DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Nieuw onderkomen van sociaal team klaar voor het einde van het jaar

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, juli 14, 2017 12:37:32

Doorontwikkeling Zorgstructuur

Nieuw onderkomen van sociaal team klaar voor het einde van het jaar

Dongen, 14 juli 2017. Ook Dongen ontkwam niet aan de transitie van het nationaal georiënteerde sociaal beleid. Het huidige kabinet hevelde in 2015 de risico's in de sociale sector en ook het nodige geld,over naar de gemeenten. De decentralisatie had veel voeten in aarde en verliep zeker niet zonder horten en stoten.Veel gemeenten vormden in de loop van de tijd een Sociaal team. In Dongen is het Sociaal Team een paar jaar geleden van start gegaan. De noemer waaronder diverse onderdelen van hulp en zorg werden omgevormd, zorgde in Nederland voor een hernieuwde kennismaking met het woord transitie. “De transitie is achter de rug en staat op de rails, we gaan nu spreken over transformatie “aldus wethouder Piet Panis deze ochtend tijdens een bijeenkomst in de toekomstige nieuwe behuizing van het Sociaal Team. Samen met coördinatrice Nicole Boonmann die de pers rondleidde werd uitleg gegeven over de nieuwe aanpak van zaken in het sociale domein in het dorp

Volgens wethouder Panis is het tijd voor de echte verandering binnen het sociaal domein. De zorgstructuur in Dongen wordt gebaseerd en afgestemd op de behoeften van de burgers die er mee te maken krijgen. In het pand Hoge Ham 104 wordt het straks mogelijk om clientèle in een goede en aangename sfeer te ontvangen. De denkbeeldige drempel van het gemeentehuis blijkt in de praktijk toch te hoog te zijn. Het pand wordt op dit moment aangepast. Er zijn verschillende ruimten die na een fikse opknapbeurt gebruikt kunnen worden als spreek-en verblijfkamers. In het oude bankgebouw is voorzien in een spannende speelhoek voor kinderen. Die worden in een overigens open kluis beziggehouden met speel en doe-attributen.


Het gebouw ademt een frisse en vooral open sfeer.Na wat bouwkundige aanpassingen waaronder het aanbrengen van een invalidentoilet ,zorgt de aankleding voor een ongedwongen sfeer in alle ruimten. Die wordt onder ander bereikt door het gebruik van frisse en open kleuren en het creëren van 'bespreekhoeken 'in de ontvangstruimten die zo ingericht worden dat ook de nodige privacy wordt gegarandeerd. De burger die binnenkomt wordt straks ontvangen door een gastvrouw – of man , die volgens de wethouder best eens zou kunnen komen uit de hoek van een nog werkloze vrijwilliger. Nadrukkelijk wordt volgens de wethouder in dit verband niet gesproken over een 'tegenprestatie ' ten aanzienvan de uitkeringsgerechtigde. De nieuwe aanpak behelst niet enkel het 'nieuwe' gebouw; ook de inloopmogelijkheid wordt uitgebreid . De burgers die in het pand worden bediend zijn niet strikt gebonden aan spreekuren op tijd en dag. Ook bestaat de mogelijkheid om in de avonduren zaken af te wikkelen.

werkplek

Het gebouw heeft de beschikking over 8 parkeerplaatsen en een separate ingang tussen het belendend pand. De zij-ingang wordt geschikt gemaakt voor cliënten met een rollator of scootmobiel. De gemeente huurt het pand voor een onbepaalde tijd van een particulier en heeft geen plannen over te gaan tot koop. Omdat straks panden, zoals de bibliotheek leegkomen in Dongen door inpandige verhuis van organisaties naar de Cammeleur, is het mogelijk dat het sociaal team gebruik gaat maken van een van die leeggekomen panden. Niets is nog zeker op dat gebied volgens Panis die blij is met het nieuwe pand voor dit specifieke doel. Hij ziet samen met coördinatrice Nicole Boonmann dat het gebouw ook als een fijnere werkplek voor de medewerkers  • Reacties(1)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4723