DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Harmonie Aurora zet Dongen op de kaart in Berlijn

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant ma, oktober 23, 2017 13:26:38

Harmonie Aurora zet Dongen op de kaart in Berlijn

De muzikanten van Harmonie Aurora zijn zondagavond teruggekeerd van een zeer geslaagde concertreis naar Berlijn. Het was de laatste reis van Aurora als zelfstandige vereniging. In januari 2018 gaat Aurora fuseren met Musis Sacrum en gaat men verder onder de naam Koninklijke Muziekvereniging Dongen.

Harmonie Aurora heeft in haar geschiedenis regelmatig concertreizen gemaakt. Na Praag, Krakau, Toscane en Straatsburg vertrok het orkest afgelopen donderdag in alle vroegte naar Berlijn, waar drie concerten werden verzorgd en genoten werd van de schoonheid van de stad.

De eerste avond werd er gemusiceerd in de Gedächtniskirche, een bijzondere locatie. Daarna volgde afgelopen vrijdag een optreden in de bomvolle zaal van het Mercure MOA hotel. Zo'n 500 bezoekers waren getuige van het afwisselende concertprogramma. Zij lieten hun waardering niet onbetuigd. Met een staande ovatie beloonden zij de muzikanten voor de geleverde prestatie. Op zaterdag werd de concertreeks afgesloten met een concert in de Mall of Berlin. Het winkelend publiek werd ook hier getrakteerd op een mooi concert. In groten getale werden zij naar het centrale plein getrokken door de mooie muziek. Ook hier weer erg veel waardering voor de muzikale prestatie van het orkest.

Het management van zowel de Mall als het Mercure hotel MOA heeft de organisatie van deze reis een uitnodiging gegeven om in de toekomst met het nieuwe orkest nog een keer terug te komen. Een mooier compliment kun je als orkest niet wensen. Buiten het musiceren heeft het orkest genoten van het erg enthousiaste publiek en het gevarieerde culturele programma. Al wandelend en fietsend hebben zij vele indrukken opgedaan van deze geweldige wereldstad. Een onvergetelijke belevenis in alle facetten.


Foto's en tekst Bart van Kerkhof ,Dongen.nieuws.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4793