SPORT

SPORT

uitslagen en verslagen

Ook uw sportbericht of verslag komt in de krant
Stuur het naar redactie@dongenhomespot.nl

LEZERS VAN DE DONGENSE INTERNETKRANT KUNNEN TERUG NAAR DE KRANT :


www.dongenhomespot.nl

Heet Middagje VV Dongen: te gast Hercules Voorbeschouwing VV Dongen – Hercules

VOETBALPosted by internetkrant Thu, January 17, 2019 17:28:09
Heet Middagje VV Dongen: te gast Hercules
Voorbeschouwing VV Dongen – Hercules

Na ruim zes maanden afwezigheid op het schrijversfront heb ik rond oud en nieuw besloten om toch maar weer de pen op te pakken om zodoende de rest van het seizoen te verslaan. Geen of te weinig publiciteit vind ik persoonlijk niet horen bij de status die VV Dongen al jaren geniet. En met het niet kunnen vinden van een verslaggever heb ik bedacht om dit weer te gaan doen. Het vinden van vrijwilligers blijft voor zowat elke vereniging in Nederland een ongelooflijk grot probleem en geeft aan in wat voor tijd we tegenwoordig leven. Ondanks allerlei promotie-acties en andersoortige onderzoeken lijkt het erop neer te kommen dat het ‘consumeren’ van diensten boven het ‘verengd doel’ komt te staan en uiteindelijk zal dat de doodslag zijn van ‘de vereniging’ zoals we die altijd gekend hebben. Een keiharde conclusie, maar ingegeven door het Ik-tijdperk waarin we nu leven. Zonde en doodjammer!Door Frank van HeterenNiet dat ik hiermee met de hierboven genomen stellingname de potentiele vrijwilliger wil ontmoedigen. Integendeel, want vrijwilligerswerk wordt dan wellicht gezien als een ‘moetje’, aan de andere kant geeft het ontiegelijk veel voldoening en geeft het je de kans je op een andere manier te ontwikkelen en biedt het je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Nieuwe inzichten krijgen, het ontwikkelen van niet eerder verkende vaardigheden, sociale participatie en uitdagingen aangaan zonder dat er een baas in je nek staat te hijgen en over je schouder mee staat te kijken. Dit zijn zomaar een aantal grootheden die je gratis en voor niets kan ontdekken en eigen kan maken. Eigenlijk allemaal dingen die ik de laatste maanden heb gemist! Vandaar de bovengenoemde keiharde constatering en de daarnaast gedreven motivatie om wel vrijwilligerswerk te gaan doen, want….de Club heeft jou nodig!Zo dat is eruit! Nu over tot de orde van dag. Voetbal !!
Tja, afgelopen zondag stond ik met mijn notitieblok langs de kant van het veld van HBS. De sfeer was zoals altijd vriendschappelijk en ‘Haags’ onderhoudend. Elkaar op een leuke manier bestoken met voetbalhumor en hier en daar steekjes onder water geven. Zodra ik in die contreien ben voel ik een soort behoefte om mijn Haags accent tot in de puntjes over het voetlicht te gooien. “Jij komt toch niet uit Brabant?” Steevast elk jaar dezelfde vraag met als antwoord dat ik een Brabander ben met het verkeerde accent. Het is elke keer weer lachen!
Het voetbal van VV Dongen was helaas niet om te lachen. Sterker nog, het was bedroevend en op zijn zachts gezegd ‘weinig hartverwarmend’. Onze voorzitter uitte de wens dat we maar beter geen uitwedstrijden moesten gaan spelen. Daar zit wel iets in, want als je de resultaten van de laatste vier uitwedstrijden bekijkt wordt je als supporter (die toch een uur en een kwartier in de auto moet zitten) niet erg blij.

Daarentegen zijn de thuiswedstrijden wel het aanzien waard. Met zes overwinningen op rij mag je wel gaan denken dat het veld van Sportpark de Biezen iets bijzonders heeft. Het vertoonde spel, doorspekt van passie en strijd, geeft de fervente VV Dongen - supporter elke keer weer het verloren vertrouwen terug en elke keer hoopt die dan weer dat het de week daarna in een uitwedstijd ook zo zal gaan. Tot nu toe niet dus!
Negen overwinningen en acht nederlagen. Het lijkt wel Ping Pong, terwijl we het hier toch wel over voetbal hebben. Op een of andere manier lukt het de groep niet om in een uitwedstrijd hun wil aan de tegenstander op te leggen. Zeker niet als de helft van het team zijn taken verzaakt en de andere helft van het team corrigerend bezig is. Vermoeiend om naar te kijken, terwijl je weet dat het ook anders kan. Soms lijkt het er weleens op alsof er geen plan achter zit en dat is nog veel erger. Maar goed, dat is mijn invulling als mannetje langs de kant. Het is slechts een gedachte die bij me opkomt. Ongetwijfeld zal er wel een spelplan zijn alleen kunnen de poppetjes het niet uitvoeren. Daar hebben we de trainer en zijn staf voor.


