DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Onderwaterwereld op gebouw B

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, maart 09, 2018 18:02:57

Onderwaterwereld op gebouw B

In de gangen van gebouw B klinken heldere kinderstemmetjes. De dertig leerlingen van basisschool de Brakken uit Rijen zijn duidelijk aanwezig. Je moet een beetje bukken om onder het blauwe plastic door te komen maar dan waan je je in een levensgroot aquarium. Vissen aan het plafond, aan de muren en de zee op een groot scherm.
winnende thema

Voor het grote scherm dansen een aantal geschminkte meisjes met zeemeerminnagellak op hun nageltjes. “Hee kijk een echte oceaan.” Aan een lange tafel maken de kleuters cup cakes, aan een andere tafel maken ze octopusjes van wc-rolletjes. Een van hen is Tijn, gehuld in een vuilniszak met gaten voor zijn hoofd en armen is hij druk aan het schilderen. Juffrouw Tini van basisschool de Brakken vertelt: “We zijn hier op uitnodiging van de moeder van Tijn, docente Schade. We waren op zoek naar activiteiten en toen kwam mevrouw Schade met het idee kom maar naar onze school het Cambreur College.”De derdejaars zorg en welzijn van het vmbo kregen vervolgens de opdracht om een thema te bedenken voor het bezoek van de basisschool. Drie groepjes bedachten een onderwerp werkten dit uit en presenteerden dit aan elkaar. Daarna volgde de stemming, het winnende thema was ‘Onderwaterwereld’, gemaakt door Maaike, Evy, Julia Nighel, Aysima en Demi.

‘Leuk dat je er was!’
Ze hadden allerlei activiteiten bedacht die met de zee te maken hebben, maar ook de aankleding van de lokalen en de boodschappen die moesten worden gedaan. Ze verdeelden ook alle taken onder hun klasgenoten. Julia kijkt rond en is tevreden hoe alles loopt. “Toch wel spannend of het allemaal draait zoals je het had bedacht maar het gaat goed.” Blue en Imke pakken voor de kleuters de zelfgemaakt cup cakes in met daaraan een kaartje met een visje en de tekst ‘Leuk dat je er was!’ “Echt keileuk en gezellig om dit te doen’, vertelt Imke.Even later zitten alle dertig kleuters in de een cirkel op de grond, even pauze. Ze krijgen iets te drinken en te smikkelen en lijken zichtbaar te genieten van dit uitstapje naar de onderwaterwereld op het Cambreur College.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.