DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

GREGORIAANS KOOR DONGEN SUCCESVOL OP HET NEDERLANDS GREGORIAANS FESTIVAL IN ’S-HERTOGENBOSCH

MUZIEKGeplaatst door internetkrant zo, juni 10, 2018 20:50:02

GREGORIAANS KOOR DONGEN SUCCESVOL OP HET NEDERLANDS GREGORIAANS FESTIVAL IN ’S-HERTOGENBOSCH

Op uitnodiging van het bestuur van het Nederlands Gregoriaans Festival in ’s-Hertogenbosch heeft het Gregoriaans Koor uit Dongen een korte presentatie gegeven in de Grote Kerk aldaar.

De presentatie verliep vlekkeloos en het talrijk toegestroomde publiek luisterde ademloos naar de verrichtingen van dit bescheiden Dongense ensemble van 8 mannen. Na afloop liet een van de muzikale adviseurs van het Festival weten dat dit Dongense koor er met kop en schouders boven uit stak: ‘goed stemgebruik, mooie koorklank en een afwisselend repertoire’, zo luidde zijn oordeel. Ook andere kerkmusici stonden er verbaasd over dat dit koor zoveel schoons te bieden had.

Persfoto

Met dit optreden op het Nederlands Gregoriaans Festival heeft het Gregoriaans Koor Dongen bewezen zich te kunnen meten met de topkoren uit de Gregoriaanse wereld in Nederland.Hoornist Remon Aarts speelde in de hymne van St. Caecilia een speciale rol met verbindende improvisaties op de hoorn, een muzikale on-gregoriaanse manier van musiceren, dat echter door publiek en vakmusici hogelijk werd gewaardeerd!Het Gregoriaans Koor Dongen bestaat nu bijna 20 jaar en verzorgen éénmaal per twee maanden de Eucharistieviering in de St. Laurentiuskerk. O.l.v. de cantor (zo heet dat in de gregoriaanse kringen) Frans Bullens wordt op twee vrijdagmorgens een uur gestudeerd op de gezangen, de stemvorming, de noten, houding, ademhaling etc. De mannen zijn meestal ook al lid van een ander koor, zoals het St. Laurentiuskoor en het Dongens Mannenkoor.

Wilt u eens aansluiten? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om in het najaar mee te doen met ons project rond de tentoonstelling in de St. Laurentiuskerk. Vooralsnog zingen de mannen in Dongen gewoon door, maar nu op erkend niveau!  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.