POLITIEK IN DONGEN

POLITIEK IN DONGEN

Politiek in Dongen

Meningen

Verslagen

Discussie

Terug naar de hoofdpagina van de Dongense Internetkrant :

WWW.DONGENHOMESPOT.NL

Denise Kunst – Van Suylekom over het onderwijs in Klein Dongen-Vaart en ‘s Gravenmoer

EIGEN BERICHTGEVING VPDPosted by internetkrant Sun, December 10, 2017 08:55:11

Opinie Volkspartij Dongen

Denise Kunst – Van Suylekom over het onderwijs in Klein Dongen-Vaart en ‘s Gravenmoer

Door :Denise Kunst-Van Suylekom


Al jarenlang strijdt de Volkspartij Dongen voor goed onderwijs. We herinneren ons nog levendig hoe fel de discussies waren over het peuterspeelzaalwerk. Ook maakten we ons sterk voor nieuwbouw van de St. Agnesschool in Dongen-Vaart en een goede invulling van het Jeugdcentrum daarbij. De inpassing van een volwaardige rol van het Jeugdcentrum in het IKC blijft een zorgpunt, de Volkspartij Dongen houdt de vinger aan de pols. De afgelopen maanden ging het ook in de gemeenteraad weer veel over onderwijs. Het onderwijshuisvestingsplan stond immers op de agenda. Tijdens de opiniërende raadsvergadering stond de Volkspartij Dongen alleen in het debat met de andere partijen. Wat was nou het geval? De andere partijen sloten naadloos aan bij het voorstel van het college. Er lag een nieuwe planning voor nieuwbouw van de scholen, en die moest gevolgd worden.

De planning was namelijk overeen gekomen met de overkoepelende schoolbesturen. Voor de Volkspartij Dongen was het alleen niet duidelijk waar die volgorde vandaan kwam. Deels was deze prima te volgen, denk aan de Heilig Hart die uit zijn voegen barst. Maar vooral de lage plaatsen van de scholen in ’s Gravenmoer verbaasde ons. In plaats van doorpakken in alle kernen, werden de scholen in ’s Gravenmoer op plaats 5 & 6 geplaatst. Juist omdat er al verschillende onderzoeken liggen over huisvesting van De Wegwijzer en De Springplank onder één dak, en de schoolbesturen heel graag snel door willen met de plannen, was de Volkspartij Dongen erg verrast. Mijn pleidooi kreeg echter alleen kritiek van alle aanwezige partijen in de raadszaal. Gelukkig kon ik wel op begrip en instemming rekenen van de schoolbesturen! Zij gingen helpen en zochten zelf contact om tot een flexibele planning te komen.


De wethouder was in tweede instantie gelukkig bereid tot meedenken. In samenwerking kwamen we tot een motie waarin de volgorde van de projecten flexibel werd. Vertraging bij het ene project mag niet leiden tot vertraging in bouw van andere scholen. En scholen kunnen elkaar inhalen in de volgorde als dat zo uitkomt. En dát geeft kansen voor ’s Gravenmoer! Enkele weken later heb ik de wethouder nogmaals gevraagd of er vaart gezet kon worden op de plannen in ’s Gravenmoer. We bespraken in de raad de informatie dat huisvesting van de scholen samen met De Geubel geen draagvlak had. Op mijn nadrukkelijke vraag stemde de wethouder toe in versneld oppakken van deze plannen. Er liggen namelijk al een aantal rapporten op de plank, nu is het tijd voor zichtbare resultaten!


Denise Kunst-Van Suylekom.  • Comments(1)//politiek.dongenhomespot.nl/#post709