SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Voorbeschouwing OJC Rosmalen – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Fri, January 19, 2018 18:02:43

Voorbeschouwing OJC Rosmalen – VV Dongen

Na de ‘slechtste wedstrijd sinds tijden’ van vorige week kan het team van Ron Timmers uitgaan op revanche. Om 14.00 uur begint in Rosmalen het duel tegen OJC. Deze Brabantse Derby kan de geelblauwe formatie aangrijpen om het verbleekte blazoen een beetje op te poetsen. Gezien de huidige vorm zal dat een hele klus worden want OJC is in the winning mood en heeft nog een appeltje met VV Dongen te schillen na de 4-0 nederlaag eerder dit seizoen op Sportpark de Biezen.


Door Frank van Heteren


Na seizoenen vol succes en mooi voetbal moeten we helaas contesteren dat VV Dongen is vervallen tot een doodgewone middenmoter. Daar waas de toeschouwers nog geen paar maanden geleden met een euforisch gevoel een biertje pakten na weer een prachtige wedstrijd moeten ze het nu doen met een pilsje die hen helpt om het verdriet zo snel mogelijk weg te spoelen. Als dan de trainer ook nog eens roept dat hij wellicht het slechtste Dongen sinds tijden heeft gezien dan moeten we ons wel ernstig zorgen gaan maken over de rest van het seizoen.


Na de wedstrijd van vorige week probeerde Timmers het pessimisme nog wat te temperen door te zeggen dat elke wedstrijd op zichzelf staat. Zou ik overigens ook doen als trainer, want inderdaad, VV Dongen is zo wisselvallig als het weer van de laatste weken. Het kan werkelijk alle kanten op, maar met de laatste wedstrijden in het achterhoofd beginnen bij mij althans allerlei doemscenario’s de revue te passeren. Niet om u mee te nemen in mijn dip, maar meer omdat ik zie en merk dat het team zijn collectieve gemeenschappelijke strijdlust is kwijtgeraakt. Alsof de puf er een beetje uit is. Ik zou het niet opschrijven als het niet waar was, maar als dragende spelers niet meer hun normale niveau kunnen halen en ze nemen elkaar niet op sleeptouw dan blijft er nog maar weinig over om optimistisch over te zijn.Hopelijk denken de spelers daar anders over. Het zou prachtig zijn, maar een onderliggend gezwel rot door als er geen goede kuur voor is. En naar mijn mening ligt daar het probleem van de laatste weken. Ik kan mijn vinger er niet opleggen, zeg maar onderbuikgevoel. Nogmaals, ik hoop dat ik hartstikke ongelijk heb en dat ze me straks helemaal uitlachen. Maakt mij niet als er maar weer een vleugje terugkomt van die alom geprezen strijdlust, zodat we na de wedstrijd met verhoogde hartslag de overwinning kunnen vieren met een overheerlijk pilske !! Dat zou geweldig zijn!

Gelukkig voor de selectie zijn de twee geblesseerde centrumverdedigers Mitchel van der Stappen en Giovanni Henskens over een aantal weken weer inzetbaar. Eerst zullen ze hun minuten moeten gaan maken om weer wedstrijdfit te worden, maar het blijft goed nieuws. Het zou het een en ander weer op de rit kunnen krijgen maar vooralsnog moeten de heren het doen die al weken het vertrouwen van de trainersstaf krijgen. Kijken of dat zondag aanstaande gebeurt.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en voor degenen die met de bus mee willen rijden moeten om 11.45 uur in de kantine zijn. De bus vertrekt om 12.00 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1592

‘Slechtste VV Dongen dat ik sinds tijden heb gezien’ HSC ’21 zet VV Dongen met 1-3 aan de kant

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 15, 2018 14:55:02

‘Slechtste VV Dongen dat ik sinds tijden heb gezien’

