DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Colleges Langstraat -gemeenten willen investeren in Regionaal Bureau voor Toerisme

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, maart 08, 2018 19:18:16

Colleges Langstraat -gemeenten willen investeren in Regionaal Bureau voor Toerisme

foto : Gemeente Dongen

De colleges van de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Heusden en Waalwijk willen investeren in de oprichting van een Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT). Deze week bereikten zij een akkoord over een financieringsvoorstel. Daarin wordt een eenmalige bijdrage voor de opstartfase gevraagd en een jaarlijkse bijdrage voor de periode 2019-2022. In Dongen, Loon op Zand en Waalwijk gaat dit voorstel nu eerst naar de gemeenteraad; in Heusden is dat niet nodig.De vier gemeenten willen samenwerken om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Marktonderzoek wees uit dat De Langstraat, tussen de grote steden en met internationale trekpleisters (de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, de vesting Heusden) alle ingrediënten in zich heeft om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.

Krachten bundelen

De vier gemeenten gaan de krachten bundelen om een bijdrage te leveren aan de leisure ambities van de regio Hart van Brabant. Een nieuw Regionaal Bureau voor Toerisme moet de gebiedsmarketing van De Langstraat krachtig oppakken. Zo kunnen de gemeenten efficiënter maar ook professioneler werken. Bijvoorbeeld door meer specialisten in huis te halen, zoals op het gebied van (online) marketing.

Verbinden

Het RBT moet een kleine, slagvaardige organisatie zijn die lokaal de verbinding met organisaties en ondernemers legt en samen overkoepelende thema’s uitwerkt in aansprekende concepten. Ook gaat het bureau koppelingen leggen in het aanbod en dit aanbod op een aansprekende wijze in de markt zetten. Bij de nieuwe organisatie horen ook lokale toeristische informatiepunten.

TIP in Dongen

In Dongen verhuist het toeristisch informatiepunt (TIP) van museum De Looierij naar de nieuwe multifunctionele accommodatie De Cammeleur in het centrum. Op de begane grond komt een laagdrempelig inlooppunt, waar inwoners en bezoekers terecht kunnen met hun vragen. Via een interactief scherm wordt het aanbod op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Dat gebeurt onder de vlag van 'Verrassend Dongen'. In het TIP wordt nadrukkelijk de verbinding gemaakt met regio De Langstraat.Wethouder Bea van Beers (Recreatie en Toerisme): 'Wij zijn blij met deze stap. Regionaal hebben we nu goed in beeld hoe we de samenwerking willen invullen. Het voorstel legt ons college eerst voor aan de nieuwe gemeenteraad. Dongen kan van deze gezamenlijke aanpak profiteren en de gebiedspromotie verder professionaliseren. Lokaal brengen we de informatievoorziening op orde met een mooi informatiepunt in De Cammeleur. "

Uitbreiding

De samenwerking in het Regionaal Bureau voor Toerisme begint met de vier gemeenten Dongen, Loon op Zand, Heusden en Waalwijk maar kan in de toekomst uitgroeien met andere Hart van Brabant-gemeenten en daarbuiten.De verwachting is dat de gemeenteraden zich vóór de zomer van 2018 uitspreken over het voorstel.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4885