DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

CARNAVAL DONGEN 2018 DE BEELDEN OP EEN RIJTJE

CARNAVAL 2018Geplaatst door internetkrant zo, februari 11, 2018 18:58:43

Op sommige mobiele telefoons kunt u de video's niet afdraaien .In dat geval zet je je mobiel even op de 'desktopmodus ' ( even naar beneden scrollen)
Of gebruik de YOPUTUBE URL

DE DONGENSE STRAOTPARADE 2018 WAS WEER BIJZONDER GEZELLIG

Traditioneel vindt medio januari de Dongense Straotparade plaats. Deze carnavaleske dweiltocht voert door het centrum van Dongen langs diverse horecagelegenheden en buitenpodia. Naast tientallen blaaskapellen, waren vandaag in Dongen overal tal van carnavalsgezelschappen te zien en waar te nemen. Voor deelnemers in de wedstrijdklasse waren er ook dit jaar geldprijzen te winnen maar de blaaskapellen hebben natuurlijk vooral gestreden om de prestigieuze titel "Brabants Midwinterkampioen". Bij de carnavalsgezelschappen mag de felbegeerde Wijsneuzenwisseltrofee in ontvangst nemen.Ook dat morgen op deze plaatst . Ad Montee hanteerde de camera en Con Loomans deed de montage voor de krant én Dongen.

https://youtu.be/Ow0ZF97sw5c


DE STRAOTPARADE DONGEN 2018 DEEL TWEE

In deze tweede video van de Dongense Staotparade 2018 die de krant uitzendt gaat Jan Verdaasdonk met camera en microfoon werkelijk de straat op en volgt de dweilbandjes tot in de kroegen. Het was te doen op straot! De zon scheen , de mensen waren vrolijk en de klank werd verstevigd door de drank door het met mate(n)te drinken. Geniet terug en blaas je partijtje mee!Jan Verdaasdonk zorgt voor een natuurgetrouwe weergave van het festijn!

https://youtu.be/3TrMa5qF6PA


BASISSCHOOL ACHTERBERG VIERT CARNAVAL 2018 (de foto's )

Dongen, 9 februari 2018 . Veel Dongense scholen vierden vandaag al carnaval. Wij van de krant filmden en maakten foto's dit keer bij de basisschool Achterberg . Ad Hessels maakte de foto's en zette ook de muziek achter de beelden. Meezingen mag ! https://youtu.be/KN8VN11HZ8U


BASISSCHOOL ACHTERBERG VIERT CARNAVAL 2018 de optochtvideo

Dongen, 9 februari 2018 . Nog meer jolijt en leut bij de carnavalsschool van 2018. De optocht was groot ,gezellig en vooral ook een beetje koud aan het begin. Gaande weg werd door de sfeer de temperatuur vanzelf wat hoger ingeschat. De Film werd gemaakt door Ad Hessels. Proef de sfeer van allerjongsten !

https://youtu.be/oXWkMXaU4u4


CARNAVAL DONGEN 2018 GESTART MET SLEUTELOVERHANDIGING

De nu even werkloze maar ook genietende burgemeester Marina Starmans zag het echt( niet ? ) met lede ogen aan. De sleuteloverdracht is ergens toch een rustpuntje in haar drukke werkzame leven. Toch ? .Prins Andreo LX, is even de baas . Tijdens de ceremonie spraken de burgemeester en de prins het vertrouwen in elkaar uit. Dus dat zit wel snor ! Er stonden maar enkele geheelonthouders bij het publiek die geen neut nemen maar naar eigen zeggen wél leut maken. Dát kan ook. Jan Verdaasdonk filmde er op los vandaag .Een in deze tijd zeldzaam zonnetje en een koude wind vergezelde hem .Al met al is carnaval nu officieel geopend . Veel muziek en enkel vrolijke gezichten. Het Dongense cq peeënrijkse carnaval ging van start op zaterdag 10 februari met en onder goed gesternte . Onze eigen Jan Verdaasdonk dus in actie legde het gebeuren op camera vast en de Dongense Internetkrant Dongenhomespot.nl laat dat resultaat graag zien aan feestelijk Dongen. Geniet en krijg óók de kriebels .Het kan, want de heilige Clara kreeg haal beloofde worst.

https://youtu.be/v7c7AkwdrEs


DE GROTE CARNAVALSOPTOCHT 2018 DONGEN de foto's

Heel af en toe een druppeltje en ook meer af dan toen wat druppels. Sommigen waren van binnen ook nat .Mat carnaval mag dat zeker al dan niet met maten. Er was veel volk op de been in ons peeënrijk en iedereen genoot ook toen het goot zeg maar. Deze krant vond fotograaf Ad Hessels bereid 'dun Optocht 'op de gevoelige plaat vast te leggen. Ad zorgde ook voor de sfeermuziek op de achtergrond. Ook hier geldt : Meezingen mag. Straks in deze krant de volgorde der prijzen en verdelen van de prijzenpot. Bovendien nog veel bewegende beelden van deze carnavalszondag

https://youtu.be/5qDVgb-Kv9g

UITSLAGEN VAN DE OPTOCHT :

