2017 22:14:23

**Dames HV Dongen laten wedstrijd lopen in laatste seconden 29-30

**Handbal heren overtuigen met ruime 28-19 zege


De DS1 van handbalvereniging Dongen hebben afgelopen zaterdagavond constant achter de feiten aangelopen. Het Schiedamse Ventura zit in een flow zoals dat heet. De afgelopen twee jaar achtereen kampioen en zo gepromoveerd naar de 2e divisie. Het team zag twee oud speelsters terugkeren na periode op 1e divisie niveau te hebben gespeeld. Toch waren zij niet de bepalende speelsters die het Dongen moeilijk hebben gemaakt. Het was vooral Roos Lokhorst (nr. 10) waar Dongen geen raad mee wist. Bijna vijftig procent van de score kwam op haar conto. Of het was een geraffineerde aanspeelbal richting een van haar cirkelloopsters of een prima gericht schot op doel of het nemen van de strafworpen, de Dongenverdediging had hier geen antwoord op. Ook niet als de geblokte Lokhorst persoonlijk werd uitgestoord, omzeilde zij ook deze dekking.Zij was het die samen met haar vriendin Kelly Dulfer uitgenodigd werd voor de Oranjeselectie die naar Rio ging. Dulfer werd geselecteerd en speelt als linker opbouwer in Oranje. En Lokhorst? Zij viel af maar bleef ballen bij Ventura.Dongen liep al snel een achterstand op en miste in de beginfase het geluk om deze om te buigen. Zo misten Maartje de Kort en Meggie Verbunt kansen die normaal het doel treffen. Dongen kon de marge op een verschil van drie doelpunten houden. En als de gelijkmaker voor Dongen in zicht was (5-6 en 7-8), liep Ventura weer uit naar drie punten verschil. Bij 11-14 trok Dongen de gashandel open. Via Jill Verbunt (2x) en Tanja Sips werd het 14-14. Jill Verbunt zorgde hierna voor de eerste voorsprong voor Dongen. Op slag van rust trok Ventura de stand via een break out weer gelijk.

Goede hoop onder de Dongen supporters dat het na rust goed zou komen. Echter Dongen keek al snel weer tegen en 15-17 achterstand aan. Op geraffineerde wijze vond Lokhorst haar medespeelster op de cirkel en schoot zelf vanaf de strafworplijn raak. Hetzelfde scoreverloop als in de eerste helft leek het spelbeeld te gaan worden. Na 18-18 liep via Lokhorst de score weer op naar 18-21. Bij 21-23 leek Dongen de wedstrijd naar zich toe trekken. Via Tanja Sips, Janneke Akkermans en Maartje de Kort vocht Dongen zich terug in de wedstrijd naar 27-27, met als tussenstanden: 22-23,22-25, 24-25, 25-26, 26-27.

Met nog een tweeënhalve minuut te spelen, aangegeven na een blessurebehandeling bij Ventura, werd het 28 -28. Janneke Akkermans zette de zaal op zijn kop door de eerste voorsprong na rust aan te tekenen: 29-28. Dongen wilde meer, maar verloor blijkbaar de zelfbeheersing om de wedstrijd uit te spelen. Balverlies aan Dongenzijde. Ventura kwam vanuit de hoek weer gelijk. Dongen had weer de bal. In plaats van uit te spelen werd gekozen voor de volle winst. Dit liep uit een schot naast het doel waardoor Ventura nog een keer in de aanval mocht. Met veel geluk rolde de bal, via de cirkelloopster, tergend langzaam in het Dongendoel. Na weer een assist van Roos Lokhorst.

Landelijke Hoofdklasse B HS1: HV Dongen -Noav/Susteren 28-19 (15-12)

De eerste huiswedstrijd van de heren op zondagmiddag tegen het stevige en soms keihard spelende Noav. Voor rust lieten de scheidsrechters dit allemaal toe. Toen het na rust de spuigaten uit dreigde te lopen, werd ingegrepen. Het werd een optelsom van feiten. De gevolgen voor de Limburgers waren een rode kaart voor de aanvoerder (na 3 keer 2 minuten straffen) en daarna verschillende twee minuut tijdstraffen voor zijn teamgenoten. Na de 15-12 ruststand kon Dongen deze marge houden en zelfs uitbouwen. Door gevarieerde snelle aanvallen en verschillende ingeschoten strafworpen liep Dongen uit naar een terechte ruime overwinning.

