DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Peutergroep De Ukke-Pukken nu ook VVE-erkend

KINDERENGeplaatst door internetkrant wo, maart 28, 2018 10:05:34

Peutergroep De Ukke-Pukken nu ook VVE-erkend


Bericht zonder winstoogmerk


Twee jaar geleden opende kinderopvang De Toverdroom De Ukke-Pukken, een peutergroep voor 2 tot 4 jarigen in een lokaal in basisschool Westerkim. Sinds 1 maart 2018 mag Peutergroep en Voorschool De Ukke-Pukken zich ook een door de gemeente erkende VVE-locatie noemen. VVE staat voor Voorschoolse – en Vroegschoolse Educatie voor peuters en kleuters met een (taal)achterstand. Een voorschool is een kinderdagverblijf met VVE. Een vroegschool bestaat uit de groepen 1 en 2 van een basisschool met VVE.

Dit betekent dus dat peuters (tussen 2 en 4 jaar) met een mogelijke (taal)achterstand terecht kunnen bij Peutergroep De Ukke-Pukken. Onze pedagogisch medewerkers leren om peuters al op jonge leeftijd spelenderwijs en themagericht taal bij te brengen en meteen andere ontwikkelingsgebieden aan te spreken. Zij doen dit middels de methode Uk en Puk, een VVE-erkend programma. Op deze manier worden zij ook beter voorbereid op het basisonderwijs

De peuteropvang is geopend op dinsdag en donderdag vanaf 8:30 uur tot 12:00 uur. Het derde dagdeel, alleen voor kinderen met een VVE-indicatie, is op maandagochtend. De inloop is van 8:45 uur tot 9:00 uur en het ophalen van de peuters is van 11:45 uur tot 12:00 uur. Het adres is Vermeerstraat 1 in Dongen. De Ukke-Pukken is voor iedereen en niet alleen voor peuters die het basisonderwijs op de Westerkim gaan volgen.

De kosten voor de peuteropvang zijn € 7,25 per uur. Per dagdeel wordt er drie uur opvang in rekening gebracht. Gemeentelijke subsidie is mogelijk, wanneer u niet in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag of wanneer uw kind VVE moet volgen. Neem hiervoor contact op met Chantal Verhoeven, coördinator van kinderopvang De Toverdroom.

Wilt u meer informatie of uw peuter aanmelden voor de Ukke-Pukken? Neem dan contact op met Chantal Verhoeven via telefoonnummer 0625226824 of per mail op mailto:info@detoverdroom.nl. Of neem een kijkje op onze website,  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4895