DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

FILM DE NATUUR LANGS EN OP DE DONGE 18 OKTOBER

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, oktober 16, 2017 15:31:39

FILM DE NATUUR LANGS EN OP DE DONGE 18 OKTOBER

Al vele jaren probeert Christ Grootzwagers, voorzitter van Natuurvereniging Ken en Geniet, telkens weer met een nieuw programma u te vermaken, het ene jaar is de keuze makkelijker dan het andere, er is zoveel moois te bewonderen.

Deze keer blijft hij erg dicht bij huis, namelijk langs de oevers van onze Donge. Al meer dan 8 jaar maakt hij daar samen met Hanny, wekelijks een wandeling, meestal vertrekken ze bij het parkeerterrein aan de grens van 's Gravenmoer, gelegen aan de Wilhelminalaan. Ze wandelen dan aan de Oosteindse kant, niet een verschrikkelijk grote ronde, want bij de tweede stuw steken ze over en lopen over het fietspad terug, ongeveer 3,5 kilometer.

Er is onnoemelijk veel te zien zo langs de waterkant, natuurlijk de mooiste landschappen, welke je wekelijks ziet veranderen. Ook aan vogels is er altijd wel wat te bewonderen, met als speerpunt toch wel de ijsvogels. Ze lopen altijd met gespitste oren en blikken rond als ze de hoge fluittoon van de blauwe flits waar nemen. Ze krijgen vaak te horen, wat zoeken jullie eigenlijk, soms geven de mensen dan een tip, van daar heb ik hem gezien. Een enkele keer hoor je zelfs; de ijsvogel, die heb ik hier nog nooit gezien. Zo stonden ze een keer te praten met een oudere man, die zijn hele leven al in dit prachtige dorp had gewoond, deze hield stellig vol, een ijsvogel die zit hier niet, laat nu net op dat moment de vogel langs vliegen. Dus zij hem daarop gewezen en toen hadden ze het geluk, dat hij nogmaals langs schoot en nu had hij hem ook gezien. Verder zien ze hier af en toe 2 dames van respectabele leeftijd wandelen met hun rollators, die zijn ook steeds op zoek naar deze bijzondere vogel en ook die hebben hem al meermaals gezien.

Natuurlijk draait de film niet alleen om de ijsvogel, maar komen ook de wilde eenden, de fuut, meerkoet, aalscholver, zaagbek, kuifeend en waterhoen en vele anderen in beeld.

Als vlinderaars kijken ze ook naar deze vliegende juwelen, langs de dijken en bosjes is ook op dat gebied meer dan genoeg te beleven. Zo zagen ze hier vele atalanta's, citroenvlinders, kleine vuurvlinders, landkaartjes, bonte zandoogjes, gehakkelde aurelia's, maar ook de eikenpage enz.

Langs het pad staan veel boeiende struiken, welke later weer vruchten geven.Natuurlijk zag men reeën in de polder en op afstand de vos.Langs de oevers van de Donge staan vele planten te bloeien en daar loop je als filmer niet aan voorbij.
Kortom, filmmateriaal genoeg, om van een korte wandeling toch een avondvullend programma te maken, dus kom eens kijken en genieten, van onze eigen omgeving.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 18 oktober, in de zaal van De Heeren van Dongen, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4789

Mavo van het Cambreur College organiseert de eerste editie van de Winterfair!

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, oktober 13, 2017 15:39:07

Mavo van het Cambreur College organiseert de eerste editie van de Winterfair!

Als Cambreur College staan we midden in de Dongense gemeenschap en we vinden het belangrijk om daar daadwerkelijk gestalte aan te geven. Dit doen we al op verschillende manieren, maar we willen het nog concreter maken voor onze leerlingen en hen daar ook een rol in geven. Dit gaan we doen door opdrachten uit de lessen om te zetten in real-lifeprojecten.

