SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Pieten-Pet-Toernooi

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 22:56:25

Pieten-Pet-Toernooi

Rond Sinterklaastijd wordt er door Jeu de Boules Club Dongen altijd het zgn. Pieten-Pet-Toernooi gehouden. Het gaat natuurlijk om het boulen, maar ook om de leukst versierde PietenPET.

Er hadden zich 44 leden aangemeld voor dit gezelligheidstoernooitje en er werd rond 2 uur begonnen. Aanvankelijk leek het of er ook buiten gegooid kon worden, maar het windje was wat guur en weldra begon het ook te regenen. Men koos er voor om lekker binnen te gaan gooien.

Bij een Pettoernooi worden steeds 3 wedstrijden gespeeld, waarbij je als speler telkens een ander maatje krijgt en ook wisselende tegenstanders. Je hebt dus niet altijd alles zelf in de hand, maar dat is niet het belangrijkste.

Tussen de wedstrijden door konden de spelers in het clubhuis nog genieten van allerhande lekkernijen bij een bakkie koffie, thee en/of warme chocomelk.

Rond 17 uur waren de wedstrijden gespeeld en kon de wedstrijdcommissie (Weco) de balans opmaken. Winnaar werd deze keer Martien Leenaerts met 3 gewonnen wedstrijden en maar liefst 34 winstpunten. De anderen die ook alle wedstrijden gewonnen hadden, waren Jan Jochems (+30), Evert Pol (+22), Karin Jansen en Net Weterings (+20), Riet Farla (+18) en Henk Tempelaars (+14).

persfoto

De POEDELPRIJS ging deze keer naar Liena Ligtenberg. Zij had helaas geen enkele wedstrijd gewonnen en had evenveel verliespunten als Martien winstpunten had, namelijk ook 34. Dit was heel bijzonder, omdat Liena meestal bovenaan eindigt bij dit soort toernooien. Een volgende keer beter Liena!

Hierna was er nog een verloting van 2 Plugrobonnen. Deze warden gewonnen door Jopie Ripzaad en Annie Leemans. Chocolade letters gingen naar Jean Broeders en Cees Leemans.


De prijs voor de mooiste pet werd een dubbele prijs: zowel Willemieke v. Gils als Wim Koreman kregen een mooie chocoladeletter.

Het eerstvolgende toernooi is komende zondag al. Dan wordt er het jaarlijks terugkerend Man-Vrouw-Toernooi gehouden. De kopples moeten bestaan uit een man en een vrouw. Voor dit toernooitje mogen deze keer ook niet-leden meedoen. We denken hierbij aan de partners van onze eigen leden.

Zaterdag 25 november wordt er weer een training gegeven. Mocht U een keer hierin interesse hebben, kom dan gerust naar ons complex. De banen liggen naast het zwembad de Vennen, naast de handbalvereniging.

De trainingen zijn altijd op de laatste zaterdag van de maand.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1568

Simpele overwinning handbalheren Dames HV Dongen hebben geen geloof in winst

HANDBALPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 21:58:51

Simpele overwinning handbalheren

Dames HV Dongen hebben geen geloof in winst

Door Piet Scheepers

De dames van handbalvereniging Dongen hebben de afgelopen twee weken beide koplopers als tegenstanders gehad. In Amsterdam werd een ingecalculeerde nederlaag opgelopen. Afgelopen zaterdag, tegen het Limburgse BFC, leek het of de Dongense formatie van Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen nooit in een overwinning geloofden. Het publiek kreeg het idee dat verschillende speelsters de kopjes na de snel opgelopen 0-3 achterstand lieten hangen. Het gevolg was zelfvertrouwen weg waardoor balverlies door slecht, of juist te overzichtelijk afspelen. BFC kon hierdoor middels snelle uitvallen de voorsprong van drie doelpunten consolideren tot halverwege de eerste helft. Door de opeenstapeling van foute passes liep de mogelijke kampioenskandidaat weg naar een 10-15 ruststand. Daarbij mocht BFC stevig ingrijpen in de verdediging van het jonge scheidsrechterskoppel, de 17 jarige Carlijn Kleinpenning uit Oss en haar 25 jarige koppelgenoot Aniek Plegt uit Nijmegen. Het duurde tot ruim vijf minuten voor rust voordat de eerste gele kaart getrokken werd. De heren ondervonden in de derby tegen de WestBrabantseCombinatie weinig tegenstand. Het team van Rembrandt Lautenslager overklaste de Bredaase ploeg met ruime cijfers 36-23. Eerder die week moest Dongen in de bekerwedstrijd tegen Apollo de winst (30-32) aan de tegenstander uit Son laten.