HSC ’21 zet VV Dongen met 1-3 aan de kant


Door Frank van Heteren / Foto's Jeffrey Oomens

Vooraf aan het duel tussen VV Dongen en HSC ’21 uit Haaksbergen sprak trainer Daniel Nijhof van HSC de wens uit dat de positief ingezette lijn zou worden doorgezet. Zijn team wist voor de winterstop na zeven nederlagen op rij een gelijkspel af te dwingen bij de nummer drie Quick uit Den Haag. Zijn wens kwam uit, want de ploeg duwde VV Dongen in een depressie na de terechte winst van 1-3. Hoofdrolspelers waren echter geen veldspelers maar het arbitrale trio o.l.v. de heer Tunissen. Een aantal cruciale beslissingen kwamen de thuisploeg duur te staan en leverede genoeg stof tot discussie op. Aanstaande zondag speelt VV Dongen in Rosmalen tegen OJC. Aanvang 14.00 uur.
In de 95e minuut schoot Job Derksen alle hoop op een gelijkspel aan diggelen. De 1-3 verscheen op het scorebord en arbiter Tunissen floot direct af. HCS ’21 had met gedreven spel VV Dongen overmeesterd en na de 1-2 in de 47e minuut had het de mogelijkheden laten liggen om VV Dongen een pak op de broek te geven. “Jullie lieten ons wel heel lang in leven.” was het commentaar van VV Dongen trainer Ron Timmers. De vertrekkende coach had in tijden nog niet zo’n slecht VV Dongen gezien: “Maar ook nog nooit zo’n slecht arbitraal trio. Niet dat het iets afdoet aan de terechte overwinning van HSC ’21, helemaal niet, maar vandaag hebben de drie leidsmannen enorme steken laten vallen die cruciaal waren in het verloop van het duel.”

Timmers kon er met zijn verstand niet bij dat Tunissen c.s. de enigen waren die keeper Jordy Zielschot van Dongen een overtreding had zien maken op Sjoerd Vischendijk. Bij een poging om de bal te halen op de achterlijn sprintten Zielschot en Vischendijk samen richting het leder. Zielschot was er een fractie eerder en duwde de bal met zijn voet tussen de benen van de linksbuiten vandaan. De lichte touché die de aanvaller voelde was genoeg voor hem om ter aarde te storten. Tunissen trapte net als zijn grensrechter in de val en gaf in de 47e minuut een penalty die door spits Tom ter Hogt werd binnengeschoten. Op dat moment werd het 1-2.

Voor rust had Tunissen ook van zich doen spreken toen een scrimmage in het zestienmetergebied werd onderbroken door het appél van de spelers van VV Dongen en het signaal van de grensrechter. Er zou hands zijn gemaakt. Tunissen liep naar zijn assistent en floot in het voordeel van VV Dongen. “Dan is het 1000% een penalty!” Timmers kon niet geloven dat de bal op de rand van het strafschopgebied werd gelegd terwijl het appél in de spelsituatie werd gegeven binnen de zestienmeter. “Kijk iedereen doet zijn best en iedereen maakt fouten, dat kan, maar leg daar dan ook verantwoording voor af.” Tijdens de persconferentie verdween het arbitrale trio stiekem door de achterdeur naar buiten. Het voorval van de vermeende handsbal speelde zich af rond de 42e minuut. VV Dongen was in de 39e minuut op 1-1 gekomen door een vrije trap van Moustafa Mohammad.


Daarvoor was het HSC ’21 dat het betere van het spel had. VV Dongen kon het middenveld niet in handen krijgen en o.l.v. Joost Screever (19) scoorde HSC ’21 de 0-1. Het jonge talent was op het middenveld Floris Wouters te slim af en liet de Dongenaar zijn hielen zien. Wouters trachtte nog met alles wat hij had de bal te veroveren maar zag Screever een perfecte steekbal afleveren op Vischendijk. De linksbuiten scoorde met een subliem diagonaal schot. (0-1 in de 17e minuut)

Pas in de 30e minuut produceerde VV Dongen een eerste echte aanval. Mohammad croste de bal richting aanvoerder Remon Koenen die met een voorzet naar de eerste paal spits Kolkert net niet kon bereiken. In het volgende kwartier nam VV Dongen het heft in handen met de 1-1 tot gevolg. Het had voor rust dus nog mooier voor VV Dongen kunnen zijn als de bal op de stip was gelegd. Echter die bal ging na rust op de andere stip. “Ja nu hadden wij een keertje geluk. Daar ontbrak het in de eerste seizoenshelft bij ons aan dus ik ben heel blij met deze punten.” aldus de zegevierende trainer Daniel Nijhof.

Voor een uitgebreide analyse van VV Dongen – HSC ‘21: Ga naar de Facebookpagina van VV Dongen

Zondag 21 januari : OJC Rosmalen – VV Dongen. Aanvang 14.00 uur

Statistieken

17. 0-1 Vischendijk

39. 1-1 Mohammad

47. 1-2 ter Hogt

90. 1-3 Derksen

Opstelling VV Dongen

Zielschot, Wouters, van Zon, Hultermans, Koenen, Poelmans (69. Schilders), Kools (46. Van Bree), Gerrits (78. Van den Berg), van der Waarden, Mohammad, Kolkert

