DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

45 maisonnette- woningen aan de Trappistenstraat klaar voor de slopershamer

BIJ ONS IN DE STRAATGeplaatst door internetkrant di, mei 30, 2017 14:22:30

45 maisonnette- woningen aan de Trappistenstraat klaar voor de slopershamer

De bewoners van 45 maisonette-woningen aan de Trappistenstraat in Dongen hebben van Casade bericht ontvangen dat hun woning gesloopt wordt. De afgelopen maanden heeft Casade de toekomst van de woningen aan de Trappistenstraat, die dateren uit 1966, onderzocht. De varianten woningverbetering, renovatie en sloop zijn in het onderzoek uitgewerkt. Uit het onderzoek is gebleken dat de woningen te veel technische beperkingen hebben om te voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Casade gaat daarom over tot sloop van de bestaande woningen. Nadat de woningen zijn gesloopt, worden er vervolgens nieuwe woningen gebouwd. De sloop is gepland voor november 2018.
Voor de bewoners is een sociaal statuut van kracht dat Casade overeengekomen is met de huurdersorganisatie. In het sociaal statuut staan de rechten en plichten van bewoners, zoals het recht op een verhuiskostenvergoeding en voorrang op een andere woning van Casade. Tijdens een bewonersbijeenkomst in juni krijgen de bewoners een uitgebreide toelichting op het besluit van Casade en het sociaal statuut .Aansluitend worden met hen afspraken gemaakt voor individuele huisbezoeken waar onder andere de wensen met betrekking tot nieuwe huisvesting worden besproken  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4664