DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Manifest Energie Dongen : 'Dongense politiek heeft taak en verplichting om de overgang op duurzame energie uit te voeren '

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant wo, maart 14, 2018 18:18:43

Manifest Energie Dongen :

'Dongense politiek heeft taak en verplichting om de overgang op duurzame energie uit te voeren ' Manifest Energie Dongen :

Dongen, 14 maart 2018 Ze vlak voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen komt Energie Dongen met een manifest en daagt daarmee de politiek van Dongen uit. 'Dongense politiek heeft taak en verplichting om de overgang op duurzame energie uit te voeren '. Het manifest bestaat uit acht 'stellingen ' Een uitdaging voor het college is in ieder geval om mee te helpen met publiciteitsmogelijkheden . Dat gaat ook gebeuren : In de gemeentelijke informatiekrant verschijnt een vaste rubriek Duurzame Energie, waarin tips worden gegeven over duurzaamheidsprojecten. Tijdens een persbijeenkomst eerder deze week werd daarover een mededeling gedaan door het college . Energie Dongen is ook gebleken dat veel energieonderwerpen terug komen in de diverse verkiezingsprogramma's . De lezer vindt de gedeeltes in de verkiezingsprogramma's die daar over duiden terug in deze krant

Duurzaamheid-in-de-verkiezingsprogramma-s-Dongen :
klik of tik :HET MANIFEST


1. Overgaan op duurzame energie is zaak van politiek in gemeente Dongen De gemeente Dongen heeft de leiding bij de overgang op duurzame energie. Politieke partijen zorgen voor voldoende inzetbaarheid van mensen.

2. Lokaal Energie Akkoord Dongen uitvoeren Gemeente Dongen voert het Lokaal Energie Akkoord Dongen (LEAD) uit. Zij geeft aan hoe zij samen met partners in de gemeente Dongen komt tot extra invulling van dit energieakkoord.

3. Gemeente Dongen moet voorbeeld geven Gemeente Dongen heeft een voorbeeldfunctie. Zij verlaagt het energieverbruik van gemeentelijke gebouwen en maakt ook zelf gebruik van duurzame energie.

4. Energieloket inrichten Richt het energieloket in voor alle inwoners en bedrijven voor hun vragen over energiebesparing, gebruik van duurzame energie en subsidieregelingen.

5. Woningen en gebouwen energieneutraal maken Ontwikkel energiebesparingsplannen voor de bestaande bouw en ga vanaf nu voor de nieuwbouw uit van energieneutraal en nul-op-de-meter (NOM).

6. Zonnepanelen voor alle bewoners aanbieden Grootschalige velden zonnepanelen aanbieden aan alle inwoners en ondernemers om eigen duurzame energie op te wekken. Vijftig procent van de zonnepanelen bestemmen voor de inwoners en ondernemers.

7. Ondersteuningsfonds oprichten Richt een ondersteuningsfonds op voor o.a. de minderdraagkrachtigen in de gemeente Dongen. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om geld te lenen voor energiebesparende maatregelen.

8. Publiciteitsmogelijkheden geven In de gemeentelijke informatiekrant verschijnt een vaste rubriek Duurzame Energie, waarin tips worden gegeven over duurzaamheidsprojecten.

Is duurzaamheid belangrijk voor u?

Bezoek Energie Dongen! www.energiedongen.nl
Bezoekadres: Min. Goselinglaan 8,
ma, wo, vr, 8.30-12.00 uur tel. 0162 238 000  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4891