DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Week van de mantelzorg Dongen

VRAAG EN AANBODGeplaatst door pee zo, oktober 01, 2017 12:26:51

Week van de mantelzorg Dongen

De Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert, samen met Volckaert en de gemeente Dongen, van 6 tot en met 9 november een verwenweek voor mantelzorgers. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er activiteiten op verschillende tijdstippen en locaties. Deze speciale week wordt op donderdag afgesloten met een feestelijke avond in Volckaert Dongepark.


De werkgroep heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten samengesteld. Het was fijn te ervaren dat personen en organisaties in Dongen bereid zijn mee te werken en mee te denken om mantelzorgers een paar leuke uurtjes te bezorgen. Voor een ander zorgen is fijn maar soms is onbezorgd ontspannen heel erg nodig, al is het maar even.

Ontspanning

De Week van de Mantelzorg staat in het teken van ontspanning en elkaar ontmoeten. De activiteiten zijn heel divers: van creatief bezig zijn met verf en stenen, dansen en yoga, wandelen en darten tot een interessante lezing. In het programmaoverzicht staat precies wat, waar en wanneer u kunt deelnemen. Op de feestavond worden de gasten tussen 19.00 en 19.30 ontvangen op het Plein in het hoofdgebouw van Volckaert Dongepark met een kopje koffie of thee. Daarna is er in het theater de voorstelling ‘De Meidenkist’ van Cees Prinsen. Tot slot een afterparty op het Plein, met ‘n hapje en ‘n drankje.

Aanmelden kan nog

Alle mantelzorgers die bij ContourdeTwern bekend zijn, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen via de mail of per post. Wie nog geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel mantelzorger is, kan zich melden via vrijwilligerDongen@contourdetwern.nl of telefonisch 0162 314138.
Aanmelden kan tot en met 14 oktober. Het gehele programmaoverzicht en aanmeldformulier treft u aan op de website van ContourdeTwern en de gemeente Dongen. U kunt dit ook ophalen bij de balie van Theek 5 gedurende de ochtenduren.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4778

€ 10.096,53 voor KWF Kankerbestrijding

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee wo, september 27, 2017 10:28:23

€ 10.096,53 voor KWF Kankerbestrijding

Dongen – ‘s Gravenmoer, 27 september 2017 - De collecte voor KWF Kankerbestrijding in de gemeente Dongen heeft € 10.0096,53 opgebracht. Wie de collectant gemist heeft, kan alsnog een gift overmaken.

Met het geld dat onze collectanten hebben opgehaald, blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doen wij niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Naast de jaarlijkse collecteweek van het KWF heeft de afdeling ook in het afgelopen jaar geld gekregen naar aanleiding van uitvaarten, jubilea of uit winkelbusjes. Wij willen graag ook die personen, de nabestaanden, de uitvaartverzorgers, de jubilarissen en natuurlijk de winkeliers hartelijk danken voor hun steun aan het KWF.

Samen moeten én kunnen we kanker overwinnen Dankzij onderzoek is de gemiddelde 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% in 2013. Helaas zijn we er echter nog niet. Jaarlijks overlijden er bijna 42.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom heel hard nodig. De KWF-afdeling Dongen – ‘s Gravenmoer bedankt bij dezen iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de collecteweek. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan.

- Doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart die de collectant heeft achtergelaten - Doneer online via kwf.nl/doneren

Volg ons ook op Facebook : www.facebook.com/KWFDongen  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4775

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:52:29

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

In de breakweek van 25 tot en met 29 september organiseert het Cambreur College weer de inmiddels befaamde Wereldweek voor alle leerlingen van leerjaar 1.

In deze week krijgen de leerlingen les volgens een volledig ander rooster. Van maandag tot en met donderdag stappen een aantal van onze eigen Cambreurdocenten uit hun dagelijkse rol als vakdocent en organiseren zij een workshop met een multi-culti thema. Daarnaast zullen er een flink aantal gastdocenten in onze school rondlopen die met de leerlingen aan de slag gaan om hen de gebruiken en tradities van hun vaak zo andere cultuur bij te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld trommelles gegeven door een echte Afrikaanse trommelaar, wordt er Braziliaans gedanst, luisteren de leerlingen naar spannende verhalen van ver of leren ze wellicht prachtige Chinese lettertekens te schrijven. En dat is nog maar een heel kleine greep uit de verschillende activiteiten die er in die week zijn.

Al jarenlang koppelt het Cambreur College aan deze week een goed doel: Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. Tijdens een sponsorloop op maandag 25 september bij Atledo gaan alle leerlingen hun beste beentje voorzetten om aan hun sponsoren te laten zien dat zij het aan hen beloofde sponsorgeld echt waard zijn. De leerlingen hebben inmiddels een sponsorkaart ontvangen en wellicht zijn zij al bij u aan de deur geweest met de vraag of u hen wilt sponsoren. We hopen natuurlijk dat u hen niet teleurstelt.


