DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door pee do, september 07, 2017 10:52:29

Wereldweek 2017 op het Cambreur College

In de breakweek van 25 tot en met 29 september organiseert het Cambreur College weer de inmiddels befaamde Wereldweek voor alle leerlingen van leerjaar 1.

In deze week krijgen de leerlingen les volgens een volledig ander rooster. Van maandag tot en met donderdag stappen een aantal van onze eigen Cambreurdocenten uit hun dagelijkse rol als vakdocent en organiseren zij een workshop met een multi-culti thema. Daarnaast zullen er een flink aantal gastdocenten in onze school rondlopen die met de leerlingen aan de slag gaan om hen de gebruiken en tradities van hun vaak zo andere cultuur bij te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld trommelles gegeven door een echte Afrikaanse trommelaar, wordt er Braziliaans gedanst, luisteren de leerlingen naar spannende verhalen van ver of leren ze wellicht prachtige Chinese lettertekens te schrijven. En dat is nog maar een heel kleine greep uit de verschillende activiteiten die er in die week zijn.

Al jarenlang koppelt het Cambreur College aan deze week een goed doel: Stichting Vluchtelingenwerk Nederland. Tijdens een sponsorloop op maandag 25 september bij Atledo gaan alle leerlingen hun beste beentje voorzetten om aan hun sponsoren te laten zien dat zij het aan hen beloofde sponsorgeld echt waard zijn. De leerlingen hebben inmiddels een sponsorkaart ontvangen en wellicht zijn zij al bij u aan de deur geweest met de vraag of u hen wilt sponsoren. We hopen natuurlijk dat u hen niet teleurstelt.


Op donderdagavond 28 september is er in de aula in het hoofdgebouw en in de gymzaal aan de linkerkant van het gebouw een voorstelling waarin alle leerlingen van leerjaar 1 een rol spelen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn vanaf maandag 25 september voor 2,50 euro te verkrijgen bij de conciërges op de verschillende gebouwen van het Cambreur College. Een spektakel dat niemand eigenlijk mag missen! De avond start om 19.00 uur en de opbrengsten van deze avond gaan uiteraard ook naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Op vrijdagmorgen wordt de week afgesloten met een gezamenlijke ontbijt in de aula met verschillende spijzen en drankjes uit diverse werelddelen. De boterham met hagelslag zullen we dus zeker niet aantreffen op de mooi gedekte tafels.


Het belooft weer een spetterende week te worden.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4757