DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Action komt gewoon naar Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, oktober 13, 2017 11:06:20

Action komt gewoon naar Dongen

Drie insprekers ten spijt; de Action zal in december gewoon opengaan. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid de uitkomst zijn als de raad op 26 oktober een besluit neemt over de uiteindelijke komst van deze superwinkel aan de Windmolenweg. Of liever over de voorwaarden waardoor dat mogelijk wordt. Begrip was er raadsbreed voor de argumenten van de verontruste buurbewoners. Een groot aantal luisterden mee vanaf de publieke tribune . Een beetje verwarrende discussie ontstond er wel over het in heel Dongen actuele onderwerp. Debet daaraan was de onduidelijkheid over wie het nu eigenlijk voor het zeggen had in die hoek van West 2 en de Lage Ham. Is het zaak die de projectontwikkelaar aangaat en moet die in overleg treden met de bewoners of is dat zoals de vertegenwoordigers van een aantal bewoners suggereren, een zaak van de gemeente en is er sprake van een afschuifsysteem.

Mieke Breugelmans van de gelijknamige lijst gaf het probleem van de raad haarfijn aan, maar de verwarring bleef .Volgens Breugelmans moet de raad niet beslissen over de komst van de Action , maar over het wijzigen van het bestemmingsplan.

Wethouder Driek van Griensven deed zijn best om uit de ontstane spagaatoefening te komen en wil blijven bemiddelen. Hij deed ook zijn best om uitleg te geven over de voorbereidingen die aan de besluiten zijn voorgegaan . Er is wel degelijk onderzoek gedaan naar het effect van toenemende verkeersbewegingen en parkeervoorzieningen in vergelijking met de huidige situatie en als de Action zich heeft gevestigd .De resultaten daarvan zijn niet alarmerend volgens de wethouder .

Inmiddels is slopersbegeijf van Laarhoven volop bezig op de plaatst waar de megawinkel gaat komen. De werkzaamheden vorderen gestaag.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4787