Op donderdagavond 28 september is er in de aula in het hoofdgebouw en in de gymzaal aan de linkerkant van het gebouw een voorstelling waarin alle leerlingen van leerjaar 1 een rol spelen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn vanaf maandag 25 september voor 2,50 euro te verkrijgen bij de conciërges op de verschillende gebouwen van het Cambreur College. Een spektakel dat niemand eigenlijk mag missen! De avond start om 19.00 uur en de opbrengsten van deze avond gaan uiteraard ook naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Op vrijdagmorgen wordt de week afgesloten met een gezamenlijke ontbijt in de aula met verschillende spijzen en drankjes uit diverse werelddelen. De boterham met hagelslag zullen we dus zeker niet aantreffen op de mooi gedekte tafels.


Het belooft weer een spetterende week te worden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4757

Mantelzorgers uit gemeente Dongen nomineren hun beste steun

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:35:15

Mantelzorgers uit gemeente Dongen nomineren hun beste steun

Dongen, 7 september 2017 . Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Ook mantelzorgers uit de gemeente Dongen kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren.Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken. Uit alle genomineerden selecteert de jury tien finalisten die vanaf 17 oktober mogen strijden om de Mantelzorg Awards. Vervolgens kan er van 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 gestemd worden op de tien finalisten via www.mantelzorgawards.nl


Op 10 november reikt Irene Moors de Mantelzorg Awards uit in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen. De initiatiefnemers Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. Hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. “We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen” aldus Cora Postema  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4756

‘t Halve Zolenlijntje loopt haar elfde Roparun | Mooie achtste plaats en sensationele opbrengst

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee wo, juni 07, 2017 16:00:56

‘t Halve Zolenlijntje loopt haar elfde Roparun | Mooie achtste plaats en sensationele opbrengst

Voor de elfde keer op rij nam ’t Halve Zolenlijntje deel aan de Roparun. De helft van het team is afkomstig uit Dongen. Ook de editie van 2017 werd een succes op alle fronten. Heel moe, maar ook zeer voldaan kijkt het team terug op een enerverend Pinksterweekend en op een heel actief Roparunjaar.Doelen Roparun

De Roparun is een estafettewedstrijd van Parijs naar Roparun. Het is een mega event dat 26 jaar gelden in het leven geroepen is om gelden te genereren voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. De uitdaging voor alle 323 teams is dus niet alleen om de afstand van 530 km tussen Parijs en Rotterdam hardlopend te overbruggen. Er wordt ook keihard gewerkt om zoveel mogelijk sponsorgeld voor het goede doel in te zamelen. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje is beide uitdagingen met veel inzet, enthousiasme aangegaan.

Pinksterweekend

Acht lopers, vier fietsers, vier chauffeurs, twee navigators, drie teamleiders en vijf verzorgers vormen samen een team. Een team, want teamwork is waar het om draait bij ’t Halve Zolenlijntje. Als iedereen zijn of haar taak weet en goed uitvoert, dan kan het treintje lopen. En lopen deed het! Er werd gestart op zaterdag 3 juni om 20.24 uur op het evenemententerrein La Courneuve in Parijs. Non-stop werd er gelopen door drie landen, op drie verschillende dagen door donkere bossen, grote steden, over glooiende velden en door heel veel kleine dorpjes. Het treintje stopte pas op de Coolsingel in Rotterdam op maandag 5 juni om 12.24 uur. Lekke banden werden geplakt, knieën getapet, magen gevuld, pleisters geplakt en weer werd er geen meter omgelopen. Dat laatste is al een prestatie van formaat omdat er zo goed als geen pijlen of aanwijzingen op de route staan. De hele route moet vanaf de beschrijving gevolgd worden. Het adrenalinegehalte bij het hele team was zo hoog dat het bedachte en voorgerekende schema van de snelheid waarmee gelopen zou worden zelfs overtroffen werd. De gemiddelde snelheid over het hele traject was 13,18 km per uur. In het veld van 235 deelnemende teams slaagde ’t Halve Zolenlijntje er vaak in om in de top tien te belanden. Ook dit jaar lukte dit weer. Slechts 7 teams waren sneller.

Activiteiten

Het doel van de Roparun is dus sponsoren te werven om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te kunnen verhogen. Het Roparunteam uit Raamsdonksveer, Dongen en omstreken is dus niet alleen actief tijdens het Pinksterweekend. Gedurende het hele jaar worden sponsoractiviteiten georganiseerd. Zo werd er in april een clinic op het gebied van obstaclerunning georganiseerd in samenwerking met Outdoor Pact in Made. Op 17 juni wordt er in het Cambreur College een benefietdiner georganiseerd. De belangrijkste bron van inkomsten voor de Roparun zijn de sponsorlopen die ’t Halve Zolenlijntje neerzet op scholen. Deze miniroparuns, zoals het team deze festijnen noemt, werden afgelopen seizoen georganiseerd op de J.J. Anspachschool in Dongen, op basisschool de lage weide in Made en op vier BSO ’s van de Kobergroep in Breda. Ook waren er weer vele particuliere sponsoren die de Roparun het team een warm hart toedragen. Natuurlijk worden er ook bedrijven benaderd om het goede doel financieel te steunen. Ook dit jaar deden veel bedrijven mee. Over een week maakt het team de financiële balans op, maar nu al staat vast dat het bedrag dat overgemaakt gaat worden naar Stichting Roparun sensationeel is. Op de website van het team, www.halvezolenlijntje.nl, kunt u nog veel meer informatie over het team en haar doelen vinden. Het seizoen 2017 is voorbij. Rest nog de evaluatie. Maar er staan ook al weer een rij activiteiten te wachten voor dit team dat de Roparun in haar hart gesloten heeft.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4674