Landelijke 2de Divisie B Dames: HV Dongen BFC/Beek 22-27 (10-15).

Een vreemde wedstrijd waarin Dongen steeds achter de feiten aanliep. Geen moment in de wedstrijd heeft Dongen de achterstand kleiner kunnen maken. Opvallend is dat de tweede helft beide teams elkaar in evenwicht hielden waardoor na het laatste fluitsignaal de marge weer vijf doelpunten verschil was.Via 18-26 kwam Dongen terug naar 22-27. Voor BFC was de buit al binnen.Dongen staat nu op de derde plaats achter VOC2, BFC en Ventura. Van alle drie werd verloren. Komende zaterdag speelt Dongen in en tegen Nieuwegein. De komende wedstrijden kan de ploeg zelfvertrouwen op gaan doen tegen op de ranglijst mindere goden. Onderschat echter niemand!

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen - WBC 36-23 (21-10).

Een voorspelbare wedstrijd tegen een team dat zijn draai nog moet vinden. Dongen mocht en kon capriolen uithalen. De 15-9 van Alfred Lacueva, een vliegertje achterlangs afgewerkt, was daar een voorbeeld van. Roel Gerritse kon zich vanaf de negen meter met zijn harde schoten uitleven en vanaf de cirkel waren de cirkellopers doeltreffend. Op snelheid werd deze trage tegenstander naar een ruime nederlaag gespeeld. Dongen liet, met nog dertien minuten te gaan bij een stand van 31-16, duidelijk de teugels vieren.

Dongen staat nu met vier ploegen op de 2de plaats, 1 punt achter de koploper BFC 2. Zondag gaat het in de late namiddag naar Panningen tegen Bevo 3.

Landelijk Jeugddivisie MB: HV Dongen – Handbalk Venlo 10-16 (6-6)

En weer een Limburgse tegenstander in Dongen, de nummer drie in de stand. De Dongense dames starten wat afwachtend. Venlo bleek al snel een goede ploeg. Dongen pakte na een 4-0 achterstand de handschoen op. Er werden stevige duels uitgevochten, het bleef echter een faire wedstrijd. Langzaam werd de achterstand weggewerkt en bij rust stond het wonderwel 6-6. Dit was vooral te danken aan het harde werken van de Dongen meiden, maar ook aan het missen van kansen aan Venlose kant. De tweede helft startte zoals de eerste. Venlo scoorde vier keer op rij. Dongen scoorde niet en was ook niet meer bij machte om wederom een inhaalslag te maken. De smalle basis begon zijn tol te eisen, de vermoeidheid werd zichtbaar. Venlo speelde daarbij de wedstrijd goed uit. Ook door het missen van kansen door Dongen, waarbij paal en lat niet meewerkten, kwam de uitslag 10-16 op bord. Het verschil in het veld was echter kleiner. Wederom een goede wedstrijd, helaas zonder resultaat. Toch goed om te zien dat het in elk geval niet aan de inzet van de dames ligt. En dat tegen teams die tweemaal zo veel trainen per week. Komende zaterdag een uitwedstrijd tegen V&L uit Geleen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1567

Dramatisch slechte wedstrijd levert drie punten op VV Dongen de gelukkigste tegen Quick ‘20

VOETBALPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 21:43:47

Dramatisch slechte wedstrijd levert drie punten op

VV Dongen de gelukkigste tegen Quick ‘20

Vorig seizoen was de confrontatie tussen Quick ‘200 en VV Dongen een duel dat zich afspeelde in de top van de 3e Divisie. Afgelopen zondag stonden beide ploegen weer tegen over elkaar. Quick ’20 had na elf wedstrijden nog niet gewonnen en stond na 90 minuten wederom met lege handen. VV Dongen profiteerde optimaal nadat het zich één keer door de defensie van Quick ’20 wist te wurmen. Het doelpunt van Tom Kolkert in de 10e minuut was tevens de eindstand en zo mochten de mannen van Ron Timmers zich in de handen knijpen na het behalen van de drie dikke punten. VV Dongen schaarde zich in de hele grote middenmoot en liet Quick ‘20 in verslagenheid achter.

