DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

EHBO cursussen aangeboden voor eerste hulp aan kinderen en volwassenen

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant di, februari 20, 2018 18:22:34

KINDER EHBO Cursus:

EHBO-Dongen organiseert de cursus Kinder EHBO.

Door een steeds grotere behoefte om EHBO te bieden aan kinderen organiseert EHBO-Dongen de cursus EHBO aan baby’s en kinderen.Door deze cursus wordt bijdragen aan het adequaat verlenen van verantwoorde eerste hulp aan baby’s en kinderen in en rondom het huis.Voor wie is de cursus bedoeld?Deze cursus wordt vooral gegeven voor ouders, grootouders, oppasouders, kinderoppas en niet als laatste gastouders.De cursus beslaat drie avonden die worden gehouden op 5 maart, 12 maart en 19 maart van 19.00-22.00 uur in het Jeugdcentrum in Dongen-Vaart.

Tijdens de cursus komen de belangrijkste zaken aan bod zoals;

Verstikking

Verslikking

Vergiftiging

Uitwendige wonden/bloedingen

Botbreuken

Warmte en Koude letsels

Kinderziektes

Reanimatie

De kosten bedragen € 75,- voor de hele cursus en dit is incl. het boek ”EHBO aan baby’s en kinderen”,Bij goed gevolg afsluiten van de cursus krijgt u een geregistreerd certificaat Eerste hulp aan Kinderen goedgekeurd door de Rijksoverheid voor gastouders (twee jaar geldig). Ook de koffie of thee tijdens de cursus is gratis.U kunt zich aanmelden bij EHBO-Dongen, secretaris@ehbo-dongen.nlIemand in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulpverlenen.Veel zorgverleners vergoeden deze kosten. Check hiervoor uw zorgverzekeraar.(zie onderstaande link) https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/ehbo-cursus

De cursus is opgezet voor max. 12 personen en gaat door bij 8 aanmeldingen.De cursus wordt gegeven/het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp aan kinderen met aantekening PBLS/AED erkend door de NRR.Voor het geregistreerd houden van het certificaat is het noodzakelijk om elke twee jaar een herhalingscursus te volgen.
Cursus Basis EHBO:

EHBO-Dongen organiseert opnieuw de cursus Basis EHBO.Deze cursus wordt georganiseerd voor iedereen die eerste hulp wil verlenen bij ongelukken.De cursus wordt gegeven op acht aansluitende donderdagavonden van 19.30-22.00 uur in het jeugdcentrum van Dongen-Vaart.De eerste cursusavond start op donderdag 22 februari en het examen is op donderdag 19 april.

Wat leer je:

Je leert efficiënt en doortastend op te treden bij ongelukken, welke eerste hulp je kunt verlenen, het herkennen van veelvoorkomende ziektebeelden, praktisch te handelen door oefeningen met lotusslachtoffers, de hulpdiensten te waarschuwen en eerste hulp te verlenen o.a. bij:

veiligheid slachtoffer en omgeving

bewusteloosheid en verstikking

letsel aan botten, spieren en gewrichten

uitwendige wonden en ernstige bloedingen

shock en brandwonden

reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)

Bij goed gevolg van de cursus ontvang je:Erkend certificaat Basis EHBO (twee jaar geldig).Boek Levensreddend handelen.Tevens verzorgt EHBO-Dongen het volgen van oefenavonden ter ondersteuning van de kennis en de vaardigheden.De kosten voor de Basiscursus bedragen € 160,-. Dit is incl. certificaat en het boek levensreddend handelen.Veel zorgverleners vergoeden deze kosten. Check hiervoor uw zorgverzekeraar.(zie onderstaande link) https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/ehbo-cursus


Voor aanmelding en eventuele vragen kun je terecht via het e-mailadres:secretaris@ehbo-dongen.nl In Dongen doen we dingen samen en zorgen zo voor een veiliger samenleving!

.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4876