DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Lekker Eng op de Biezenkring

KINDERENGeplaatst door internetkrant do, oktober 05, 2017 13:33:49

Lekker Eng op de Biezenkring

Woensdag 4 oktober werd het podium omgetoverd in een griezelig heksenhuis. De kinderen van de hele school en de juffen en meesters waren veranderd in heksen, vampiers, spoken, monsters en nog veel meer.


De kinderen knijpen hun neus dicht voor het monster wat stinkt.

Diana met boek en groep


...hele groep met juf Edith


leerkrachten op het podium'Zes heksen '


Mels komt naar een boek wat Diana voorleest


Om 8.30 uur begon de opening van de Kinderboekenweek. Leerlingen van groep 8 en enkele juffen gingen een heerlijk soepje koken. Het griezelrecept bestond uit een verse regenworm, een groene snottebel, wrattenschraapsel, een paar konijnenkeutels en een beetje voetschimmel. Nadat de toverdrank lekker bruiste kwam er uit de heksenketel een prachtig griezelboek. Pas op, dit is een boek vol monsters” geschreven door Guido Knechten. Later op de ochtend zijn de kleuters op bezoek gegaan bij de bibliotheek. Het was erg toevallig dat Diana van Theek 5 het boek voorlas wat de kinderen net hadden gekregen. Ze vonden het geweldig, vooral toen ze heel hard mee mochten brullen als een monster. Op het einde kregen alle kinderen zelfs een dapperheidsdiploma. Wat waren ze trots!

Donderdagochtend 12 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met een voorstelling van Platvoetje voor de kleuters. “s middag is er een viering voor de groepen 1 t/m 4 en vrijdag is er een viering voor groep 5 t/m 8. De ouders van de school zijn ook uitgenodigd. De kinderen zullen dan al hun griezelstukjes, liedjes, versjes laten zien en horen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4781