DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Openbaar proefdebat leerlingen Cambreur College

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant di, januari 23, 2018 18:15:21

Openbaar proefdebat leerlingen Cambreur College

Wegens weerscode rood op 11 december 2017 moest het Lagerhuis Debat helaas uitgesteld worden .Op maandagavond 29 januari 2018 is vooralsnog geen ' lelijk weer besteld' en gaat het debat wel door. Het openbaar proefdebat met 4e en 5e jaars leerlingen Havo en VWO van het Cambreur College is in in de hal van het gemeentehuis.Debat

Dit debat wordt georganiseerd als onderdeel van het Programma Jeugd en Politiek. Het Lagerhuis Debat team van het Cambreur College doet 2 maart 2018 mee aan de provinciale voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis' op het Provinciehuis in Den Bosch. De gemeente Dongen heeft het team uitgenodigd voor een uitdagend debat met gemeenteraad en collegeleden als generale repetitie voor deze wedstrijd.

Stellingen

Er zal worden gedebatteerd over 3 stellingen. Per stelling zullen 10 leerlingen plaatsnemen tegenover 10 raadsleden (c.q. steunfractie- c.q. collegeleden). Na elke stelling neemt een nieuwe groep leerlingen en raadsleden (c.q. steunfractie- c.q. collegeleden) plaats. Er zijn verschillende vormen in het debat, een debat met vrije rollen, of juist niet. Tijdens dit debat zal de gespreksleider bij elke stelling aangeven welke groep ‘voor’ en welke groep ‘tegen’ is.

De leerlingen hebben onderstaande stellingen voorbereid. Dit zijn dezelfde stellingen als die de leerlingen oefenen voor de wedstrijd op het Provinciehuis. Na elke stelling volgt een korte reflectie door de jury en de gespreksleider.

1. Nederland heeft een 'Wet voltooid leven' nodig

2. De Nederlandse overheid moet zich verre houden van wietteelt

3. Het inleveren van de privacy is noodzakelijk voor een veiligere samenleving

Jury en gespreksleider

De jury bestaat uit burgemeester Marina Starmans, wethouder Bea van Beers en Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66). De gespreksleider tijdens de avond is Mark van Rijen, teamleider Communicatie van de gemeente Dongen.

Masterclass debatteren

Voorafgaand aan het debat geeft de heer Raemakers, Tweede Kamerlid D66, een masterclass debatteren aan de leerlingen.Het programma begint om 18.50 en wordt geopend door wethouder Bea van Beers. Het slotwoord is aan burgemeester Marina Starmans waarna nog een borrel klaar staat  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4853