Op vrijdag 24 november organiseren we met mavoleerlingen uit verschillende leerjaren en ondernemers uit Dongen en omgeving een winterfair waarbij een deel van de opbrengst bestemd is voor de Dongense Voedselbank. Leerlingen zijn bij verschillende vakken actief bezig met de voorbereiding. Denk onder andere aan het maken van promotiemateriaal, schrijven van artikelen, maken van spullen voor de verkoop en leren presenteren.

Deze winterfair zal te vergelijken zijn met een jaarbeurs, maar dan op ons sfeervol ingerichte gebouw aan de Bolkensteeg. Leerlingen zorgen voor producten die worden verkocht. Dongense ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun producten aan de man te brengen en er zullen shows en optredens gegeven worden door talentvolle leerlingen en andere verenigingen uit de buurt.

Kortom, er zal van alles te doen zijn voor jong en oud. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht.


Wilt u ook nog een kraam huren? Dat kan! Voor € 10,00 koopt u een plaats op onze Winterfair. De opbrengst van de kramen is voor de Voedselbank, de opbrengst van de verkoop voor uzelf. U kunt zich opgeven bij Marcella Kant (mkant@cambreurcollege.nl) of Danilo Verus, teamleider mavo (dverus@cambreurcollege.nl /06-47597140)

We hopen op een grote opkomst, zodat onze eerste winterfair een groot succes wordt.

Winterfair Cambreur College – Bolkensteeg 9 – Dongen

24 november 16.00 – 21.00 uur

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4788

Action komt gewoon naar Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, oktober 13, 2017 11:06:20

Action komt gewoon naar Dongen

Drie insprekers ten spijt; de Action zal in december gewoon opengaan. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid de uitkomst zijn als de raad op 26 oktober een besluit neemt over de uiteindelijke komst van deze superwinkel aan de Windmolenweg. Of liever over de voorwaarden waardoor dat mogelijk wordt. Begrip was er raadsbreed voor de argumenten van de verontruste buurbewoners. Een groot aantal luisterden mee vanaf de publieke tribune . Een beetje verwarrende discussie ontstond er wel over het in heel Dongen actuele onderwerp. Debet daaraan was de onduidelijkheid over wie het nu eigenlijk voor het zeggen had in die hoek van West 2 en de Lage Ham. Is het zaak die de projectontwikkelaar aangaat en moet die in overleg treden met de bewoners of is dat zoals de vertegenwoordigers van een aantal bewoners suggereren, een zaak van de gemeente en is er sprake van een afschuifsysteem.

Mieke Breugelmans van de gelijknamige lijst gaf het probleem van de raad haarfijn aan, maar de verwarring bleef .Volgens Breugelmans moet de raad niet beslissen over de komst van de Action , maar over het wijzigen van het bestemmingsplan.

Wethouder Driek van Griensven deed zijn best om uit de ontstane spagaatoefening te komen en wil blijven bemiddelen. Hij deed ook zijn best om uitleg te geven over de voorbereidingen die aan de besluiten zijn voorgegaan . Er is wel degelijk onderzoek gedaan naar het effect van toenemende verkeersbewegingen en parkeervoorzieningen in vergelijking met de huidige situatie en als de Action zich heeft gevestigd .De resultaten daarvan zijn niet alarmerend volgens de wethouder .

Inmiddels is slopersbegeijf van Laarhoven volop bezig op de plaatst waar de megawinkel gaat komen. De werkzaamheden vorderen gestaag.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4787

Nieuw Dongens bedrijf ' Regie Op Loopbaan ' kent de regionale arbeidsmarkt

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, oktober 11, 2017 20:55:55

Bericht zonder winstoogmerk


Nieuw Dongens bedrijf ' Regie Op Loopbaan ' kent de regionale arbeidsmarkt

“Het is zo mooi dat het weer veel beter gaat met veel Dongense bedrijven. Er starten weer nieuwe bedrijven en er is weer steeds meer vraag naar personeel. Goed om te zien want Dongense bedrijven en gezinnen zijn hard geraakt tijdens de crisis.” Aan het woord is Ben Barendse eigenaar van het nieuwe Dongense bedrijf Regie Op Loopbaan. “Nu het beter gaat zie je dat bedrijven weer in personeel gaan investeren en dat is goed. Er wordt weer meer naar medewerkers geluisterd. Toch zie ik nog te vaak dat werkgevers duurzame inzetbaarheid een moeilijk thema vinden. Er worden b.v. sportabonnementen aangeboden aan medewerkers vanuit gezond werken visie. Heel mooi natuurlijk maar over het algemeen bereik je daar medewerkers mee die al zelf sporten. Aanbod gebeurt vaak top down met als gevolg dat er weinig draagkracht is bij de werknemers. ….


