DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

HEB JIJ EEN HART VOOR JOUW WIJK ? Wijkraad Oud Dongen vol plannen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, maart 02, 2018 12:27:38

HEB JIJ EEN HART VOOR JOUW WIJK ?

Wijkraad Oud Dongen vol plannen

Oud Dongen. De naam is een begrip in het dorp. Er staan in Oud Dongen 1769 woningen waar volgens de gemeente 3788 Dongenaren wonen. De wijk heeft een oppervlakte van 189 hectaren en is hemelsbreed globaal gesitueerd tussen eind Vierbundersweg tot en met Crispijnhof .Een grote wijk dus in het Dongense. Het is er over het algemeen goed wonen zo blijkt uit een kleine overigens niet echt representatieve telefonische rondvraag die deze krant onlangs hield. Misschien is het een goed idee eens een enquête te houden op een wat grotere schaal . De vraag die dan zeker gesteld zal moeten worden is misschien wel hoeveel mensen die er wonen betrokken zijn bij het wel en wee van de wijk .De huidige Wijkraad is daar zeker benieuwd naar .

De raad bestaat al geruime tijd uit maar twee personen en behoeft naar de mening van Christian Slippens Jan van Bladel nodig uitbreiding. Natuurlijk is een goede bezetting van het bestuur van de wijkraad belangrijk . Maar een aantal meedenkers en -helpers zou al wat heel wat zoden aan de dijk kunnen leggen.


Volop plannen

De wijkraad zit vol plannen. Zo denkt men er over om – bij voldoende belangstelling- mee te doen met de landelijke 'opschoondag' ( eind maart) . De wijk kan daar zeker een aantal helpende handen gebruiken . Ook wil de raad in contact treden met ouders van de St. Janschool en Anspachschool die deel uit maken van een activiteitencommissie, om eens serieus mee te denken om mee te doen aan de straatspeeldag op 13 juni. Verder wil de wijkraad graag in contact komen met mensen uit de wijk die bepaalde wensen hebben of ideeën om de verkeersveiligheid te verbeteren, die zich zich willen inspannen om na te denken over leukere groenvoorzieningen, speeltoestellen voor de jeugd of een geschikte plaats om honden uit te laten. 'Om dat allemaal 'warm 'te houden is een 'digitale stek ' om dat te verspreiden tegenwoordig echt nodig 'volgens de wijkraadleden . Iemand die de website en de facebookpagina zou kunnen beheren is dus meer dan welkom


Wijkraad Oud Dongen

info@wijkraadouddongen.nl

06-21244738

Christian Slippens


ugo.rsb@home.nl

0162-315484

Jan van Bladel  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4879