SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Alles over het biljarten in 't Vaartje deze week

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 12, 2018 10:00:59

Verslagen

Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Chiel Rosenbrand uitgeschakeld in CvdN-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd Chiel Rosenbrand (’s Gravenmoer) afgelopen week uitgeschakeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Chiel deed voor het eerst de moedige poging om te spelen op de grote matchtafel (2.85 m.). Het is een geslaagd poging te noemen. Chiel won één partij en kon voorkomen dat hij op de laatste plaats eindigde. Francine van Yperen uit Standdaarbuiten liet zien dat ook dames het biljarten op de grote tafel verstaan. Francine speelde liefst 88% boven de klassengrens. Zij won drie van de vier partijen en werd eerste in de poule. In haar beste partij zette zij het gemiddelde van 1.000 precies neer.

Ook met het geweldige algemene gemiddelde van 0.750 kan ze thuis komen. Ze maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Ook Hans Boutier (Kaatsheuvel) die ook nog nooit op de grote tafel een officiële wedstrijd heeft gespeeld, plaatste zich voor de volgende ronde. In zijn beste partij liet hij het prachtige gemiddelde van 0.428 voor zich noteren. Ook met het mooie algemene moyenne van 0.307 kan hij tevreden zijn. Zijn plaatsgenoot Theo Laros redde het niet. Theo won maar één partij en dat is te weinig. Tilburger Nhiep Tran legde beslag op de derde plaats. Helaas voor hem was dit onvoldoende om door te gaan. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.Biljartsport:

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

Winst P.C. Kamp

In Uden won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met liefst 2-7 van team Van den Berg. Piet Kamp zorgde voor een huzarenstukje. Hij stond achter met 17-5 en sleepte vervolgens onder meer met twee series van vier een gelijkspel uit het vuur. Ook het gemiddelde van 0.500 was uitstekend. Jan Ligtenberg gaf zijn opponent geen schijn van kans en won overtuigend. Ton Kemmeren nam in de slotfase afstand en pakte daarmee de winst. Kopman Ad Smolders maakte het succes compleet. Hij won met onder meer een serie van vier. Het verschil met zijn rivaal bedraagt echter slechts twee caramboles. Door dit resutaat handhaaft team Kamp zich aan de top van het klassement. Het verschil met de nummer twee bedraagt echter slechts één punt.

Team Sun Controls thuis

Op donderdagavond 15 november speelt team SunControls Tilburg een thuiswedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het moet het dan opnemen tegen team ABC uit Afferden. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anja Verbogt, Anton Smulders, Nhiep Tran, Jos Hamers en Bert v.d. Hooff. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp pakt winst

In Goirle won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 33-36 van team BCG. Jan Ligtenberg was de enige die verlies moest incasseren. Hij kreeg ook maar 42 beurten. In een gedegen partij stak kopman Ad Smolders zijn tegenspeler nipt de loef af. Hij maakte onder meer een serie van vier. Johan Ligtenberg zette een puike partij neer. Hij pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.459. Piet Kamp bevestigt zijn goede vorm. Hij had slechts 31 beurten nodig om te finishen. Hij maakte een mooie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.580 was hij bovendien de beste speler van zijn team.

Lion van Loon verliest opnieuw

In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 26-40 van koploper Cortini uit Oosterhout. Toon Verbunt kwam uit p het mooie gemiddelde van 0.357. Voor winst was dit niet genoeg. Hij kreeg ook slechts 28 beurten. Nhiep Tan kwam uit op het goede gemiddelde van 0.500. Toch zag hij zijn tegenstander al na 30 beurten over de finish snellen. Marrie Kleinloog kwam niet in de partij en verloor kansloos. Leo Loonen hield de verdediging goed gesloten. Hij kwam echter zelf onvoldoende tot scoren.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Café ’t Vaartje met 22-27 van team Z.B.G.G. uit Hoeven. Ton Kemmeren kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Piet Vissers kon het niet bolwerken. Hij kreeg maar 42 beurten en moest diep buigen. Patrick Schrijver redde de eer. Hij won in slechts 42 beurten met het mooie gemiddelde van 0.547. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Team café ’t Vaartje staat nu zes punten achter op de koploper. Op maandag 19 november speelt dit team tegen de Distel uit Roosendaal. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Winst Het Vaartje

