DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Burendag goed geslaagd in Dongen

BUURTNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, september 25, 2017 11:16:14

Heerlijk wandelweer tijdens Burendag in de Biezen

Afgelopen zaterdag zorgde het heerlijke weer ervoor dat zo’n 40 wandelaars in alle leeftijden een wandeling door wijk De Biezen maakten. Deze wandeling was door Wijkraad De Biezen uitgezet en liet wijkbewoners langs elf mooie en bijzondere plekken in de wijk lopen. Bij ieder bijzonder punt was een A4-tje te vinden waarop meer informatie te lezen was over de locatie of het onderwerp. Wist u namelijk dat wij in de wijk een heus klimwandje hebben in een speeltuintje? Of waar de AED van de wijk hangt? De deelnemers van de Burendagwandeling weten het in ieder geval nu wel. Bij ieder bijzonder punt kregen de deelnemers een stukje van een rebus. Door deze rebus op te lossen maakten zij kans op een DVD-pakket dat beschikbaar was gesteld door Expert Dongen. Alle deelnemers hadden de rebus goed opgelost, maar Carla Hiramans naam kwam uit de digitale hoge hoed als winnaar. Zij heeft inmiddels haar prijs ontvangen.

Ook online

Wandelen maakt hongerig en daarom hadden de nieuwe eigenaars van Cafetaria De Biezen voor iedere wandelaar een heerlijke frikadel beschikbaar gesteld. Dat dit een goed idee was bleek wel, want elke wandelaar had zijn tegoedbon voor deze snack bij de cafetaria ingeleverd. Om nog meer mensen te laten genieten van al het moois in onze wijk, heeft Wijkraad De Biezen de wandeling, inclusief de informatie bij de bijzondere punten, online gezet op de website. De wandeling is ongeveer 3,5 km lang en is geschikt voor jong en oud met onderweg voldoende rust- en/of speelplaatsen. U vindt hem op www.wijkraaddebiezen.nl.Dongen

Burendag is een jaarlijks terugkerend feestje dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dankzij de hulp van het Oranjefonds en koffiegigant Douwe Egberts was er geld voor. Ook hier in Dongen werd op minstens 7 plaatsen een feestje gebrouwen waarbij buren goede buren werden en goede buren nieuwe vrienden maakten .Uit diverse wijken van ons dorp kwamen leuke reacties binnen bij deze krant .De herinnering aan vorig jaar was een goed en veel besproken onderwerp en er werden nieuwtje uitgewisseld. Er werd zelfs een burenruzie(tje) bijgelegd zo vernamen we. Tijdens het feestje blijkt dat mensen graag iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Zo kwamen enkele bewoners van de Vennen, Hans, Rutger, Marije en Tonny ( en hun gezinsleden) bij elkaar om een leuke dag te organiseren voor de bewoners van deze mooie straat tussen de 2 rotondes. De voorbereidingen waren al erg leuk en vooral gezellig. De foto's van Tonny Nooijens spreken voor zich

Klik of tik voor een grotere foto

Tonny maakte er een leuk verslag van dat je HIERONDER kan lezen

Vele bewoners gaven gehoor aan onze oproep zich op te geven voor de burendag. Het Oranjefonds steunt deze dag financieel en we kregen ook een mooi cadeaupakket toegezonden, waarvoor onze hartelijke dank.We waren te gast bij Kees en An van Dongen. Kees en An hebben een prachtige locatie waar we zo wel binnen en buiten konden zijn. Zij hebben een mooi museum waar je allerlei oude spullen uit grootmoeders tijd kan bewonderen. Kees is altijd druk bezig met zijn hobby en kan altijd nog oude spullen uit grootmoeders tijd gebruiken. Als mensen nog oude spullen op de zolder hebben staan en deze weg willen doen, hij houdt zich aanbevolen.Maar de weergoden waren ons gelukkig goed gezind. De eerste Vennennaren verschenen rond 13.30 uur. De koffie en thee met iets lekkers stonden al klaar.


Voor de kinderen was er een mooi springkussen geplaatst en daar waren ze al gauw te vinden. Ook tekenen, kleuren en gewoon lekker spelen met zijn allen want ze hadden hier volop ruimte. Om 14.30 uur kregen we een percussie workshop, gegeven door Ruud. Ruud had er veel plezier in om het Vennenvolk de kunst van het drummen bij te brengen. Jong en oud trommelden er lustig op los en op het laatst ging iedereen uit zijn dak bij het nummer van Queen, we will, we will, rock you .Het was in een woord geweldig. Onze complimenten aan Ruud maar ook aan Hans, die dit zo geweldig georganiseerd hadden.De barbecue begon rond de klok van half 6 maar alvorens werd ons Vennenlied gezongen, op de wijze: alles ziet er anders uit als de zon schijnt van André van Duin, maar nu met tekst van Hans, een prachtig lied met de titel, ja, het leven dat is goed in de Vennen. Alle Vennennaren zongen enthousiast mee en volgens mij waren we een prachtig koor met zijn allen. Een Vennenkoor, als het ware. Misschien iets voor de toekomst!! Emy had bij dit lied een dansje ingestudeerd en en al gauw volgden de overige kinderen haar voorbeeld.Rutger verzorgde de barbecue en Marije en Tonny hadden bar dienst.Gelukkig hielpen Kees, An, Nadia en Mark ook mee, want de opkomst was enorm.Na de barbecue volgde een gezellig samen zijn tot in de laatste uurtjes waar bij volop gezongen en gedanst werd. De nieuwe bewoners in de straat hebben meteen een goede indruk gekregen van ons, Vennenaren. Het is een geweldige straat om in te wonen.Ongeveer iedereen kent elkaar en helpt elkaar in noodgevallen. Zo ’n buurtfeest draagt hier ook zeker aan bij.


Rutger, Hans, Marije en Tonny bedanken An en Kees van Dongen voor het beschikbaar stellen van hun Museum en tuin en natuurlijk ook voor hun hulp en spontane medewerking En hopelijk volgend jaar weer!!!!!! Als het aan ons ligt, wel!! Wij hebben er erg van genoten met zijn allen.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4773