Gele kaarten VV Dongen

Koenen, Wouters, Zielschot en Hultermans

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1591

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 15, 2018 11:21:52

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 13 januari 2018.Team Dongen 1 reisde zaterdag 13 Januari af naar Bergen op Zoom om de strijd aan te gaan tegen Petangeske 3. Iedereen was goed gemotiveerd om de punten te gaan pakken in deze eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Hier volgt het verloop van de 3 speelrondes:Eerste ronde doubletten: doublet John van Rooden en Cor Timmermans wonnen zeer snel met 13-6 en doublet Kees Jacobs en Andre de Wijs won maar nipt met 13-12, doublet Hans van Troost en Pierre de Jong verloor helaas de strijd met 9-13.Tweede ronde tripletten: werd nipt gewonnen door Cor-John-Hans met 13-12. En Kees-Andre-Pierre verloren helaas met 8-13. Hierdoor werd de tussenstand 3-2 voor Dongen, waardoor het nog een spannende strijd zou worden.In de derde ronde doubletten kwamen we echt op dreef en wonnen al de 3 partijen. John en Cor met 13-12, Kees en Andre met 13-9 en Hans en Pierre met 13-11.Ze hebben er hard voor moeten knokken, maar de moeite werd beloond met een einduitslag van 6-2. Over 2 weken moet er weer worden afgereisd naar Bergen op Zoom om te spelen tegen Petangeske 4.

Team Dongen 2 en Team Dongen 3 waren vrij.

Team Dongen 4 ging zaterdag naar P.C. Amité Best om in Best hun N.P.C. wedstrijd te spelen. Het was weer even wennen aan de banen, er staan namelijk kolommen tussen de banen. Er moest dus rekening mee gehouden worden dat je bij het uitgooien van het butje hier 50 cm vandaan bleef. Verder blijft het gewoon een obstakel waar je de hele partijen rekening mee moest houden.Tijdens de eerste ronden doubletten weten alleen Marian van Gastel en Wim Koreman hun partij te winnen met 13-9.Bij de tweede ronde tripletten kiezen we er voor om de dames samen te laten spelen, jammer genoeg kunnen ze de partij niet winnen. Ook de heren slagen er niet in hun partij in winst om te zetten. Dus staan ze met 4-1 achter.In de derde ronde doubletten is het enige wat ze kunnen proberen, is om er een gelijkspel uit te halen. Vooraf zei Karin Jansen: “ik ga mijn partij winnen” en dat deed ze dan ook samen met Ruud van Dijk 13-3. Maar jammer genoeg lukte het bij de andere twee koppels niet en moesten ze met een 6-2 nederlaag terug naar Dongen.

Over 2 weken spelen ze thuis tegen Littie of Littienie uit Helmond.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1590

Het Middagje VV Dongen: te gast HSC ‘21 Voorbeschouwing VV Dongen – HSC ‘21

VOETBALPosted by internetkrant Wed, January 10, 2018 18:28:45

Het Middagje VV Dongen: te gast HSC ‘21

Voorbeschouwing VV Dongen – HSC ‘21


Door Frank van Heteren


Na een tijdje van relatieve rust gaat de bal aanstaande zondag 14 januari om 14.oo uur weer rollen. Ik wil vanaf deze plek iedereen een gezond en sportief 2018 toewensen. Aankomende tegenstander van VV Dongen is HSC ’21 uit Haaksbergen. Deze ploeg bivakkeert op dit moment op de 13e plaats en heeft uit 16 wedstrijden 17 punten gehaald. VV Dongen staat met nog vijf andere ploegen op een gedeelde 5e plaats en heeft na 15 duels 24 punten. Op de ranglijst zie je VV Dongen terug op de 10e plaats aangezien het doelgemiddelde van de dorpsgenoten de slechtste is in het rijtje van zes ploegen die hetzelfde aantal punten hebben. VV Dongen heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop daar nog iets aan gedaan door VV de Meern met 0-4 aan de kant te schuiven. Eens kijken hoe het aanstaande zondag de Kanaries zal vergaan.

Ode aan Ron Timmers en Peter van Vugt


Het laatste nieuws rond de selectie is natuurlijk het aangekondigde afscheid van trainer Ron Timmers en zijn assistent Peter van Vugt. Na bijna vijf succesvolle jaren hebben beide heren aangegeven dat ze VV Dongen na dit seizoen gaan verlaten. Het Topduo laat een club achter die op alle fronten een slag in volwassenheid heeft gemaakt. Mede door het inbrengen van de wat meer westerse mentaliteit is VV Dongen op sportief gebied uitgegroeid naar een grote speler in het amateur voetbal.

