DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Tien nieuwe leden in de orde van Oranje Nassau in gemeente Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee do, april 26, 2018 15:55:26

Tien nieuwe leden in de orde van Oranje Nassau in gemeente Dongen

Dongen, s Gravenboer , 26 april 2018. Ook in de gemeente Dongen zijn vandaag koninklijke onderscheidingen uitgedeeld tijdens de jaarlijkse lintjesregen en ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning Willem Alexander. De onderscheidingen gingen naar tien Dongenaren die zich soms al lange jaren inzetten voor sociale en culturele activiteiten in de gemeente. Zo is Mevrouw M.C.A. Klijs (1947) 'een mantelzorger pur sang' zoals burgemeester Marina Starmans haar noemde . Zij heeft in de seniorenflat Jonckerbosch een waardevolle rol ingenomen. Mevrouw Klijs geeft, sinds 2000, de 50-tal bewoners van de flat de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Zij verzorgd terminale bewoners zodat zij thuis in de vertrouwde omgeving kunnen sterven en neemt door praktisch handelen veel zorgen weg bij haar medebewoners . Zo zie je haar dikwijls op de fiets op weg naar,of de Em -Te ,Albert Heijn of de Jumbo.
Klik of tik voor vergroting van de foto's

De bewoners mogen dus hun eigen supermarkt kiezen. Het boodschappenlijstje is overal te lezen.. De nieuw gedecodeerde werkt dus in 'dankbare ' opdracht. De bewoners van de flat dragen haar op handen.Zelf doet ze dat allemaal uit liefde voor anderen , gratis, onbaatzuchtig en graag. Emotie en gelukwensen vielen haar ten deel vandaag . Zij is de Florence Nightingale van de Jonckerbosch.

Mevrouw. M.C.W.I de Vries - van der Mee (1938)

Mevrouw De Vries is ruim 21 jaar een actieve vrijwilligster bij De Zonnebloem en sinds 1998 vrijwilligster bij De Volckaert waar zij meerdere malen per week dementerende ouderen ondersteunt. Mevrouw De Vries is heel wat uurtjes te vinden op de locatie Jasmijnhof voor de bereiding van de warme maaltijd, het ondersteunen bij de muziekmiddag of de gymnastiek. Altijd rekening houdend met de wensen en beleving van de bewoners. Ze heeft wel altijd rugpijn, maar ondanks dat feit klaagt ze er niet over en gaat door met liefde en toewijding voor mensen die dat nodig hebben én waarderen. Burgemeester Starmans: “U gaat waar uw hart ligt”!

Dhr. C.P. van der Made (1942)


De heer Van der Made speelt al ruim 44 jaar een grote rol binnen de Katholieke gemeenschap van de gemeente Dongen. Grote waardering heeft het gemeentebestuur voor zijn rol bij de verkoop van de H. Hubertuskerk, zijn rol tijdens de vluchtelingenproblematiek (opvang van vluchtelingen) en zijn bestuurlijke kwaliteiten. Burgemeester Starmans noemde hem 'de spil van de organisatie'' en een ware bruggenbouwer in kerkelijke en sociale organisaties. Hij zingt in het koor en doet ook daar allerlei karweitjes .Om niet en met grote liefde. Hij is een waar organisator en houdt bovendien de touwtjes strak in handen waarbij hij rekening houdt met ieders wensen en kwaliteiten voor het werk wat gedaan moet worden om de gemeenschap te dienen

Mevrouw Van der Made- van Gils


Echtgenote, mevrouw Van der Made- van Gils ( 1945) is al 44 jaar de steun en toeverlaat van de R.K. Parochie Dongen en Klein Dongen – Vaart. Ook bij zorgcentrum De Volckaert draagt zij haar steentje bij. De duur en intensiteit van haar vrijwilligerswerk zijn uitzonderlijk te noemen. Ook Mevrouw van der Made neemt een belangrijke rol in bij het sociaal- maatschappelijke werk binnen de gemeente Dongen en de kerkgemeenschap. Samen bieden de heer en mevrouw van de Made een helpende hand aan iedereen die dat nodig heeft. Zij doet onder meer de avondwake, ze is collectant en lector en doet allerlei dingen die anderen weer werk uit handen neemt. Toegewijd en uit liefde. Ook doet ze vluchtelingenwerk dat inspireert wordt vanuit haar hart en geloof.