Door Frank van Heteren / Foto Robert Molnar (website Quick ’20)

Een supporter reikte trainer Timmers de hand na het eindsignaal. Ondanks de overwinning wilde de trainer slechts een ding kwijt: “De zege verdient geen hand. Tranen in mijn ogen.” De succesvolle trainer sloeg daarmee de spijker op de kop. Zijn team had de opdracht om te winnen in Oldenzaal uitgevoerd, want anders zou het afglijden naar de onderste regionen van de Divisie. Op basis van het geboden spel zou VV Dongen daar zeker niet misstaan. Quick ’20 zocht naar haar eerste overwring en had gezien de inzet en strijd zeker recht op meer, maar de minst scorende ploeg uit deze klasse was niet gehaaid genoeg om het vuur aan de schenen van de dramatisch acterende Dongenaren te leggen.

Bij VV Dongen ontbrak de geblesseerde verdedigingsleider Giovanni Henskens. Zijn plaats in het centrum werd ingevuld door Jan Gerrits. Samen met Luuk Hultermans moest hij ervoor zorgen dat de spitsen van Quick ’20 aan banden werden gelegd. Het middenveld werd bemand door Jaap van der Waarden, Glenn Kools en Daan Poelmans en in de voorhoede het bekende trio Moustafa Mohammad, Tom Kolkert en aanvoerder Remon Koenen.Quick ’20 startte fel en probeerde vanaf het beginsignaal van arbiter Bijl VV Dongen achteruit te drukken. Met crossballen of via linksback Somi moest het defensieve blok van VV Dongen gebroken worden. Echt veel gevaar werd er niet gesticht en VV Dongen probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te krijgen. Na een doelpoging van Quick ’20 in de 7e minuut kon VV Dongen heel even het spel op het middenveld in handen krijgen. Het was direct raak. De doorgeschoven Jaap van der Waarden werd in het midden aangespeeld door Koenen. Van der Waarden spleet de verdediging van Quick ’20 met een steekballetje uit elkaar en de lopende Kolkert zag alleen keeper van Berkel nog voor zich. Met een stiftje passeerde hij de te laat uitgekomen goalie en VV Dongen nam in de 10e minuut de leiding. Op dat moment was de voorsprong terecht.

Nog geen paar minuten later wist Remon Koenen zich te ontworstelen aan zijn directe tegenstander en liep vrij het zestienmetergebied in. Ongehinderd had hij kunnen gaan voor een schot maar besloot een medespeler te zoeken waardoor de aanval eindigde in schoonheid. Dat waren de hoogtepunten vanuit het Dongense kamp. Quick ’20 speelde ook niet goed maar wist wel meer van zichzelf te laten zien. De zijkanten werden goed gevonden echter vooral in de eindpass ontbrak het aan geluk of finesse. Spits Jan-Ewout van Bremen-Schneider (een naam als een elftal) kwam een aantal keren in de wedstrijd gevaarlijk naar de eerste paal maar verzuimde de bal de goede richting te geven. Net na rust had hij de gelijkmaker op de slof maar zijn inzet ging snoeihard op de lat.

Quick ’20 verdiende minimaal een punt want van Dongense zijde viel er niets meer te noteren. Zelfs in de fase dat Quick ’20 wat opportunistischer het doel van Jordy Zielschot opzocht en de ruimtes groter werden kon VV Dongen een aantal malen de overtal situatie niet omzetten in een doelpoging laat staan een doelpunt. Sommige situaties werden zo onbeholpen uitgespeeld dat de bank van VV Dongen met het hoofd tussen de knieën lijdzaam toekeek. De meegereisde supporters werden beloond met drie punten en daar was alles mee gezegd.


Aanstaande zondag 26 november speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen EVV uit Echt. De ploeg uit Limburg staat op een 4e plaats met drie punten voorsprong op VV Dongen. Aanvang 14.30 uur

Opstelling VV Dongen:

Zielschot, Wouters (86. Schilders), van Zon, Hultermans, Koenen, Poelmans, Kools (58. Bogers) Mohammad, Kolkert ( 62. Van Bree)

10. 0-1 Kolkert  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1566

**Single winst voor Ronnie Huybrechts bij Dartstoernooi in Café De Valk ** Walter De Kort Willy van de Wiel Winnen bij de koppels

DARTSPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 10:40:18

**Single winst voor Ronnie Huybrechts bij Dartstoernooi in Café De Valk

** Walter De Kort Willy van de Wiel Winnen bij de koppelsZondag 19 november werd er weer een toernooi verspeeld voor de open ranking in Café De Valk.Er werd een single en een koppel toernooi verspeeld.Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi k.o.Beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Corné van Mastrigt en Nico Steenbergen werden Dick van Dijk en Jan Huiskes finalisten.In de andere halve finale wonnen Willy van de Wiel en Walter de Kort van Ad Timmermans en Carlo van Cleef.In de finale ging de winst met 5-2 naar Willy en Walter.


v.l.n.r. Jan, Willy, Dick en Walter

Roy Ypelaar en Ramon Bressers wonnen de finale in de verliezersronde met 4-1 van Erik Meyers en Leo Bracke.


v.l.n.r. Erik, Leo, Roy en Ramon

De hoogste uitworp ging naar Willy van de Wiel met 139.Jan Huiskes gooide 118 uit, Corné van Mastrigt 116 en Ramon Bressers 114.Hierna gingen de singles van start.Ronny Huybrechts werd finalist door winst op Vincent Schellekens, Jan Huiskes, Carlo van Cleef en Willy van de Wiel.Corné van Mastrigt rekende af met Peter Dekkers, Ad Timmermans en Walter de Kort en werd mede finalist.In een goede finale wist Ronny met 5-2 te winnen.


v.l.n.r. Corné, Walter, Willy en winnaar Ronny

Jeffrey Siemons won in de finale van de verliezersronde met 4-1 van Tom Breugelmans.


Tom en Jeffrey

De hoogste uitworp ging ook hier naar Willy van de Wiel met 125, Willy gooide ook nog 105 uit.Ronny Huybrechts had een 120 check out.In totaal werd er 32 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie.Ook hierin was Ronny Huybrechts de beste met 6 stuks.5x 180 was er voor Willy van de Wiel en Walter de Kort.3x 180 was er voor Corné van Mastrigt en Jan Huiskes.2x 180 voor Leo Bracke, Carlo van Cleef en Jeffrey Siemons.1x 180 voor Ruud Hoffman, Vincent Schellekens, Henri van Es en Dick van Dijk, de 180 van Dick was de 25.800e 180 in de valk goed voor een extra prijs van 25 euro.

De uitslag:

WINNAARS SINGLE -

1. Ronny Huybrechts

2. Corné van Mastrigt

3. Willy van de Wiel

Walter de Kort

5. Ad Timmermans

Henri van Es

Nico Steebergen

Carlo van Cleef

WINNAARS KOPPELS –

1. Willy van de Wiel – Walter de Kort

2. Dick van Dijk – Jan Huiskes

3. Corné van Mastrigt – Nico Steenbergen

Ad Timmermans – Carlo van Cleef

5. Patrick Paenels – Peter Dekkers

Ronny Huybrechts – Tom Breugelmans

VERLIEZERS SINGLE

1. Jeffrey Siemons

2. Tom Breugelmans

3. Roy Netten

Vincent Schellekens

VERLIEZERS KOPPELS -

1. Ramon Bressers – Roy Ypelaar

2. Erik Meyers – Leo Bracke

3. François Gruteke – Karlijn Muller

Ruud Hoffman – Mark de Vries

Het volgende toernooi voor deze ranking is op zondag 25 november, single en koppels.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1565

DVVC : Spannende, gelijkwaardige wedstrijd voor JO-13.

VOETBALPosted by internetkrant Mon, November 20, 2017 09:35:29

Spannende, gelijkwaardige wedstrijd voor JO-13.

Verslag en foto's : Tjitske Teuling

Na de winst van vorige week op Wieldrecht, had DVVC er vandaag weer erg veel zin in. Ze moesten tegen Right'Oh.

Na de aftrap was het al snel raak. De jongens en de meisjes konden elkaar goed vinden en al binnen 1 minuut scoorden ze de 0-1. Het ging zo snel, dat de fotograaf nog niet eens klaar stond om de eerste foto's te maken. Right'Oh was echter wel meteen wakker.

DVVC probeerde meerdere kansen te creëren, echter was het Right'Oh die door de verdediging van DVVC kon breken en de 1-1 op het scorebord liet noteren. Voor DVVC was dat wel een tegenvaller, aangezien ze meerdere kansen op de lat en naast hadden geschoten.Toch ging DVVC weer op jacht en al snel werd de 1-2 gescoord. Right'Oh ging al snel op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte ook vrij vlot. 2-2. En al snel werd er weer gescoord door DVVC 2-3, maar Right'Oh trok ook deze stand snel recht 3-3.

