DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

‘t Halve Zolenlijntje loopt haar elfde Roparun | Mooie achtste plaats en sensationele opbrengst

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door pee wo, juni 07, 2017 16:00:56

‘t Halve Zolenlijntje loopt haar elfde Roparun | Mooie achtste plaats en sensationele opbrengst

Voor de elfde keer op rij nam ’t Halve Zolenlijntje deel aan de Roparun. De helft van het team is afkomstig uit Dongen. Ook de editie van 2017 werd een succes op alle fronten. Heel moe, maar ook zeer voldaan kijkt het team terug op een enerverend Pinksterweekend en op een heel actief Roparunjaar.Doelen Roparun

De Roparun is een estafettewedstrijd van Parijs naar Roparun. Het is een mega event dat 26 jaar gelden in het leven geroepen is om gelden te genereren voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. De uitdaging voor alle 323 teams is dus niet alleen om de afstand van 530 km tussen Parijs en Rotterdam hardlopend te overbruggen. Er wordt ook keihard gewerkt om zoveel mogelijk sponsorgeld voor het goede doel in te zamelen. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje is beide uitdagingen met veel inzet, enthousiasme aangegaan.

Pinksterweekend

Acht lopers, vier fietsers, vier chauffeurs, twee navigators, drie teamleiders en vijf verzorgers vormen samen een team. Een team, want teamwork is waar het om draait bij ’t Halve Zolenlijntje. Als iedereen zijn of haar taak weet en goed uitvoert, dan kan het treintje lopen. En lopen deed het! Er werd gestart op zaterdag 3 juni om 20.24 uur op het evenemententerrein La Courneuve in Parijs. Non-stop werd er gelopen door drie landen, op drie verschillende dagen door donkere bossen, grote steden, over glooiende velden en door heel veel kleine dorpjes. Het treintje stopte pas op de Coolsingel in Rotterdam op maandag 5 juni om 12.24 uur. Lekke banden werden geplakt, knieën getapet, magen gevuld, pleisters geplakt en weer werd er geen meter omgelopen. Dat laatste is al een prestatie van formaat omdat er zo goed als geen pijlen of aanwijzingen op de route staan. De hele route moet vanaf de beschrijving gevolgd worden. Het adrenalinegehalte bij het hele team was zo hoog dat het bedachte en voorgerekende schema van de snelheid waarmee gelopen zou worden zelfs overtroffen werd. De gemiddelde snelheid over het hele traject was 13,18 km per uur. In het veld van 235 deelnemende teams slaagde ’t Halve Zolenlijntje er vaak in om in de top tien te belanden. Ook dit jaar lukte dit weer. Slechts 7 teams waren sneller.

Activiteiten

Het doel van de Roparun is dus sponsoren te werven om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te kunnen verhogen. Het Roparunteam uit Raamsdonksveer, Dongen en omstreken is dus niet alleen actief tijdens het Pinksterweekend. Gedurende het hele jaar worden sponsoractiviteiten georganiseerd. Zo werd er in april een clinic op het gebied van obstaclerunning georganiseerd in samenwerking met Outdoor Pact in Made. Op 17 juni wordt er in het Cambreur College een benefietdiner georganiseerd. De belangrijkste bron van inkomsten voor de Roparun zijn de sponsorlopen die ’t Halve Zolenlijntje neerzet op scholen. Deze miniroparuns, zoals het team deze festijnen noemt, werden afgelopen seizoen georganiseerd op de J.J. Anspachschool in Dongen, op basisschool de lage weide in Made en op vier BSO ’s van de Kobergroep in Breda. Ook waren er weer vele particuliere sponsoren die de Roparun het team een warm hart toedragen. Natuurlijk worden er ook bedrijven benaderd om het goede doel financieel te steunen. Ook dit jaar deden veel bedrijven mee. Over een week maakt het team de financiële balans op, maar nu al staat vast dat het bedrag dat overgemaakt gaat worden naar Stichting Roparun sensationeel is. Op de website van het team, www.halvezolenlijntje.nl, kunt u nog veel meer informatie over het team en haar doelen vinden. Het seizoen 2017 is voorbij. Rest nog de evaluatie. Maar er staan ook al weer een rij activiteiten te wachten voor dit team dat de Roparun in haar hart gesloten heeft.  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4674