Aanstaande zondag komt Hercules uit Utrecht op bezoek. Uitgerekend tegen deze ploeg wisten de Dongenaren in een uitwedstrijd de volle buit te behalen. Een 2-0 achterstand werd in het laatste kwartier omgebogen naar een 2-4 winst. Hercules stortte totaal in nadat VV Dongen va banque begon te spelen. De ploeg uit Utrecht is over het algemeen een beetje vergelijkbaar met VV Dongen. De laatste seizoenen eindigde de club in het linkerrijtje en de onderlinge ontmoetingen waren tot nu toe erg onderhoudend. Qua spelopvatting doen beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het krachtsverschil is niet zo groot, want van de zes duels die ze tegen elkaar speelden is de stand precies gelijk.
Toch heeft Hercules het niet echt makkelijk deze editie. Het seizoen werd redelijk goed begonnen. Een gelijkspel tegen UNA op de openingsdag gevolgd door nog een gelijkspeel en twee overwinningen. Daarna werden slechts twee punten behaald uit zes wedstrijden en was er sprake van een kleine crisis.
Dat keerde om op speeldag 10 toen de Utrechters met 1-1 gelijkspeelden tegen titelkandidaat TEC (1-1). Het vertrouwen was terug en daarna werd er twee keer gewonnen waaronder de zege van 1-0 tegen Jong Volendam. Speeldag 15 en 16 werden afgelast en vorige week startte Hercules 2019 met een verrassend gelijkspel tegen het machtige OFC (2-2). Met 15 gespeelde wedstrijden staat Hercules op een 14e plaats met 18 punten, maar tel daar virtueel 6 punten bij op en ze staan nog mar 3 punten achter op VV Dongen.

Zoals eerder gezegd doen heel veel teams in Divisie maar weinig voor elkaar onder. De ranglijst is niet de graadmeter waar men naar moet kijken. De focus ligt op de vorm van de dag en het geven van strijd en passie! De ploeg van Kaiser kan zichzelf een enorme dienst bewijzen door de komende twee thuiswedstrijden (volgende week TEC) winnend af te sluiten, maar alles staat of valt bij Het Plan en de benadering van een duel. U bent van harte uitgenodigd op Sportpark de Biezen om te kijken of deze wensen in vervulling gaan. Let op….de aanvang is 14.00 uur

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1716

Teleurstellend VV Dongen afgetroefd door HBS. Onsamenhangend spel leidt tot 3-1 verlies

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 14, 2019 15:28:49

Teleurstellend VV Dongen afgetroefd door HBS.

Onsamenhangend spel leidt tot 3-1 verlies

De supporters die VV Dongen door het hele land volgen komen er de laatste uitwedstrijden bekaaid vanaf. De verliespartijen buitenshuis kreeg in Den Haag een vervolg door een terecht 3-1 verlies. Dit alles na de blamerende nederlagen tegen EVV (2-0) , OFC (4-0) en UNA (5-0). Het lag afgelopen zondag aan keeper Wessel Sprangers die met fabuleuze reddingen zijn ploeg spaarde voor een ongelooflijke afstraffing.

Door Frank van Heteren

De ploeg van Ruud Kaiser speelde in bijna dezelfde formatie die voor de winterstop Jong Volendam op Sportpark de Biezen aftroefde. Slechts op één plaats was het team veranderd. Glenn Kools bleef op de bank zitten omdat hij zich moest sparen voor een examen die hij op maandag zou hebben. Kaiser voldeed aan dat verzoek en liet de onbekende Mitch van der Ven debuteren op nummer 10-positie. Een verrassende basisplaats die Kaiser verantwoordde met de mededeling dat van der Ven een goede indruk maakte op de training en dat het tijd werd dat hij zichzelf moest gaan bewijzen.
HBS, dat voor de wedstrijd nog op een schamele twee zeges stond, was in de winterstop op trainingskamp geweest waar VV Dongen thuisbleef en geen enkele oefenwedstrijd afwerkte. De Hagenaars legden van de eerste minuut VV Dongen het tempo op en speelden met het mes tussen de tanden. Met fris en goed aanvalsspel bestreden de Kraaien de verpieterde Kanaries uit Dongen. Veel bewegende spelers waar de Dogenaren geen vat op konden krijgen. Vooral op het middenveld werd de slag al in het begin compleet verloren waardoor de verdediging steeds meer onder druk kwam te staan.

HBS beloonde zich dan ook in de 14e minuut toen VV Dongen de bal wederom niet uit het eigen strafschopgebied kon werken. Uit de scrimmage kwam de bal voor Donovan de Groot terecht die geen seconde aarzelde en keihard binnenschoot. Even leek het erop dat VV Dongen wakker was geschud en wist met een goede aanval via de linkerkant van het veld het zestienmetergebied van HBS te bereiken. De voorzet op de inglijdende Thomas Schilders werd op een uitstekende manier door Jimmy Roberti verwerkt. HBS gaf geen strobreed weg en in de 22e minuut schoot Niels van Pelt de 2-0 binnen. Daaraan vooraf redde keeper Wessel Sprangers op weergaloze wijze toen een speler van HBS een niet te missen kans op één meter van het doel gepareerd zag door de uitblinker van VV Dongen.

