DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Nieuw Dongens bedrijf ' Regie Op Loopbaan ' kent de regionale arbeidsmarkt

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant wo, oktober 11, 2017 20:55:55

Bericht zonder winstoogmerk


Nieuw Dongens bedrijf ' Regie Op Loopbaan ' kent de regionale arbeidsmarkt

“Het is zo mooi dat het weer veel beter gaat met veel Dongense bedrijven. Er starten weer nieuwe bedrijven en er is weer steeds meer vraag naar personeel. Goed om te zien want Dongense bedrijven en gezinnen zijn hard geraakt tijdens de crisis.” Aan het woord is Ben Barendse eigenaar van het nieuwe Dongense bedrijf Regie Op Loopbaan. “Nu het beter gaat zie je dat bedrijven weer in personeel gaan investeren en dat is goed. Er wordt weer meer naar medewerkers geluisterd. Toch zie ik nog te vaak dat werkgevers duurzame inzetbaarheid een moeilijk thema vinden. Er worden b.v. sportabonnementen aangeboden aan medewerkers vanuit gezond werken visie. Heel mooi natuurlijk maar over het algemeen bereik je daar medewerkers mee die al zelf sporten. Aanbod gebeurt vaak top down met als gevolg dat er weinig draagkracht is bij de werknemers. ….


Dongenaar Ben Barendse : geconcentreerd bezig

…...Ik vind dat je de werknemer regisseur moet maken van leven en werk. Als mens ben je veel meer dan alleen werknemer. Wij werken om te leven, niet andersom. Daarom ondersteun ik werkgevers met dit thema help hen dat werknemers verantwoordelijkheid gaan nemen om hun arbeidsmobiliteit met perspectief voor beide. We kunnen er niet vanuit gaan dat we nooit meer een crisis krijgen. Sterker nog we moeten altijd zo goed als mogelijk voorbereid zijn op wat er gaat komen. De robotisering gaat snel. Functies verdwijnen en nieuwe functies ontstaan. We kunnen niet stil blijven staan en maar afwachten. Dongen kent veel bedrijven waar medewerkers al heel lang werken. Soms hun hele leven al. Ik vind het echt belangrijk dat we deze mensen behouden voor de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk om medewerkers te benutten op hun talenten. Mensen zijn namelijk het meest effectief in werk wat het dichts bij hun ware aard licht. Als je talenten van mensen benut hoef het begeleiden Maar het is naar ander werk, b.v. door reorganisatie of ziekte, geen probleem te zijn.”

Ben straalt één en al bevlogenheid uit als je met hem praat over zijn vak als loopbaan- en mobiliteitscoach. Doordat hij een echte Dongenaar is kent hij de arbeidsmarkt erg goed. Met zijn bedrijf Regie Op Loopbaan hoopt hij ook voor Dongense bedrijven het verschil te maken. “Natuurlijk ben ik trots” zegt Ben. “We hebben met Regie Op Loopbaan een duidelijke visie en bieden een brede dienstverlening aan op het gebied van arbeidsmobiliteit zoals duurzame inzetbaarheid, loopbaan coaching, outplacement en re-integratie 2e spoor. Ook helpen wij mensen met solliciteren. Dit alles is in zeer korte tijd weggezet en we werken samen met zeer deskundigen professionals zodat we onze klanten ook altijd een brede oplossing op het gebied van arbeidsmobiliteit kunnen aanbieden.

Wil je meer weten over Ben en zijn bedrijf kijk dan eens op www.regieoploopbaan.nl  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4786