DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

De week van de Nieuwe Dongenaren

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, januari 12, 2018 14:23:58

Activiteiten op 17 en 18 januari 2018


De week van de Nieuwe Dongenaren

De gemeente Dongen zegt ,ook in de geest van de Dongense slogan 'in Dongen Doen We Dingen Samen' , te willen bewerkstelligen dat nieuwkomers zich welkom geheten voelen en zich ook spoedig thuis voelen in ons dorp. Iedereen wil zich thuis voelen. Zo is het ook belangrijk dat bijvoorbeeld statushouders zich thuis kunnen voelen in Dongen en opgenomen worden in de gemeenschap. ' Uit het hele land hoor je geluiden dat het lastig is om dit te bewerkstelligen voor veel gemeenten. Vandaar dat de week van de Nieuwe Dongenaren georganiseerd wordt. In deze week willen we de statushouders op zoveel mogelijke manieren in contact brengen met Dongenaren ' aldus een perscommuniqué dat de gemeente deze week deed uitgaan .kennismaken met wat Dongen te bieden heeft

De gemeente vindt het belangrijk dat de statushouders meedoen in de Nederlandse, en dus ook Dongense, samenleving. Het beheersen van de Nederlandse taal is daarbij belangrijk, maar ook contact met Nederlanders. Daarom wonen de statushouders participatie bijeenkomsten bij en gaan ze naar school om de Nederlandse taal machtig te worden. Maar daarnaast wil de gemeente graag dat de statushouders kennismaken met wat Dongen te bieden heeft op het gebied van vrije tijd en ontspanning maar ook op het gebied van mogelijkheden op de arbeidsmarkt en het vinden van werk.

De twee dagen zijn bedoeld om statushouders in contact brengen met dorpsgenoten en andersom natuurlijk. Dongen wil zorgen zorgen dat de nieuwe Dongenaren echt in de gemeenschap worden opgenomen door ook nadruk te leggen op contact met werkgevers zodat de statushouders aan het werk gaan in Dongen. Er worden een rondleidingen gedaan bij bij werkgevers. Dat gebeurt op woensdag 17 januari én donderdag 18 januari 2018. Met de bus worden verschillende werkgevers in de regio bezocht en zullen diverse rondleidingen zullen plaatsvinden.


Integratie diner

Woensdag 17 januari is er om 19.00 uur (inloop 18.30 uur) in gemeentehuis een zogenoemd Integratie diner . Dan kan men kennismaken met Nederlandse werkgevers onder het genot van Nederlandse, Syrische, Eritrese en Somalische gerechten, bereid door de 'Leerloods aan tafel'. Bij het diner zijn ook de Burgemeester Marina Starmans, Wethouder Piet Panis aanwezig .  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4849