DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

NLDoet in Dongen bracht weer minstens 175 vrijwilligers op de been

DONGENS ALLERLEIGeplaatst door internetkrant za, maart 11, 2017 12:56:58

NLDoet in Dongen bracht weer minstens 175 vrijwilligers op de been


Overal waar je keek of langskwam was er activiteit. Binnen het dorp én in het buitengebied van het dorp gonsde het, zag je voorhoofden met heuse zweetdruppeltjes en sjouwden jong en oud met niet alledaags gereedschap. Mensen die normaal met een toetsenbord of iets dergelijks werken , kwamen als een aap uit de mouw als volwaardige grondwerkers over . Kwasten werden uitgestreken op muren en hekjes en dat met opvallend veel talent . In Dongen deed men op 10 en 11 maart inderdaad alles samen . Er werden ook mensen verwend en vertroeteld en er was extra aandacht voor ouderen en de eenzame mens. Het Oranjefonds die dit evenement elk jaar organiseert kan tevreden zijn . In de 2016- editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal en dit keer zijn de cijfers wederom overtroffen.

De krant was in de nieuwste woonwijk van Dongen en zag daar een speeltuin in aanleg bij pas bewoonde huizen. De aannemer schonk daarvoor een cheque van maar liefst 1500 euro. Daarvan is zeker een deel van het nu zaterdag aangebrachte groen betaald . Hulde aan alle Dongense vrijwilligers.

https://youtu.be/3lvjUUL0hy4


NLDoet klus op 10 Maart 2017 bij de Jeu de Boulesclub
De Jeu de Boules Club Dongen heeft de NLDoet dag met prachtig weer op vrijdag 10 maart 2017 kunnen invullen. Met 15 vrijwilligers werd het “opknappen accommodatie” project gestart om 09:00 uur, nadat eerst een bakkie koffie met iets lekkers werd genuttigd. Buiten op onze Boules banen werden 30 nieuwe trottoirbanden gelegd en 10 clubhuistafels geschuurd en gelakt.

Tussendoor werd iets gedronken en rond de klok van 12:00 uur werd er door de barcommissie gezorgd voor lekkere broodjes met bijbehoren om even uit te blazen. Daarna ging ieder weer van gestart met rond 16:00 uur een afsluiting met een officieel tintje.De gezelligheid en onderlinge samenwerking waren perfect. Ieder kan terug kijken op een geslaagde dag en de Jeu de Boules Club heeft een mooi klusje geklaard.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

NL DOET op de Biezenkring

De Biezenkring steekt samen met ouders en kinderen uit groep 8 de handen uit de mouwen. Tijdens de NL Doet dagen op 10 en 11 maart hebben ouders, kinderen uit groep 8 en teamleden het schoolplein opgefleurd.


De Jumbo trakteert alle vrijwilligers op een worstenbroodje.


De kinderen helpen ook een handje mee bij het verven.


De kinderen uit groep 8 helpen ook mee.
Kleurrijke spelen op het plein

De rand van het podium is in frisse kleuren geschilderd. Op het plein staat nu met grote letters WELKOM en er is een kleurrijk pad gekomen naar de deur. Verder zijn er allerlei speelvelden gekomen, waar de kinderen vanaf maandag naar hartenlust kunnen spelen. Alle vrijwilligers werden getrakteerd op een worstenbroodje van de Jumbo. Onze dank gaat dan ook uit naar alle mensen die vrijwillig hebben meegeholpen om de kinderen een kleurrijk speelplein te geven en naar de Jumbo die deze actie heeft gesteund!Succesvolle NLDoet bij de Stormvogels: alle lokalen een nieuwe kleur!Hoewel het afgelopen zaterdag geen draaidag was bij de Stormvogels was er toch een hoop bedrijvigheid op het scoutinggebouw aan de Oude Baan. Vanwege NLDoet hadden vijftien schildervrijwilligers zich al vroeg verzameld om een megaklus bij de Stormvogels te gaan klaren: alle vier de lokalen van de Stormvogels in 1 dag te voorzien van nieuwe kleuren op de muren.Bestuursleden Colinda en Judith verwelkomden de vele vrijwillige schilders met koffie en thee en een plak versgebakken cake. Na een korte uitleg over de klus verdeelden de groep zich over 3 lokalen en werden al snel meters stucloper en schildertape aangebracht. Met de lunch was 1 lokaal zelfs al helemaal klaar!De gezamenlijke lunch kon vanwege het heerlijke weer buiten worden genuttigd. Daar schoven ook de eigen vrijwilligers van de bouw- en klusploeg aan die de hele ochtend al bezig waren geweest met verlichting en verfraaiing van de kampvuurkuil. Na de lunch werd er nog flink doorgewerkt om ook het vierde lokaal te schilderen en om half vier waren de muren dan echt allemaal van de nieuwe kleuren voorzien.

Scouting De Stormvogels wil alle vrijwilligers tijdens deze NLDoet ontzettend bedanken voor hun tijd en inzet en de gezellig sfeer tijdens het klussen. Dankzij jullie allemaal kunnen onze scouts nog meer genieten, zowel binnen als buiten!
  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4565