DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

LAATSTE CONCERT MUSIS SACRUM DONGEN

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant zo, januari 07, 2018 22:12:32

LAATSTE CONCERT MUSIS SACRUM DONGEN

Een volle volop genietende grote zaal van 't Schouw, drie orkesten ,een speciaal combo , muzikale solisten en een viertal prima Dongense vocale talenten . Het recept voor een avond genieten. Een meer dan tevreden voorzitter Kees Broeders schetste voor en tijdens de muzikale cadeautjes het verleden van het orkest. “ Historie is mooi, dat moeten we ook koesteren, maar het is goed dat we ook naar de toekomst kijken. Een toekomst die wij met Harmonie Aurora aangaan, vanaf maandag gaan wij gezamenlijk verder onder de naam Koninklijke Muziekvereniging Dongen “ aldus de voorzitter , die ook bij de nieuwe vereniging de kar als voorzitter gaat trekken. Hij dankte tal van mensen die in het verre én prille verleden , maar ook in de toekomst dicht bij de vereniging stonden en staan. Broeders dankte ook de vele vrijwilligers die Musis heeft. Hij zei er trots op te zijn .Er gaan ook een aantal bestuursleden stoppen .Hans van Gorkum, Els van Hoof, Cris Schaap en Menno Tjeerdsma werden bedankt met een kus of een stevige handdruk en een ruiker prachtige bloemen .Jubilarissen

Traditiegetrouw, dus ook bij dit ook laatste nieuwjaarsconcert werden ook nu jubilarissen gehuldigd. Jorik Bosters is 10 jaar lid en is begonnen in het aspirantenorkest, vervolgens jeugdorkest en nu harmonieorkest. Ze speelt trompet en basgitaar bij een gelegenheidscombo. Ze is ook actief in Blaaskapel Hoe Ist ?!

Caroline Verhagen is bij de vereniging betrokken geraakt vanwege de bestuursactiviteiten van haar Bert en verricht de nodige hand- en spandiensten bij de barcommissie en de grotere projecten.

Nicole Broeders werd 10 jaar geleden lid van Musis, bewust van het feit dat zowel zoonlief als haar man bij Musis zo actief waren dat dat feit er voor zorgde dat ook zij met het Musis vrijwilligers-virus werd besmet. Ze draait bardiensten, verzorgt de bar-bemensing én collecteert als het nodig is. “ Ze is ook een grote ondersteuning voor de voorzitter “ zei de voorzitter opvallend nadrukkelijk.


25 jaar

Er waren ook drie 25-jarige jubilarissen . Gerda Smits is al 25 jaar muzikant bij de muziekvereniging en bespeelt in het harmonieorkest de bariton. Verder is ze actief tijdens de jaarlijkse rommelmarkt en prijst de spullen bij de latente aspirant-kopers aan . Ook is ze druk met regelmatig collecteren. Extra inkomen voor de vereniging is haar drijfveer.

Marianne Schaap is naast muzikant in het harmonieorkest, met het mooie instrument de fagot, ook bereid het nodige vrijwilligerswerk te doen en heeft als redacteur jarenlang gezorgd dat leden en donateurs een goed gevuld verenigingsblad 'Het Muziek-Kantje' in de bus kregen. Ook zij collecteert voor het Oranjefonds en Prins Bernhard Cultuurfonds en is actief bij de rommelmarkt

Kees Jacobs is trombonist in het harmonieorkest en bij het VLO en is in Januari 2015 tijdens de ALV tot ere-lid benoemd. “Kees jij bent de olie in de raderen van de vereniging. Jij bent de contactpersoon voor de verschillende collectes en oud-papier inzameling en verzorgt ook de indeling. Jij bent een zeer actief lid van de activiteitencommissie en zorgt dat voor de repetitie van de beide orkesten waarin je musiceert de stoelen klaar staan. Tot slot : Jij bent Mister Rommelmarkt. Vele uren spendeer jij aan de sorteren van de ontvangen spullen, ik sluit af met jouw gevleugelde uitspraak: agge niks doet, dan hedde ok niks “.. Aldus voorzitter Kees Broeders

Grandioos

Zo kwam er een einde aan een Koninklijke Muziekvereniging . Een grandioos afscheidsconcert vormde een waardig afscheid van een 177 jarige. “ Een koninklijke muziekvereniging, een vereniging met ontelbare herinneringen ; een vereniging welke op 13 juni 1840 startte bij Café de Hoop - nu Café Zaal Aurora , een vereniging aan wie koningin Wilhelmina in 1900 het predicaat Koninklijk verleende. “ Aldus voorzitter Broeders .
Musis Sacrum is niet meer . Dongen zal niet vergeten : De Concerten en evenementen Night of the Proms , Musis Event en Young Promises. Een vereniging met een eigen Notenboom in Park Vredeoord. Een rijke historie.

Time to say goodbye . Het was een van de laatste muziekstukken die het harmonieorkest speelde onder leiding van Jeroen Geevers. Het was voor hem de laatste keer dat hij voor het orkest stond.

Opwindend en spetterend

Afgesloten werd met een opwindend promsblok. Het harmonieorkest onder leiding van Jeroen Geevers, uitgebreid met popcombo (Frank van Heteren, toetsen; Hans van den Bosch, gitaar; Emiel Broeders, drums; Jorik Bosters, basgitaar), Backingvocals Dewy Bosters, Lara Bosters en Annemieke Verharen, en leadzang door Dré van den Bosch sloot dit laatste concert af met een viertal knallende nummers. De afterparty duurde tot in de kleine uurtjes

Daarom zal ik dankbaar blijven

Voor hetgeen ons Musis schonk

Bij geluk en ook bij lijden

En bij spel en ook bij dronk


https://youtu.be/HbYOFZONw9A

Het is mogelijk dat deze video niet wordt doorgegeven op uw device. In dat geval scrolt u even naar beneden en gebruikt u de modus desktop. Ook kunt u de youtube- url gebruiken

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4845