Vlak voor rust werd er een speler van DVVC hardhandig onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet echter doorspelen en DVVC kreeg niet de verdiende penalty. Right'Oh dreigde weer door de verdediging te breken van DVVC en kon net voor het rustsignaal de 4-3 noteren. Met deze ruststand was DVVC natuurlijk niet tevreden. Ze waren de club met het meeste balbezit en de meeste kansen, echter de kansen werden de eerste helft niet benut. Hoe zou het de tweede helft hun vergaan?

Na het fluitsignaal was het DVVC weer die snel het balletje liet rollen. Er had een wisseling plaats gevonden. De keeper en een speler van DVVC hadden van plaats gewisseld. Zo kon de de keeper ook een helft mee voetballen. DVVC had weer genoeg energie in de rust gekregen en dat resulteerde al snel in de 4-4. De wedstrijd was voor iedereen erg zwaar. De jongens en meisjes van DVVC werden moe. Het middenveld zakte niet goed mee terug en daardoor kon Right'Oh 2 keer scoren 6-4. Ondanks de achterstand herpakte DVVC zich en ging weer op zoek naar het volgende goaltje.

En..... Het lukte. DVVC scoorde de 6-5 en al snel daarna de 6-6. Met nog maar 3 minuten te gaan, probeerden de kinderen van DVVC Right'Oh goed tegen te houden. Right'Oh was erg sterk in de slotfase, maar DVVC verdedigde als team erg goed. Iedereen was blij toen het verlossende eindsignaal daar was.

Goed samen gespeeld jongens en meisjes en blijf elkaar positief coachen! Jullie zijn Toppers!  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1564

Voorbeschouwing Quick ’20 – VV Dongen

VOETBALPosted by internetkrant Wed, November 15, 2017 10:13:41

Voorbeschouwing Quick ’20 – VV Dongen
Door Frank van Heteren

Terwijl ik me loop af te vragen of ik nog wel voorbeschouwingen wil blijven schrijven zit ik per ongeluk midden in de nacht te kijken naar DWDD. En daar zit hij dan opeens: Johan Neeskens. Wereldvoetballer!! Een door die uitzending kreeg ik opeens zin om te schrijven. Eigenlijk niet over Dongen of over de aanstaande wedstrijd maar meer over het gevoel wat er over me heen kwam toen ik hem zag zitten.


Op maandagavond zag ik te teloorgang van het Italiaanse voetbal. Iedereen met een voetbalhart zag een grote voetbalnatie ten ondergaan. De 0-0 tegen de onverzettelijke Zweden was niet alleen pijnlijk of tragisch voor Italië , het was voor mij de bevestiging dat voetbal niet meer het voetbal is zoals wij vijftigers of ouder het voetbal kennen.

Toen wij jong waren kenden we niemand die in het buitenland speelde. Ja, natuurlijk hoorden we van Pelé en zijn enorme traptechniek en dat hij een schot van 120 km p/u in de benen had, maar hij stond zover van ons af dat we het op ons veldje met namen als Cruijff, van Hanegem, Suurbier, Krol, Israël en uiteindelijk Neeskens afdeden. Zo was dat !


De jonge lezer zal wel denken? En terecht, want de levenswereld van toen was beperkt tot de vierkante meters die we kenden. Geen internet, geen IPhone, geen Instagram, niets, alleen maar het journaal en Studio Sport. Slechts één keer in de zoveel tijd kregen we een directe uitzending van een belangrijke wedstrijd en zagen we de sterren uit het buitenland. Maar ondanks hun vooruitgeschoten faam waren we als kind ervan overtuigd dat onze sterren veel beter waren. En dat waren ze ook !!

Nederland had ooit in 1934 meegedaan aan het WK. In Italië nog wel en ze werden na één wedstrijd met de trein teruggestuurd naar de koude polder. Er was vooraf slechts een liedje gemaakt: “We gaan naar Rome”. Dat was het. Het vaderland stond pal achter de helden die met hun koffertje in de rechterhand het strijdtoneel moesten gaan vinden. 40 jaar later speelde Oranje voor de tweede keer op een WK. In Duitsland. 1974, ik was 13 jaar oud en alle namen die ik en mijn maatjes op het speelveld waren speelden hun allereerste grote toernooi. Nederland was op dat moment het beste van het beste! Geen megatransters, geen hieper de pieper met zaakwaarnemers, nee gewoon Nederlandse jongens die goed konden voetballen.

