DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

'Jonge helden verdienen een lintje'

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door SERVICE DONGENHOMESPOT vr, oktober 18, 2013 17:45:02

Kinderlintje 2013

'Jonge helden verdienen een lintje'

Dongen, s Gravenmoer , Klein-Dongen, Dongen-Vaart, 18 oktober 2013. Net als vele plaatsen in het land kent ook Dongen de traditie van het uitreiken van het kinderlintje. Op woensdag 20 november reikt burgemeester René van Diessen samen met wethouder Bas Evegaars voor de 6e keer Kinderlintjes uit aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die iets bijzonders hebben gedaan. Op alle scholen hangen er al posters,kreeg of krijgt iedere leerling een flyer mee naar huis en wordt een nieuw filmpje over het Kinderlintje getoond. Behalve aan de basisscholen worden de posters en formulieren tevens beschikbaar gesteld aan de bibliotheek, JC de Poort en het Centrum Jeugd en Gezin. Op die manier hoopt de organisatie rond dit gebeuren zoveel mogelijk mensen te bereiken en volop aanmeldingen te krijgen voor het Kinderlintje. Ook de Dongense media schenken er aandacht aan. De vraag die de gemeente aan de Dongenaar stelt is duidelijk : " Opa’s, oma’s, meesters, juffen, buurvrouw, wijkagent: kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het de gemeente voor vrijdag 25 oktober 2013 weten!"

Waarom een kinderlintje ?

Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een super record gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Daarom reikt de gemeente Dongen het ‘Kinderlintje’ uit. Jonge helden verdienen een lintje.


Formulier en de jury

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Kinderlintje? U kunt hem of haar voordragen door het formulier in te vullen HIER op de gemeentesite staat. Het formulier mag worden ingeleverd bij het gemeentehuis.De voordracht kunt u ook in een enveloppe sturen naar: Gemeente Dongen, t.a.v. Team Communicatie, Antwoordnummer ( zonder postzegel!) 10.050, 5100 VB Dongen Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. Deze jury bestaat uit burgemeester René van Diessen, wethouder Bas Evegaars, Zuster Rafaël en ereburger Karel de Geus. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op woensdag 20 november 2013.

TERUG NAAR DE KRANT : H I E R  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post3123