Landelijke jeugddivisie MB1: BEVO/Panningen – HV Dongen 18-16 (11-5)

Dongen speelde vorige week, na een mindere eerste helft, een goede tweede helft. Toch was de waarschuwing niet voldoende doorgedrongen bij de dames. Door niet vanaf de start vol geconcentreerd te zijn moest Dongen weer vanuit een achterstand de draad op zien te pakken. Bevo was wel scherp en bij rust was het dan ook de thuisploeg die ruim voorstond met 11-5. Na de rust een meer gedreven Dongen dat de achterstand snel verkleinde. ,,Helaas konden we net niet de aansluiting krijgen. Aan het eind kwamen we twee puntjes te kort. Na twee wedstrijden, waarbij de eerste helft is weggeven en de tweede helft goed is hersteld, staan we nog steeds met lege handen. Hopelijk zijn we komend weekend scherp vanaf de start wanneer we zondag thuis tegen Blerick spelen,” relativeert teambegeleider Ronny de Leeuw.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1535

Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1

HOCKEYPosted by internetkrant Mon, October 09, 2017 21:26:17

Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1


Afgelopen zondag 8 oktober stond Tempo ’34 dames 1 op het programma. Een bekend team van het afgelopen seizoen. Vorig jaar hebben de dames tweemaal winst gepakt, maar desondanks beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na drie keer achter elkaar verlies, waren de dames extra gemotiveerd om de drie punten in Dongen te houden.

Het startsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het was al gauw duidelijk dat Van der Kolk Liberty dames 1 het sterkere team was. Het middenveld kreeg veel ruimte om aanvallen op te bouwen en de spitsen werden ook gemakkelijk bereikt. Het eerste doelpunt viel al in de negende minuut. Eveline Kahlman sloeg de bal hard voorbij de keepster het doel in. De dames waren veel in de cirkel en er werd veel gecreëerd maar het mocht nog niet baten. Gelukkig kon spits Chelsea van Helmond via een rebound de bal in het net knallen; 2.0. De wedstrijd sloeg om, Tempo ’34 kreeg meer ruimte en kreeg ook wat kansen. Keepster Senna-Joy Brons moest een aantal keer in actie komen en hield het doel schoon. Het was rust, er werd besproken dat het goed ging, maar dat het rendement in de cirkel te laag was. Er moest gescoord worden. Met die opdracht liepen de dames het veld weer op. Chelsea van Helmond kreeg al snel de kans om uit te halen met haar backhand en natuurlijk belandde die achter de keepster van Tempo ’34. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft liep invalster Femke Kuppens, die haar debuut maakte, de cirkel in, kon Mathilde Hoedemaker bereiken en zij tikte de bal mooi door haar eigen benen het doel in. 4-0! De dames waren opzoek naar meer doelpunten. Chelsea van Helmond scoorde uit een goed uitgevoerde starcorner en Femke Kuppens speelde niet veel later de keepster uit en scoorde de 6-0. Met nog een paar minuten te spelen ging Van der Kolk dames 1 er nog vol in. Verdedigster Lienke Adams had de ruimte en kon opkomen tot in de cirkel, zij speelde de bal af naar Jill Voskuil en zij zag Mathilde Hoedemaker vrijstaan voor de tip-in. Mathilde tipte de bal mooi in het net. Het fluit signaal klonk en dat betekende einde wedstrijd. Eindstand: een mooie 7-0.

Het was een overwinning die Van der Kolk Liberty dames 1 nodig had, de drie punten zijn in Dongen gebleven. Volgende week spelen de dames uit tegen Voorne dames 1.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1534
Next »