In Kaatsheuvel won team Het Vaartje met 24-27 van team BKW. In de eerste partij kwam Frans Kemmeren maar moeizaam op gang. In de tweede fase ging het beter lopen. Het was echter te laat om de winst te pakken. Arthur Snoeren zette dankzij een uitstekende winstpartij beide partijen op gelijke voet. Arthur kwam uit op het fraaie gemiddede van 0.489. Embert Broekhoven moest de beslissing brengen. Embert kweet zich van zijn taak en pakte bekwaam de winst.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Volle winst team AK Deur & Interieur

In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 30-19 van team ’t Steegje uit Made. Edwin Ligtenberg speelde een degelijke partij en hield zijn tegenstrever bekwaam op afstand. Erwin Ligtenberg had maar 41 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam ui op het mooie gemiddelde van 0.463. Jos Hamers was de man van de wedstrijd. Hij finishte in slechts 29 beurten met het fantastische moyenne van 0.586. Door dit resultaat nadert team AK de koploper tot op 9 punten.

Verlies Royal Hedge

In sportcafé ’t Vaartje had team Boomkwekerij Royal Hedge een absolute off-day. Het sprokkelde slechts 13 punten bij elkaar tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Anton Smulders kreeg slechts 35 beurten en Ton Hamers slechts 27. Ton Kemmeren had zijn verdediging op orde maar verzuimde om zelf te scoren, zodat ook hij kansloos verloor.


Op dinsdagavond 20 november speelt team Royal Hedge tegen team Het Oude Tramstation uit Elshout en team AK tegen De Eekhoorn uit Oosterhout. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1694

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, November 12, 2018 09:50:25

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 10 november 2018.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstijd tegen Vlaardingen 1. Ook vandaag was het weer een stevige start en daarna zag je helaas dat

veel spelers ver onder hun kunnen gingen spelen. Als het hun gaat lukken om met hun juiste niveau weer op te pakken dan komen ze uit die neerwaartse spiraal. Het verloop van de wedstrijden:

Doubletten ronde 1: Kees Jacobs en John van Rooden wonnen vrij makkelijk met 13–6. Pierre de Jong en Hans van Troost gaven prima partij maar verloren met 10-13. Karel Seebregts en Andre van Vugt wonnen heel gemakkelijk met 13–1. Dit bracht een tussenstand van 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 tripletten: Kees, Karel en John kwamen niet in hun spel en verloren met 3-13. Pierre, Hans en Karel bleven ook vaak onder de maat en verloren met 7–13. Tussenstand 2-3 voor Vlaardingen.

Ronde 3 doubletten: Kees en John kregen wel kansen maar konden vaak door wat pech niks afdwingen en verloren met 8-13. Pierre en Hans speelde een prima partij en wonnen met 13-4. Karel en Andre kregen het deze partij maar niet voor elkaar en verloren met 7–13. Dus verloren Dongen 1 met 3–5 van Vlaardingen 1.

Team Dongen 2 speelde de 4e wedstrijd in de NPC uit tegen JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel. Ze begonnen hun doublet-partijen alle 3 met winst. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen met 13-9, Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-1.

3-0 voor Dongen, dus een goed begin.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Astrid wonnen heel overtuigend met 13-2, maar Jan, Yvonne en Johan hadden wat meer moeite met hun tegenstander en ondanks dat ze met 11-8 voorstonden, verloren ze met 11-13. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Dus ze begonnen de laatste ronde met volle moed, nog 1 partij was nodig voor de winst.

Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-2, dus hij ging lekker. Johan en Astrid verloren hun partij met 7-13. Jean Michel en Joke wisten hun partij te winnen met 13-7. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2. Het was een gezellige dag en ze hebben hun koppositie verder uitgebreid. De volgende wedstrijd staat gepland op 8 December in Ammerzoden tegen L ‘Ammerzo 2.