Zo’n tien minuten voor het einde van de eerste helft ging de Haagse storm een beetje liggen en kon VV Dongen aan aanvallen toekomen. Niet overtuigend en met weinig overleg kwamen ze iets meer in de buurt van doelman Nick Hasper. Uit het niets viel de 2-1. Na vermeend hands op het middenveld bleven een aantal spelers van HBS staan en bleven protesteren. De daaropvolgende aanval werd beëindigd in het Haagse doelgebied waar Thomas Schiders met veel kunst- en vliegwerk de bal binnenwerkte. De treffer viel net voor rust en het zou VV Dongen wellicht wat vertrouwen geven.

Vijftien minuten in de tweede helft mocht VV Dongen dromen op de gelijkmaker, maar HBS gaf een optisch voordeel aan de bezoekers. Een bal op de lat in de 52e minuut was al een waarschuwing. HBS zou de punten in Den Haag houden, koste wat kost. De spaarzame aanballen van VV Dongen zagen er weinig overtuigend uit en in de 60e minuut verloste HBS VV Dongen uit haar lijden. Na balverlies aan de rechterkant van het veld schakelde HBS als een komeet om en speelde een overtal situatie professioneel uit. Een voorzet vanaf links werd verzonden naar de tweede paal. Keeper Wessel Sprangers wist in eerste instantie de onhoudbare inzet onschadelijk te maken maar bij de tweede poging was hij kansloos. Justin van de Berg velde het oordeel van de dag en VV Dongen had nog maar één taak en dat was de schade beperkt te houden.

VV Dongen oogde op sommige posities niet fit en leverde niet de gepaste strijd en passie. Het lag aan Wessel Sprangers, die met een ruime voldoende het strijdperk verliet, dat VV Dongen zich niet voor de zoveelste keer in een uitwedstrijd voor schut zette. Voorzitter Angela Jansens had de beste opmerking van de dag: “We moeten gewoon niet meer uitspelen!” Aanstaande zondag 20 januari ontvangt VV Dongen op Sportpark de Biezen Hercules uit Utrecht. Let op !! Aanvangstijd is 14.00 uur  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1715

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie met gezellig darttoernooi.

SPORT ALGEMEENPosted by internetkrant Mon, January 07, 2019 18:38:28

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie met gezellig darttoernooi

Vrijdagavond 4 januari werd in een volle DVVC-kantine het nieuwe jaar op traditionele wijze met een gezellig darttoernooi afgetrapt. De 30, ingeschreven, darters die gingen strijden om de winst, konden rekenen op veel support van de nieuwjaarsgasten. Niet iedereen is een Michael van Gerwen maar daarvoor was de serieusheid van het spelletje ook ver te zoeken. De vrolijkheid, het plezier en het optimisme, voerde overduidelijk de boventoon.

Jeremy Evers en Maikel v Bragt 2e in het toernooi


Kevin Zijlmans en Jordy Kemmeren winnaars verliezersronde

Mark Baeten en Jaco Raaymakers 2e in de verliezersronde


Dat werd nog eens versterkt door de nieuwjaarsspeech van voorzitter Carla van Delft waarin, ondanks een paar nare persoonlijke gezondheidszaken van geliefde, nu afwezige, DVVC-ers, het positivisme voor de club als geheel de boventoon voerde.

Zo blikte ze o.a. vooruit op wat er komend jaar te gebeuren staat, zoals bijvoorbeeld het door het Green Team ingezette energiebesparings & duurzaamheidsproject met de isolering van de kantine, de aanschaf van zonnepanelen, LED verlichting, vervanging van plastic frietbakjes en andere oplossingen voor het gebruik van ‘kantine’plastic. De berg blikjes en petflesjes waarvoor samen met de retailers naar een kindvriendelijke oplossing wordt gezocht.

De op handen zijnde oprichting van een Dames Veteranen Team.

De mooie opbrengst van de allereerste Grote Clubaktie van €1643,80 bruto waarvan we binnenkort de jeugdleden het door hen verdiende bedrag voor hun inzet bij de verkoop zullen gaan uitbetalen.

De nieuwe goedgekeurde statuten waarmee dit nieuwe jaar wordt ingegaan met een ZERO tolerance beleid voor alcoholmisbruik/drugsgebruik en ander grensoverschrijdend gedrag. Omdat iedereen zich, ongeacht leeftijd, geaardheid, handicap of afkomst, veilig moet kunnen voelen bij DVVC.