Ron Timmers heeft alle jaren vastgehouden aan zijn motto dat voetbal aantrekkelijk moet zijn voor de toeschouwers. Zeker in thuiswedstrijden eist hij totale beleving en wil dat zijn ploeg het gras als het ware opeet. In zijn periode was VV Dongen een hele lange tijd op eigen veld onverslaanbaar en beet nagenoeg elke tegenstander zich stuk op het collectief van VV Dongen. Met minimaal beperkte middelen wist hij zijn stempel te drukken op de ontwikkeling van de vele talenten die de club herbergt.

Timmers is een trainer die vindt dat amateurvoetbal in de hoogste regionen topsport is en zo benadert hij zijn spelers ook. In de opmaat naar het debuutseizoen in de 3e Divisie was hij in het bijzonder benieuwd naar de ontwikkeling van sommige spelers. Hoe hoog ligt het plafond? Welnu, we hebben gezien waar een team met weinig echte hoogvliegers toe in staat bleek te zijn. Mede door zijn gedrevenheid en het vertalen van eigen kunnen in sportieve ambities dreef hij zijn ploeg naar een prachtige derde plaats.

Veel bewondering van de buitenkant, want VV Dongen liet zien dat amateurvoetbal op een hoog niveau niet alleen maar over geld en het binnenhalen van de beste spelers gaat. Nee, passie en liefde voor het spel konden worden omgezet in een aantal prachtige successen. De chemie tussen trainer, staf en spelersgroep heeft VV Dongen twee keer een plaats in de nacompetitie gegeven en bracht in mei 2016 het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Al deze prestaties waren niet tot stand gekomen als Ron Timmers en zijn Compaan Peter van Vugt niet bij VV Dongen waren gekomen.

Dat is mijn overtuiging en ik wil Ron en Peter uit de grond van mijn hart bedanken voor de prachtige jaren. Deze periode binnen VV Dongen zal niet snel worden vergeten.

En daarom is het aan u om in de tweede helft van deze jaargang uw waardering te laten zien aan deze mannen door met uw aanwezigheid tijdens de thuiswedstrijden achter hun ploeg te gaan staan, want VV Dongen doet het wederom niet slecht in de competitie. Weliswaar is het wat wisselvallig, maar met in het achterhoofd het naderende afscheid zou het de spelersgroep sieren als ze nog 18 wedstrijden het beste uit hunzelf halen al was het alleen maar voor hun geweldige trainers.

Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur
  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1589

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

HANDBALPosted by internetkrant Tue, January 09, 2018 21:01:54

Komende donderdag kwartfinale zaalhandbal: DS1 HV Dongen – BFC/Beek

Dames winnen nipt, Lieke Berende rots in de branding

Afgelopen weekeinde is de tweede helft van de zaalhandbalcompetitie van start gegaan. Voor de dames van Dongen was dat de eerste tegenstander Verburch uit Poeldijk. De eerste wedstrijd werd daar ruimschoots gewonnen (19-26). Afgelopen zaterdag stond na het eindsignaal een nipte zege op het bord: 29-27.

Dat typeert de ploeg uit het Westland. Zij staan onderaan, doordat zij iedere wedstrijd met weinig verschil verliezen. Bij Dongen maakte Lieke Berende, B-speelster, haar debuut in de hoofdmacht. Eerste keepster Tamara van Es was aan haar rug geblesseerd en had het advies gekregen niet te spelen. Jowenna van Beek was verhinderd dus dan Lieke Berende in het doel. Zij dit het, met name de eerste helft, zeer goed. Complimenten voor deze youngster die deze avond een grillige verdediging voor haar had staan. De heren moesten de eer aan de reserves van eredivisionist Venlo laten. Het werd een eerste (geflatteerde) thuisnederlaag met 21-31. De jeugd krijgt de smaak te pakken op landelijk niveau. Waar anders ruim van werd verloren werd ditmaal een gelijkspel (10-10) uit een spannende wedstrijd gesleept in het Limburgse Beek tegen de nummer 2.

Het had anders af kunnen lopen.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Verburch 29-27 (20-15)

