DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Junior Orkest Dongen gaat starten

MUZIEKGeplaatst door internetkrant do, februari 15, 2018 07:54:39

Junior Orkest Dongen gaat starten

Het is zover. De lichten in de zaal gaan uit, de theaterspots gaan aan. In het weinige, maar sfeervolle, zachte licht doemt een jongen op met zijn saxofoon. Dit is het moment waar Bram al heel lang van heeft gedroomd. Hij speelt de sterren van de hemel. Het publiek gaat uit z’n dak. Na een lange uithaal van de laatste noot krijgt Bram een staande ovatie......

Een droom komt uit voor Bram

Bram (11 jaar, groep 7) gaat zoals elke week direct na school naar het Junior Orkest Dongen. Hij heeft er weer veel zin in. Hij ziet zijn muziekvriendjes weer en gaat samen met hen oefenen. Het JOD is echt zijn cluppie! Voor geen goud wil hij de repetities bij het Junior Orkest Dongen missen!


Windkracht 6

Het KunstPodium is in januari 2018 weer gestart met windkracht 6. Kinderen uit groep 6 van zeven Dongense basisscholen maken in de maanden januari en februari spelenderwijs kennis met muziek. De kinderen mogen verschillende instrumenten uitproberen. In verschillende sessies leren ze een liedje spelen. Tussendoor genieten de kinderen van appeltje, gesponsord door JUMBO Dongen.Op deze manier maken de kinderen spelenderwijs kennis met het maken van muziek. De kinderen van IKC Achterberg zijn dit jaar als eerste gestart met Windkracht 6.Windkracht 6 wordt afgesloten met een concert op de afzonderlijke scholen. Ouders, familie en vrienden zijn welkom om te komen luisteren naar de kinderen.

Ben jij net als Bram? Doe mee met ons project

Het Junior Orkest Dongen is voor kinderen die samen muziek willen maken.Spelen op een dwarsfluit, een trombone, een trompet, klarinet of de trom? Allemaal erg leuk.

Klinkt dat goed? Vraag dan je ouders of je mee mag doen aan ons project. Samen met Het KunstPodium bieden wij vanaf maart in totaal 5 muzieklessen en 2 repetities aan. En waarom? Om samen op Koningsdag een concertje te geven. En het kost je ouders maar € 25,-. Lijkt je dat gaaf? Geef je op via karinadriaansen@hetkunstpodium.nl. Of vraag het inschrijfformulier op via contact@juniororkestdongen.nl.

Meer informatie

Ben je nog niet overtuigd? Of werken je ouders nog niet helemaal mee? Kijk dan eens op onze website: www.juniororkestdongen.nl.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4872