De door het barpersoneel met goed gevolg afgelegde cursus alcoholbeleid bij instituut Kentron.

Het unanieme besluit van de spelersgroep om Suat Tasci nog een jaar voor DVVC te behouden.Helaas ook twee minder leuke gezondheidsberichtgevingen:

Sandra vd Akker, verzorgster/masseuse, wensen we veel beterschap en een goed herstel na haar hersenbloeding.Toon Akkermans wensen we veel sterkte toe nu hij zo ziek is en we willen hem nogmaals bedanken voor wat hij al die jaren voor DVVC, en met name voor de oud papierploeg, heeft gedaan.

En tot slot de aankondiging van de nieuwe hoofdsponsor.

Bij het zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor is steeds gestreefd naar een Dongense ondernemer die past bij DVVC. Na 7 mooie jaren van sponsoring door Karel v Eijck kan nu vol trots worden medegedeeld dat sinds 1 januari de nieuwe hoofdsponsor: In n Outdoor Van Steenoven is en de komende 3 jaar zal deze naam fier op shirts gaan prijken.

Tijd om het glas te heffen en te proosten op 2019. Dat het voor allen een mooi, sportief en gezond jaar mag worden. PROOST!

Na de speech wierp eenieder weer zijn pijlen op het bord en rond de klok van 23.00uur werden de uiteindelijke winnaars bekend.

Mark Baeten en Jacco Raaijmakers legden in de verliezersronde beslag op de 2e plaats. Zij moesten hun meerdere erkennen in Kevin Zijlmans en Jordy Kemmeren.

In de winnaarsronde werden Maikel van Bragt en Jeremy Evers verslagen door Martijn Verheijen en Randy Biemans die met de hoogste eer gingen strijken.

Laatst genoemde, Randy Biemans, gooide dit toernooi de hoogste uitworp van 104.

Het was weer een super gezellige avond en een heel mooi begin van het nieuwe jaar. Iedereen bedankt voor het komen en we hopen jullie allen volgend jaar weer te zien, maar voor die tijd natuurlijk ook ‘gewoon’ bij DVVC. Als voetballer/ster in het veld, trainer/leider, supporter van een (of meerdere) teams langs de lijn, maar altijd als zeer gewaardeerde gast op ons sportpark: Welkom en laten we er een mooi, sportief jaar van maken.

SamenDVVC

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1714

VV Dongen hervat competitie tegen HBS Huidige 6e plaats voldoet vooralsnog aan doelstelling

VOETBALPosted by internetkrant Mon, January 07, 2019 18:19:58

VV Dongen hervat competitie tegen HBS

Huidige 6e plaats voldoet vooralsnog aan doelstelling

VV Dongen is al bijna een half seizoen onderweg en aanstaande zondag 13 januari wordt de 17e wedstrijd van de 34 afgewerkt. Het Haagse HBS ontvangt op Sportpark Craeyenhout de Dongense trots waar het duel om 14.00 uur begint. VV Dongen staat momenteel op een keurige 6e plaats en heeft daarin 27 punten verzameld. Ter vergelijking: vorig seizoen had VV Dongen na 16 duels 25 punten. Hoe heeft de ploeg van trainer Ruud Kaiser tot nu toe zijn wedstrijden gespeeld en punten behaald?

Door Frank van Heteren


Aan het beging van het seizoen 2018 – 2019 kreeg Kaiser te maken met een team dat onder Ron Timmers meerdere successen wist te behalen. Die prestaties zouden volgens hem moeilijk te evenaren zijn en sprak de supporters toe met de belofte dat hij er alles aan zou gaan doen om met een veranderd team het beste eruit te gaan halen. Met het vertrek van Paul van Zon, Jaap van der Waarden, Floris Wouters, keeper Jordy Zielschot en een aantal jongens die een jaar eerder waren overgekomen, maar het niveau niet aankonden, moest hij met een relatief nieuwe groep het seizoen in.


Zo verwelkomde VV Dongen keeper Wessel Sprangers, linksback Oguzhan Kazanci, linksbuiten Shenty Saez en middenvelder Thom Avontuur. Ook jongens uit de eigen opleiding waren meerdere malen spelers in de basiself. Spits Robin de Man wist al hier en daar zijn doelpuntje mee te pikken en lijkt bijna klaar te zijn gestoomd voor het grote werk. Ook de broertjes Moukouh doen van zich spreken. Marouan moet het vooralsnog doen met wat invalbeurten waar Anouar al een paar basisplaatsen wist te veroveren en tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop een treffer tegen Jong Volendam produceerde. Helaas moet de ploeg het al zowat het hele seizoen doen zonder verdediger Luuk Hultermans, maar andere sterkhouder als Jan Gerrits, Giovanni Henskens, Mitchell van der Stappen en ‘Mister VV Dongen’ Remon Koenen zijn nog altijd van de partij. Andere jongens die men regelmatig kan bewonderen zijn middenvelders Glenn Kools, Daan Poelmans, rechtsbuiten Mart van Bree en spits Thomas Schilders. In dit rijtje missen we de naam van spits Tom Kolkert. Helaas is hij op dit moment veroordeeld tussen de pendelroute van team 1 en team 2.

