DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Europlus bruist al 25 jaar van de energie

BUURTNIEUWSGeplaatst door internetkrant ma, juli 10, 2017 11:19:03

West 1 boft met zo'n ruimte

Europlus al 25 jaar gezellig en nuttig voor veel wijkbewoners

25 JAAR EUROPLUS WEST 1 DONGEN

Dongen, 20 juli 2017 .Vandaag werd in Europlus aan de Dunatstraat gevierd dat precies 25 jaar geleden deze buurtontspanningsrumte voor wijkbewoners van West 1 geopend werd. Een teken dat deze ruimte goed gebruikt wordt is wel een volle zaal op deze warme julidag. Op tafel ; koekjes, koffie en nootjes en rondom gezellige mensen die dit heugelijke zilveren jubileum graag wilden meevieren. Voorzitter en beheerder Wim Ernest was in zijn nopjes vandaag. Zoveel belangstelling en bovendien een bezoek van wethouder Piet Panis als teken van belangstelling van het college. Wethouder Panis prees vooral de 18 vrijwilligers die Europlus draaiende houden. Hij overhandigde namens de gemeente een enveloppe met inhoud en een drietal cadeautjes die de sfeer in de ruime ruimte nog meer zullen verhogen. Europlus is in de 25 jaar van haar bestaan een soort van ouderwets buurthuis gebleven met ups en downs, maar altijd gedragen en gerund door vrijwilligers die er het beste van wilden maken. De wijkraad die verantwoordelijk is voor de ruimte hoeft enkel over de schouders mee te kijken en is erg tevreden over de manier waarop de gezellige ruimte wordt beheert en gebruikt.

https://youtu.be/LqWXsf4PA0o


Europlus bruist al 25 jaar van de energie

Door :Bernadette Klerx

Op donderdag 20 juli is het precies 25 jaar geleden dat ontmoetingsruimte Europlus van start ging. Nu, 25 jaar later, bruist Europlus nog steeds van de energie en barst de ruimte bijna uit zijn voegen. Ruim 200 vooral oudere inwoners van met name de wijk West 1 vinden wekelijks hun weg naar de ontmoetingsruimte aan de Dunantstraat. Zij komen er om een kaartje te leggen, een potje te biljarten, te handwerken, sjoelen, een boek te lenen van de bibliotheek of gewoon om gezellig bij te kletsen met een kopje koffie. Kortom: alles mag, niets moet. En op die manier gaat Europlus het zilveren jubileum ook vieren, samen met de vele vrijwilligers, bezoekers en genodigden: lekker ongedwongen en ontspannen met een hapje en een drankje. Natuurlijk zullen de hoogtepunten en opmerkelijke momenten van die 25 jaar wel in woord en beeld voorbij komen.


Europlus is in de loop der jaren voor veel mensen een vaste waarde, een veilige thuishaven geworden. De ontmoetingruimte vervult dan ook een belangrijke maatschappelijke functie. ‘Iedereen is hier altijd welkom, je bent niet verplicht ergens aan mee te doen. Ik zie wel dat de belangstelling voor elkaar groot is; iedereen let een beetje op elkaar, in de goede zin van het woord’, constateert Mari Groenendaal, die als voorzitter van de wijkraad West 1 jarenlang betrokken was bij Europlus en er overigens nog steeds regelmatig te vinden is.

De wijkraad West 1 speelt sowieso een belangrijke rol bij de taakuitvoering van Europlus. Ze ondersteunt en begeleidt Europlus waar nodig en treedt onder meer op als contactpersoon tussen gemeente, woningbouwcorporatie Casade en wijkbewoners. Het verleden heeft al bewezen dat deze gezamenlijke aanpak de nodige successen heeft opgeleverd. Casade vervult meer een functie op de achtergrond. Zij maakt het mogelijk dat Europlus de ontmoetingsruimte kan blijven gebruiken voor het doel waarvoor het bestemd is.

Van onschatbare waarde voor het succes van Europlus zijn de vrijwilligers, zij zijn de kurk waarop Europlus drijft. Een knappe prestatie, want ook de hechte groep vrijwilligers zijn niet meer de jongsten. Beheerder Wim Ernest, zelf ook vrijwilliger, is dan ook superblij met zijn vaste groep van zo’n 18 vrijwilligers.’Zij doen alles voor mij. Dankzij hen hebben veel mensen hier een fijne tijd’.

Donderdag 20 juli is het dus feest in Europlus. Misschien een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze ontmoetingsruimte, want hoewel het oorspronkelijk voor de bewoners van West 1 bedoeld was, staat Europlus open voor alle inwoners van Dongen. U bent dus welkom. Donderdag 20 juli vanaf 14.00 uur in de Dunantstraat 28.

  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4714