Team Dongen 3 was vrij.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen het 4e team van ’t Dupke uit St. Michielsgestel. De eerste doubletten ronde ging goed bij Wim Koreman en Annelies v. Schendel ze wonnen de partij met 13-6. Ook Wim Boersen en Corrie Koreman wisten hun partij te winnen met 13-5. Karin Jansen en Ruud v. Dijk konden de partij niet naar zich toe te trekken ondanks dat ze goed terug kwamen 7-13.

Bij de tripletten ronde ging het beter, alle 2 tripletten werden gewonnen. Wim K.- Karin en Ruud met 13-4 en Wim B., Willy en Corrie moesten even aanzetten maar wonnen met uiteindelijk toch met 13-10.

In de laatste ronde ging het minder, Ruud en Karin verloren met 7-13 en Wim K. en Willy met 5-13. De partij voor winst of gelijkspel ging eerst goed voor Corrie en Wim B. maar de tegenstander kwam goed terug. Het bleef spannend tot de laatste méne, jammer genoeg ging die naar de tegenpartij. Dus werd de partij verloren met 13-12 en wordt het een gelijkspel 4-4. Over 2 weken spelen ze thuis tegen de Soepele Pols uit Netersel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1693

al het biljartnieuws uit 't Vaartje

BILJARTENPosted by internetkrant Mon, November 05, 2018 09:38:14

Verslagen


Biljartsport:

Driebanden-groot toernooi:

Ton Kemmeren door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook deze week weer een ronde gespeeld in het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) werd eerste in zijn poule. Hij won drie van de vier partijen. In zijn bete partij kwam hij uit op het mooie gemiddelde van 0.750. Alleen tegen Dongenaar Toon van Gool moest hij het onderspit delven. Toon speelde een partij in maar vier beurten uit en kwam uit op het fantastische partijgemiddelde van 1,750. Dit was het beste partijgemiddelde van deze week. Hij kwam uit op het algemeen gemiddelde van 0.396 en speelde daarmee liefst 19% boven de klassengrens. Hij werd met twee winstpartijen derde in zijn poule en mag hoop hebben dat hij als één van de beste derden door mag naar de volgende ronde. Jan Peter Laros (Tilburg) verzekerde zich met een tweede plaats en eveneens drie winstpartijen van een plaats in de volgende ronde. Hij speelde niet goed, maar wel effectief. Paul Bruijstens (Kaatsheuvel), die eerder al twee keer het toernooi op zijn naam schreef, werd uitgeschakeld. Paul won twee van de vier partijen. In zijn beste partij kwam hij uit op het prachtige gemiddelde van 1.384. Hij won echter maar twee van de vier partijen. Het algemeen gemiddelde van 0.785 is beduidend onder zijn niveau. Met deze uitschakeling verliest het toernooi een gewaardeerde deelnemer. Ook deze week worden er weer poules gespeeld.Biljartsport:

districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

Team P.C. Kamp verslaat team Van Loon

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stond de derby op het programma tussen team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. en team autobedrijf Lion van Loon Dongen. Team Kamp won met 35-32. Toon Verbunt troefde Johan Ligtenberg af in maar 38 beurten. Toon liet het prachtige gemiddelde van 0.394 voor zich noteren. Piet Kamp trok de stand weer redelijk in evenwicht door Nhiep Tran met overmacht te verslaan. Piet zette het degelijke gemiddelde van 0.400 neer. Jan Ligtenberg en Leo Loonen hielden elkaar in balans. Jan maakte nog een mooie serie van vier. Het duel der kopmannen moest de beslissing brengen. Ad Smolders liet in slechts 42 beurten Embert Broekhoven kansloos. Ad zette het mooie gemiddelde van 0.642 neer. Op dinsdagavond 13 november speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team DCM uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 30-33 van team DCM uit Oosterhout. Theo Laros had een uitstekende start, maar zag zijn opponent in de tweede fase helemaal terug komen. Hij zag vervolgens zijn tegenstander in maar 31 beurten finishen. Op de andere tafel won reserve Frans Kemmeren wel. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Daarna maakte Frans elf caramboles in slechts zeven beurten en besliste daarmee de partij. Embert Broekhoven had in de tweede sessie een moeizame start. Daarna begon het beter te lopen, maar om de partij nog naar zich toe te trekken, daarvoor was het te laat. Ook kopman Charles Mekes kon het niet bolwerken. Hij had lange tijd kansen, maar zag vervolgens zijn rivaal met enig geluk er lustig op los caramboleren. Daarmee was verlies ook voor hem onafwendbaar.


