DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

In Dongen teruggevonden kruisbeeld terug naar rechtmatige eigenaar

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, september 14, 2017 11:21:43

Parochianen van 'De Bron 'in Hoogerheide blij

In Dongen teruggevonden kruisbeeld terug naar rechtmatige eigenaar

Alhoewel de ware reden waarom de dieven een kruisbeeld uit Hoogerheide, in de slootkant aan de Voldersweg gegooid hebben niet bekend is, is het misschien wel een wondertje dat het teruggevonden is. Vandaag haalden twee vertegenwoordigers van de parochie 'De Bron 'uit Hoogerheide het inmiddels goed opgeborgen beeld op bij de Coolhof op Tichelrijt . Burgemeester Marina Starmans gaf het houten kruis met daarop een koperen Christusfiguur hierbij terug aan de rechtmatige eigenaars. Het kruisbeeld ,waarvan de aanschaf- en opbrengstwaarde niet bekend is ,was een geschenk van een begrafenisondernemer aan de parochie. Het stond op een begraafplaats en fungeerde als onderdeel bij de absoute rituelen na een begrafenis en als zodanig een absoluut onmisbare onderdeel voor nabestaanden. Het beeld is voor de teruggave door de politie uitgebreid onderzocht op sporen. Na publicatie in BNdeStem en op de Facebookpagina van de gemeente Dongen had het kerkbestuur van 'De Bron' gemeld. Op 4 september zag een voorbijganger aan de Voldersweg het kruisbeeld in de slootkant en meldde dit bij de politie

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.