DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Burgemeester Dongen sluit vandaag panden na vondst hennepkwekerij

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, februari 01, 2018 15:46:31

Burgemeester Dongen sluit vandaag panden na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten de voorste unit van een pand gelegen aan de Lage Ham nr. 40 in Dongen te sluiten na vondst van een hennepkwekerij. Het pand moet voor de duur van 12 maanden de deuren sluiten vanwege overtreding van de Opiumwet.




Op 15 november 2017 trof de politie in de voorste unit van het pand een hennepkwekerij aan, met 237 hennepplanten. Omdat er in april 2014 in dezelfde unit ook een hennepkwekerij was aangetroffen - toen met 1.070 hennepplanten - is de unit met ingang van 30 januari 2018 nu voor 12 maanden gesloten.

Tijdelijke sluiting

Tot woensdag 30 januari 2019 is het verboden de unit aan de Lage Ham te betreden.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente zal de omwonenden per brief informeren over de stand van zaken.

Burgemeester Marina Starmans heeft vandaag ook besloten de woning aan de Wilhelminastraat 68 in Dongen te sluiten na vondst van een hennepkwekerij. De woning moet voor de duur van 3 maanden dicht vanwege overtreding van de Opiumwet. In juni 2014 werd in het pand ook al een kwekerij aangetroffen. Op 19 januari 2018 trof de politie in woning een hennepkwekerij aan met 350 hennepplanten. Van dinsdag 6 februari 2018 tot en met 6 mei 2018 is het verboden deze woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen ook hier een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente zal omwonenden per brief informeren over de stand van zaken.Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie

Damocles

De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten.





  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4860