Dhr. P.H. Broeders (1983)


De heer Broeders is al jarenlang hét gezicht van de Stichting Dongense Jeugdraad. Een organisatie die jaarlijks activiteiten organiseert voor meer dan 1300 kinderen. De Stichting beoogd dat ieder kind mee kan doen aan de Zomer- en Winterspelen (lage inschrijfkosten, rekening houdend met religie e.d.). Op een zeer jonge leeftijd heeft de heer Broeders bestuurlijke vrijwilligers activiteiten ontplooid voor de Dongense samenleving. Burgemeester Starmans zei nog nooit een zo jonge 'lintjesdrager' meegemaakt te hebben in haar burgemeesterschap . Zij prees Hubert Broeders voor zijn bijdragen bij unieke Dongense evenementen . Hij heeft een rol gehad in de Sinterklaasintocht ,de zomer-en winterspelen , het Oranjeparkfestival en het carnaval. Vooral in bestuursfuncties bleek hij een groot leider. Burgemeester Starmans prees zich gelukkig dat Broeders vooral actief blijft als vrijwilliger in Dongen bij diverse evenementen

Dhr. W. van Gils (1944)


De heer ( Willie) van Gils is DE duizendpoot voor alle ouderen in de gemeente Dongen maar ook voor een grote groep mensen met psychische problemen. De Stichtingen binnen de gemeente voor deze groep kwetsbare mensen hebben in de heer Van Gils een zeer gewaardeerde steunpilaar gevonden. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan en het aantal uren dat hij wekelijks aan zijn vrijwilligersactiviteiten besteed is indrukwekkend. Hij was zeer verrast door het bezoek van de burgemeester en haar gevolg. De altijd oprechte grappenmaker van Gils was ontroerd en blij dat deze eer hem ten deel viel.

Dhr. C. Heijboer (1951)


De heer Heijboer is een actieve persoonlijkheid binnen de kern 's Gravenmoer van de gemeente Dongen. Gedurende 25 jaar bestuurslid van de heemkundekring Des Graven Moer, 20 jaar vicevoorzitter van de Oranjevereniging s Gravenmoer en nu nog steeds vrijwilliger en al ruim 20 jaar secretaris van de Cantorij waarin hij niet alleen de zakelijke kant op zich neemt maar ook de pastorale zorg draagt voor de koorleden. Onbaatzuchtig. Uit liefde.

mevr. P.J.E. de Geus- de Laat (06-12-1946)


Mevrouw De Geus- de Laat is al meer dan 26 jaar actief als vrijwilligster in de kern
's Gravenmoer. Als bestuurslid bij de heemkundekring Des Graven Moer, als bestuurslid bij de Stichting Open Bejaardenwerk 's Gravenmoer, als vrijwilligster bij de Oranjevereniging en als wijkhoofd en collectant voor het Diabetesfonds. Mevrouw De Geus heeft zich op allerlei manieren verdienstelijk gemaakt, een typisch voorbeeld van een stille maar onmisbare kracht. Burgemeester Starmans “U bent beheerst en rustig en daarmee een steunpilaar voor anderen”

Dhr. E.A.W.H.M. van Kerkhof (1963)


Om allerlei redenen was het bezoek van burgemeester en wethouders aan de heer van Kerkhof ( Bart) een moeilijke opgave. Hoewel de lijst van de nieuwe leden in de koninklijke orde voor de pers een paar dagen voor lintjesregen onder embargo wordt vrijgeven, moest in dit geval wel heel voorzichtig worden omgegaan met de openheid die de gemeente Dongen praktiseert voor de lokale pers. Van Kerkhof is namelijk ook uitgever en hoofdredacteur van de nieuwssite Dongen.nieuws.nl en zat in dat kader ook in de groep journalisten die de lintjesregen voor hun medium verslaan. Een leuke list bracht het gezelschap op het terrein van het Oranjeparkfestival waar overigens Bart van Kerkhof deel uitmaakt van de organisatie. De Heer Van Kerkhof is al sinds jaar en dag de aanjager/stimulator van menig Dongens evenement. Zijn inspanningen om ook de jeugd te enthousiasmeren voor het verenigingsleven en daarmee ook het vrijwilligerswerk, werpt duidelijk zijn vruchten af. Hij is oprichter en bestuurslid van het Oranjecomité en het Oranjeparkfestival, is organisator van de Dongense Dorpsquiz, vrijwilliger van allerlei carnavalsactiviteiten en zit in het bestuur van de Blazers Compagnie Dongen waarin hij zijn eigen partij mee blaast. De inzet van dhr. Van Kerkhof, zowel qua duur als intensiteit, zijn bewonderenswaardig te noemen. Een ware ' doener' en denker. Onmisbaar voor Dongen.

