DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Nieuwe tracé N629 Dongen – Oosterhout dinsdag 20 maart in Oosteind toegelicht en te zien in 3D-visualisatie

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, februari 19, 2018 18:14:23

Nieuwe tracé N629 Dongen – Oosterhout dinsdag 20 maart in Oosteind toegelicht en te zien in 3D-visualisatie


Foto : Piet Eelants ( DHS)

Screenshots : Gemeente Dongen

Dongen, Oosterhout , Noord Brabant , 19 februari 2018. update Na jaren van overleg ,onderzoek , discussiëren, het initiëren en weerleggen van feiten , het aanhoren , beoordelen en met een luisterend oor zoekend naar oplossingen van de ook vele protesten, hebben onlangs de provincie en de twee betrokken gemeenten een nieuw tracé voor de provinciale weg N629 tussen Oosterhout en Dongen gekozen. Er zijn nog steeds twijfels van natuurbeschermers en ook fanatieke uitgesproken tegenstanders voor de aanleg , maar de kogel is zo wat door de kerk, het schip krijgt al water onder de boeg . Volgens de wethouders Ad van Beek ( Dongen ), Mark Visser ( Oosterhout ) is er na ook lange tijd van onenigheid tussen de twee dorpen een mooi resultaat bereikt. Ook gedeputeerde Christophe van der Maat is na ruim twintig jaar aanloop tevreden en acht de de tijd rijp dat de € 30.000.000 dat het gehele traject gaat kosten ook wordt uitgegeven. Hoe het tracé er uit gaat zien en op welke manier de weg in de omgeving zal worden aangelegd wordt toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst dinsdag dag 20 maart in het Oostquartier in Oosteind waarbij iedereen welkom is Tijdens deze inloopavond is voor het eerst een 3D-visualisatie te zien waarin de nieuwe weg duidelijk in de huidige omgeving is ‘ingetekend’ en daarmee een beeld geeft van de toekomstige situatie. Hoe het er nu uitziet en hoe het straks gaat worden wordt vanaf morgen voor eenieder zichtbaar via de link www.brabant.nl/kaartn629 De lokale en regionale pers kreeg vandaag al een voorproefje te zien van het geheel. De weg is letterlijk en figuurlijk nog geen feit. Allerlei procedures hebben nog tijd nodig, Veel tijd. Van de gemeente Dongen ontving deze krant een drietal screenshots van drie situaties in de weg : de Aansluiting A27 , fietstunnel Hoogstraat in Oosterhout en Steenstraat - Duiventorenbaan. NU en STRAKS


Dongen, 19 februari 2018 UPDATE
In het kader van woord en wederwoord publiceert deze krant hieronder de onbewerkte tekst van een persbericht van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik


Bezwaar-actie Spaar de Duiventoren en het Blik

De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik roept iedereen die tegen de nieuwe weg door de Duiventoren en het Blik (N629) is, op om voor 8 maart een bezwaarschrift te sturen naar de provincie. Gedeputeerde van der Maat (VVD) van de provincie overtreedt met zijn keuze voor deze onnodige tweede weg (de Bundeling Noord) zijn eigen wetgeving. Deze wetgeving is vastgelegd in de Verordening Ruimte. Daarin staat dat een weg door beschermde natuur alleen mag als er een groot maatschappelijk belang bij is en als er geen enkel alternatief is (het nee-tenzij-principe). Zelfs met de dikke stapel rapporten die de provincie heeft geproduceerd, wordt dat bewijs niet geleverd. Toch draaft de provincie door en als niemand daartegen protesteert, gaat het gewoon door. Voorzitter René Roovers: ’De Duiventoren en het Blik horen bij Dongen. We zijn er mee opgegroeid. Ze zijn onderdeel van het beschermde Natuurnetwerk Nederland en dat is niet voor niets. Ze zijn onze groene long. We hopen dat bezwaarmakers vooral ook hun persoonlijke ervaringen en wat deze gebieden voor hen betekenen, aan de provincie melden’. Hiermee hopen we Provinciale Staten - die pas in de zomer het besluit hierover neemt - wakker te schudden en duidelijk te maken dat dit een onbegaanbare weg is, die bij de Raad van State geen stand kan houden. Er zijn veel betere oplossingen voor de verkeersproblemen dan het opofferen van ons laatste restje natuur. Hierbij speelt klimaatverandering en veranderende mobiliteit een rol. Massale steun is belangrijk om de Provinciale Staten te overtuigen.

Eenvoudig bezwaar maken

De komende weken gaat de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik mensen benaderen met een voorbeeld bezwaarschrift. Hierin zijn de belangrijkste argumenten op een rij gezet. Formeel heet het bezwaarschrift een zienswijze. In grote delen van Dongen worden huis aan huis flyers verspreid. Mensen kunnen met behulp van dit voorbeeld-bezwaarschrift eenvoudig laten weten dat ze voor het behoud van onze natuur zijn. Ze kunnen de flyer met de zienswijze zelf opsturen naar de provincie of in de bus doen bij de inleveradressen. Een voorbeeld-bezwaarschrift staat ook op de website van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik onder het kopje ‘Maak bezwaar’. Iedereen kan daar zijn of haar persoonlijke mening of belangrijke informatie aan toevoegen en het vervolgens naar de provincie sturen. Daarnaast zijn alle verenigingen, die vorig jaar meegewerkt hebben aan de Open Dag in het Blik, gevraagd om hun eigen leden te benaderen. Een aantal hebben al toegezegd de oproep door te zetten aan hun leden. Het zou mooi zijn als ook andere verenigingen zich hierbij aan sluiten. Sportclubs of gezondheidsorganisaties hebben tenslotte ook belang bij het behoud van gezonde natuur. Flyers zijn op te vragen via e-mailadres mailto:info@spaarduiventorenenhetblik.nl . Ieder initiatief is welkom.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4874