Dongenaar Ben Barendse : geconcentreerd bezig

…...Ik vind dat je de werknemer regisseur moet maken van leven en werk. Als mens ben je veel meer dan alleen werknemer. Wij werken om te leven, niet andersom. Daarom ondersteun ik werkgevers met dit thema help hen dat werknemers verantwoordelijkheid gaan nemen om hun arbeidsmobiliteit met perspectief voor beide. We kunnen er niet vanuit gaan dat we nooit meer een crisis krijgen. Sterker nog we moeten altijd zo goed als mogelijk voorbereid zijn op wat er gaat komen. De robotisering gaat snel. Functies verdwijnen en nieuwe functies ontstaan. We kunnen niet stil blijven staan en maar afwachten. Dongen kent veel bedrijven waar medewerkers al heel lang werken. Soms hun hele leven al. Ik vind het echt belangrijk dat we deze mensen behouden voor de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk om medewerkers te benutten op hun talenten. Mensen zijn namelijk het meest effectief in werk wat het dichts bij hun ware aard licht. Als je talenten van mensen benut hoef het begeleiden Maar het is naar ander werk, b.v. door reorganisatie of ziekte, geen probleem te zijn.”

Ben straalt één en al bevlogenheid uit als je met hem praat over zijn vak als loopbaan- en mobiliteitscoach. Doordat hij een echte Dongenaar is kent hij de arbeidsmarkt erg goed. Met zijn bedrijf Regie Op Loopbaan hoopt hij ook voor Dongense bedrijven het verschil te maken. “Natuurlijk ben ik trots” zegt Ben. “We hebben met Regie Op Loopbaan een duidelijke visie en bieden een brede dienstverlening aan op het gebied van arbeidsmobiliteit zoals duurzame inzetbaarheid, loopbaan coaching, outplacement en re-integratie 2e spoor. Ook helpen wij mensen met solliciteren. Dit alles is in zeer korte tijd weggezet en we werken samen met zeer deskundigen professionals zodat we onze klanten ook altijd een brede oplossing op het gebied van arbeidsmobiliteit kunnen aanbieden.

Wil je meer weten over Ben en zijn bedrijf kijk dan eens op www.regieoploopbaan.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4786

Van Cranenbroek bouwt in Dongen compleet nieuwe winkel

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, oktober 11, 2017 11:48:39

Van Cranenbroek bouwt in Dongen compleet nieuwe superwinkel


Dongen, 11 oktober 2017. Het familiebedrijf van Van Cranenbroek groeit ondanks de enorme winkel op industrietrein Tichelrijt uit haar jasje .Tijdens een persmoment deze ochtend in de winkel op bedrijfsterrein Tichelrijt vertelde Mark van Cranenbroek die samen met broer Henk de directie voert over het familiebedrijf ,dat er op de plaatst waar nu in Dongen een van de afhaalmagazijnen is gevestigd – op de hoek Houtstraat-Industriestraat – in 2019 een winkel komt met een verkoopoppervlakte van 15.000 m² De huidige winkel met een vloeroppervlakte van 8000 m² is te klein geworden om goed te kunnen concurreren met vooral het internet . Van Cranenbroek dat nu een winkelbestand heeft van vijf filialen ,waaronder een in Vlaanderen , bouwt hiermee in Dongen de grootste winkel van het bedrijf . Met de bouw is een investering van ongeveer € 12 .000.000 gemoeid . Behalve een nieuwe winkel gaat het bedrijf ook een deels ondergrondse parkeergarage bouwen met een capaciteit voor 617 auto's. Daarnaast komt op maaiveldhoogte een parkeergelegenheid voor 231 voertuigen . Wat een totaal maakt van 841. Het huidige parkeerterrein dat aan de overzijde van de winkel is gesitueerd blijft in gebruik voor het opvangen van het parkeren op hoogtijdagen en het personeel. De huidige winkel wordt straks mede gebruikt als afhaal en opslagruimte en wordt daarmee vergroot met ruim 10.000 m²