Vanwege de vele nieuwelingen en het verschijnen van een nieuwe trainer duurde het zoeken naar de juiste balans meer wedstrijden dan de voorbereiding en gingen de eerste twee competitieduels verloren. Moet gezegd worden dat deze nederlagen werden geleden tegen teams uit de huidige top – 5. Het team herpakte zich en won daarna twee keer op rij. De 0-3 nederlaag tegen promovendus OSS 20 deed enorm veel pijn en met drie nederlagen uit vijf duels overheerste het pessimisme op Sportpark de Biezen.

Op een of andere manier kwam toen de geest in de ploeg dat bekend staat om zijn aanvallende intenties. Vier overwinningen op rij, met als hoogtepunten de 4-0 winst op Quick ’20 en de 1-0 in de blessuretijd tegen OJC Rosmalen, gaven de burger weer moed en dit zou worden voortgezet tegen de oude ploeg van Ruud Kaiser, JVC Cuijk. In Cuijk liep VV Dongen tegen een vergelijkbare nederlaag op als OJC een week eerder tegen VV Dongen had gedaan. In de allerlaatste seconde poeierde de spits van JVC het gelijke spel aan duigen. VV Dongen herstelde zich uitstekend en won een week later van ADO ’20. De ploeg uit Heemskerk was geen schim van de ploeg van vorig seizoen en verloor kansloos tegen een getergd VV Dongen met 4-1.

De onvoorspelbaarheid van het huidige VV Dongen laat zich in de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop zien. Drie nederlagen waarvan twee tegen de nummers vijf en twee van de ranglijst. In Oostzaan had VV Dongen niets in te brengen tegen OFC en verloor ‘slechts’ met 4-0, maar het dieptepunt lag in Veldhoven (Zeelst) waar UNA gehakt maakte van de geelblauwe formatie. De 5-0 was wellicht een slechte afspiegeling van een wedstrijd waar VV Dongen tot één (!) fatsoenlijke aanval kwam. De 0-2 nederlaag bij EVV was te wijten aan een gebrek aan inspiratie, motivatie en vorm. Eigenlijk alles wat je wel nodig hebt om een weedstrijd te winnen.

Daartegenover werd er wel gewonnen van HSC ’21 die op dat moment met een opmars bezig was. Wederom mocht het publiek op Sportpark de Biezen genieten van veel doelpunten en goed voetbal. De 4-0 overwinning betekende de vijfde winstpartij op rij op eigen bodem. Op 16 december kwam daar de zesde bij met een prachtige zege op de profs van Jong Volendam. Met goed georganiseerd voetbal wisten de Kanaries de Oranje brigade uit het vissersdorp te bestrijden en kregen loon naar werken. Met strijd en passie werden voor het einde van het jaar nog eens drie punten op het conto bijgeschreven.

Geen gelijke spelen. Gewoon winnen of verliezen! Dat is wat de supporter van VV Dongen kan verwachten. Goed spel of slecht spel. Ook daar valt geen pijl op te trekken, maar zolang VV Dongen bij zijn leest blijft en met aanvallend voetbal de tweede helft van het seizoen ingaat dan zal er nog genoeg te genieten vallen. De punten werden vooral behaald in Dongen (18). Drie keer werd er buitenshuis gewonnen en het zou mooi zijn als het team van Kaiser de top -3 pijn kan gaan doen zoals het deed tegen Volendam. Dan zal het publiek zich gaan verzamelen om dan als één man achter de Ongenaakbare Kanaries te gaan staan.

Zondag gaat de ploeg naar Den Haag om het op te nemen tegen HBS. De ‘Kraaien’ staan een-na-laatste, maar verloren de meeste van hun wedstrijden met minimaal verschil en van de twee winstpartijen was de 0-1 bij Jong Volendam de meest opvallende. Vijf gelijkspelen en acht keer verloren (één keer meer dan VV Dongen) zegt niets meer en niets minder dan dat VV Dongen alert zal moeten blijven, aangezien ranglijsten eigenlijk niet zoveel zeggen.  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1713

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, January 07, 2019 18:10:55

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 05 januari 2019.

Team Dongen 1 speelde Dongen 1, in speelronde 7 van de NPC, tegen Bommequet 1 uit in Roosendaal.

Deze keer verliep ronde 1 (doublet) een beetje moeizaam voor Dongen. Team Pierre de Jong en Hans van Troost hadden zeer sterke tegenstanders. Het uiteindelijke resultaat was dan ook 5-13 voor Bommequet. Team John van Rooden en Cor Timmermans hadden het eveneens zwaar. Resultaat 13-3 voor Bommequet. Echter team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren in hun element. Zij behaalde dan ook een klinkende overwinning 13-7 voor Dongen. Tussenresultaat 2-1 voor Bommequet.

