DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

En de winnaar is… Vajk!

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant do, januari 25, 2018 16:08:44

En de winnaar is… Vajk!

Foto: Gemeente Dongen

De 10-jarige Vajk Zsigmond is winnaar geworden van de opruimactie voor vuurwerk. Samen met zijn opa en oma, Jacq en Gerda de Cocq, kwam hij vanmiddag naar het gemeentehuis. Daar kreeg hij van locoburgemeester Piet Panis een gloednieuwe iPad cadeau.
,,Hier ben ik super blij mee'', aldus Vajk. ,,Ik had al dat ik boos werd op mijn oude tablet omdat-ie het niet goed meer deed. En dan nu deze nieuwe! Deze is wel heel groot. Dit is echt vet!''Vajk viert met zijn (Hongaarse) vader en (Dongense) moeder Oud & Nieuw het ene jaar in Nederland en het andere jaar bij familie in Hongarije. Dit jaar waren ze bij opa en oma in het Rosariopark. ,,Ik wilde eigenlijk liever niet dat hij vuurwerk afstak'', aldus oma Gerda de Cocq. ,,Maar mijn dochter zei: opvoedkundig is het beter om hem dat wel te laten doen, maar dan onder onze begeleiding. Dus dat hebben we toen ook maar gedaan. Vajk kreeg daarbij wel van zijn moeder te horen: vuurwerk afsteken, betekent ook vuurwerk opruimen.

''En dus ging Vajk op 1 januari 2018 het Rosariopark in om vuurwerkafval te verzamelen. Hij stopte dit in een speciale vuurwerkzak van de gemeente Dongen. Bij inlevering kreeg hij een lootje, nummer 586. En dat bleek onlangs bij de trekking het winnende lot te zijn!,,Een nieuw jaar vraagt om een frisse start met schone straten. We zijn blij dat onze jongeren mee helpen om dat voor elkaar te krijgen'', aldus locoburgemeester Piet Panis. ,,Uit de hoeveelheid vuurwerkafval die is verzameld, maar ook uit de vele positieve reacties die we krijgen, blijkt dat deze actie een succes is. Het zorgt voor bewustwording bij ouders én jongeren.'' Oma Gerda: ,,Mijn zus uit Zaltbommel was met Oud & Nieuw ook hier in Dongen en zei: Dit is een goed idee, dat moeten ze bij ons ook doen.'' Vajk: ,,Ik wil komend jaar met Oud & Nieuw niet in Hongarije zijn, maar in Dongen!''  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4855