DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Feestelijk afscheid vier docenten Cambreur College

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant ma, juli 17, 2017 09:41:37

Feestelijk afscheid vier docenten Cambreur College

Ruim 100 jaar Cambreurervaring wandelt de school uit nu Ton Bertens, Wil Borm, Corrie de Bruijn en Jacqueline van Merriënboer hun lesgevende taak hebben neergelegd. Tijdens een gezellig afscheid werden zij letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet.

Jacqueline van Merriënboer is al veertig jaar werkzaam als docente Engels, met name op de mavo-afdeling. Veel oud-leerlingen geven aan dat ze een ontzettend goede basis aangeleerd hebben gekregen voor het vak Engels.

Jacqueline van Merriënboer is veeleisend en precies en zeer begaan met haar leerlingen. Ze was de vaste begeleidster van de Londenreis en is vele jaren decaan geweest.


Foto: Cambreur College

In gedrevenheid voor zijn vak kan Ton Bertens zich met mevrouw Van Merriënboer meten. Ook hij verlangt veel van leerlingen en bereidt ze optimaal voor in zijn vak wiskunde. Dat hij dit zeer succesvol doet geeft het gemiddelde van 8,2 voor het landelijk examen wiskunde B voor vwo aan. Daarnaast was Ton Bertens de drijvende kracht achter de jaarlijkse Cambreurdag, leidde hij de klusacties voor Nepal en nam hij de organisatie van de bezinningsdagen voor de havo op zich. Ook als begeleider van reizen naar diverse bestemmingen werd hij vrijwel jaarlijks gevraagd.

Wil Borm was docent op het Hanze College die de overstap naar het Cambreur soepel heeft gemaakt. Wil is een echte vakman, getuige de prachtige schilderingen bij het biologielokaal op gebouw B. Ook is Wil een natuurman, geïnteresseerd in milieu, in water, in flora en fauna. Samen met collega's heeft hij de vijver op B ontworpen en gerealiseerd. Hij heeft met veel plezier leerlingen vaardiger gemaakt in zijn creatieve vak.

missen

Mevrouw De Bruijn heeft haar vak management & organisatie vormgegeven op de havo- en vwo-afdeling. Komend uit het mbo was regulier middelbaar onderwijs even wennen. Met haar leerlingen had zij een goede band, wat goed zichtbaar was in haar laatste les waar meerdere groepen in een versierd lokaal genoten van taart en appelbollen. Jarenlang heeft zij leerlingen die hiervoor belangstelling hadden met succes opgeleid voor een extern examen boekhouden.

Eerder in het jaar heeft ook docent economie Flip van Wijk zijn werk vaarwel gezegd. Hij kon helaas niet bij dit afscheid aanwezig zijn.

De opengevallen plekken zijn inmiddels ingevuld, wat niet betekent dat het Cambreur College deze ervaren collega's zeker gaat missen.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4726