DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Luchtmachthelikopters trainen ook de komende periode bij duisternis

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, april 13, 2018 10:11:22
Luchtmachthelikopters trainen ook de komende periode bij duisternis

Na een periode van uitzendingen is het Defensie Helikopter Commando vorig jaar gestart om te werken aan het herstel van de brede inzetbaarheid. Ook dit jaar gaat dat verder daarmee verder. Om veilig te kunnen opereren trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht daarom zowel bij daglicht als bij duisternis. Mensen in de nabijheid van de vliegbasis in Gilze en Rijen , maar ook zij die tot 'omwonenden' worden gezien en wonen in Dongen en Tilburg ondervinden daar soms hinder van Het hele jaar door kan geoefend worden tot uiterlijk 00:00 uur. “Op deze manier kunnen helikopterbemanningen blijven voldoen aan het vereiste niveau van geoefendheid “ zegt de commandant van de sectie Communicatie Defensie Helikopter Commando. Die zegt ook dat Dit nodig is voor de nationale taken maar ook voor inzet waar dan ook ter wereld. Omdat daadwerkelijke inzet niet alleen tijdens daguren, maar vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat helikopterbemanningen daarom ook in het duister trainen. “Tijdens trainingen in nachtelijke omstandigheden gebruiken de bemanningen geavanceerde nachtzichtkijkers (Night Vision Goggles) om in het donker goed te kunnen zien en te trainen in het vliegen op lage hoogte. Het vergt daarom veel oefening om goed en veilig met deze nachtzichtkijkers te werken. Het oefenen in de avonduren bereidt hen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld. Dit gebeurt bij vroeg invallende duisternis in de wintermaanden en ook een aantal weken in de voorjaars- en zomerperiode zijn hiervoor nodig “aldus defensie.

De op vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerde transport- en gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando trainen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot 00:00 uur en op vrijdag tot 16:30 uur. De vliegbewegingen vinden vooral plaats rondom militaire oefenterreinen, in de aangewezen laagvlieggebieden, in de directe omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen.

Openstelling in voorjaar- en zomerperiode
Hieronder treft u onze openstelling voor de komende maanden:

week 15 – 18 : openstelling tot 00:00 uur
week 19 : openstelling op maandag tot 00:00 uur i.v.m terugkeer helikopter vanaf oefenterrein Vliehors (reservedag: dinsdag)
week 22 : openstelling tot 23:00 uur
week 24 : openstelling tot 00:00 uur
week 29 – 37 : openstelling tot 00:00 uur


Wanneer u overlast ervaart van de oefeningen kunt u uw eventuele klachten indienen via www.luchtmacht.nl/geluidshinder  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.