POLITIEK IN DONGEN

POLITIEK IN DONGEN

Politiek in Dongen

Meningen

Verslagen

Discussie

Terug naar de hoofdpagina van de Dongense Internetkrant :

WWW.DONGENHOMESPOT.NL

Mening CDA over het TUF dossier

EIGEN BERICHTGEVING CDAPosted by internetkrant Wed, October 31, 2018 19:17:05

Mening CDA over het TUF dossier

Het College reageerde tijdens het door het CDA en D66 aangevraagde interpellatiedebat dat ‘achteraf gezien misschien andere keuzes gemaakt hadden kunnen worden. We hadden meer voortvarend kunnen handelen bij de eerste dwangsom en we hadden een hogere dwangsom kunnen opleggen’. Hoewel in een eerder stadium de coalitie partijen nog kritisch waren, was dit tijdens de laatste vergadering geenszins het geval. Dat de coalitiepartijen het College willen beschermen is wellicht te verwachten, maar dat ze tijdens de vergadering kritiekloos waren over het TUF dossier verbaasde ons zeer.


Geen lering willen trekken

Na 3 jaar is de gemeente over gegaan tot last onder bestuursdwang. Een belangrijke en noodzakelijke stap uit het traject dat al sinds 2015 de aandacht heeft van de gemeenteraad. Er zijn meer dan genoeg aanleidingen geweest waarop er alle alarmbellen af hadden moeten gaan. Zo heeft de belangenvereniging al in 2015 een brandbrief gestuurd met daarin het verzoek tot handhaving en hebben zowel omwonenden als gemeenteraadsleden meerdere keren aan de bel getrokken. Wij constateren dat de gemeente Dongen te lang uitgegaan is van de goede bedoelingen van het betreffende bedrijf. Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen wilden het CDA, D66 en de Ouderenpartij een onafhankelijk onderzoek om het proces van vergunningverlening en handhaving te optimaliseren. Hiertoe waren de VVD, PvdA en de Volkspartij Dongen niet bereid.

(Financiële) gevolgen

De Gemeente Dongen moet haar kop niet in het zand steken en struisvogelpolitiek bedrijven. De financiële situatie van de gemeente Dongen zal, indien de Gemeente opdraait voor de te maken kosten, in zwaar weer komen. Samen met de D66 en de Ouderenpartij dienden wij een motie in om een inschatting van het financiële risico te maken en tot die tijd nieuwe investeringen waarvoor nog geen onomkeerbare verplichtingen zijn aangegaan ‘On Hold’ te zetten. Ook nu bleken de PvdA , VVD, VPD deze motie niet te steunen.

Namens de CDA Fractie

Annemarie van Eenennaam (fractievoorzitter)

Andre Vonk (Dongen)

Koenraad van Eersel (’s Gravenmoer)  • Comments(0)//politiek.dongenhomespot.nl/#post755

André Vonk wederom lijsttrekker CDA “30 kandidaten op de lijst van het CDA”

EIGEN BERICHTGEVING CDAPosted by internetkrant Fri, November 24, 2017 18:34:53

André Vonk wederom lijsttrekker CDA

“30 kandidaten op de lijst van het CDA”

Op sommige apparaten is deze video niet te zien. Gebruik de youtube URL : https://youtu.be/IZdk0kUmMCg
of scrol even naar beneden en zet uw toestel even op de desktop modus

Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA van 22 november hebben de leden unaniem voor André Vonk gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het wordt de tweede keer dat André Vonk de CDA-kar gaat trekken. Naast André staan er in totaal 30 personen uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart op de lijst van het CDA.

André Vonk:” Bij het CDA Dongen – ’s Gravenmoer staan alle inwoners van de Gemeente Dongen centraal, de betrokkenheid van de Dongenaren bij de gemeente, het gezin, de school, de wijk, het bedrijf, de vereniging. En dat is het ware draagvlak voor de gehele Dongense samenleving. We hebben een goed verkiezingsprogramma met de titel een #Mooi Dongen! Binnenkort is ons verkiezingsprogramma voor iedereen beschikbaar en samen met alle CDA-ers gaan we voor een nog mooier Dongen. Ik persoonlijk heb er enorm veel zin in”.


De huidige fractieleden Koenraad van Eersel, Mustafa Kilinçarslan en Rob Huijben staan op respectievelijk de plaatsen 2, 3 en 4. Clement van der Ven, fractiesecretaris en de voorzitter van de financiële commissie van de gemeenteraad staat op nummer 5. Op plaats 6 staat een nieuwkomer: Wilbert Megens. Nummer 7 op de lijst is Annemarie van Eenennaam en zij wordt gevolgd door Friedy de Jong, Bart Jan Roomer en Egon van Kessel.

Het bestuur van het CDA is trots en blij met de lijst. Voorzitter Jan Megens: “We kunnen als afdeling terugkijken op een mooie ledenvergadering met als resultaat een mooie lijst. 30 personen die namens het CDA zich willen gaan inzetten voor een #MooiDongen!”. Secretaris van het bestuur Marga Allard vult aan: “We hebben een mooie mix gevonden van kandidaten: van jong tot oud, van Dongen tot ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. 30 kandidaten die staan te trappelen voor de komende campagne van de gemeenteraad!”.


De volledige kandidatenlijst is als volgt:

1. André Vonk 11. Marga Allard 21. Peggy Schöner 2. Koenraad van Eersel 12. Mark van den Broek 22. H. Ophof 3. Mustafa Kilinçarslan 13. Sijtse Brandsma 23. Cor Quist 4. Rob Huijben 14. Kees Snoeren 24. Jacques van der Aa 5. Clement van der Ven 15. René Peeters 25. Friso van Dooren 6. Wilbert Megens 16. Ine Goos-Leijten 26. Dick Dankers 7. Annemarie van Eenennaam 17. Henk Goos 27. Karel de Geus 8. Friedy de Jong 18. Peter Misseyer 28. Edwin Branderhorst 9. Bart Jan Roomer 19. Arie Noordsij 29. Jan Megens 10. Egon van Kessel 20. Jan Kersbergen 30. Mieke Hummelink  • Comments(0)//politiek.dongenhomespot.nl/#post707
Next »