DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Tweede diploma-uitreiking voor tweetalige leerlingen Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant do, november 02, 2017 09:43:51

Tweede diploma-uitreiking voor tweetalige leerlingen Cambreur College

Drie maanden nadat de examenleerlingen van de tweetalige havo- en vwo-afdeling hun reguliere diploma in ontvangst mochten nemen, zijn ze bijna allemaal terug op het Cambreur College. Oud-leerling nu, studenten op diverse plekken in Nederland. Opnieuw worden zij met hun ouders feestelijk ontvangen. En terecht. Zij hebben in de meivakantie het IB-examen gedaan en hun internationale diploma’s zijn in de grote vakantie geleverd.


Met trots mocht docente Catherine Hawkins aan al haar havoleerlingen een IB-diploma uitreiken. Deze eerste tweetalige havolichting heeft het fantastisch gedaan: alle leerlingen zijn met een goed tot excellent resultaat geslaagd. En daarbij was de groep zeer hecht en sociaal.


De vwo-leerlingen sloten hun IB-traject af op higher level, hierin opgeleid door docent Mohammadi Laghzaoui. Geen gemakkelijke weg. Maar diverse oud-leerlingen gaven in hun 30-secondenpitch aan dat de meerwaarde van dit vak bij hun universitaire opleiding heel zichtbaar is. Een dankjewel dus voor docent Engels.

De vrijdagavond werd informeel afgesloten, waarbij er al heel wat bij te praten viel. Voor het Cambreur College vormde deze avond een bekroning van 11 jaar tweetalig onderwijs.

Nieuwe tweetalige leerlingen van harte welkom

Leerlingen van groep 7 en 8 zoeken een passende “grote” school. En misschien is tweetalig onderwijs wel een prima optie. In ieder geval de moeite waard om op het Cambreur College eens te gaan luisteren bij de informatieavonden die op woensdag 8 en donderdag 9 november worden gehouden.Om half acht zijn de leerlingen en hun ouders van harte welkom voor achtergrondinformatie en voor een eerste les in het Engels.Want als je een goede keuze wil maken, moet je eerst weten wat er te kiezen valt.De TTO-leerlingen die hun opleiding inmiddels afgerond hebben, zeggen stuk voor stuk: DOEN!

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4803