dhr. R.H.C. Jansen (1963)


Ook de heer Jansen ( boezemvriend van Van Kerkhof ) kon door middel van de zelfde list niet aan de lintjesregen ontsnappen en werd in het park lid in de orde van Oranje Nassau . Ruud Jansen is sinds 2002 vrijwilliger bij het Oranje Comité en is (mede)oprichter van het Oranjeparkfestival waar híj tegenwoordig verantwoordelijk is voor de techniek. De heer Jansen is, met zijn 'handen uit de mouwen' mentaliteit, een voorbeeld die een aanstekelijke werking heeft. Bij de Harmonie is de heer Jansen sinds 2003 de beheerder van het instrumentarium, voor de Zomerspelen heeft hij zich van 1982 tot 2002 ingezet, eerst als jeugdleiding en later als deel van hoofdleiding. Hij is betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Brazilië, zit in het bestuur van De Blazers compagnie Dongen en is vrijwilliger bij de Stichting Peeënstekers. Een duizendpoot met 'aanpakvermogen'.De officiële ordefoto's in Dongen zijn van Jan Stads ( Pix4Profs )

'halve' Dongenaar ontving een lintje in Oosterhout

Op deze donderdag 26 april 2018 was het Dongens Mannenkoor al vroeg op stap. Ook in Oosterhout werden mensen geridderd.De 'halve' Dongenaar Jos Timmermans is een begrip in Dongen, woont in Oosterhout, en al 37 jaar lid van het Dongens Mannenkoor. Jos Timmermans heeft vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van Oosterhout M.A. Fränzel Msc. Het Dongens Mannenkoor wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft na de uitreiking enkele liederen gezongen.Jos ontving deze onderscheiding voor het vele werk wat hij heeft gedaan voor de politievakbond zowel als bestuurslid als voorzitter.Daarnaast is Jos lid van de heemkundekring De Heerlyckheit te Dongen. Hier heeft hij jarenlang mede het blad De Wazerweijen verzorgd. Naast deze activiteiten is Jos al sinds 1983 lid van het Dongens Mannenkoor. Ook hierbij is hij weer jarenlang actief als bestuurder en vice voorzitter van het koor.Als vertegenwoordiger van alle koren van het KNZV Noord-Brabant/Zeeland is hij jarenlang hun vertegenwoordiger geweest bij de bestuursvergaderingen van deze vereniging.Voor al deze activiteiten is Jos benoemd tot LID van de Orde van Oranje Nassau.
Persfoto gemeente Oosterhout

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4911

WensAmbulance-Toernooi “Ieder mens heeft een laatste wens”| 40 jaar jeu de Boulesclub Dongen

VERENIGINGSNIEUWSGeplaatst door pee ma, april 23, 2018 10:32:27

WensAmbulance-Toernooi


“Ieder mens heeft een laatste wens”

Vanwege hun 40-jarig bestaan organiseert Jeu de Boules Club Dongen op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) een groot toernooi voor de eigen leden, maar toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom! De opbrengsten van inschrijfgeld, “wensput” en loterij komen helemaal ten goede aan een GOED DOEL.

Deze keer is gekozen voor “WensAmbulance Brabant”. Deze stichting vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio’s die niet lang meer te leven hebben. En helpt zo hun laatste wens te vervullen: nog één keer het ouderlijk huis zien, naar familie toe. Of die club bezoeken waar U altijd zo graag kwam.Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze bijvoorbeeld aan bed gekluisterd zijn en zittend vervoer niet meer mogelijk is.

Gelukkig is er “WensAmbulance Brabant” . Ambulances, bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengen terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plaats.Kent U een ernstig zieke met een wens? Hebt Uzelf nog een laatste wens?Blijf er niet mee zitten en dien een wens in!

“WensAmbulanceBrabant” staat 24 uur per dag klaar, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar! (Tel.: 06-13 57 28 83)Gulle giften van sponsors, donateurs, verenigingen en particulieren dragen deze stichting een warm hart toe. Daardoor kan “Wens AmbulanceBrabant” het vervoer steeds GRATIS aanbieden.Jeu de Boules Club Dongen steunt dit doel van ganser harte en hoopt met dit toernooi een steentje bij te dragen aan het streven om “Ieder mens een laatste wens” te bezorgen.Wilt U ook de wens van een terminale patiënt helpen vervullen?