Dongen begon gehandicapt aan deze wedstrijd. Nadat keepster Tamara van Es vanwege rugklachten moest afzeggen, was het aan de jeugdige Liek Berende de taak om het doel schoon te houden. Voor deze jeugdspeelster haar debuut in de hoofdmacht van Dongen op dit landelijk niveau. De begeleiding had de verdediging duidelijk te kennen gegeven Berende te steunen in haar debuut. Er stond voor rust een verdediging als een huis en groeide Berende in de wedstrijd. ,,De eerste helft heb ik goed gekeept, de tweede helft was minder. Het belangrijkste is dat wij de punten in Dongen hebben gehouden.” Dongen begon sterk. Via Meggie Verbunt en zus Jill en daarna nog eens Femke Loonen en Tanja Sips kwam Dongen via 5-1 op 6-2. Sips kreeg vanaf het beginsignaal persoonlijke dekking dus was het aan de ander opbouwers de wedstrijd te maken. Met name Maartje de Kort wist hier goed raad mee. Zo waren de eerste 20 minuten voor Dongen, niets aan de hand. Verburch vocht zich langzaam terug tot vijf doelpunten bij het rustsignaal. Na rust werd het spel aan Dongenzijde rommelig. Minder geconcentreerd en een aantal niet slimme acties brachten Verburch wel heel dichtbij Dongen tot op 2 punten. Ook moest Dongen Tamberly Husson na rust missen. Na een botsing met een tegenstander moest zij haar verwonding laten hechten in het ziekenhuis. ,,We maakten tactisch een verkeerde keuze. Gelukkig herpakte de groep zich,” verontschuldigde ass-coach Geert van Meersbergen zich na afloop. De volgende tegenstander is Ventura dat met Dongen gelijk op de vierde plaats staat. Eerder werd in Dongen in de laatste seconden verloren met 29-30. Dongen moet Maartje de Kort, deze wedstrijd goed voor 6 doelpunten, enkele weken missen i.v.m. stage in Zuid-Afrika.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Venlo 2 21-31 (12-16)

Het eerste huisverlies voor de heren van Rembrandt Lautenslager. Tot aan de rust kon Dongen redelijk bijbenen. ,,Als je na rust opgelegde kansen gaat missen kun je nooit dichterbij komen,” aldus aanvoerder Freek Haagh. Dongen staat nu op een prima zesde plaats in het linker rijtje, 6 punten achter de koploper.

Landelijke jeugddivisie MB: BFC/Beek – HV Dongen 10-10 (4-4)

,,Een uitslag waarvoor vooraf werd getekend maar gezien het verloop in de laatste seconden is het jammer dat we de volle winst niet mee naar Dongen hebben kunnen nemen,” was na afloop het commentaar van de begeleiding. Na twee weken rust was er weer een treffen in Limburg tegen de nummer 2, BFC. Ploegen die in deze competitie aan elkaar gewaagd zijn en deze wedstrijd aanvallend elkaar echt geen pijn konden doen. Er werd dan ook gevochten om ieder puntje, wat resulteerde in een 4-4 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld; om en om scoren. De laatste minuten is de stand weer gelijk maar wordt het zeer spannend. Dongen krijgt nog twee kansen. De eerste wordt door de keeper van BFC gestopt en de tweede wordt ten onrechte afgefloten voor cirkel. Helaas het mocht niet zo zijn! Toch een prima begin in het nieuwe jaar. Supporters, houdt het programma in de gaten. Volgend tegenstander in Dongen is komende zondag om 16.00 uur de koploper LIMMid.


Kwart Finale Zaalhandbalbeker DS 1: HV Dongen – BFC/Beek

Donderdagavond 11 januari spelen de DS1 in sporthal De Salamander de kwartfinale zaalhandbalbeker tegen het Limburgse BFC. Dit team staat op dit moment ongeslagen op kop in de landelijke 2e Divisie (12-24).

De wedstrijd begint tegen de klok van 19.30 uur. Entree, ook voor leden.

(Voorschrift NHV)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1588

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af

ATLETIEKPosted by internetkrant Wed, December 27, 2017 11:05:05

Atledojeugd sluit crossjaar 2017 mooi af


Broer en zus Jasper en Femke samen onderweg

Tijdens de feestdagen blikken we nog even terug op de laatste cross van het Crosscircuit Midden-Brabant in 2017, de Lidocross. Monica Snepvangers deed verslag van de pupillenwedstrijd (en keek met een schuin oog naar de junioren).

Gelukkig voor onze atleten was de start voor de specials en de pupillen voor deze laatste Regio-13-cross van het jaar pas in de middag. Zo konden ze na het Atledogala nog even bijkomen.


Colin Bressers op weg naar de zege


Colin Bressers mocht het spits afbijten en van start tot finish liep hij voorop om de voorsprong alleen maar te vergroten. De voorfietsers hadden moeite om hem voor te blijven. Alweer een mooie eerste plaats dus voor deze Atledo-topper, die in het crossen echt zijn passie heeft gevonden.Daarna was het de beurt aan de mini- en C-pupillen: Femke Broeders, Jasper Broeders, Ramon Derks, Rembrandt Noordanus, Siebe van der Lee en Beau Janssens kwamen namens Atledo in actie. Siebe en Beau streden voorin waarbij Beau net iets sneller was dan Siebe. Ze werden zesde en zevende. Ramon liep een keurige race en volgde op een dertiende plaats voor broer en zus Jasper (vijftiende) en Femke, die gezamenlijk finishten. Femke werd zelfs tweede als mini-meisje, maar helaas voor haar waren er in Waalwijk geen aparte medailles voor de categorie der mini-pupillen. De estafetteteams van Atledo op het podium met goud en brons (2)