Lion van Loon verliest

In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 29-34 van team Buro Balans uit Oosterhout. Nhiep Tran kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Ook gelegenheidskopman Embert Broekhoven kwam er niet aan te pas. Winst was er wel voor Leo Loonen. Leo speelde een degelijke partij en hiel zijn tegenspeler prima op afstand. Man van de wedstrijd was Toon Verbunt. Toon speelde fabuleus en snelde al na 34 beurten over de finish. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.441 voor zich noteren. Op vrijdagavond 9 november staat de wedstrijd tussen team van Loon en het sterke team Cortini uit Oosterhout op het programma. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:

Café ’t Vaartje levert in

Team Café ’t Vaartje heeft in Made met 30-22 verloren van team ’t Steegje. Willy v.d. Wiel kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Patrick Schrijver kreeg zelfs maar 33 beurten. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.545, maar kwam toch nog behoorlijk te kort. Piet Vissers haalde als enige de finish. Het leverde echter niet meer op dan een gelijkspel, omdat ook zijn opponent de meet passeerde. Door dit resultaat is de voorsprong op de nummer twee gereduceerd tot één punt.

Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

Winst Royal Hedge

In Made won team Boomkwekerij Royal Hedge met 21-25 van team ’t Steegje. De enige verliespartij was voor Anton Smulders. Anton kwam niet in zijn spel en verloor kanloos. Winst was er wel voor Mark Peijnenburg en ton Hamers. Beide spelers hadden slechts 39 beurten nodig om de finish te bereiken. Mark zette he prachtige gemiddelde van 0.641 neer en Ton kwam uit op het fraaie moyenne van 0.538. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier.

Winst team AK Deur & Interieur

In Geertruidenberg won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-28 van team D’n Berg. Kopman Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kwam slechts vier caramboles te kort. Zijn zoons Edwin enErwin wonnen wel. Erwin maakte een fraai serie van vijf en finishte in maar 44 beurten. Hij liet zijn tegenstander achter op één carambole van de meet. Edwin Ligten berg had zelfs maar 34 beurten nodig o de meet te bereiken. Hij kwam uit op het prachtige gemiddede van 0.558.


Biljartsport:

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:

Gelijkspel Het Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team Het Vaartje met 26-26 gelijk tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Arthur Snoeren kreeg slechts 28 beurten. Hij zette het fraaie gemiddelde neer van 0.607. Het leverde echter geen winst op. Bart de Wijs kwam uit op hetzelfde moyenne. Ook hij moest verlies incasseren. Hij bleef slechts 2 luttele caramboles verwijderd van de finish. Bart maakte nog wel een mooie serie van vijf. Ton Kemmeren redde de eer. Hij pakte de winst met het degelijke gemiddelde van 0.617. Op dinsdagavond 13 november speelt team Het Vaartje vanaf 19.30 uur in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1692

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, October 29, 2018 15:23:35

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 27 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen het Petangeske 3 in Bergen op Zoom.

Ondanks weer een prima start konden ze het niveau die nodig is om te winnen niet volhouden. Debet daaraan is natuurlijk ook wel dat we die 2 laatste wedstrijden uit moesten spelen op een Voor ons lastig terrein, maar de volgende 2 ontmoetingen spelen we thuis dus het gaat nog goedkomen, daar is de captain van overtuigd. De gespeelde wedstrijden in vogelvlucht:

Ronde 1 doubletten: Team Kees Jacobs en Pierre de Jong kregen al snel greep op de baan en wonnen met 13–10. Team Cor Timmermans en John v Rooden speelde sterk en wonnen met 13–6. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs moesten nog duidelijk wennen aan de baan en verloren met 6–13.

Ronde 2 tripletten: Team Kees, Pierre en Andre kwamen maar niet in hun spel en verloren met 1-13. Team John, Cor en Karel wonnen na een spannende strijd met 13–12.

