POLITIEK IN DONGEN

POLITIEK IN DONGEN

Politiek in Dongen

Meningen

Verslagen

Discussie

Terug naar de hoofdpagina van de Dongense Internetkrant :

WWW.DONGENHOMESPOT.NL

D66 komt met gevarieerde kandidatenlijst in Dongen

EIGEN BERICHTGEVING D66Posted by internetkrant Mon, December 11, 2017 14:23:41

D66 komt met gevarieerde kandidatenlijst in Dongen

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst is bekend. D66 komt met een gevarieerde lijst. 13 kandidaten met leeftijden tussen de 19 en 71 jaar, 5 vrouwen en 8 mannen. “Daar ben ik enorm trots op, door die diversiteit komen we verder”, aldus Marieke Schouten, die de lijst aanvoert.


Kandidaten D66 Dongen v.l.n.r. Maarten Baijens, Henriët Jesper-Van Dongen, Leo Hamers, Irma van den Meijdenberg, Joeri de Jong, Marieke Schouten, Martijn Messing, Yasin Kaplan, Berry van Rosmalen, Paulien Trommelen en Fabian Vink
Op de foto ontbreken: Barbara van Hoek en Kees de Jong.

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering van D66 Midden-Brabant presenteerde lijsttrekker Marieke Schouten (al eerder gekozen) vol trots de lijst. “Het is een mooie mix van vrouw en man, jong en wat ouder, ervaren en onervaren. Maar één ding heeft iedereen gemeen: ze zitten vol enthousiasme en energie om in Dongen een progressief, sociaalliberaal geluid te laten horen!”. Een speciaal woord van dank ging uit naar lijstduwer Leo Hamers (nr. 13 op de kieslijst) voor zijn belangrijke bijdrage aan het schrijven van een compleet en evenwichtig verkiezingsprogramma voor de toekomst van Dongen. Hierin staat financiële, sociale en ecologische duurzaamheid centraal. Voor het volledige verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst verwijzen wij u graag naar onze website (dongen.d66.nl)

De afgelopen maanden is er onderling kennis gemaakt en is er een hecht team ontstaan. Marieke Schouten en Joeri de Jong (nr.2 op de kieslijst) kunnen het dan ook zowel op politiek als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden. Maar dat geldt eigenlijk voor de gehele lijst. “D66 vindt het erg belangrijk om er als team te staan. Vandaar dat we ook vooraf ruim de tijd hebben genomen om elkaar te leren kennen en best kritisch zijn geweest in wie wel of niet in de groep past. Niet iedereen, hoe ervaren ook, voldeed aan het profiel. Je doet en deelt veel met elkaar, het moet dus goed voelen. Dit betekent overigens niet dat we het altijd met elkaar eens zijn.” aldus Marieke.

De komende maanden staat er veel op het programma. “We zullen steeds zichtbaarder naar buiten treden om in gesprek te gaan met inwoners, maatschappelijke partners en andere partijen om de Dongense inwoners goed te vertegenwoordigen. Het gaat er in de lokale politiek om wat je concreet voor de inwoners kunt realiseren. Dat willen wij zo goed mogelijk doen. D66 rekent op uw steun”.  • Comments(0)//politiek.dongenhomespot.nl/#post710