Grote optocht 2018 groepen


Grote optocht 2018 individuelen

Grote optocht 2018 wagens

PublieksprijzenDe optocht aan de start van de staart . Filmcamera en montage RINUS KRIJNEN

https://youtu.be/TMgZB6eYAm4


DE GROTE CARNAVALSOPTOCHT IN DONGEN 2018 de video 1

Mensen die plezier hebben ,die genieten en hossen springen , hun ogen uitkijken en bewonderen. De optocht dit jaar in ons onvolprezen peeënrijk mocht er zijn . Eigenlijk behoeft dit evenement geen verder commentaar. Dat laten we graag over aan verslaggever John Ripzaad die voor deze krant duidt wat er zoal langs Dongense straten bewoog op deze ietwat druilige carnavalszondag voor wat betreft het weer . Duizenden lieten zich niet weerhouden om te kijken van dit spektakel. Con Loomans hanteerde de camera en regie . Geniet nogmaals!

https://youtu.be/SqYVPEdJLmo


DE GROTE CARNAVALSOPTOCHT IN DONGEN 2018 de video (2)

Deze krant bekijkt carnaval dit jaar van alle kanten. Onze cameraman Jan Verdaasdonk koos er voor om vooral de 'randverschijnselen bij de optocht te filmen '. Dat die beelden boeiend kunnen zijn en bovendien vermakelijk kun je zien in deze video. Veel plezier 'langs de kant '

https://youtu.be/GbM45yJh9Jg

Hieronder de foto's die Kees Willemse van de optocht maakte. We leren het niet af ! ! Klik of op de foto voor alle foto's )HIERONDER ZIE JE EEN FOTOALBUM MET LOUTER HOOGTEPUNTEN
VAN DE OPTOCHT. DE FOTO'S ZIJN GEMAAKT DOOR RINUS KRIJNEN
( klik op de foto en bekijk het album )KINDEROPTOCHT CARNAVAL 2018 DONGEN

De kinderen zijn weer uitbundig de straten van Dongen rond geweest. Prachtige creaties en opvallend leuke wagens en groepen passeerden de velen langs de kant. Volop muziek en juichend publiek dat voornamelijk gevormd werd door pappa 's en mamma 's , opa's en oma 's. Het leek wel of alle Dongense kinderen meeliepen in de stoet . De krant werd vertegenwoordigd door filmer Jan Verdaasdonk die op zijn eigen vrolijke en deskundige wijze een en ander in beeld nam. Veel plezier ! https://youtu.be/o6FxerrsvrM

HIER ZIJN DE UITSLAGEN VAN DE KINDEROPTOCHT :


Kinderoptocht 2018 grote groepen


Kinderoptocht 2018 Individuelen

Kinderoptocht 2018 kleine groepenZotste Peeke en Peeërinneke

CARNAVAL 2018 DONGEN BEJAARDENMIDDAG EN DE LAMPKES

De mensen van gevorderde leeftijd krijgen van onder andere Donckhuys elk jaar met carnaval een vrolijke middag aangeboden tijdens het Dongense Carnaval.Ook dit jaar waren ze uitgenodigd voor een leutige middag in de Lallerij. Alle attributen waren aanwezig voor veel leute en plezier. Kees Willemse maakte voor deze krant de foto's en bovendien ging Kees naar de lampkes optocht. Zie de resultaten. Veel plezier .

KLIK OF TIK OP FOTO VOOR HET ALBUM !

DE LAMPKESOPTOCHT IN DONGEN 2018


De Lampkes in het bomvolle Peeënrijk , dat vanaf nu weer gewoon Dongen heet, zorgde weer voor een bijzonder sfeer in het dorp. Het weer werkte dit jaar bijzonder goed mee en dus kon er genoten worden . Deze krant was er bij en Con Loomans maakte de filmbeelden voor de mensen die niet in de gelegenheid waren langs de kant te staan. Voor hen en zij die na- willen -genieten deze beelden .Veel plezier !

https://youtu.be/z8XSuramh3A

DE LAMPKESOPTOCHT IN DONGEN 2018 ANDERS BEKEKEN Video 2

De Lampkes in het bomvolle Peeënrijk . Dit maal van 'een andere kant bekeken '. Jan Verdaasdonk die veel filmt voor deze krant mocht plaats nemen boven op een ( ook ) verlichte bus. Op deze manier krijg je een heel leuk beeld van de lampkesoptocht en zie je de mensen ook vol ver – en bewondering kijken naar al dat moois. Geniet met deze video weer van een avond die de stoutste verwachtingen probeert te overtreffen !

https://youtu.be/5bebRf19dDM
Op sommige mobiele telefoons kunt u de video's niet afdraaien .In dat geval zet je je mobiel even op de 'desktopmodus ' ( even naar beneden scrollen)
Of gebruik de YOPUTUBE URL

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4869