Ronde 3 doubletten: Team Kees en Pierre kwamen te laat op gang en verloren met 8–13. Team Cor en John kregen wel kansen voor winst maar verloren helaas met 8 -13. Bij team Karel en Andre liep het al een stuk beter dan in de eerste doublet ronde, maar verloren helaas met 9–13. En dus uiteindelijk verloor Dongen 1 met 3–5.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode. Zij begonnen de doublet-partijen zeer gemotiveerd. Jean-Michel en Joke Lobo verloren echter met 1-13, bij Wil en Annemie v/d Dungen zat het ook een beetje tegen en ze verloren met 9-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen close met 13-12. Dit betekende een 1-2 achterstand voor Dongen na de eerste ronde. Dus er was werk aan de winkel.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil hadden de mogelijkheid om te winnen, maar verloren uiteindelijk net met 12-13 en ook met Jan, Yvonne en Annemie ging het niet zo best en verloren dan ook met 6-13. Ze stonden nu met 4-1 achter, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er niet zo best uit voor ze. Ze moesten alle 3 de partijen winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Jan en Yvonne hadden hun ritme weer gevonden en wonnen hun partij als een speer met 13-0, dus nu was het 4-2. Het kon dus nog. Wil en Annemie hadden na goed spel ook weinig problemen met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-9. Stand 4-3, het kon dus nog steeds, en zou een hele prestatie zijn na een 4-1 achterstand. Aan Jean-Michel en Joke de taak om het af te maken, en ja ze gingen ook wel lekker en wonnen hun partij dan ook overtuigend met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 4-4. Grote klasse kanjers, zo zie je maar, nooit opgeven. Door deze uitslag blijven ze eerste staan in hun poule. Het was een hele spannende maar gezellige dag en we kijken nu alweer uit naar onze volgende tegenstander die gepland staat op zaterdag 10 November uit tegen JBC ’t Dupke 3 uit ‘st-Michielsgestel.


Team Dongen 3 ontving Middelburg 3 in Dongen. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 5-3.


Team Dongen 4 ging naar Cloeck& Moedigh in St. Oedenrode voor hun NPC wedstrijd.

De eerste doublettenronde ging goed Ruud v. Dijk en Karin Jansen wonnen de partij met 13-3. Ook Corrie Koreman en Wim Boersen wonnen met 13–4. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden in het begin van de partij ver achter maar ze wisten de wedstrijd toch winnen met 13–9.

Tijdens de tripletten ronde ging het gelijk op maar de wedstrijden werden jammer genoeg met 13-10 en 13-9 verloren.

Tijdens de laatste ronde doubletten krijgen Wim Koreman en Annelies v. Schendel geen vat op de wedstrijd en verloren met 13-2. Karin Jansen en Ruud v. Dijk wonnen hun partij gemakkelijk met 13-6. Bij de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman ging het lang gelijk op maar jammer genoeg moest wedstrijd afgegeven worden met 13-9. Met een gelijkspel 4-4 gingen ze weer huiswaarts en over 14 dagen spelen ze thuis tegen ’t Dupke uit St. Michielsgestel. Voor hun een onbekende tegenstander.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1691

DUBBELE WINST VOOR MARIO ROBBE BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

DARTSPosted by internetkrant Mon, October 29, 2018 12:02:58

**DUBBELE WINST VOOR MARIO ROBBE BIJ DARTTOERNOOI IN DE VALK.

**SINGLE EN MET WILLY VAN DE WIEL OOK DE WINST BIJ DE KOPPELS.

Zondag 28 oktober werd het 6e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Willy van de Wiel en Mario Robbe werden finalisten door winst op Rowdy Schoremans en Djowy Verhagen.In de andere halve finale wonnen Kevin Lens en William Leijten van Marjolein Noijens en Marly van de Heuvel..Met 5-2 ging de winst in de finale naar Willy en Mario.


v.l.n.r. Kevin, Mario, William en Willy

Francois Gruteke en Corne van Mastrigt wonnen de finale in de verliezersronde met 4-1 van Wesley Bour en Dennis Hendrickx.