Huidige situatieToekomstige situatie

Tijdens de persbijeenkomst verklaarde wethouder Driek van Griensven heel blij te zijn met de uitbreidingsplannen van Van Cranenbroek waarbij de gemeente Dongen graag alle medewerking zal verlenen .Hij zei te hopen en te verwachten dat ook het centrum van Dongen profijt zal hebben met de extra toeloop die de winkel gaat krijgen . Van Cranenbroek zei zelf hier al volop ideeën voor te hebben die hij graag met onder andere winkeliersvereniging Dongen Promotion wil delen en overleggen .Er wordt een toename van 20% verwacht van het aantal bezoekers aan de nieuwe winkel . Afhankelijk van onder andere de procedures die voor de nieuwbouw nodig zijn kan de winkel medio 2019 haar deuren openen .

Verkeer

In de verkeersanalyse is al rekening gehouden met de toekomstige ontwikkelingen rond N629 (Heistraat ) . Uit de analyse blijkt ook dat dat de huidige vormgeving van het kruispunt Steenstraat -Metaalstraat niet voldoende afwikkelingscapaciteit gaat bieden in de nieuwe situatie. Daarom is een alternatieve ontsluiting met spreiding van het aankomend en vertrekkend verkeer over het kruispunt Metaalstraat -Steenstraat en de rotonde aan de Textielstraat onderzocht., waardoor aankomend verkeer, zowel uit oostelijke richting (Duiventorenbaan) als westelijke richting (Vierbundersweg) de nieuwe winkel kan benaderen vanaf de rotonde Textielstraat-Steenstraat. Om dit 'af te dwingen' wordt op de Metaalstraat eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting ingesteld . Verkeer dat vanaf de winkel vertrekt richting A27 en Oosterhout wordt geleid via een route over de Metaalstraat . Verkeer richting Tilburg, Eindhoven en magazijn 2 wordt verwezen en geleid middels de route Industriestraat-Textielstraat. Volgens wethouder van Grienven zijn alsnog geen grote veranderingen in de huidige infrastructuur nodig

Procedure, inspraak en overleg

De beoogde uitbreiding van Van Cranenbroek past overigens niet in het kader van de geldende Beheersverordening Tichelrijt. Daarom is voor het gebied een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld, dat nu gereed is om in procedure te brengen. Het college heeft op 10 oktober 2017 besloten het voorontwerpbestemmingsplan 'Hoek Houtstraat-Industriestraat + Textielstraat 8 e.o.' vrij te geven voor inspraak en vooroverleg .Het plan ligt de gebruikelijk periode ter inzage en inspraak Op 1 november 2017 wordt van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond gehouden. Deze bijeenkomst heeft plaats in afhaalmagazijn 4 van Van Cranenbroek aan Metaalstraat 3 in Dongen.

