POLITIEK IN DONGEN

POLITIEK IN DONGEN

Politiek in Dongen

Meningen

Verslagen

Discussie

Terug naar de hoofdpagina van de Dongense Internetkrant :

WWW.DONGENHOMESPOT.NL

Twee man sterk aan de bouwtafel voor een nieuw college

BERICHTGEVING DONGENHOMESPOTPosted by internetkrant Fri, March 23, 2018 17:08:28

Twee man sterk aan de bouwtafel voor een nieuw college

Dongen, 23 maart 2018 . De leiding van Volks Partij Dongen die afgelopen woensdag ( weer ) uit de bus kwam al de grootste partij in Dongen heeft twee informateurs gekozen die de partij gaan helpen bij het vormen van een coalitie voor de bestuursperiode 2018-2022. Een van de informateurs is Joost van Huijgevoort . Hij stond vier jaar geleden ook aan de wieg bij de vorming van het huidige college. Yvo Kortmann gaat hem daar nu bij helpen Eerder was Joost van Huijgevoort directeur van de Diamantgroep en raadslid voor het CDA en DAT (Democratisch Actief Tilburg) in Tilburg. Yvo Kortmann was onder andere burgemeester in Baarle-Nassau en Oisterwijk en waarnemend burgemeester in Best en Waalre. Hij is nu voorzitter van de Streekraad Het Groene Woud & De Meierij.
Kwaliteiten

René Jansen, fractievoorzitter Volkspartij Dongen: "Vanochtend hebben we met beide kandidaten gesproken. De pragmatische aanpak van Joost van Huijgevoort bevalt ons goed. Yvo Kortmann beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Na de gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we baat hebben bij beide kwaliteiten. Daarmee kunnen we voor Dongen snel, effectief en met een scherpe, frisse blik tot een resultaat komen."


Opdracht

De informateurs krijgen de opdracht om met een advies te komen voor de vorming van een coalitie voor de bestuursperiode 2018-2022. Gister werden de eisen waaraan een coalitie moet voldoen al geformuleerd na gesprekken met de nieuwe fractievoorzitters en burgemeester Marina Starmans ( zie HIER ) Beide informateurs beginnen na het weekend aan wat wordt genoemd ' verkennende gesprekken' en krijgen daarvoor hulp van de raadgriffier Willem Vulto .Eerst gaan ze samen rond de tafel zitten Joost van Huijgevoort en Yvo Kortmann streven er naar om binnen enkele weken het verslag gereed te hebben en een advies te geven over de voorkeursvariant voor de coalitievorming. Daarna wordt bepaald wie er als formateur wordt aangesteld. Algemeen wordt wel verwacht dat een voortzetting van de huidige coalitie voor de hand ligt

  • Comments(0)//politiek.dongenhomespot.nl/#post729