In ronde 2 (triplet) kwam Dongen op stoom. Team Cor Timmermans, Andre de Wijs en John van Rooden speelde een formidabele wedstrijd. Resultaat 13-6 voor Dongen. Ook team Hans Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts wisten een uitstekend resultaat te behalen. 13-4 voor Dongen. Tussenresultaat 3-2 voor Dongen.


Ronde 3 (doublet) werd heel spannend. Team Cor Timmermans en John van Rooden konden ondanks een goed gespeelde wedstijd deze toch niet in winst omzetten. Resultaat 3-13 voor Bommequet. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren niet te sluiten en wonnen dan ook met 13-11. Tussenstand was nu 4-3 voor Dongen. De laatste wedstrijd moest dus uitwijzen of het een gelijkspel of een overwinning zou gaan worden. Dit moest beslist worden door team Pierre de Jong en Hans van Troost. In het begin van de wedstrijd was Bommequet duidelijk de sterkste. Bommequet kwam voor te staan met 10-5. Maar zoals altijd zijn team Hans en Pierre dan op hun sterkst. Het krabbelde terug door sterk spel tot 11-11. Toen werd het pas echt spannend. Dankzij een gemiste schietbal van Bommequet kon Hans van Troost het uitmaken met 2 punten. Resultaat 13-11 voor Dongen.

Eindresultaat 5-3 voor Dongen. Geen slecht resultaat door de op plaats 2 staande Bommequet 1 te verslaan in eigen huis. Volgende wedstrijd uit tegen JBC Nieuwerkerk 2 in Nieuwerkerk aan de Ijssel.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Mooie Boule1 uit Berlicum.

Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die nu weer 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er weer op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen waren gewoonweg te sterk voor hun tegenstander en wonnen dan ook met 13-4.

Johan van Kuijk en Astrid Moorman deden het ook heel goed en wonnen eenvoudig met 13-3 en Jean Michel en Joke Lobo verloren nipt met 11-13.

Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Jean Michel wonnen met 13-8, dus het ging best lekker. Johan, Astrid en Annemie gingen ook lekker en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zag er rooskleurig uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen.

Johan en Astrid wonnen hun zwaar bevochten partij nipt met 13-12, Wil en Annemie deden het ook goed en wonnen na een 7-8 achterstand met 6 punten in de laatste mène met 13-8. De stand was op dat moment 6-1 voor Dongen 2, Jean Michel en Joke zat het weer niet mee en verloren weer nipt met 12-13.

De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2.

Dus hiermee bleef Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie.

De volgende wedstrijd staat gepland op 19 Januari 2019 thuis tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. Na een spannende strijd werd de eindstand 4 -4.

Team Dongen 4 ging naar Valkenswaard om tegen Dommels Boeleke 3 hun volgende NPC wedstrijd te spelen.

In de eerste ronde ging het goed, Wim Boersen en Corrie Koreman wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud van Dijk wisten hun partij te winnen met 13-3. Wim Koreman en Willy Boersen verloren hun partij met 1-13.

Ze begonnen met goede moed aan de tripletten ronde. Wim K. met Ruud en Karin wisten de partij naar zich toe te trekken met 13-4. Bij de andere triplette wilde het eerst niet goed lukken, ze kwamen met 11-6 achter te staan. Maar met even aanzetten wisten Corrie en Willy en Wim Boersen eerst een méne met 5 punten en daarna de laatste 2 punten te pakken. Zo stonden ze nu gelijk en gingen ze de laatste ronde spelen voor een overwinning.

Jammer genoeg wisten zowel Karin met Ruud en Corrie met Wim B. de partijen niet te winnen 4-13 en 5-13. Dus moest de partij met Willy en Wim Koreman gewonnen worden en dit wisten ze met overtuiging te doen 13-4. Zo gingen ze met een overwinning naar Dongen terug, over 2 weken spelen ze weer uit dan in Boxtel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1712

vvDongen huldigde 7 jubilarissen

VOETBALPosted by internetkrant Wed, January 02, 2019 22:28:57

vvDongen huldigde 7 jubilarissen

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van VV Dongen werden maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd. In een gezellige, drukke en sfeervolle kantine hield Angela Jansens haar laatste Nieuwjaarsspeech als voorzitter met een terugblik op een veel bewogen periode van zes jaar voorzitterschap.

Jubilarissen


In 2018 telde VV Dongen maar liefst zeven jubilarissen. Helaas konden ze niet allemaal aanwezig zijn maar degenen die er wel waren werden gehuldigd met een speldje en een mooie bos bloemen. Jan Beex (70 jaar lid). In die tijd was Jan ruim 13 jaar voorzitter en nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de club.

Jan Oerlemans (60 jaar lid). Lleider van Dongen 2 geweest, actief bij de veteranen en lid van de onderhoudsploeg. Peter van Hoppe (50 jaar lid) Erevoorzitter van VV Dongen, tal van taken vervuld en nog altijd heel actief en betrokken.