Grote groei

Het familiebedrijf kende in de bijna 50 jaar van haar bestaat een grote ontwikkeling. Vader van Cranebroek begon als 'melkboer 'en liep de straten in Budel af voor de verkoop van melk en boter.De eigenlijke oorsprong ligt bij het boerenbedrijf. Om voor de kost te zorgen was vader van Cranenbroek vindingrijk. Hij ging ook rieken en schoppen verkopen voor de collega-boeren en opende zo'n vijftig jaar geleden zijn eerste winkeltje in zijn woonplaats. Zonen Mark en Henk rolde in de steeds grotere organisatie en bezitten én runnen nu met een heel platte organisatie het grote bedrijf dat hier in Dongen alleen al werk biedt aan een 100-tal mensen. Daarin wordt mogelijk uitbreiding verwacht na de nieuwbouw en dat ondanks de voornemens om ook efficiënter te gaan werken.De mogelijke uitbreiding van werkgelegenheid klonk als muziek in de oren van wethouder van Griensven. Het familiebedrijf is trots op haar personeel die een visitekaartje zijn en onontbeerlijk in het kader van de dienstverlening aan de klanten. Ook deze nieuwe initiatieven zijn product van het 'zelf doen' volgens Mark van Cranenbroek. Er is geen vreemd management in de zaak , geen grote kantoren en er zijn geen aandeelhouders. Er zal bij de nieuwbouw gewerkt worden met vooral plaatselijk ondernemers en duurzaamheid staat voorop bij de bouw. De groots opgezette winkels zijn overzichtelijk ingedeeld in diverse segmenten. Van landbouwmachines tot scheermesjes zijn er te koop. Zowel de gewone consument als de vakman kan er terecht voor een uitgebreid assortiment. Daar ligt volgens de heer van Cranenbroek , naast de persoonlijke benadering van de klant ook de kracht van het bedrijf .Naast de hoofdvestiging in Budel zijn er ook vestigingen te vinden in Dongen, Landgraaf, Schijndel en het Belgische Opglabbeek.een indruk van het gehele complex


KLIK OF TIK VOOR EEN TOTAALOVERZICHT :  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4785

Nationale Ouderendag in Dongen opnieuw een succes!

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, oktober 09, 2017 21:59:17

Nationale Ouderendag in Dongen opnieuw een succes!

Vrijdag 6 oktober was een bijzondere dag voor een aantal oudere plaatsgenoten. Op Nationale Ouderendag worden in het hele land wensen van (eenzame) ouderen vervuld door vrijwilligers.


lunchpakketjes
In Dongen zijn in totaal 22 wensen (van 27 ouderen) tot uitvoering gebracht. De wensen waren heel divers en varieerden van een film in de bioscoop kijken, familiebezoek, naar de Beekse Bergen, een rondvaart in de Biesbosch, een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon, een beautybehandeling tot een dagje Efteling. Al deze wensen zijn tot uitvoering gebracht door vrijwilligers, die vooraf konden ‘inschrijven’ op een wens.De dag startte in het gemeentehuis waar de ouderen en vrijwilligers werden ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers van Personal Touch Cakes. Wethouders Panis sprak de aanwezigen toe en wenste hen veel plezier. Medewerkers van Albert Heijn Dongen deelde lunchpakketjes uit en rond 10 uur gingen de eerste mensen op pad.Nancy Adams woont in Moordrecht. “Ik ben op pad geweest met mevrouw Kerssen uit Dongen. De reden dat ik voor een wens koos in Dongen was dat deze mij het meeste aansprak. Ik reed er vandaag graag 400 km extra voor. De wens van mevrouw Kerssen was een bezoek brengen aan haar dementerende moeder in Nijmegen, die zij al zes jaar niet meer had gezien.


klik of tik voor vergroting

Nijmegen
Om half 8 ging ik op pad vanuit Moordrecht en haalde mevrouw Kerssen thuis op. Voordat we naar Nijmegen vertrokken, gingen we eerst op weg naar het gemeentehuis in Dongen. Via een rode loper mochten we naar binnen. Erg bijzonder geregeld. Na een kopje thee en een klein gebakje namen we ons lunchpakketje in ontvangst. Na een mooie rit kwamen we aan in Nijmegen. De moeder herkende haar dochter gelijk! Zo hartverwarmend. Ik kreeg er een brok van in mijn keel. De andere bewoners zaten ook gezellig aan tafel. Allemaal dementerend. Best confronterend om te zien. Hulde aan medewerkers die zich voor deze lieve mensen inzetten!Na een uurtje vroeg mevrouw Kerssen of we ook haar zus in Weurt konden bezoeken. Ach nog een paar kilometer verder kan geen kwaad. Dus gingen we weer op pad. Zus Ilona had lekkere tosti's gemaakt en ze kletsten samen bij. Toen ik even buiten in de tuin ging zitten, hoorde ik ze binnen samen lachen en giechelen. Na een uurtje van gezelligheid was het tijd om terug naar huis te gaan.