De hoogste uitworp ging naar Mario Robbe met 144, Mario gooide ook nog 116 uit.William Leijten had uitworpen van 121 en 101, Corne van Mastrigt 120 en Djowy Verhagen 101.Hierna gingen de singles van start.Mario Robbe ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Kevin Lens.Ook een 2e finale voor koppelmaatje Willy van de Wiel door Corné van Mastrigt te verslaan.In een prima finale ging de winst met 5-2 naar Mario die daarmee de dubbel pakte, proficiat.v.l.n.r. Kevin, winnaar Mario, Corne en Willy

William Leijten won met 4-1 in de finale van de verliezersronde van Jeffrey Siemons.

In de kwart finale gooide William een 10 darter.


Jeffrey en William

De hoogste uitworp ging bij de singles naar William Leijten met 125, William had ook nog een 120 finish.Verder waren er uitworpen van 120 voor Mario Robbe, 115 voor Kevin Lens en 114 voor Marly van de Heuvel.In totaal werd er 36 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie (maximaal 2 p.p.).Ook hierin was Mario Robbe de beste met 8 stuks.7x 180 voor Kevin Lens en William Leijten.4x 180 was er voor Rowdy Schoremans.3x 180 voor Willy van de Wiel en Corné van Mastrigt.2x 180 voor Carlo van CleefWesley Bour en Francois Gruteke scoorde ook een 180

WINNAARS SINGLE -

1. Mario Robbe

2. Willy van de Wiel

3. Corné van Mastrigt

4.Kevin Lens

WNNAARS KOPPELS –

1. Mario Robbe – Willy van de Wiel

2. William Leijten – Kevin Lens

3. Marly van de Heuvel - Marjolein Noijens

4. Rowdy Schoremans – Djowy Verhagen

VERLIEZERS SINGLE

1. William Leijten

2. Jeffrey Siemons

3. Djowy Verhagen

4. Marjolein Noijens

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Francois Gruteke – Corné van Mastrigt

2. Wesley Bour – Dennis Hendrickx

3. Carlo van Cleef – Peter Dekkers

4. Jeffrey Siemons – Dylan de Ruysscher

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 4 november, graag tot dan. Kijk ook op www.falkie.nl

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1690

Trage Start , hoop en verwachting en bijna dubbele cijfers voor DVVC

VOETBALPosted by internetkrant Tue, October 23, 2018 22:16:13

Trage Start , hoop en verwachting en bijna dubbele cijfers voor DVVCHadden de dames van MO15 het luie herfstvakantiegevoel nog niet van zich afgeschud of waren het de sterallures door de fotoshoot voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Roosendaal? Wie het weet mag het zeggen maar opperbest was het begin niet te noemen. Binnen een kwartier keken de dames, tot grote frustratie van de nodige fans langs de kant, tegen een 0-2 achterstand aan.

Bij, weer, een DVVC aanval in het 2de gedeelte van de 1ste helft hield men de adem in en durfde niet helemaal optimistisch te zijn. Ten onrechte zo bleek. De aansluitende treffer werd mooi ingeschoten. 1-2. Hoop en verwachting, nog eentje en dan is het tenminste gelijkspelDe Groen-Witte fans werden op hun wenken bediend; 2-2 en zelfs, waarachtig 3-2. Aanval op aanval op het Roosendaalse doel volgde. Een kwestie van tijd, geluk maar uiteraard beter voetbalspel dan in de eerste minuten en knal 4-2.

Met een opgeluchte lach op hun gezichten gingen de dames naar de ranja.

Opgevijzeld zelfvertrouwen:

Het zelfvertrouwen opgevijzeld en strijdlustig begon men na de rust aan de 2de helft. Wat zat er in die ranja? De meiden gingen als een speer. Die 5de goal die bij menig speelster van de thuisploeg zo vlak voor rust op de slof lag, maar het net nét niet wilde vinden viel nu in een mum van tijd. En ook nummer 6. En 7. En 8. Een aantal Roosendaalse dames vond het al wel mooi geweest, de andere helft beet zich vast in nog meer snelheid, nog meer aanval, nog meer aanmoediging naar de andere teamleden. Een mooie aanval volgde. En een, voor de Dongense ploeg, nog mooiere redding van de DVVC goalie. De Roosendaalse keepster daarentegen moest, hoewel ze zich dapper verweerde, nog een goal incasseren.Dubbele cijfers?:

Gaat de thuisploeg de dubbele cijfers halen? Ze waren er in elk geval verbeten naar op zoek. Te verbeten wellicht, de schoten gingen naast, over, werden onderschept, miste richting of kracht maar belandde niet meer tussen de palen.