Feyenoord en Ajax waren de beste van de wereld en met vier Europacups op zak kon het niet anders dat Nederland al die ‘grote’ landen kon hebben. Maar we waren nog nooit vertegenwoordigd geweest op een eindtoernooi en daarbij was er binnen de KNVB toen nog een veredeld beleid van amateurisme….Misschien nu ook nog …?

Thank God voor Cruijff, want die wist samen met Michels een hechte eenheid te vormen waardoor het Nederlandse voetbal op de wereldkaart kwam. Dat was het begin! En ik heb me toch lopen janken toen we de finale hadden verloren……

Terug naar Neeskens. Johan Neeskens was de lieveling van alle meisjes. Onbewust vertegenwoordigde hij als jonge mooie blonde jongen datgene waar het jonge meisje-puberhartje van oversloeg. Hij was blond, blauwe ogen, gespierd, en knap. Daarnaast wist hij de jongensharten ook te veroveren, want in zijn onverzettelijkheid liet hij zijn medespelers zien dat verliezen voor hem geen optie was. De jeugdige Neeskens had meer fans dan Cruijff, van Hanegem of Israël. De gevestigde namen mochten blij zijn met zo’n diamant.

De onverschrokkenheid van Neeskens valt samen in de halve finale in 1974 tegen Brazilië en in de finale van 1978 tegen Argentinië. De Zuid- Amerikaanse tegenstanders wisten dat het Oranje van toen niet alleen dreef op Cruijff of andere grootheden, maar dat Oranje het allersterkste wapen had aan die kleine jongen uit Heemstede.

Daar waar vaderlandsliefde soms ver gaat mogen we ten aller tijde de vuilste overtredingen van de Zuid-Amerikanen nooit vergeten en dat hij, Johan Neeskens, die in de schaduw van de grootheden mee mocht ballen, het bloed aan zijn shirt afveegde en gewoon keihard doorging!

Ja en ik moest ook een traantje laten toen ze bij DWDD zij lievelingslied ‘Memories’ voor hem zongen, want ik was weer even 13 jaar oud! Wat een voetballer!!Zondag gaat VV Dongen naar Oldenzaal en speelt daar tegen Quick 20. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1563

Koploper DVVC2 wint ruim van rode lantaarndrager IFC.

VOETBALPosted by internetkrant Wed, November 15, 2017 09:52:13

Koploper DVVC2 wint ruim van rode lantaarndrager IFC.

1-0 Dylan de Ruijsscher

2-0 Jeffrey Weterings

3-0 Maikel van Bragt

4-0 Dion Karten

5-0 Dion Karten

6-0 Dylan de Ruijsscher

Verslag :Menno van Campenhout < Bartek Adamczyk >

foto's foto's: Mathé de Jong


12 november Dongen,

Op deze regenachtige dag liet DVVC zich van zijn goede kant zien. Rode lantaarndrager IFC4 kwam naar Sportpark Dongekant.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat DVVC de punten in Dongen wilde houden. IFC had dan ook niet veel te vertellen in Dongen en werd uiteindelijk met 6-0 teruggestuurd naar Hendrik-Ido-Ambacht.

Na een scherpe warming-up stond DVVC klaar om te beginnen aan zijn 6e competitie wedstrijd. DVVC begon fel aan de wedstrijd maar kon nog geen potten breken in het eerste kwartier. Ook IFC 4 kreeg geen kans maar DVVC moest wel uitkijken voor de handige voetballers op het middenveld van IFC. Na een kwartier spelen was het Dion Karten die goed voorbereidend werk deed waarna Dylan de Ruijsscher voor de neus van topscorer Bas Peeters de bal binnen kon tikken. Gezien het spelbeeld was dit een terechte 1-0.


