DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Bijzonder beeld gestolen uit tuin Dongepark

BIJ ONS IN DE STRAATGeplaatst door internetkrant ma, juni 12, 2017 15:34:32

Bijzonder beeld gestolen uit tuin Dongepark

Enige jaren geleden is in de tuin van Volckaert Dongepark in Dongen een bijzonder beeld geplaatst. Dit beeld met de naam, ‘de Paradijsvogel’ is eigendom van de familie Brouwers. Adriaan Brouwers heeft het laten maken als herinnering aan de familieleden die in 1990 door een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen. Met de verhuizing van de grootmoeder naar Dongepark is het beeld geplaatst in de tuin van Volckaert aan de Middellaan zodat het beeld goed te zien was vanuit het appartement. Na haar overlijden in 2015 heeft de familie Brouwers besloten het beeld op deze plek te laten staan. Volckaert heeft ‘de Paradijsvogel’ in bruikleen zodat cliënten, naasten en wandelaars er nog steeds van kunnen genieten.

Zaterdagochtend werd tot grote ontsteltenis geconstateerd dat het beeld weg is. Het ziet er naar uit dat het met geweld van de sokkel verwijderd is want er zijn sporen van een slijptol zichtbaar. De roof heeft waarschijnlijk afgelopen vrijdag plaatsgevonden. Uiteraard is dit gemeld aan de politie. Zij onderzoeken de zaak en roepen getuigen op om zich te melden.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4678