Na een trage start wordt na het eindsignaal 9-2 genoteerd ten gunste van DVVC.

Dametjes wederom gefeliciteerd, het koppie niet laten hangen en goed teruggekomen.


Inhaalwedstrijd op maandagavond:

Na 1 vrije dag was daar de volgende wedstrijd al voor MO15. Een inhaalwedstrijd op maandagavond 22 oktober tegen Sarto. Beide ploegen hadden al 3x tegen elkaar gestreden, telkenmale in het voordeel van Sarto. Maandagavond is die ban gebroken en stapte de groen-witte met een 2-0 en 3winstpunten van het veld.

Opnieuw felicitaties meiden, goed bezig.

Ben jij een meisje, onder 15jaar en heb je ook zin om te voetballen in een meisjesteam? Kom eens vrijblijvend kijken op dinsdag of donderdagavond. Vanaf 18.30u tot 19.45u wordt getraind. Je bent van harte welkom!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1689

VV Dongen wint op zijn ‘Duits’ van OJC Rosmalen

VOETBALPosted by internetkrant Tue, October 23, 2018 15:17:39

Foto: Glenn van Opheusden
Verslag: Frank van Heteren

VV Dongen wint op zijn ‘Duits’ van OJC Rosmalen

Kools schiet in de slotseconden de 1-0 binnen

Of het nu lag aan het feit dat er na de wedstrijd VV Dongen – OJC Rosmalen een 'Oktoberfeest'stond gepland of dat het door de naam van de nieuwe trainer kwam (Ruud Kaiser), VV Dongen pakte voor de derde keer dit seizoen in de absolute slotfase de 3 punten. Afgelopen zondag was het wellicht de meest bizarre overwinning, want waar iedereen zich in de 94ste minuut had neergelegd met de 0-0 dachten ‘Man of the Match’ Robin de Man en Glenn Kools daar heel anders over.

De ontknoping van het duel tussen beide Brabantse kemphanen voldeed aan alle Duitse voetbalwetten. Het doelpunt waarmee Glenn Kools zijn team bevrijdde kwam als een mokerslag aan bij de ploeg van Bas GÖsgens. Een onderbroken aanval van zijn team werd snel overgenomen door de Dongense ploeg. Met een lange bal werd de onvermoeibare Robin de Man bereikt die het overzicht behield en met de rug naar het doel en een tegenstander in zijn rug Kools zag opkomen. Hij wachtte net zo lang totdat hij de perfecte pass gaf. Kools werd bediend op zijn dodelijke rechtervoet en knalde snoeihard in de linker bovenhoek. Sportpark de Biezen ontplofte bijkans en de vreugdetaferelen waren amper te beschrijven. Nog geen tien tellen na de winnende treffer floot arbiter te Hennepe voor het einde van de wedstrijd. Met het doelpunt van Kools schreef VV Dongen haar vierde overwinning op rij bij en steeg daarmee naar de 4de plaats op de ranglijst.
Na de euforische uitbarsting laafden de vele supporters zich aan het schuimende bier en dompelden zich onder in het grote Oktoberfeest. Tijd voor analyses was er nauwelijks. Toch waren er enkelen die zich durfden te wagen aan een kritische nabeschouwing.

VV Dongen speelde in de eerste helft slordig en mocht van geluk spreken dat OJC in de beginfase geen afstand nam van VV Dongen. Wesley Meeuwsen en Diego Meerveld hadden beide pech in de afronding. Pas na 15 minuten wist VV Dongen controle te krijgen en kwam toe aan een aantal gevaarlijke aanvallen, maar het schortte vooral in de eindpass. “We waren slordig” was het commentaar van enkele kenners. Tijdens de gehele wedstrijd zocht VV Dongen het vooral aan de buitenkanten maar zowel Mart van Bree als Roshendly Saez konden Robin de Man of Remon Koenen niet bereiken.