Na een rommelig kwartier met veel balverlies, werd IFC wat gevaarlijker. Vanuit een aantal corners voor IFC moest DVVC oppassen dat de 1-1 niet zou vallen. Bij een opnieuw genomen corner werd de bal goed weggewerkt door DVVC en kwam de bal bij Dylan de Ruijsscher die het overzicht goed bewaarde en een diepe bal op Maikel van Bragt gaf die als linksback op de rechtsbuiten positie terecht kwam. Na een matige aanname maar een goed vervolg, door de benen van de linksback, kon hij de bal in de diepte meegeven aan Jeffrey Weterings. (wat deed hij daar?) Jeffrey nam vervolgens de bal aan met links om vervolgens met een rollertje (ook met links) de bal in de verre hoek te schieten. Uiteindelijk bleef het bij 2-0 voor rust mede ook door het goede werk achterin van Menno, Maarten, Jeffrey en Maikel.

Wel waren en nog grote kansen maar die zullen we maar niet vermelden.


In de tweede helft begon DVVC zwak en gaf IFC kansen om een aansluitingstreffer te maken. Gelukkig stond Lesley van Delft steeds op de goede plek om te ballen in zijn handen te pakken. Na de zwakkere periode kwam DVVC op 3-0. Na goed voorbereidend werk werd Maikel de diepte in gestuurd en kon hij met een schuiver in de verre hoek 3-0 maken. Dit was uiteindelijk het verschil dat IFC brak. Vervolgens werd de score snel uitgebreid. Dit werd overigens niet gedaan door topscorer Bas want die was vervangen door Tim Bouterse(DVVC3). Ook was de licht geblesseerde Maarten vervangen door de zieke Stefan Celi. De 4-0 was een goede counter waarbij Tim een perfecte bal voor het doel legde en Dion Karten ook zijn doelpuntje mee kon pikken. De 5-0 was wederom voor Dion Karten die nu 1 op 1 met de keeper beheerst de bal in de verre hoek schoot. Er kwamen nog een hoop kansen voor DVVC maar helaas werden er veel om zeep geholpen. Zo ook de perfect teruggelegde bal van Jeffrey die Dylan de Ruijsscher in een bijna leeg doel had kunnen binnen schieten. Helaas was het zo dat er nog 1 tegenstander in het doel stond. Met Dylan zijn perfecte richtingsgevoel wist hij die tegenstander te raken en werd het zo toch geen 6-0. Uiteindelijk was het wel Dylan de Ruijsscher die de einduitslag neerzetten. Door een goede voorzet van de opgekomen Dylan Clemens was het dit keer wel mogelijk om de bal tegen het net aan te schieten.

Uiteindelijk een terechte uitslag waarbij DVVC weer de koppositie overnam van JEKA die op vrijdagavond hadden gewonnen van DIA. Na een warme douche werden er lekker wat pilsjes genuttigd en die smaakte alleen maar beter na het nieuws dat concurrent vv Dongen gelijk had gespeeld. Volgende week moet DVVC uit naar SAB2 en zal daar om 11:30 uur aantreden. Ook hier gaat DVVC alles moeten geven om de 3 punten mee naar Dongen te nemen.

Sportieve Groet, Trouwe Supporter van DVVC2

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1562

Heren HV Dongen kruipen naar boven | Dames op snelheid en lef afgetroefd in Amsterdam

HANDBALPosted by internetkrant Mon, November 13, 2017 21:27:55

Heren HV Dongen kruipen naar boven |

Dames op snelheid en lef afgetroefd in Amsterdam


De dames hebben afgelopen zondag in Amsterdam een lesje gehad in effectiviteit. De reserves van landskampioen VOC willen kost wat kost zo snel mogelijk aansluiting krijgen met hun eerste team in de eredivisie, dus promoveren naar de 1e divisie. Opvallend is wel dat dit team thuis er vol voor gaat, maar in uitwedstrijden moeizaam scoort. Oorzaak harsgebruik? Vorige week werd in Schiedam nipt met een puntje verschil gewonnen van Ventura, waarvan Dongen in de laatste seconden met een puntje verloor. Toch is er een stukje realiteit na deze fiks verloren wedstrijd (34-17). ,,VOC2 was een maatje te groot voor ons. Zij speelden erg volwassen gedurende de gehele wedstrijd,” concludeerde assistent-trainer Geert van Meersbergen na afloop. De dames gaan deze week de wonden likken en als nummer 2 ( met drie teams) zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in De Salamander op zaterdagavond om 19.30 uur. Dan komt medekoploper BFC uit Beek naar Dongen. Dongen moet het echter nog even doen zonder Jill Verbunt. Voordat zij tegen United Breda een schouderblessure opliep, was zij de aanjager van de ploeg als het team even in een dip zat. De Limburgse meiden moesten vorig seizoen het kampioenschap, vanwege het doelsaldo, aan het Amsterdamse Westsite laten. De heren van Rembrandt Lautenslager hebben hun eerste uitwedstrijd in Utrecht in winst omgezet. Door vreemde uitslagen in de koppositie staan de geelblauwen slechts op 1 puntje van de koplopers. Vier koplopers met 3 verliespunten (9-3), gevolgd door twee teams, waaronder Dongen, met 4 verliespunten (8-4). Komende zaterdag om 20.50 uur een derby in De Salamander tegen de WestBrabantseCombinatie, een fusieclub van drie verenigingen waaronder het vroegere Internos.