Rembrandt (zeventiende) liep voor het eerst een cross en hij vond het zwaar. Maar met steun van zijn vader Rob wist hij toch te finishen. Achteraf bleek hij een flinke koorts te hebben gehad. De trainers hadden daarom nog meer respect voor zijn prestatie. Maar meedoen aan de estafette zat er niet meer in. Gelukkig vond de estafetteploeg versterking in Stan Struijfs van Gloria Atletiek en in Ruben, de broer van Beau.Anouk Rutjes en Fenn Oerlemans​ deden bij de B-pupillen mee. En ondanks het gala de avond tevoren liepen ze allebei een superrace. Anouk, viel net naast het podium en werd vierde, Fenn werd negende. Misschien toch nog het gala in de benen?Eindsprint van Renee


Heleen de Bie, Renee Kramer en Nieke Westerveen zetten hun beste beentje voor bij de meisjes A-pupillen. Nieke rende naar een mooie vijfde plaats, Heleen klokte de tiende tijd en Renee werd elfde. Bij de jongens A-pupillen trad Lucas Rutjes in het strijdperk en daarnaast waren Ties Mutsaers, Mats Alferink en Jurre Verschure ook weer present. Voor Lucas werd het echt een strijd. Aan het eind werd hij door een concurrent de hekken ingelopen. Onmiddellijk werd protest aangetekend en zo stond Lucas toch op het podium om de medaille voor zijn mooie derde plaats in ontvangst te nemen.
Het incident dat bestraft werd


Toen was het bijna tijd voor de estafettes. Uit een ooghoek zagen de Atledotrainers Anne de Jong​ op de derde plaats op het podium staan bij de meisjes C-junioren en terwijl de blauwe mini-bende zich opmaakte voor de estafette, zag men ook Bengt Kramer nog finishen.Bij de mini-, C- en B-pupillen deden twee teams mee. Gloria-huurling Stan, Siebe, Ruben en Beau in het ene team en Ramon, Jasper en Femke met nog een keer Ramon in het tweede team. En ze waren succesvol: goud en brons! Knap gedaan.Nieke op weg naar de vijfde plaatsHet A-pupillenteam bestond uit Renee, Heleen, Nieke en Ties en ook zij legden na een harde strijd beslag op de derde plaats. Bij de jongens junioren tenslotte, werden Quinten, Kasper, Casper en Pepijn ook mooi derde.Zo was het een heel gezellige en geslaagde middag. En een prachtige afsluiting van de crossen voor dit jaar.Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Monica Snepvangers en op de website “een kijk op atletiek” van atletiekfotograaf Kees Snepvangers.


Ramon Derks in actie


Zaterdag 30 december sluiten we bij Atledo het jaar sportief en sociaal af met de al even traditionele als legendarische Kerstafettemarathon. Als je niet mee doet, dan kom je toch gewoon kijken, aanmoedigen en genieten bij op onze baan. Want lopen en kijken met plezier doe je bij Atledo.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1587

Handbal heren ruiken koppositie Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

HANDBALPosted by internetkrant Tue, December 19, 2017 09:44:04

Handbal heren ruiken koppositie

Dames: minst gepasseerde verdediging speelt onnodig gelijk (33-33)

Vreemde koptekst dat je halverwege de competitie de minst gepasseerde verdediging bent in de 2e divisie en in deze laatste wedstrijd voor de winterstop juist 33 doelpunten moet incasseren. En juist tegen een team dat in de onderste regionen bivakkeert. Een stugge ploeg met een prima schutter in huis. Dongen mist nog steeds de geblesseerde Femke Loonen op de cirkel. Juist vanaf die positie lagen zaterdagavond in de tweede helft de mogelijkheden voor Dongen, doordat Tanja Sips weer eens persoonlijk dekking kreeg. Met dan slechts vijf verdedigers op de cirkel moet met snel spel deze vijfmans verdediging uit elkaar gespeeld kunnen worden. Terwijl het voor rust doelpunten regende (39 doelpunten in 30 minuten en dan zijn er nog ballen naast gegaan of gestopt door de keepers), werd na rust slechts 27 keer gescoord.


