DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

'Gevaarlijke bomen ' bij basisschool de Vlinderboom gekapt

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, november 08, 2017 11:26:10

'Gevaarlijke bomen ' bij basisschool de Vlinderboom gekapt

Dongen, 8 november 2017. Vijf oktober 2017. Ook de leerlingen van de Dongense Basisschool waren vrij van school en de leerkrachten zaten in de bus naar Den Haag. Op weg naar de grote demonstratie voor meer geld voor het onderwijs en andere dringende zaken. Daar is inmiddels grote aandacht voor en zijn er van regeringswege was toezeggingen gedaan. Op die bewuste dag was er in Nederland sprake van een eerste najaarsstorm die vooral de noordelijke kust trof , maar ook Dongen kwam er niet zonder schade vanaf. Op een plein van basisschool De Vlinderboom brak een flinke tak af van een, naar later bleek -zieke boom en richtte schade aan aan het dak . Directeur Felix van den Bosch werd in de bus naar de residentiehoofdstad telefonisch op de hoogte gebracht van het feit en de brandweer ruimde in Dongen inmiddels de afgewaaide takken op. Bij onderzoek later bleek de boom erg ziek en was die ook hol. Voor de directeur van de school reden om actie te ondernemen ter voorkoming van herhaling en erger.

Ook een tweede boom bleek aangetast met een rottingsproces. Er werd een spoed- kapvergunning aangevraagd en verkregen. Vandaag werden beide bomen uit hun lijden verlost door een specialistisch bedrijf uit Udenhout .Directeur van den Bosch : “Gelukkig werkte de gemeente goed mee met het afgeven van de kapvergunningen en is er geen gevaar meer voor de kinderen”.Volgens de directeur koste het karwei van vandaag zo'n € 1600.- “Daar hadden we andere dingen voor kunnen doen die ten goede komen aan onze leerlingen “.Of de schade van de dakreparatie en de rekening van het bomenbedrijf te vergoeden valt door bijvoorbeeld de plaatselijke overheid is nog een aandachtspunt van de school.


Tik of klik op een foto. Er ontstaat een diashow en de foto's worden vergroot

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4811