Steun dan “Wens AmbulanceBrabant” door Uw gift op rekeningnummer
IBAN NL 90 RABO 01206057944 Zij kunnen iemand helaas niet beter maken, maar wel een waardevolle ervaring bezorgen. Geluk zit vaak in kleine dingen…Er wordt op deze speciale dag uiteraard ook gespeeld. Ieder lid mag zijn/haar partner meebrengen om gezellig mee te boulen of gewoon de sfeer te proeven.Ieder team speelt op dit Wens Ambulance Toernooi vier wedstrijden. In de eerste ronde spelen “sterke” en “zwakke” teams gewoon tegen elkaar, maar in de tweede ronde worden de deelnemers geselecteerd op basis van de vorige al dan niet gewonnen/verloren partij en spelen vervolgens nog 3 wedstrijden.Tussen de wedstrijden door is het mogelijk wat meer te weten te komen van het fenomeen “Wensambulance” en een kijkje te nemen in zo’n Wensambulance die op het terrein aanwezig is. Ook zal er gezorgd worden voor een hapje en een drankje. Er valt tenslotte toch wat te vieren: het 40-jarig bestaan van Jeu de Boules Club Dongen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4910

Echtpaar Martin en Rina Blom -Rosenbrand delen zestig jaar lief en leed.

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee di, april 10, 2018 12:23:59

klik of tik

In hun gezellige kleine huisje aan de Grutterijstraat in 's Gravenmoer is het druk. Kinderen, ,kleinkinderen en wat vrienden genieten samen met de burgemeester en natuurlijk het diamanten echtpaar van een heerlijk kopje koffie of thee en het gebak van bakker Pim Filius dit keer. Volgens de oudste zoon wilden zijn ouders het heugelijke feit van daag in stilte voorbij laten gaan ,maar daar voelde men in meerderheid niets voor. Zo'n lange tijd samen in echte liefde is en blijft een hoogtepunt. Meneer Martin was in zijn werkzaam leven een vakkundig lasser en mevrouw Rina zorgde thuis voor het reilen en zeilen en het gezin . Helaas is de gezondheid van Martin niet zo goed meer .Hij kan niet meer thuis wonen en woont nu in de Doelen in Oosterhout , omdat het huisje niet kon worden aangepast aan een rolstoel . Mevrouw gaat elke dag én zelfstandig met de auto op bezoek bij haar man. 60 jaar getrouwd zijn en vijf jaar verkering betekent voor hen nog steeds onvoorwaardelijke liefde. Dat straalt er nog steeds van af.

Proficiat!  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4903

Week van de mantelzorg Dongen

VRAAG EN AANBODGeplaatst door pee zo, oktober 01, 2017 12:26:51

Week van de mantelzorg Dongen

De Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert, samen met Volckaert en de gemeente Dongen, van 6 tot en met 9 november een verwenweek voor mantelzorgers. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er activiteiten op verschillende tijdstippen en locaties. Deze speciale week wordt op donderdag afgesloten met een feestelijke avond in Volckaert Dongepark.


De werkgroep heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten samengesteld. Het was fijn te ervaren dat personen en organisaties in Dongen bereid zijn mee te werken en mee te denken om mantelzorgers een paar leuke uurtjes te bezorgen. Voor een ander zorgen is fijn maar soms is onbezorgd ontspannen heel erg nodig, al is het maar even.

Ontspanning

De Week van de Mantelzorg staat in het teken van ontspanning en elkaar ontmoeten. De activiteiten zijn heel divers: van creatief bezig zijn met verf en stenen, dansen en yoga, wandelen en darten tot een interessante lezing. In het programmaoverzicht staat precies wat, waar en wanneer u kunt deelnemen. Op de feestavond worden de gasten tussen 19.00 en 19.30 ontvangen op het Plein in het hoofdgebouw van Volckaert Dongepark met een kopje koffie of thee. Daarna is er in het theater de voorstelling ‘De Meidenkist’ van Cees Prinsen. Tot slot een afterparty op het Plein, met ‘n hapje en ‘n drankje.

