DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Carnavalsvierders van 18-25 jaar Van kroeg naar kroeg met een polsbandje!

CARNAVAL 2018Geplaatst door internetkrant za, februari 03, 2018 11:29:53

Carnavalsvierders van 18-25 jaar:

Van kroeg naar kroeg met een polsbandje!

Ook dit jaar stelt de Dongense horeca met carnaval weer gratis polsbandjes beschikbaar voor de jongeren van 18 - 25 jaar. Daarmee kun je van toog naar toog in ons onvolprezen Peejeland en bij de 12 deelnemende kroegen een biertje of glaasje wijn bestellen, zonder dat je steeds je legitimatie moet laten zien!Noteer alvast de datum waarop je in bezit kunt komen van zo'n bandje. Dit is komende week, net voordat het carnavalsfestijn losbarst:

- Woensdagavond 7 februari, 19.00-21.00 uur, Café-zalencentrum De Viersprong

- Donderdagavond 8 februari, 19.00-21.00 uur, Bruin Kafee d'Ouwe Sok

Neem dan mee: Een geldig legitimatiebewijs. Door op een van deze avonden een polsbandje op te halen, ben je gelijk kanshebber in een carnavaleske actie van Horeca Dongen: Je doet mee aan een loterij waarbij gratis Peeënmunten te winnen zijn.Sneller

Bovendien voorkom je dat je in de rij moet staan op de eerste dag dat je carnaval gaat vieren. Vorig jaar droegen bijna 2000 jongeren in het Peeënrijk het polsbandje. Dat was prettig en duidelijk voor iedereen. Jongeren konden beter een bestelling doen. Het barpersoneel kon sneller werken. En de 25+'ers hoefden minder lang op hun beurt te wachten. Daarom ook: wegens succes geprolongeerd.

Verplichting

Horecaondernemers worden door de wet verplicht om te controleren dat jongeren die alcohol bestellen / gebruiken minimaal 18 jaar oud zijn. Het 18+ polsbandje is een belangrijk hulpmiddel. Let wel: het 18+ polsbandje is géén vervanger van je legitimatie bewijs! Deze dien je alsnog bij je te dragen, ook dit is wettelijk verplicht. Er wordt namelijk ook steekproefsgewijs gecontroleerd op het geldig dragen van een bandje. Zonder geldig legitimatie bewijs kan toegang tot een horecagelegenheid worden geweigerd.

Ben je jonger dan 18, dan geldt: géén alcohol. Want: géén polsbandje, is géén alcohol.

Deurbeleid

Horeca Dongen heeft een overzicht gemaakt van het leeftijd deurbeleid Carnaval 2018  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4862