Sylvia en ik hebben deze dag als zeer warm en gezellig ervaren. We hebben elkaars telefoonnummer, dus als zij nog eens op pad wil gaan dan ben ik er voor haar!”


Zonder vrijwilligers was deze geslaagde dag niet mogelijk geweest. Het plaatselijk comité bedankt de vrijwilligers voor het vervullen van de wensen en de sponsoren en organisaties die een bijdrage hebben geleverd: gemeente Dongen, Stichting Met je Hart Dongen, Scouting de Stormvogels, Drukkerij Leijten, Personal Touch Cakes, Albert Heijn, Beaunesse, Tech4You.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4784

In Tilburg al een rendabele investering Fix up your life in Dongen van start

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant vr, oktober 06, 2017 10:27:18

In Tilburg al een rendabele investering.

Fix up your life in Dongen van start

Nog dit jaar wordt in Dongen gestart met een pilot Fix up your life. Fix up your life is een groepsaanpak voor hulp bij om te gaan met schulden , waarbij per traject maximaal 10 jongeren kunnen deelnemen. De gemeente Dongen richt zich met de inzet van het schuldhulpverleningstraject op het voorkomen van bedreigende situaties en het werken naar een situatie waarbij de schulden geen belemmering meer zijn voor het kunnen deelnemen in de maatschappij. Volgens het college draagt Fix up your life - programma bij aan deze doelstelling. Gelet op het aantal geschikte deelnemers gaat het in Dongen om 3 ronden. Volgens de gemeente is de verwachting dat niet elke jongere wil deelnemen aan het programma.Daarom wordt gestart met twee trajecten met de optie voor een derde traject. Het besluit van het college is toegelicht aan de raadsleden middels een raadinformatiebrief en naar aanleiding van een aangenomen motie eind vorig jaar


Naar aanleiding van die motie is er overleg geweest met Contour de Twern waarna er een inventarisatie is gemaakt of er in Dongen jongeren zijn die voor dit programma in aanmerking komen. De verwachting is dat er 30 jongeren in aanmerking komen voor dit traject. Het programma Fix Up your life richt zich op de jongeren in de leeftijd 18 tot en met 27 jaar en moet jongeren bewust maken over een situatie waarin men verkeert als er schulden zijn ontstaan. Jongeren die het betreft worden ondersteunt op vlak van gedrag en motivatie door middel van onder andere coaching . Met Contour de Twern is afgesproken dat zij proactief aan de slag gaan om jongeren te bereiken en te motiveren deel te nemen aan Fix up your life. Met deze instantie zijn ook afspraken gemaakt gemaakt op welke wijze de resultaten gemeten worden. Die kunnen weer gebruikt worden bij een evaluatie van de pilot. Voor het meten van de outcome - effecten zijn 3 meetmomenten afgesproken, namelijk bij de start van het traject en na 3 en 6 maanden na beëindiging van het traject. Dit betekent dat de evaluatie pas na 6 maanden na afronding van de pilot kan plaatsvinden.

Kosten en baten

In Tilburg loopt een soortgelijk project als sinds eind 2012.Uit de maatschappelijke kosten-baten analyse van het project aldaar blijkt uit cijfers van de gemeente Tilburg dat Fix Up Your Life een sterk positief rendement heeft. Elke euro die de wordt geïnvesteerd in het project levert de gemeente op korte termijn ca. €2,- aan baten op. In Dongen zijn alleen nog de te verwachten kosten in beeld. “Op basis van de offerte van Contour de Twern bedragen de kosten voor de pilot minimaal € 7.728 voor twee trajecten en € 11.592 voor 3 trajecten “ aldus laat het college aan de raadsleden weten.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4783