Jos de Jong (50 jaar lid). Jaren actief geweest in de selectie en leider/trainer van de jeugd en de zondagdiensten.Janus de Labie (50 jaar lid). Oud-voorzitter.

Jan Verharen (50 jaar lid) Leider en grensrechter geweest, presentator van bingo avonden en lange tijd als Sinterklaas de club bezocht.Adri van Riel (50 jaar lid) Lid van verdienste, actief in de onderhoudsploeg, steward en Clubheld gemeente Dongen 2017.Vrijwilligers

In haar toespraak benadrukte voorzitter Angela Jansens het belang van vrijwilligers voor de club:


“Een voetbalvereniging is bijna een bedrijf waar je continu moet verbeteren om tot goede resultaten en prestaties te komen. Dat vergt veel en dat vraagt meer dan ooit dat we het samen doen. Dat betekent dat de bijdrage van iedereen, elke lid, elke ouder van een jeugdlid nodig is. En daar schort het helaas de afgelopen periode wel eens aan.

Gelukkig is er een mooie groep van mensen die iets voor de club wil doen maar er zijn al langere tijd een groot aantal vacatures. Daar wordt niet of nauwelijks op gereageerd en daardoor ontstaat een ongewenste werkdruk op de schouders van de mensen die er wel zijn. Het lijkt alsof we steeds meer met consumenten ipv leden te maken hebben. “Ik betaal toch contributie, dus de club moet alles maar regelen.” Maar we zijn niet alleen een voetbalclub, we zijn een vereniging. Een vereniging van mensen. Man, vrouw, jongen, meisje we zijn allemaal de vereniging! Dus moeten we het, meer dan ooit ook allemaal, samen doen. Want dat betekent het woord verenigen.”

Over haar naderende afscheid: “Het was mij een hele grote eer om voorzitter van de mooiste club van Dongen (en verre omstreken) te zijn. Samenwerken met jullie was een voorrecht. Ik dank alle leden, bestuur- en commissieleden, sponsoren en vooral alle vrijwilligers voor het vertrouwen, de fijne samenwerking en de prachtige momenten die we samen hebben beleefd. We mogen met z’n allen supertrots zijn op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Soms denk ik wel eens dat we er op de momenten zelf te weinig van hebben genoten. Zoals eerder gezegd, de trein denderde maar voort. We vinden het allemaal maar ‘gewoon’ geworden. Maar het is helemaal niet zo gewoon wat hier voor een vereniging staat. Dat moeten we ons met z’n allen realiseren en we moeten er ook met z’n allen keihard aan werken om dat te behouden. Ik blijf in de toekomst bereid om hieraan mee te werken. Maar anderen zullen nu op moeten staan om de trein te besturen.

Daarbij wil ik nog een ding meegeven: Ben zuinig op onze mooi club!”  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1711

DDOO toernooi 2018.

VOETBALPosted by internetkrant Sun, December 30, 2018 16:35:57
DDOO toernooi 2018.


Succesvol jaarlijks DDOO toernooi is weer geëindigd met veel kampioenen.
Het jaarlijkse DDOO toernooi 2018 is afgelopen week van 24 t/m 29 december 2018 gehouden. Dit jaar was het een bijzondere uitgave, omdat het de 25ste editie was. Daarbij willen we de hoofdsponsor Janssen Accountants en alle toernooisponsoren alvast bedanken voor hun bijdrage. En dat zijn: met name: ANWB Rijopleidingen, Autoschade Service van Peer, B.V. ’t Winkeltje, Café de Salamander, Cigo Dongen, de Jong Kozijnen B.V., Eco Door, Hawedo, Leijten Digitaal Drukken, Rema Tip Top Material Handling – TSN, René de Jong Montage, Sinatec Europe, Trophy Nederland, Van den Bosch Makelaars, van Dongen Assurantiën Dongen B.V. en Wildhagen Metselwerken. Zonder alle toernooi en advertentie sponsoren zouden wij niet zo’n grandioos toernooi voor de voetballende Dongense jeugd kunnen houden. Maar ook dank aan het publiek dat de toernooidagen in grote getalen is komen kijken. Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de voetbalkunsten van deze Dongense jeugd. De voetballers zelf hebben, gezien het vertoonde spel en de plezier dat zij uitstraalden, zonder meer genoten van dit toernooi. Alle spelers en leiders kregen als aandenken o.a. een fles Club Shampoo mee met een opdruk van het logo van de hoofdsponsor en van het DDOO.Tenslotte ook dank aan alle medewerkers voor hun bijdrage.
De winnaars van de diverse toernooien zijn:

Maandag 24 december:
’s morgens bij de JO10
Nr. 1 = RC Genk
Nr. 2 = Club Brugge
’s middags bij de JO11
Nr 1 = Man. City
Nr. 2 = Chelsea
Nr. 3 = Man. United

