DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Boek ‘Nelly - Getuigenissen uit een andere tijd’

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant za, januari 06, 2018 18:46:47

Boek ‘Nelly - Getuigenissen uit een andere tijd’

Bij de 96-ste verjaardag van Nelly Roovers van der Westen kreeg zij het eerste exemplaar uitgereikt van het boek met haar levensverhaal, haar jeugd in Raamsdonk in de Langstraat met de titel ‘Nelly - Getuigenissen uit een andere tijd’.

Het boek geeft een beeld van het dagelijks leven in de eerste helft van de vorige eeuw. Het is het verhaal van de jeugd van Nelly van der Westen in Raamsdonk en het verbindt de kleine dingen van alledag met de grote gebeurtenissen uit die tijd.

De crisis van de dertiger jaren, de Tweede Wereldoorlog, politionele acties, schaarste na de oorlog met het leven dat iedere dag terug kwam: naar de kerk, naar school, het huishouden en het werk in de eigen van der Westen schoenfabriek; de introductie van elektriciteit, radio, de stofzuiger en het leven zonder plastic en met nauwelijks auto’s op straat; en haar broer die overlijdt aan de ziekte TBC die toen nog bijna niet te genezen was.
De voorkant van het Boek

Nelly van der Westen is de afgelopen jaren vele uren geïnterviewd en vertelde daarin het verhaal van het dagelijks leven van haar jeugd waarin het perspectief van meisjes en vrouwen was om te trouwen en kinderen te krijgen. Werken was er voor getrouwde vrouwen niet bij. Nelly vond dat een grote onrechtvaardigheid.

Het levensverhaal werd opgetekend door haar zoon René Roovers.

Het boek (hardcover, 225 pagina’s met veel historische foto’s) is te koop bij Bruna in Dongen. Daarnaast is het voor 10 euro te bestellen via mailadres rooversr@xs4all.nl of per mobiel 0624773824. Het wordt dan thuisbezorgd. De prijs in de winkel is 13,50.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4844