DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

SamenWerken door ontmoeten en kennismaken in de regio

VRAAG EN AANBODGeplaatst door internetkrant di, maart 21, 2017 14:41:28

SamenWerken door ontmoeten en kennismaken in de regio


Dongen, 21 maart 2017. Het is een voldongen feit. Volgende week keert de unieke bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, terug! De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg slaan voor de tweede keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit doen ze op 27, 28 en 30 maart 2017 onder de noemer: 'SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio'.

Op maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 maart 2017 rijden twee bussen door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is onder andere om de werkzoekenden op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf. Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio. Iedere deelnemende werkgever ontvangt vanuit de organisatie van de 'SamenWerken' bustour een map met daarin alle CV's van de deelnemende werkzoekenden. Zo kan er na de bedrijfsbezoeken en de tour snel geschakeld worden.


Samenwerking

Na de succesvolle samenwerking in 2016 tussen de gemeenten Goirle, Gilze en Rijen en Dongen doen dit jaar ook de gemeente Hilvarenbeek en gemeente Tilburg mee. De samenwerking tussen de vijf gemeenten is gezocht om de werkzoekenden te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeente grenzen. Een kandidaat uit Dongen kan ook aan de slag in Goirle en een kandidaat uit Gilze en Rijen vindt wellicht dé plek om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld Tilburg.

Voor wie?

Alle vijf de gemeenten benaderen werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand om deel te nemen aan de bustour. Per dag gaan er circa 90 werkzoekenden mee on tour. Hopelijk met mooie werkervaringsplaatsen of arbeidscontracten voor een aantal kandidaten als resultaat!

Programma

Dit jaar rijden er twee bussen door de regio. Bus 1 rijdt door de regio met werkzoekenden uit de gemeenten Tilburg, Hilvarenbeek en Goirle. Bus 2 rijdt rond met werkzoekenden uit de gemeenten Dongen en Gilze en Rijen. De deelnemers aan de bustour kunnen iedere dag bij het gemeentehuis in hun eigen gemeente in de bus stappen. Aan het einde van de dag, na de bedrijfsbezoeken, wordt men daar ook weer afgezet.
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4576