Aanmelden kan nog

Alle mantelzorgers die bij ContourdeTwern bekend zijn, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen via de mail of per post. Wie nog geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel mantelzorger is, kan zich melden via vrijwilligerDongen@contourdetwern.nl of telefonisch 0162 314138.
Aanmelden kan tot en met 14 oktober. Het gehele programmaoverzicht en aanmeldformulier treft u aan op de website van ContourdeTwern en de gemeente Dongen. U kunt dit ook ophalen bij de balie van Theek 5 gedurende de ochtenduren.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4778

€ 10.096,53 voor KWF Kankerbestrijding

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee wo, september 27, 2017 10:28:23

€ 10.096,53 voor KWF Kankerbestrijding

Dongen – ‘s Gravenmoer, 27 september 2017 - De collecte voor KWF Kankerbestrijding in de gemeente Dongen heeft € 10.0096,53 opgebracht. Wie de collectant gemist heeft, kan alsnog een gift overmaken.

Met het geld dat onze collectanten hebben opgehaald, blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doen wij niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Naast de jaarlijkse collecteweek van het KWF heeft de afdeling ook in het afgelopen jaar geld gekregen naar aanleiding van uitvaarten, jubilea of uit winkelbusjes. Wij willen graag ook die personen, de nabestaanden, de uitvaartverzorgers, de jubilarissen en natuurlijk de winkeliers hartelijk danken voor hun steun aan het KWF.

Samen moeten én kunnen we kanker overwinnen Dankzij onderzoek is de gemiddelde 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% in 2013. Helaas zijn we er echter nog niet. Jaarlijks overlijden er bijna 42.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom heel hard nodig. De KWF-afdeling Dongen – ‘s Gravenmoer bedankt bij dezen iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de collecteweek. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan.

- Doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart die de collectant heeft achtergelaten - Doneer online via kwf.nl/doneren

Volg ons ook op Facebook : www.facebook.com/KWFDongen  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4775

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:52:29

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

In de breakweek van 25 tot en met 29 september organiseert het Cambreur College weer de inmiddels befaamde Wereldweek voor alle leerlingen van leerjaar 1.

In deze week krijgen de leerlingen les volgens een volledig ander rooster. Van maandag tot en met donderdag stappen een aantal van onze eigen Cambreurdocenten uit hun dagelijkse rol als vakdocent en organiseren zij een workshop met een multi-culti thema. Daarnaast zullen er een flink aantal gastdocenten in onze school rondlopen die met de leerlingen aan de slag gaan om hen de gebruiken en tradities van hun vaak zo andere cultuur bij te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld trommelles gegeven door een echte Afrikaanse trommelaar, wordt er Braziliaans gedanst, luisteren de leerlingen naar spannende verhalen van ver of leren ze wellicht prachtige Chinese lettertekens te schrijven. En dat is nog maar een heel kleine greep uit de verschillende activiteiten die er in die week zijn.

Al jarenlang koppelt het Cambreur College aan deze week een goed doel: Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. Tijdens een sponsorloop op maandag 25 september bij Atledo gaan alle leerlingen hun beste beentje voorzetten om aan hun sponsoren te laten zien dat zij het aan hen beloofde sponsorgeld echt waard zijn. De leerlingen hebben inmiddels een sponsorkaart ontvangen en wellicht zijn zij al bij u aan de deur geweest met de vraag of u hen wilt sponsoren. We hopen natuurlijk dat u hen niet teleurstelt.


Op donderdagavond 28 september is er in de aula in het hoofdgebouw en in de gymzaal aan de linkerkant van het gebouw een voorstelling waarin alle leerlingen van leerjaar 1 een rol spelen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn vanaf maandag 25 september voor 2,50 euro te verkrijgen bij de conciërges op de verschillende gebouwen van het Cambreur College. Een spektakel dat niemand eigenlijk mag missen! De avond start om 19.00 uur en de opbrengsten van deze avond gaan uiteraard ook naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Op vrijdagmorgen wordt de week afgesloten met een gezamenlijke ontbijt in de aula met verschillende spijzen en drankjes uit diverse werelddelen. De boterham met hagelslag zullen we dus zeker niet aantreffen op de mooi gedekte tafels.


Het belooft weer een spetterende week te worden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4757

Mantelzorgers uit gemeente Dongen nomineren hun beste steun

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:35:15

Mantelzorgers uit gemeente Dongen nomineren hun beste steun

Dongen, 7 september 2017 . Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Ook mantelzorgers uit de gemeente Dongen kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren.Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken. Uit alle genomineerden selecteert de jury tien finalisten die vanaf 17 oktober mogen strijden om de Mantelzorg Awards. Vervolgens kan er van 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 gestemd worden op de tien finalisten via www.mantelzorgawards.nl


Op 10 november reikt Irene Moors de Mantelzorg Awards uit in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen. De initiatiefnemers Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. Hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. “We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen” aldus Cora Postema  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4756