De heren van Dongen hebben de smaak van winnen te pakken. Zaterdagavond werd V&L met ruime cijfers naar Limburg teruggestuurd. Met de inhaalwedstrijd in het Limburgse Beek tegen BFC 2 nog in het verschiet, kan bij winst de tweede plaats weer worden ingenomen. Het wordt dan weer een gedeelde tweede plaats met Venlo 2 en Apollo. Dit trio komt dan weer op 2 punten achter koploper Zwart Wit. Het talentenjeugdteam van Dongen krijgt loon naar werken en pakt per week punten door nu wedstrijden winnend af te gaan sluiten.


Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen Oliveo/Pijnacker 33-33 (20-19)

Voor rust leek het meer op een hardloopwedstrijd dan op handbal. Beide teams deden verdedigend dan ook niet onder voor elkaar. Als Dongen scoorde dan maakte de bezoeksters er kort nadien ook weer een. Tot aan de 20-19 ruststand bleef de wedstrijd op en neer golven. Na rust kregen beide topschutters persoonlijke dekking. De boomlange linker opbouwspeelster van Oliveo, goed in deze wedstrijd voor de helft van de doelpunten, werd aan banden gelegd en aan Dongenzijde was Tanja Sips de klos. Dongen maakte van de ruimte, die door deze tactiek op de cirkel ontstaat, weinig gebruik. Tegen het einde van de wedstrijd, bij de stand van 29-26, leek Dongen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dongen kon de rust niet opbrengen door de bal in eigen ploeg te houden. Het moest lijdzaam toezien hoe Oliveo via 31-29 en 32-32 bij 33 -33 weer op gelijke hoogte met Dongen kwam. Eerder vorige week werd de landelijke bekerwedstrijd tegen Sprint gewonnen. Volgende tegenstander is Veneco/ Velo waar onlangs in de competitie in Wateringen van werd verloren. Een revanche zou prima uitkomen omdat na deze ronde ook de eredivisie teams gaan mee bekeren. De komende weken gaan de staf en speelsters de eerste competitiehelft evalueren tijdens de korte winterstop. En dan 2 januari een oefenwedstrijd tegen Houten waarna 7 januari de tweede competitiehelft weer start, thuis tegen Verburch/Poeldijk.


Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – V&L 32-18 (17-10)

De tegenstander uit Geleen was in de jaren 70 en 80 het handbalbolwerk in Limburg. Nu is het de zogenaamde tweede garnituur dat onder de oude getrouwe naam V&L Geleen speelt. De profafdeling speelt onder daar de naam OCL/Lions 1 in de BeNe-Liga en OCL/Lions 2 speelt in de Nederlandse eredivisie. V&L had een prima linkshandige schutter op de rechteropbouw staan. Door hem bleven de bezoekers Dongen tot halverwege de eerste helft op de voet volgen. Na drie keer geel, voor te fel verdedigen, gevolgd door een rode kaart, mocht deze speler de kleedkamer opzoeken. Hierna paste Dongen verdedigend de tactiek aan en kon de voorsprong gestaag uitgebouwd worden. Met de inhaalwedstrijd tegen BFC 2 nog in het vooruitzicht is de eerste competitiehelft voor de heren prima afgesloten. Wie weet tegen het einde nog een kers op de taart?

Landelijk Jeugd Divisie MB: HV Dongen - EHV 21-13 (11-7)

Na de overwinning van vorige week zou het Eindhovense EHV het volgende slachtoffer moeten worden. Er lagen mogelijkheden voor Dongen daar de vorige wedstrijd met 1 puntje in Eindhoven werd verloren. Vanaf de start ging Dongen direct geconcentreerd en vol aan de bak. Door hard werken werd de voorsprong gedurende de eerste helft uitgebouwd tot 4 punten. Het publiek zag mooie combinaties: tweede-lijn schoten werden afgewisseld door goed cirkelspel. Dat het verdedigend bij Dongen al langer tijd goed zit, bleek ook nu weer. Slechts zeven doelpunten voor EHV in de eerste helft.

Ook de tweede helft werd goed begonnen, het verschil bleef in eerste instantie ongeveer hetzelfde. Na tactische omzettingen bij EHV, waarbij de opbouwrij van Dongen zeer kort werd verdedigd, lieten de dames zien dat ze daardoor niet geïntimideerd waren. Door nu vooral ook zonder te bal te bewegen kwam er ruimte om te combineren. Met een aantal fraaie combinaties liep het verschil juist weer op, met als eindresultaat 21-13. ,,Een mooie overwinning met goed handbal en aanpassingsvermogen. Gezien de stijgende lijn van de laatste weken is het jammer dat we nu twee weken stilliggen. Hopelijk kunnen we na de winterstop dit weer oppakken,” aldus een tevreden begeleiding.

7 januari gaat het weer verder, dan gaat Dongen naar Beek voor de wedstrijd tegen BFC.


