DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

NEDERLAND PUUR NATUUR.

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant di, februari 13, 2018 16:07:24

NEDERLAND PUUR NATUUR.

Fotopresentatie van Wim Tuijtelaars op woensdag 21 februari, de voorstelling vindt plaats in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur.pestvogel Wim Tuijtelaars


In deze serie gaan we weer kriskras door Nederland op zoek naar prachtige plaatjes van alles wat leeft, groeit en bloeit in de natuur.

Notenkraker Wim Tuijtelaars


Langs de Ijssel ontdekken we de zeldzame Kievitsbloem. Op een landbouwweggetje bij Kloosterhaar in de provincie Overijssel zien we een Veldleeuwerik die zingend naar grote hoogte stijgt en weer zingend neerdaalt in het hoge gras. In deze provincie laat zich ook een biddende Torenvalk bewonderen. Prachtige beelden van een poetsende Gele Kwikstaart. In de Engbertsdijksvenen komen we de Wespenorchis tegen alsmede de Roodborsttapuit, Gekraagde Roodstaart, Witgesterde Blauwborst, Wielewaal en de Zomertortel. Mooie vliegbeelden van een biddend vrouwtje Bruine Kiekendief en van de vlindersoort het Groentje. We spotten hier ook nog een vluchtende Ree. Op een voertafel in Beerze hebben we alleen oog voor een prachtige Appelvink. In het Fochteloerveen komen we oog in oog te staan met een Boomvalk, afgewisseld met mooie vliegbeelden. Bij Lauwersoog zien we een groep Kluten in de vlucht, de Grote Burgemeester en een foeragerende Steltkluut en Bosruiter. Verder nog een poetsende Kemphaan. Bij Almelo ontdekken we een Middelste Bonte Specht en de zeldzame Siberische Taling. In het Bargerveen zit een Grauwe Klauwier en een Sprinkhaanzanger voor ons te poseren. Een bezoekje aan de omgeving van Alkmaar levert een ontmoeting op met een Baltimore Troepiaal en in het Westland wordt de Zwarte Ibis waargenomen. De haven van Harderwijk is goed voor een Ijsduiker en Zwolle levert mooie plaatjes op van de Pestvogel. De Oesterdam verrast met een Strandleeuwerik en een Sneeuwgors. Bij Willemstad staan we verbaast te kijken naar een neerdalende Blauwe Reiger. In de Biesbosch genieten we van een vissende Grote Zilverreiger en in de winter van een Roerdomp en een naar voedsel zoekende Vos. Tenslotte levert een wandeling langs het Wilhelminakanaal in Dongen zowel het mannetje als vrouwtje Krooneend op.

Verder nog mooie Landschappen, Wolkenluchten, Winterbeelden, paddenstoelen, vlinders, bloemen, dieren waaronder o.a. de adder, eekhoorn en zandhagedis en nog niet genoemde vogelsoorten.

Kom kijken en laat u verrassen.

Natuurvereniging Ken en Geniet hoopt u te mogen begroeten op woensdag 21 februari in de "Heeren van Dongen", Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur.

Een ieder is van harte welkom, ook de mensen die nog geen lid zijn van de Natuurvereniging en de toegang is gratis.

Zondag kunt u ook mee gaan wandelen, Peter Verschure gaat wat meer vertellen over de Duiventoren en alle perikelen omtrent de nieuw aan te leggen weg. Deze wandeling start om 8.30 uur bij het parkeerterrein aan de Moerkensdreef, ter hoogte van de fiets.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.