DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Toppers gebouw B van het Cabreurcollege geven gymles aan leerlingen van basisschool de Noorderpoort

KINDERENGeplaatst door internetkrant vr, maart 24, 2017 10:43:43

Toppers gebouw B van het Cabreurcollege geven gymles aan leerlingen van basisschool de Noorderpoort

Na veel oefenen met gymdocent Robin van Sunten mochten een aantal derdejaars leerlingen van gebouw B afgelopen maandag lesgeven aan leerlingen van basisschool de Noorderpoort in Dongen.De gymzaal van het Cambreur College werd verdeeld in drie verschillende ruimten. In elke ruimte werd een ander spel gespeeld, begeleid door twee leerlingen van gebouw B. Zes leerlingen gaven dus tegelijkertijd les. Ook zorgden twee leerlingen voor een warming-up en een eindspel. Les- en leidinggeven, in welk vorm ook, zijn volgens Van Sunten belangrijke competenties voor de ontwikkeling van zijn leerlingen waar ze later ook terecht komen. "Jezelf presenteren, les en leiding geven met de juiste (werk)houding komt altijd goed van pas."De samenwerking tussen basisschool Noorderpoort en het Cambreur College is volgens Van Sunten een win-win situatie waarbij de leerlingen van de Noordenpoort een mooi extra beweegmoment hebben en kennis maken met het voortgezet onderwijs, terwijl de leerlingen van gebouw B leren om voor een groep les te geven. "Ze leren met dit project zich te presenteren, samen te werken en hoe om te gaan met een bepaalde doelgroep in dit geval de basisschoolleerlingen." Ook leren de derdejaars volgens Van Sunten elkaar te helpen door opbouwende feedback te geven.

De leerlingen van gebouw B hebben het deze eerste keer volgens Van Sunten fantastisch gedaan en vonden het ook erg leuk om te doen. Ook de leerlingen van de Noorderpoort hebben genoten van de extra gymles. "Zij hebben alweer zin om les te krijgen van onze lesgeeftoppers! Het is een project van zes weken tekens op de maandagmiddag dus nog vijf keer en als het goed bevalt komen er misschien nog meer weken bij."


  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4581