Namens bestuur, spelers, speelsters en overige vrijwilligers van de HV Dongen:

Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2018. Tot ziens!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1586

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 18, 2017 14:13:24

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 16 december 2017.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen de koploper Va Tout 2 uit Breda. Ze waren er op gebrand om een goede uitslag te maken om verder te stijgen in de ranking. De eerste ronde doublet-partijen liep bij Hans van Troost en Pierre de Jong als een speer en wonnen met 13-0. Bij de andere liep het niet goed deze werden door beide doubletten verloren waardoor het 1-3 stond.

In de 2e ronde de tripletten lukten het ook niet te winnen ook al liepen Greet v/d Ven, Cor Timmermans en John van Rooden in het begin goed uit maar kregen toen 5 en daarna 4 punten om de oren uitslag 9-13. Andre de Wijs, Hans van Troost, Pierre de Jong verloren ook en wel met 9-13.

In de laatste ronde doublet-partijen kon TeamDongen1 nog gelijk komen maar dan moesten ze wel alle 3 partijen winnen. Helaas konden alleen na een moeizame partij Hans en Pierre deze omzetten in 13-10 waardoor de eindstand 2-6 werd.


Foto: Spel moment vlnr. Pierre de Jong en Hans van Troost.Team Dongen 2
moesten thuis spelen tegen CJB Middelburg 3. Ze begonnen hun doublet-partijen vol goede moed, maar het ging niet helemaal zoals we wilden. Jean-Michel en Joke Lobo verloren met 3-13, Wil en Annemie v/d Dungen wonnen met 13-10 en ook Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-6. Toch goed voor een 2-1 voorsprong, maar ze moesten wel op blijven letten want deze tegenstander hadden goede spelers.

Daarna volgden de tripletpartijen. Jean Michel, Joke en Wil wonnen met 13-8, dus gingen lekker (dachten ze), want Jan, Yvonne en Annemie hadden een black out leek het wel en verloren ruimschoots met 1-13. Dongen stond nog wel met 3-2 voor, maar het kon nog wel eens spannend worden.

Dus ze begonnen de laatste doublet-partijen met de wetenschap, dat als ze voor de winst wilden gaan, dat er minimaal 2 van de 3 partijen gewonnen moesten worden.

Jean Michel en Joke hadden problemen met hun tegenstander en verloren hun partij met 1-13, dus nu was het 3-3. Jan en Yvonne gingen wel lekker en wonnen hun partij met 13-5 en brachten Dongen2 op 4-3 dus het zou minimaal een gelijk spel worden.

Nu kwam het dus aan op Wil en Annemie, zij gingen ook goed gelukkig en wonnen met 13-6. Dus de einduitslag van deze dag was 5-3 voor TeamDongen2 en hebben hiermee hun ongeslagen status vastgehouden, Toppie kanjers.

Het was een gezellige dag en ze kijken alweer uit naar hun volgende tegenstander die gepland staat op 27 januari 2018 in Dongen tegen Va-Tout 4.

Team Dongen 3 moest deze middag tegen Va Tous 4 uit Breda. Ook zij wisten thuis een mooie overwinning te maken met 5 – 3 en staan daardoor op de 2e plaats achter Team Dongen2. Op 13 januari 2018 is de revanche tegen Va Tous 4 maar dan in Breda.

Team Dongen 4 verslag van de laatste NPC wedstrijddag in 2017. Deze dag hoefde ze niet zover te rijden want ze gingen naar PVT in Tilburg. Deze stonden voor aanvang boven aan in hun poule maar Dongen 4 ging proberen er met frisse moed punten te pakken. Tijdens de eerste doublet-partijen wisten alleen Wim Koreman met Marian van Gastel hun partij te winnen met 13-11. En begonnen dus we met een 2-1 achterstand aan de triplette ronde. Dus maar met 2 boules per persoon spelen. Annelies v. Schendel samen met Wim Koreman en Marian v. Gastel wisten hun partij te winnen met 13-6. Jammer genoeg ging de andere triplette partij verloren met 13-2. In de 3e ronde begon het beter te lopen. Wim Boersen met Corrie Koreman wonnen hun partij met 13-3. Ook Karin Jansen met Annelies v. Schendel wisten hun partij te winnen met 13-9. Jammer genoeg moesten Marian v. Gastel en Wim Koreman hun partij afgeven met 12-13. Maar ze konden met een gelijkspel naar huis en gingen, met die gedachten, genieten van de feestdagen. hun eerste volgende NPC wedstrijd is 13 januari bij Amité Best. Team Dongen4 wenst iedereen ook fijne feestdagen en een goed 2018 toe.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004

Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2

Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1585
Next »