Routes van de 4 optochten blijven onveranderd

VAN HOT NÀOR HÈÈR 2017Geplaatst door pee do, januari 05, 2017 10:38:02

Routes van de 4 optochten blijven onveranderd

Hoewel het nieuwe jaar net van start is gegaan, zijn er toch al een heleboel peeën die zich bezighouden met de voorbereidingen van de verschillende optochten, die komende carnaval weer zullen plaatsvinden in ons Peeënrijk.

Van zaterdag 25 februari tot en met dinsdag 28 februari zullen de maar liefst 4 verschillende optochten weer “VAN HOT NÀOR HÈÈR” gaan in het Peeënrijk. Belangrijk hierbij is dat de routes hiervan onveranderd blijven. Ook blijven de aanvangstijden voor de optochten dit jaar weer hetzelfde als voorgaande jaren.

Op zaterdag 25 februari zal er tijdens de intocht een worst aan Klara gegeven worden bij het bronzen beeld van Manneke Pee voor restaurant Winkk.

Een dag later zal traditiegetrouw de “Grote” optocht van start gaan. De prijsuitreiking hiervan zal gehouden worden in de “Malle Sander” (de Salamander).

Op maandag zullen de kleine Peekes en Peeërinnekes ons laten genieten van de meest mooie creaties. De prijsuitreiking hiervan wordt gehouden in de Heeren van Dongen.


Ten slotte zullen de lichten op dinsdagavond weer gedoofd worden zodat de creaties van de verschillende CV's weer kunnen schitteren in de lampkesoptocht in ons mooie Peeënrijk.

Wil je ook graag deelnemen aan een of meerdere van deze optochten. Schrijf je dan snel in. Het inschrijfformulier vind je op de website van Stichting de Peeënstekers.Daarnaast is de Commissie Optochten altijd op zoek naar juryleden, verkeersregelaars (cursus wordt geregeld), handige handjes en grijze cellen dragers voor in de Commissie. Dus meld je ook hiervoor via de website www.peeenstekers.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4457

Kelly van Zon en Paul Biekens zijn Dongenaar van het jaar 2016

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee za, december 31, 2016 14:11:24

Twee Dongenaren dragen het hele jaar dé titel

Kelly van Zon en Paul Biekens zijn Dongenaar van het jaar 2016

Dongen 31 december 2016 . Paul Biekens en Kelly van Zon. Wie kent ze niet. Dongen leert ze nu ook kennen als Dongenaar van het jaar. Het was een spannende strijd. Bij het tellen van het aantal stemmen per kandidaat bleek dat er twee genomineerden exact hetzelfde aantal punten bij elkaar wisten te vergaren .


Kelly van Zon Zette Dongen op de kaart door in Rio de Janeiro voor de tweede maal Paralympisch tafeltennisgoud te winnen. Ze werd hiervoor al gehuldigd tijdens het Sportgala . Nu dus als klap op de vuurpijl Dongenaar van het jaar 2016. Paul Biekens is bestuurslid van Dongen Promotion, wat erg veel taken met zich meebrengt. Hij organiseert onder andere de Kindermarkt in Dongen en regelt hier verschillende dingen zodat dit ieder jaar een groot succes is, hier is hij voorafgaand veel mee bezig om alles ook te kunnen realiseren. Ook voor hem de oorkonde waarop duidelijk staat Dongenaar van het jaar 2016


Bart van Kerkhof ,hoofdredacteur en eigenaar van de Dongense nieuwssite Dongen.Nieuws.nl overhandigden de felbegeerde oorkonde samen met een grote bos bloemen bij de winnaars aan huis. Dongen.nieuws betrekt de andere Dongense media graag bij de organisatie van dit voor de zesde maal gehouden evenement in het dorp. Juryleden kwamen dan ook vanuit het Weekblad voor Dongen en deze krant. “Het grote aantal stemmen bewijst dat deze titel echt leeft”, aldus Bart van Kerkhof, eigenaar van dongen.nieuws.nl en initiatiefnemer achter deze verkiezing. “Het is een titel die helemaal vanuit de Dongenaren zelf komt, zowel voor wat betreft de nominaties als de stemmen. Het is dus echt de ‘stem van het volk. Beiden winnaars waren zowel verrast en als blij met de eer die hun ten deel valt.

Met dank aan Dongen.nieuws ,Bart van Kerkhof  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4452