DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

DONGEN OPTIMAAL

Er gebeurt nog al wat in ons dorp Dongen.Vanaf het begin van ons bestaan hebben we een pagina met nieuws uit en van een bepaald jaar.Zie daarvoor onze hoofdpagina.Ook in deze bijlage hebben we nieuws dat het bewaren meer dan waard is.

DongenOptimaal is er om niets te vergeten wat voor ons dorp belangrijk is en was.

Terug naar de krant :

www.dongenhomespot.nl

Informatieavond over kansen en mogelijkheden centrum Dongen

DONGEN OPTIMAALGeplaatst door internetkrant vr, maart 10, 2017 12:35:07

Donderdag 16 maart, 20.00 uur:


Informatieavond over kansen en mogelijkheden centrum Dongen

Op donderdag 16 maart heeft in het gemeentehuis een informatieavond plaats over de kansen en mogelijkheden die het centrum van Dongen biedt. In de afgelopen maanden is een verkenning van het centrumgebied gemaakt. De uitkomsten van de verkenning worden op 16 maart gepresenteerd. Daarna is er ruimte voor een gesprek of discussie met elkaar, aan de hand van stellingen.

In de afgelopen maanden heeft Jan Abrahamse van Akwadraat BV het centrumgebied van Dongen verkend. Hij heeft de kansen en mogelijkheden die het centrum de gemeente biedt in beeld gebracht. Abrahamse deed dat op basis van persoonlijke rondgangen door het centrum van Dongen. Daarnaast heeft hij met verschillende doelgroepen en groeperingen in het centrum gesproken.


Behandeling gemeenteraad

Het college van burgemeester en wethouders heeft de verkenning vertaald in een notitie voor de gemeenteraad: 'Werken aan de toekomst van het centrum van Dongen 2017-2020'. In de notitie werkt het college de bevindingen uit in 5 thema's: Winkelen, ontmoeten en verblijven, verkeer en openbare ruimte, wonen, leefbaarheid en veiligheid. In de nota staan verbinden en samenwerken centraal. De gemeenteraad behandelt de notitie op 23 maart tijdens de opiniërende vergadering. In aanloop naar deze vergadering heeft de informatieavond op 16 maart plaats.

Informatieavond

De informatieavond is niet alleen bedoeld voor leden van de gemeenteraad. Wethouder Bea van Beers (Centrumontwikkeling): "Juist niet. Iedereen die zich betrokken voelt bij het centrum van Dongen is welkom. Inwoners, ondernemers, eigenaren van winkelpanden, verenigingen, organisaties en bezoekers nodigen we van harte uit. Het centrum van Dongen is immers van ons allemaal. Alleen samen kunnen we van ons centrum een mooiere bruisende, toegankelijke ontmoetingsplaats maken "


Programma

In het eerste deel van de avond presenteert Jan Abrahamse zijn bevindingen. Na de pauze is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het centrum van Dongen. Dat gebeurt aan de hand van vijf stellingen: één per thema.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis (inloop vanaf 19.45 uur, ingang via achterzijde/parkeerplaats). De avond wordt rond de klok van 22.00 uur afgerond.


KLIK OP LOGO VOOR DE COMPLETE PLAN ( concept)  • Reacties(0)//optimaal.dongenhomespot.nl/#post4563