DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Nationale Ouderendag in Dongen opnieuw een succes!

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, oktober 09, 2017 21:59:17

Nationale Ouderendag in Dongen opnieuw een succes!

Vrijdag 6 oktober was een bijzondere dag voor een aantal oudere plaatsgenoten. Op Nationale Ouderendag worden in het hele land wensen van (eenzame) ouderen vervuld door vrijwilligers.


lunchpakketjes
In Dongen zijn in totaal 22 wensen (van 27 ouderen) tot uitvoering gebracht. De wensen waren heel divers en varieerden van een film in de bioscoop kijken, familiebezoek, naar de Beekse Bergen, een rondvaart in de Biesbosch, een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon, een beautybehandeling tot een dagje Efteling. Al deze wensen zijn tot uitvoering gebracht door vrijwilligers, die vooraf konden ‘inschrijven’ op een wens.De dag startte in het gemeentehuis waar de ouderen en vrijwilligers werden ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers van Personal Touch Cakes. Wethouders Panis sprak de aanwezigen toe en wenste hen veel plezier. Medewerkers van Albert Heijn Dongen deelde lunchpakketjes uit en rond 10 uur gingen de eerste mensen op pad.Nancy Adams woont in Moordrecht. “Ik ben op pad geweest met mevrouw Kerssen uit Dongen. De reden dat ik voor een wens koos in Dongen was dat deze mij het meeste aansprak. Ik reed er vandaag graag 400 km extra voor. De wens van mevrouw Kerssen was een bezoek brengen aan haar dementerende moeder in Nijmegen, die zij al zes jaar niet meer had gezien.


klik of tik voor vergroting

Nijmegen
Om half 8 ging ik op pad vanuit Moordrecht en haalde mevrouw Kerssen thuis op. Voordat we naar Nijmegen vertrokken, gingen we eerst op weg naar het gemeentehuis in Dongen. Via een rode loper mochten we naar binnen. Erg bijzonder geregeld. Na een kopje thee en een klein gebakje namen we ons lunchpakketje in ontvangst. Na een mooie rit kwamen we aan in Nijmegen. De moeder herkende haar dochter gelijk! Zo hartverwarmend. Ik kreeg er een brok van in mijn keel. De andere bewoners zaten ook gezellig aan tafel. Allemaal dementerend. Best confronterend om te zien. Hulde aan medewerkers die zich voor deze lieve mensen inzetten!Na een uurtje vroeg mevrouw Kerssen of we ook haar zus in Weurt konden bezoeken. Ach nog een paar kilometer verder kan geen kwaad. Dus gingen we weer op pad. Zus Ilona had lekkere tosti's gemaakt en ze kletsten samen bij. Toen ik even buiten in de tuin ging zitten, hoorde ik ze binnen samen lachen en giechelen. Na een uurtje van gezelligheid was het tijd om terug naar huis te gaan.

Sylvia en ik hebben deze dag als zeer warm en gezellig ervaren. We hebben elkaars telefoonnummer, dus als zij nog eens op pad wil gaan dan ben ik er voor haar!”


Zonder vrijwilligers was deze geslaagde dag niet mogelijk geweest. Het plaatselijk comité bedankt de vrijwilligers voor het vervullen van de wensen en de sponsoren en organisaties die een bijdrage hebben geleverd: gemeente Dongen, Stichting Met je Hart Dongen, Scouting de Stormvogels, Drukkerij Leijten, Personal Touch Cakes, Albert Heijn, Beaunesse, Tech4You.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4784