Donderdag 27 december:
’s morgens bij de JO8
Nr 1 = FC Twente
Nr. 2 = Sparta
Nr. 3 = RKC
Nr. 4 = FC Den Bosch
’s middags bij de JO9
Nr 1 = NAC
Nr. 2 = Vitesse
Nr. 3 = Willem II
’s avonds bij de JO16/17
Nr 1 = Leverkusen
Nr. 2 = Krasnodar
N.r 3 = Chelsea

Vrijdag 28 december:
’s morgens bij de JO12
Nr. 1 = Marseille
Nr. 2 = OGC Nice
Nr. 3 = Ol. Lyon
’s middags bij de JO14
Nr. 1 = Real Madrid
Nr. 2 = Barcelona
N.r 3 = Vallencia
’s avonds bij de Leiders & Trainers
Nr. 1 = Jupiler
Nr. 2 = Gulpener
Nr. 3 = Klein Duimpje

Zaterdag 29 december:
’s morgens bij de JO13
Nr. 1 = Napoli
Nr. 2 = AC Milan
Nr. 3 =AS Roma
’s middags bij de JO15
Nr. 1 = Duitsland
Nr. 2 = België
Nr. 3 = Spanje
’s avonds bij de JO18/19
Nr. 1 = AS Roma
Nr. 2 = Real Madrid
Nr. 3 = Barcelona

De DDOO commissie wenst tenslotte iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2019!

  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1710

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

JEU DE BOULESPosted by internetkrant Mon, December 24, 2018 18:55:11

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 22 december 2018.Team Dongen 1 speelde uit tegen Nederlek 2. Nederlek speelt thuis bij een andere club omdat zij zelf te weinig banen hebben om alle NPC teams thuis te kunnen laten spelen. Dongen ging daarom op bezoek bij Jeu de Boules club Maasstad in Rotterdam. Zij hebben daar een prachtige locatie. Alle wanden zijn beschilderd in Franse sferen. Werkelijk prachtig om te zien. Terug naar de partijen.

In de eerste ronde waren Andre de Wijs en Karel Seebregts nog niet erg op stoom. Ze verloren hun partij. Cor Timmermans en John van Rooden lukte het ook niet om te scoren. Echter Hans van Troost redde de eer door hun tegenstander ruim te verslaan. Stand 2-1 voor Nederlek.

In de tweede ronde (triplets) kon team Andre de Wijs, Cor Timmermans en John van Rooden het niet bolwerken tegen Nederlek. Echter team Hans van Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts speelde een prima partij en wonnen ruimschoots. Tussenstand 3-2 voor Nederlek.In de derde ronde hadden Andre de Wijs en Karel Seebregts geen enkele moeite met hun tegenstander en versloegen hun tegenstanders met grote cijfers. Ook Cor Timmermans en John van Rooden scoorden met een klinkende overwinning. Helaas kon dat niet gezegd worden van team Hans van Troost en Pierre de Jong. Ze verloren hun partij. Eindstand 4-4.Volgende ontmoeting uit tegen Bommequet 1 in Roosendaal.

Team Dongen 2 moesten thuis tegen Amitié Best 2 uit Best. Dit was alweer de 6e speeldag in de NPC voor Dongen 2.Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen moesten nog even wennen na hun welverdiende vakantie, en redde het net niet en verloren met 10-13, Johan van Kuijk en Yvonne Verbeek deden het beter en wonnen met 13-10 en Jan Verbeek en Joke Lobo wonnen met 13-6. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Annemie verloren heel overtuigend met 5-13, en Jan, Yvonne en Johan wonnen heel overtuigend met 13-3. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 3-2 voor Dongen 2. Het begon er toch wel op te lijken dat dit erom zou spannen vandaag, aangezien het een lastige tegenstander is.

Dus ze begonnen de laatste ronde in de wetenschap dat ze minimaal 2 partijen moesten winnen voor de winst. Johan en Yvonne wonnen hun partij met 13-8, Wil en Annemie wisten wederom niet te winnen en verloren hun partij met 10-13. De stand was op dat moment 4-3 voor Dongen 2, dus nu was het aan Jan en Joke om de dag met winst af te sluiten, maar met een 1-10 achterstand was dit een zware dobber. Zej wisten zowaar de partij door hun eigen vastberadenheid toch nog met 13-11 te winnen. Een hele knappe prestatie. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2.

Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie. De volgende wedstrijd staat gepland op 5 Januari 2019 thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.Team Dongen 3 speelde thuis tegen Va-Tous 3 uit Breda. En wisten een klinkende overwinning te behalen van 6 -2. Dongen 3 staat nu fier bovenaan in hun klasse.Team Dongen 4 was vandaag vrij en spelen op 5 januari hun volgende wedstrijd in Valkenswaard.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

= = = =  • Comments(0)//sport.dongenhomespot.nl/#post1709
Next »