Ook in de tweede helft miste VV Dongen stootkracht voorin en scheidsrechter te Hennepe zag twee zuivere handsballen over het hoofd, waardoor VV Dongen met hard werken het bleef proberen maar telkens een stap of voetje tekort kwam. OJC Rosmalen kwam voor een resultaat en een gelijkspel zou hen een enorme ‘boost’ geven gezien de matige resultaten van de laatste tijd. Glenn Kools schoot dat stukje hoop van de Rosmalense ploeg compleet aan flarden en schonk daarmee zijn ploeggenoten de verdiende drie punten.

Zondag 28 oktober trapt VV Dongen om 14.00 uur in Cuijk tegen de oude ploeg van trainer Ruud Kaiser, JVC Cuijk.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1688

Al het dartsnieuws uit café De Valk

DARTSPosted by internetkrant Mon, October 22, 2018 16:07:57

SINGLE WINST VOOR WILCO VERMEULEN BIJ DARTTOERNOOI IN CAFÉ DE VALK.

ROWDY SCHOREMANS EN WILLIAM LEIJTEN WINNEN BIJ DE KOPPELS.

Zondag 21 oktober werd het 5e toernooi verspeeld van de 34e open ranking in café de valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppel toernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Marvin van Eenennaam en Wesley Bour werden finalisten door winst op Alex Michielsen en Corné van Mastrigt.In de andere halve finale wonnen Rowdy Schoremans en William Leijten maar ternauwernood van Phoebe Vermeulen samenspelend met vader Wilco.Met 4-3 ging de winst in de finale naar William en Rowdy.


v.l.n.r. achter Alex, Wesley, Corné, Wilco en Marvin op de voorgrond William, Rowdy en Phoebe


Roy Netten en Jurgen Evers wonnen de finale in de verliezersronde met 3-2 van Jeroen van Bijnen en Pim van Bijnen.


v.l.n.r Jurgen, Roy, Pim en Jeroen

De hoogste uitworp ging naar William Leijten met 104, Jurgen Evers gooide 101 uit en Marvin van Eeenennaam 100.Hierna gingen de singles van start.Rowdy Schoremans ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op koppelmaatje William Leijten.Wilco Vermeulen werd finalis door Corné van Mastrigt te verslaan.In een goede finale ging de winst met 5-3 naar Wilco, daarmee Rowdy afhoudend van de dubbel, proficiat.
v.l.n.r. Wilco, Rowdy, Corné en William

Gentleman Henri van Es won met 4-0 in de finale van de verliezersronde van Patrick van Osch.Henri en Patrick

De hoogste uitworp ging ook bij de singles naar William Leijten met 164.Henri van Es had uitworpen van 106 en 104.In totaal werd er 19 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie (maximaal 2 p.p.).Wilco Vermeulen scoorde er 5 stuks.4x 180 was er voor Rowdy Schoremans en Jeroen van Bijnen.2x 180 was er voor Marvin van Eenennaam. 1x 180 voor Henri van Es, Corné van Mastrigt, Theo Lambregts en William Leijten.

WINNAARS SINGLE -

1. Wilco Vermeulen

2. Rowdy Schoremans

3. Corné van Mastrigt

4.William Leijten

WINNAARS KOPPELS –

1. Rowdy Schoremans – William Leijten

2. Wesley Bour – Marvin van Eenennaam

3. Alex Michielsen – Corné van Mastrigt

4.Phoebe Vermeulen – Wilco Vermeulen

VERLIEZERS SINGLE

1. Henri van Es

2. Patrick van Osch

3. Jacco Brouwers

4.Marvin van Eenennaam

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Jurgen Evers – Roy Netten

2. Pim van Bijnen – Jeroen van Bijnen

3. Theo Lambregts – Mark de Vries

4.Jan Zoontjes – Jacco Brouwers

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 28 oktober, graag tot dan. Kijk ook op www.falkie.nl  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1687
Next »