Landelijk 2e Divisie B Dames: Schoonmaak VOC 2 – HV Dongen 34-17 (17-9)

Dongen was zondagmorgen vroeg naar Amsterdam gereisd om tegen het middaguur (12.00 uur) de strijd aan te gaan met een van de kampioenskandidaten. De opzet was VOC ver van het doel te houden en zo de schade te beperken. De eerste tien minuten was de wedstrijd redelijk in balans. Daarbij had Dongen de beste kansen om een voorsprong op te nemen. Door enkele missers op de keeper geschoten, schakelde VOC keer op keer over op snelle uitvallen. Paal en keepster Tamara van Es hielden Dongen in de wedstrijd. Na een kwartier maakte de Amsterdamse ploeg het verschil door de ballen er nu wel in te gaan schieten. Via 6-4 werd de 17-9 ruststand bereikt.

Bij deze stand was er feitelijk nog niets aan de hand. Dus werd de tweede helft met goede moed opgepakt. VOC dacht er echter anders over. Direct vanaf het eerste fluitsignaal drukten de Amsterdammers hun stempel op deze wedstrijd. Binnen de kortste keren keek Dongen tegen een achterstand aan van 13 doelpunten aan. Het werd een lange tweede helft voor Dongen. Het team van Martijn Verhagen wist niet om te gaan met deze snel opgelopen achterstand. DE kopjes gingen hangen en het spel van Dongen werd er niet beter op. ,,Vergeleken met vorig seizoen speelden we wel veel beter. Maar ook VOC was veel beter. Het verschil was niet echt zichtbaar,” relativeerde Van Meersbergen na afloop. ,,Er zal deze week hard gewerkt moeten worden om de punten (tegen BFC) in Dongen te houden.”

Landelijk Hoofdklasse B Heren: Achilles/Utrecht – HV Dongen 25-28 (11-13)

,,De eerste uitwedstrijd die gewonnen is, maar ook een die snel vergeten mag worden,” merkte aanvoerder Freek Haagh op. Dongen had aardig wat moeite met het afronden van de kansen. Trainer Rembrandt Lautenslager had tien minuten nodig om deze onbekende tegenstander te analyseren. Die kwaliteit bleek tegen te vallen, maar toch wist Achilles 25 keer te scoren. ,,Simpel concentratieverlies aan onze zijde.” Zaterdagavond dus tegen de WestBrabantseCombinatie om 20.50 uur.

Landelijke Jeugddivisie MB: LimMid – HV Dongen 25-15 (12-6)

LimMid is een fusieclub uit Midden Limburg met als spil het voormalige Swift Roermond, het Limburgse handbalbolwerk uit het verleden. LimMid was de nieuwe tegenstander. Volledig onbekend dus was het een verassing hoe dit team zou spelen. Na het beginsignaal was het direct duidelijk dat dit een sterke tegenstander was. Voor we het in de gaten hadden stond het al 2-0. Dongen herpakte zich en kon terugkomen tot 4-4. Hierna schakelde LimMid weer een tandje bij, vooral hun midden opbouw speelde erg goed, en bij rust was het 12-6. Niet omdat Dongen slecht speelde maar omdat de tegenstander gewoon beter was. De tweede helft een soortgelijk beeld. Het eerste deel konden we redelijk gelijke tred houden maar in het tweede deel liep de3 thuisploeg weer verder uit. ,,Op de einduitslag was weinig af te dingen. Ook ons eigen spel was helemaal niet verkeerd. Soms moet je gewoon accepteren dat de tegenstander beter is,” was de conclusie van de teambegeleiding. Komende zondag speelt dit team weer thuis. Om 13.55 tegen Cabooter Group/Handbal Venlo. Hun grotere zussen spelen dus eredivisie.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1561
Next »